Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje eq na M3:

Miecz +7

Hełm +6

Zbroja na 9 +6 1k hp

Buty 1k hp

Tarcza +7

Kolce miedziane +6

Drewniany naszyjnik +6

Jak widać dużo nie trzeba.

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na początku dropiłem tarcze. Ale kiedy miałem problem sprzedać je po 30k to przestałem je podnosić. W tej chwili to zbieram tylko fmsy, riby i szkatułki. Chociaż ostatnimi czasy nawet fmsy i riby ciężko schodzą. 

A po ile je wystawiasz? Moge miec rekawice IS + rekawice normalna 1h wiec mysle, ze sporo bym ich nadropil przez ta godzine. Ale pttanie czy sie oplaca, czy np nie lepiej isc na jakies medale czy zeby orka.. ;-)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Moje eq na M3:

Miecz +7

Hełm +6

Zbroja na 9 +6 1k hp

Buty 1k hp

Tarcza +7

Kolce miedziane +6

Drewniany naszyjnik +6

Jak widać dużo nie trzeba.

A ile takie EQ jest warte?

Chciałbym sobie podropić FMSy, ale dla siebie. Tak, by ulepszyć na +9 i lecieć dalej.

Opublikowano

A ile takie EQ jest warte?

Chciałbym sobie podropić FMSy, ale dla siebie. Tak, by ulepszyć na +9 i lecieć dalej.

Mało ;) a zarobić jest łatwo, ogarnąłem te sklepy offline i dziś 15kk na samych szkatach z bossów w m1 zarobiłem ;d 

xD 

Opublikowano

Nie wiem czy ja robię coś nie tak, ale przez 30min dropłem tylko jednego fmsa :(

Zle moby bijesz :D Lub bez rekawicy :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Jak wygląda sytuacja online bo 1200+ było o 3 nad ranem i o 14 po południu to samo?! zbugowany licznik czy jak? łatwo zacząć? działają tam jakieś hacki(dopiero jedna osoba mi napisała, że CHYBA nie). Trudno o eq nawet 1-4 bon?

Opublikowano

Jak wygląda sytuacja online bo 1200+ było o 3 nad ranem i o 14 po południu to samo?! zbugowany licznik czy jak? łatwo zacząć? działają tam jakieś hacki(dopiero jedna osoba mi napisała, że CHYBA nie). Trudno o eq nawet 1-4 bon?

Po prostu duzo ludzi z calego swiata gra ;p Zaczac latwo, nie oplaca sie haxić(nawet jak jakies haxy dzialaja) bo i tak cie zbanuja  :)  Nie jest tak trudno o eq.

ZR_o79.gif

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, że z rękawicą, a bije tutaj przy teleporterze.

Ich jest wszedzie po rowno. FMSy bodajze z niebieskich alfa wilkow a riby z czarnych niezdzwiedzi, jesli dbrze pamietam.

Ja mam jeszcze jedno pytanie odnosnie sklepow.. wczoraj postawilem i sie wylogowalem, bylo 1h33min sklepu off. Dzis rano wbilem i bylo 53min sklepu off a jak sie zalogowalem - to sklep dalej stal. Troche tego nie ogarniam, ktos mi pomoze zrozumiec? :D

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Nie wiem czy ja robię coś nie tak, ale przez 30min dropłem tylko jednego fmsa :(

Nie bij wszystkich mobów jak popadnie bo w taki sposób tracisz czas lataj po m3 i zmieniaj ch skupiając się tylko na wybranych. Tutaj masz rozpisane z czego co dropi:

Przekl. Nieb. Alfa Wilk - Miecz Pełni Księżyca / Antyczny Dzwon

Przeklęty Czar. Niedźw. - Ostrze Z Czerwonej Stali

Przeklęty Czerw. Dzik - Kozik Czar. Lis. / Łuk z Rogu Jelenia

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

Nie jest zbugowany, pokazuje liczbę graczy (nie postaci, to warto zaznaczyć) poprawnie i widać to w grze. Hacków jest działających (o ile jakieś są) jest bardzo mało a na dodatek administracja ma tak ustawiony podział pracy, że zawsze dostępna jest conajmniej jedna osoba. O eq nie jest trudno, można wydropić zmianki w grze ze skrzyń bossów/kupić od graczy/kupić w itemshop który jest stosunkowo tani.

Ich jest wszedzie po rowno. FMSy bodajze z niebieskich alfa wilkow a riby z czarnych niezdzwiedzi, jesli dbrze pamietam.

Ja mam jeszcze jedno pytanie odnosnie sklepow.. wczoraj postawilem i sie wylogowalem, bylo 1h33min sklepu off. Dzis rano wbilem i bylo 53min sklepu off a jak sie zalogowalem - to sklep dalej stal. Troche tego nie ogarniam, ktos mi pomoze zrozumiec? :D

Sklep się pojawia po Twoim zalogowaniu.

Opublikowano

Tak jak kolega up napisał za bardzo na Wom2 nie znajdziesz botów, jedynie przypuszczam, że m2bob dałby rade ale on jest płatny. Dodatkowo na serwerze prawie cały czas czuwa administracja.

Opublikowano

Jaką postacią body/wp najlepiej zacząć grę? i na czym tu zarobić bo widzę ceny sporę są :D te 1,6k+ online to wszystko nawet te shopy offline zalicza bo nie skumałem:P?! Jak tu działają te shopy offline?

Opublikowano

Jaką postacią body/wp najlepiej zacząć grę? i na czym tu zarobić bo widzę ceny sporę są :D te 1,6k+ online to wszystko nawet te shopy offline zalicza bo nie skumałem:P?! Jak tu działają te shopy offline?

Jesli chodzi o postac to jak na kazdym hardzie, bodym drozej, wp troche taniej, wiec graj czym lubisz i tyle :)

Na poczatku najlepiej zarobic albo na mini-bossach w m1 (szkaty po 250k ok) albo w imha (fmsy riby srebrne szkaty), ew wbic 30 lvl i lowienie.

1,6k + to z tego co kojarze zalogowani GRACZE (a nie postacie!!).

Shopy offline masz opisane w paru postach wyzej, przeczytaj, to nie trudne...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Kupujesz tobół, wystawiasz item, sklep stoi, w eq masz ikone tobolku i tym sprawdzasz czy item zszedl ewentualnie robisz cash outa. Sklep stoi caly czas gdy jestes zalogowany i do kilku godzin po wylogowaniu, tez sie to sprawdza ile bedzie stal w ikonie tobolka. Tak oto dzialaja sklepy na tym serwerze  :P

ZR_o79.gif

Opublikowano

Do jakiego lvl dobrze będą lecieć itemsy np. fms itp. w m3? mam 18 i dropneły mi 2 fmsy i nwm czy opłaca się zakładać rękawicę tą z skrzynki i dropić?!

P.S to coś za 100k u handlarki do blokowania expa jest na stale? i czy da sie tym handlować?

Opublikowano

Do jakiego lvl dobrze będą lecieć itemsy np. fms itp. w m3? mam 18 i dropneły mi 2 fmsy i nwm czy opłaca się zakładać rękawicę tą z skrzynki i dropić?!

P.S to coś za 100k u handlarki do blokowania expa jest na stale? i czy da sie tym handlować?

Mysle ze 10-15 to dobre poziomy do dropienia w m3, z ta rekawica to chyba oczywiste ze warto z nia dropic. Ten item jest na stale i mozna nim handlowac.

ZR_o79.gif

Opublikowano

Mi nawet na 18 dropnal FMS. Zaś na 10 lvlu z co drugiego nieb.alfa wilka mi praktycznie cos leci :) Wczoraj po ok 6 minutach dropu (licze z rekawiczki, ktora zakladam tylko do bicia) mialem 3 fmsy, jednego antyka i 2 srebrne szkatulki.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Mi nawet na 18 dropnal FMS. Zaś na 10 lvlu z co drugiego nieb.alfa wilka mi praktycznie cos leci :) Wczoraj po ok 6 minutach dropu (licze z rekawiczki, ktora zakladam tylko do bicia) mialem 3 fmsy, jednego antyka i 2 srebrne szkatulki.

opłaca sie bic wszystko ? czy tych kilka co napisal kolega pare postow wstecz???, gdzie dokladnie sa lepszcze spoty jesli w ogole są? Lipa mam 14 lvl z rekawica i 15 minut zero jakis zlom na 1 lub 10 lvl;/

edit;  30 minut  bicia tego dziadostwa i nic! zandego fms/riba tylko dzwonek na 30 pff

Opublikowano

Mam jeszcze pytania dotyczące tych mini-bossów:

- Na jakim levelu je tłuc?

- Ile zbije ich w godzinkę?

- Gdzie zdobyć rękawiczkę zdejmowaną?

- Od którego levela jest koń? Standardowo, jak na PL-u?

Opublikowano

opłaca sie bic wszystko ? czy tych kilka co napisal kolega pare postow wstecz???, gdzie dokladnie sa lepszcze spoty jesli w ogole są? Lipa mam 14 lvl z rekawica i 15 minut zero jakis zlom na 1 lub 10 lvl;/

edit;  30 minut  bicia tego dziadostwa i nic! zandego fms/riba tylko dzwonek na 30 pff

Tylko te co napisal kolega wyzej. Przy czym nieb.alfa wilk nie respi sie w grupie tylko pojedynczo, czarne niedzwiadki juz lepiej bo grupkami.

@MisterMatiek

Rekawiczka zdejmowana jest ze szkat za 10 i 20 lvl (zapewne co 10 lvli jest)

Kon jak na PLu tylko krocej sie czeka na kolejna misje.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Mam jeszcze pytania dotyczące tych mini-bossów:

- Na jakim levelu je tłuc?

- Ile zbije ich w godzinkę?

- Gdzie zdobyć rękawiczkę zdejmowaną?

- Od którego levela jest koń? Standardowo, jak na PL-u?

1.Polecam na 18 lv wojem body ale na 20 również wypadają szkaty

2.Wszystko zależy od tego w jakich godzinach je zbijasz są 4 bosy w m1, które respią się 10 min

3.Rękawiczki zdejmowane można zdobyć z skrzyń ucznia 

4.Tak jak na pl'u 25 lv zwykły bojowiec od 35

Opublikowano

Zlicza tylko graczy, shopy nie są liczone.

1.Polecam na 18 lv wojem body ale na 20 również wypadają szkaty

2.Wszystko zależy od tego w jakich godzinach je zbijasz są 4 bosy w m1, które respią się 10 min

3.Rękawiczki zdejmowane można zdobyć z skrzyń ucznia 

4.Tak jak na pl'u 25 lv zwykły bojowiec od 35

3. A także z metinów w lesie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...