Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czyli muszę popierdalać na piechotę przez całe M1 i szukać tych bossów?

A tymi rękawiczkami da się handlować?

Po ile chodzi 1 zmianka?

-No niekoniecznie, mozesz stac na jednym bossie i zmieniac ch x4. To zajmie Ci powiedzmy 5 minut. Odczekasz 5, zrespia sie i powtorka.

- Tymi ze skrzyn ucznia nie, z metkow wydaje mi sie, ze widzialem na rynku.

-2-2,5kk (swoja droga nie pytajcie "po ile chodzi xx" bo na stronie jest skrypt do sprawdzania przecietnych cen itemow w danym dniu czy tam tygodniu :P )

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

CZy ktoś moze mi powiedziec, dlaczego po 45 minutach zadnego dropu fms/rib nic ? wczesniej na 18vl dropnalem 3 fms w przeciagu 20minut;/ medale dropia normlanie z lochu?jak dropią?

Opublikowano

CZy ktoś moze mi powiedziec, dlaczego po 45 minutach zadnego dropu fms/rib nic ? wczesniej na 18vl dropnalem 3 fms w przeciagu 20minut;/ medale dropia normlanie z lochu?jak dropią?

Medale najlepiej dropić na średnim/trudnym lochu na bossie, tam lecą po 2-3 z jednego respu. A co do dropu po prostu masz pecha, to metin.

Opublikowano

Medale najlepiej dropić na średnim/trudnym lochu na bossie, tam lecą po 2-3 z jednego respu. A co do dropu po prostu masz pecha, to metin.

A powiedz mi jeszcze mistrzu, bo widze ogarniasz ten server najlepiej w temacie, skad tu wziac WIERZCHOWCA? w Is niestety nie widzialem, mimo ze chetnie bym zakupil, a w grze niejednokrotnie widzialem jak ktos pomykal np. lwem.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

A powiedz mi jeszcze mistrzu, bo widze ogarniasz ten server najlepiej w temacie, skad tu wziac WIERZCHOWCA? w Is niestety nie widzialem, mimo ze chetnie bym zakupil, a w grze niejednokrotnie widzialem jak ktos pomykal np. lwem.

Nie ma wierzchowców w IS. Te ly to są z tego co mi wiadomo przerobione pety. 

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

Na chacie nie napisze, więc spytam się tutaj - Czy jest ktoś, kto gra w Jinno i mógłby dodać mnie do gildii? Chce se w Imha dropić.

Jak chcesz oddawac expa to masz item u handlarki za 100k, który blokuje expa.

Opublikowano

Na chacie nie napisze, więc spytam się tutaj - Czy jest ktoś, kto gra w Jinno i mógłby dodać mnie do gildii? Chce se w Imha dropić.

Tak jak napisał up w handlarki różnościami znajduje się item, który blokuje exp. Kosztuje on co prawda 100k(jak na początek gry dosyć dużo) jedna jest to dobra inwestycja bo można nim handlować.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

Po osiągnięciu 40 poziomu możesz kupić za 12.5kk u NPC Jong Chug dowolnego peta (lew, dzik, tygrys, wilk) którego expisz i rozwijasz, po osiągnięciu 50 poziomu peta możesz ewoluować go na wierzchowca i daje on bonusy zależne od poziomu rozwinięcia. Wszystko o tym powiedziałem w tym filmie: https://youtu.be/o8LGQHGyBUk?t=3m24s

Rozwijanie peta to długotrwaly proces i najlepiej ewoluować go na maksymalnych statystykach, nie można rozwijać go już po ewolucji dlatego nie ma co się śpieszyć. Dla przykładu powiem, że ja swojego peta kupiłem lekko ponad miesiąc temu i dopiero teraz powoli zbliżam się do jego ewolucji.

Opublikowano

@ TheHikariYami

Nie pisz tyle tylko jakiś nowy film poproszę :D.

Czas chyba zmienić zarobek. Dziś z M3 6 ribów i 6 fmsów, ale nie chcą schodzić ze sklepu. W tej chwili muszę wystawiać riby po 500k, a fmsy po 750k, żeby zeszły. W innych królestwach jest tako samo? Jedyne co schodzi to szkaty bo praktycznie od razu po otwarciu sklepu schodzą, natomiast klucze też mają problem.

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Opublikowano

@ TheHikariYami

Nie pisz tyle tylko jakiś nowy film poproszę :D.

Czas chyba zmienić zarobek. Dziś z M3 6 ribów i 6 fmsów, ale nie chcą schodzić ze sklepu. W tej chwili muszę wystawiać riby po 500k, a fmsy po 750k, żeby zeszły. W innych królestwach jest tako samo? Jedyne co schodzi to szkaty bo praktycznie od razu po otwarciu sklepu schodzą, natomiast klucze też mają problem.

Możesz próbować wystawić w Shinsoo drugą postacią, ale nie przejmuj się jeśli jednego dnia coś nie schodzi. Czasem po prostu tak jest przez ogrom sklepów. Mają w planach wprowadzenie wyszukiwarkę sklepów która powinna ułatwić sprawę.

Opublikowano

Aktualnie gram w shinshoo :D. Ale wyszukiwarka to byłby dobry pomysł. Pierwszy raz, gdy wbiłem na server i zobaczyłem ile jest sklepów to zwątpiłem i pierwsze o czym pomyślałem to właśnie coś w rodzaju wyszukiwarki itemów. 

Sam przykład, że chcę sobie wykuć ostatni item na 9, tj. złoty naszyjnik i za ch**a nie mogę znaleźć czerwonej wstęgi. 

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Opublikowano

Jest może jakaś lista co z czego leci ? np. co dropi ze skrzynek bossów(bera, scrofa itd.), srebrnej skrzynki itd.^^?

Opublikowano

Jest może jakaś lista co z czego leci ? np. co dropi ze skrzynek bossów(bera, scrofa itd.), srebrnej skrzynki itd.^^?

Forum > Guides > [Guide] Boss Chest Loots

ZR_o79.gif

Opublikowano

Co bardziej się opłaca sprzedawać te skrzynki z bossów m1 czy je otwierać? gram od wczoraj i kasy brakuje :D z tych skrzynek to wiem, że tylko dodania i zmianki zielone są najcenniejsze, ale czy  duża szansa na ich drop?

Opublikowano

Co bardziej się opłaca sprzedawać te skrzynki z bossów m1 czy je otwierać? gram od wczoraj i kasy brakuje :D z tych skrzynek to wiem, że tylko dodania i zmianki zielone są najcenniejsze, ale czy  duża szansa na ich drop?

Otworzylem z 10 i nic konkretnego, ja bym radzil sprzedawac, bo szansa na zmianke jest raczej mala.

ZR_o79.gif

Opublikowano

Otworzylem z 10 i nic konkretnego, ja bym radzil sprzedawac, bo szansa na zmianke jest raczej mala.

A możesz mi napisać po ile mogę opylić każda szkate z bossów m1?( na stronie sprawdzanie nie pokazuje ceny, nie znalazłem akurat na shopach, a dogadać się z tymi ciapakami z serwera to trudna rzecz raz odpiszą raz nie^^). Ze srebrnej szkatułki dropi to samo co ze szkat bossów?

Opublikowano

A możesz mi napisać po ile mogę opylić każda szkate z bossów m1?( na stronie sprawdzanie nie pokazuje ceny, nie znalazłem akurat na shopach, a dogadać się z tymi ciapakami z serwera to trudna rzecz raz odpiszą raz nie^^). Ze srebrnej szkatułki dropi to samo co ze szkat bossów?

Niby po 250k ale ciężko schodzą :/

Opublikowano

nikt tego nie kupuje

ja otworzyłem 20 i miałem 2 zmianki 1 dodanie

Opublikowano

nikt tego nie kupuje

czyli nie opłaca sie tego dropic?! chyba, ze dla siebie:D?

Opublikowano

Niby po 250k ale ciężko schodzą :/

nikt tego nie kupuje

Mi schodzą bezproblemowo po 250k Sklep wystawiam koło dozorcy. I jak coś wystawiacie to patrzcie na czas sklepików offline bo nie są one na stałe jak się wylogujecie. 

xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...