Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mozna zarobic na 36 lvl poza biciem metkow w m2?

Woj body 315 defa

Fms +9 avg 30

Aura m1:(

Bicie Bossów typu Wódź orków, Best Kapitan. Sprzedawanie zębów orka ? 1 ząb 500-800k no i oczywiście tak jak powyżej napisali 15 lv i dropienie szkat z bossów w m1. Bossów jest w miarę sporo a 1 szkata kosztuje 200-250k. 

xD 

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Można gdzieś zgłosić takiego debila?­

d65WdKh.jpg

Metin to rywalizacja i za takie coś bana nie dostanie ;) Z tego co wiem to ostro banują za wyzywanie, dlatego nikomu nie polecam nic pisać bo nawet za "idiot" można dostać bana na parę dni. 

xD 

Opublikowano

Metin to rywalizacja i za takie coś bana nie dostanie ;) Z tego co wiem to ostro banują za wyzywanie, dlatego nikomu nie polecam nic pisać bo nawet za "idiot" można dostać bana na parę dni.

Jak dla mnie to jak ktoś kopie rudę, a jakiś debil podchodzi­ i go zabija to to nie jest rywalizacja. To tak jakby były 2 kluby piłki nożnej i po meczu zawodnik z 1 drużyny pobiłby zawodnika z 2 drużyny, bo "rywalizacja".

tenor.gif

Opublikowano

Jak dla mnie to jak ktoś kopie rudę, a jakiś debil podchodzi­ i go zabija to to nie jest rywalizacja. To tak jakby były 2 kluby piłki nożnej i po meczu zawodnik z 1 drużyny pobiłby zawodnika z 2 drużyny, bo "rywalizacja".

Ziom to jest gra:D jak Ty nie wykopiesz tej rudy to będziesz musiał ją kupić i wtedy idziesz do m1 kupujesz rynek się kręci :P Tak samo Ty potem mu będziesz ksuł na spocie i PD mu się skończą EXP'a to idzie i musi kupić nowe tak w kółko coś się musi dziać co to za gra w metka jakbyś grał tam sam?! nie grałbyś po prostu :) ILLUMINATI

Opublikowano

Ziom to jest gra:D jak Ty nie wykopiesz tej rudy to będziesz musiał ją kupić i wtedy idziesz do m1 kupujesz rynek się kręci :P Tak samo Ty potem mu będziesz ksuł na spocie i PD mu się skończą EXP'a to idzie i musi kupić nowe tak w kółko coś się musi dziać co to za gra w metka jakbyś grał tam sam?! nie grałbyś po prostu :) ILLUMINATI

Rudy nie kupię, bo szukałem na rynku godzinę i nie znalazłem. Samej rudy szukałem też z 40 minut, ale nic nie wykopałem, bo debil cały czas mnie zabijał. PD są tanie, więc co z tego, że PD się skończy?

Zresztą co ma wspólnego samotna gra z utrudnianiem gry? o.O

tenor.gif

Opublikowano

Rudy nie kupię, bo szukałem na rynku godzinę i nie znalazłem. Samej rudy szukałem też z 40 minut, ale nic nie wykopałem, bo debil cały czas mnie zabijał. PD są tanie, więc co z tego, że PD się skończy?

Nie wiem po co tutaj drążysz temat :P Nikt stąd nie ma wpływu na regulamin gry. Zadałeś pytanie i dostałeś odpowiedż - nie dostanie za takie coś bana.

Opublikowano

Nie skumałeś to był przykład z tym PD i rudą :)  Tak się gra w metina albo to akceptujesz albo nie grasz :) dobij lvl zrób eq i nikt nie będzie Ci ksuł rud :D Jak wspomniał kolega up nie drąż tematu bo na tym polega ta gra.

Opublikowano

Nie skumałeś to był przykład z tym PD i rudą :)  Tak się gra w metina albo to akceptujesz albo nie grasz :) dobij lvl zrób eq i nikt nie będzie Ci ksuł rud :D Jak wspomniał kolega up nie drąż tematu bo na tym polega ta gra.

­Ja odpowiadam tylko na posty xp A zrobienie EQ na to wpływu nie ma, bo jak ktoś uderzy przy kopaniu rudy to się anuluje kopanie. Mogę go zabić, ale on potem wstanie i znowu uderzy :D

Szkoda jedynie, że tutaj jest takie community, grałem na sg to tam nikt nawet metinów nie ksuł ;p No ale dobra, koniec tematu.

Ile warty dzwonek/wachlarz do 40 lvla z 6/8/12 int?

tenor.gif

Opublikowano

­Ja odpowiadam tylko na posty xp A zrobienie EQ na to wpływu nie ma, bo jak ktoś uderzy przy kopaniu rudy to się anuluje kopanie. Mogę go zabić, ale on potem wstanie i znowu uderzy :D

Szkoda jedynie, że tutaj jest takie community, grałem na sg to tam nikt nawet metinów nie ksuł ;p No ale dobra, koniec tematu.

Ile warty dzwonek/wachlarz do 40 lvla z 6/8/12 int?

Nie serwer i administracja wybiera graczy, lecz gracze wybierają serwer i trzeba sobie z tym poradzić. Mi osobiście nikt nie ksuje ; D 

Co do dzwonka to z 12 int około 10kk a 6/8 1-2kk pewnie 

xD 

Opublikowano

Nie serwer i administracja wybiera graczy, lecz gracze wybierają serwer i trzeba sobie z tym poradzić. Mi osobiście nikt nie ksuje ; D 

Co do dzwonka to z 12 int około 10kk a 6/8 1-2kk pewnie 

Ja też nigdy nie miałem problemu z ksuciem czy to na niższych poziomach czy na wyższych.

Opublikowano

Ja wiem, że banują za harassment - nękanie. Mój znajomy chciał expić, jakiś high lvl się na niego uwziął, zaczął biegać po wszystkich kanałach za nim i dostał bana na 3 dni. xD

Co do ksucia - bez ksucia byłoby nudno. :P Ta gra polega na rywalizacji, po coś te królestwa są. :D

CdJ7h.gif

Opublikowano

Ja też nigdy nie miałem problemu z ksuciem czy to na niższych poziomach czy na wyższych.

To ja mam chyba jakiegoś pecha, bo wczoraj to mi nawet 55lvl metka na 30 sksuł ;-; Oczywiście SB dla niego, moje szczęście mnie przeraża xD

Parę pytań co do servera, mam ochotę zacząć.

Ile ku do g ? 55

Jak z bojem ? bardzo łatwo, zrób sobie broń na 30 na +9, kup bojową tarczę +9 za 1kk na rynku, zbrojkę na 18+9 (ja kupiłem za 3kk z 4 bonami) i coś tam jeszcze. Pójdź na Wężowe Pole i sprawdź, czy dajesz sobie radę. Jeśli dajesz to znajdź dużego spota, wybijaj grupki, aż będą same z łucznikami, zapisz tam sobie zwój powrotu i łatwo zrobisz misję. Mi ona zajęła 15 minut takim sposobem.

Jak zarobić na 30 lvl ? m2 ? Dobij 35 i zrób bojowca, wtedy lepiej bić metki w m2, bo o wiele szybciej padają.

Da się dropić kamyki na 7 piętrze ? Tak, chociaż jakoś często nie dropią, a w sumie to nawet rzadko (Hikari 3 msc. temu wydropił 2 w kilkadziesiąt minut, czy jakoś tak :D)

Ile chodzi stalka +9 ? albo truta +9 ? Stalka+9 czysta od 90 do 130/140kk (wyniki z Price Checkera :v), truta to nie wiem.

Dużo ludzi online ? Rano w weekendy po 400/500, później do 900 dobija (licznik jest jako 1 IP = 1 gracz)

tenor.gif

Opublikowano

Parę pytań co do servera, mam ochotę zacząć.

Ile ku do g ?f

Jak z bojem ?

Jak zarobić na 30 lvl ? m2 ?

Da się dropić kamyki na 7 piętrze ?

Ile chodzi stalka +9 ? albo truta +9 ? 

Dużo ludzi online ? 

55 ale są sekrety i masz % że z m6 od razu na m7 wejdzie etc.   poniżej panowie wytłumaczyli na jakiej zasadzie to działa ;P 

Misje na konia bojowego są normalne, jedynie ułatwienie to że można je robić co 4h ;)

- Bicie Bossów typu Wódź orków, Best Kapitan. Sprzedawanie zębów orka ? 1 ząb 500-800k no i oczywiście tak jak powyżej napisali 15 lv i dropienie szkat z bossów w m1. Bossów jest w miarę sporo a 1 szkata kosztuje 200-250k. no i oczywiście ta mapa z metkami cienia. 

- Tak da się 

- Zależy od bonów i kd ale czyste to około 100-150kk 

- Strasznie dużo, Aż przypominają mi się stare dobre czasu, np PVP w chunjo za dozorcą ;P 

xD 

Opublikowano

55 ale są sekrety i masz % że z m6 od razu na m7 wejdzie etc.

­Czyli czytając SB może mi wbić z m6 od razu na m7? Czy to trzeba secret wtedy czytać?

tenor.gif

Opublikowano

to nic, wymieniam eq z negrosa i jadę tutaj :) a jak dokładnie z tymi sekretami ? skąd  one

Sekrety dropią ze srebrnych i złotych szkatułek.­

tenor.gif

Opublikowano

55 ale są sekrety i masz % że z m6 od razu na m7 wejdzie etc.  

Misje na konia bojowego są normalne, jedynie ułatwienie to że można je robić co 4h ;)

- Bicie Bossów typu Wódź orków, Best Kapitan. Sprzedawanie zębów orka ? 1 ząb 500-800k no i oczywiście tak jak powyżej napisali 15 lv i dropienie szkat z bossów w m1. Bossów jest w miarę sporo a 1 szkata kosztuje 200-250k. no i oczywiście ta mapa z metkami cienia. 

- Tak da się 

- Zależy od bonów i kd ale czyste to około 100-150kk 

- Strasznie dużo, Aż przypominają mi się stare dobre czasu, np PVP w chunjo za dozorcą ;P 

Sekrety nie dają czegoś takiego jak %, że wbije z m6 do m7 tylko dają od 1 do 3 punktów tzn. masz m6 i musisz przeczytać 6 ku do m7 więc czytasz sekret i zalicza 3 punkty i już tylko zostało Ci do wbicia 3 punkty, aby osiągnąć m7 :D

­Czyli czytając SB może mi wbić z m6 od razu na m7? Czy to trzeba secret wtedy czytać?

To co wyżej koledze napisałem. Sekret możesz czytać na m1 już to od razu wbije Ci na m3 jak wylosuje Ci 3 punkty bo może być, że spali lub 1/2 pkt doda tylko :D mam nadzieje, że w miarę jasno opisałem:]

Opublikowano

Punkty z sekretów nie przechodzą na kolejny poziom. Jak masz M1 i wylosujesz 3 punkty to będzie M2.

Wydaje mi się, że przechodziły, ale na serwie grałem jakieś 3 miechy temu jak robiłem skille  :D więc może.

Opublikowano

Z tą aura to jakaś masakra, 5-6kk za instrukcje ; ( no ale, gdy już się ją zrobi na G to myślę że będzie konkret -_- 

tak btw Dlaczego skrzynki z m1 schodzą od razu a te z best kapitana ciężko sprzedać, przecież z obu leci to samo (tzn zmianki i dodania) ^^ 

i na koniec taki ss jakby ktoś chciał coś ciekawego kupić to polecam moje shopki ;P http://scr.hu/2rvo/g1vhq 

Serwer polecam i zapraszam. 

xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...