Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[NZ] World of Metin2

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To może pora nauczyć się rumuńskiego? xD

Albo podbic Rumunie i nauczyc ich polskiego ;) To dla mnie ciekawsze rozwiazanie.

Na czym tu najlepiej zarobic na malym lvlu? Podobno nie oplaca sie w m2 siedziec...

I czy pelerynki sa gdzies dostepne?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Jest jakas Polska gildia na serwerze która jeszcze dobrze funkcjonuje :D ? Wszystkie w których byłem to max 2/3 osoby Online :D

0qvf.png

Opublikowano

Jak najbardziej. Na womie wyeliminowano wady PLa + dodano parę nowych, ciekawych rzeczy. Jeśli nie jesteś osobą, która w m1 wystawia szerokie +0 z nazwą sklepu "pls buy, i need yang" to sobie poradzisz.  

Jedyny minus to kultura na servie, tyczy się to szczególnie rumunów. Jeśli bijesz metka i zobaczysz, że nadjeżdża rumun, to na 99% zacznie ci go ksuć. 

W takim razie zaczynam tu gre  :) Ktos ma jakies niepotrzebne itemki z hp na oddanie/pozyczenie?  :D  

ZR_o79.gif

Opublikowano

Siema. Gra tutaj dużo ludzi. Czy można normalnie zarobić? Na start?

Sam zacząlem grę. Shopów jest od c***a i nie jest to wcale sztuczny tłum . Ludzi tez sie ogrom. 

Polecam

Opublikowano

Gdzie zarabiac na malym lvlu? Np. 10-30? Tak, zeby starczylo na pare ku ostrza, na jakiegos fmsa...

M3 i besty.

Osobiście tworzę postać z 10lvl, bodego. Podstawowe eq (miecz +7, zbrojka na 9lv +6 1k hp, hełm +6, tarcza +7, reszta jakieś śmieci) lecę nim do m3.

Pamiętamy oczywiście o rękawicy ze skrzyni, dla wydłużenia jej czasu używamy jej tylko gdy ubijamy spot. Z przeklętych niebieskich alfa wilków lecą fmsy, z czarnych niedźwiedzi riby. Z reszty mobów śmieci pokroju kozików, jesionów. Dodatkowo z mobów dosyć często srebrne szkatułki i klucze do nich. Można je sprzedać za ładną cenę albo otworzyć. Ostatnio spróbowałem szczęścia i poleciała instrukcja aury. Z samą rękawicą ze skrzynki zarobek godzinny wynosił u mnie 7kk-10kk. Jednak uzbierałem SM z głosowań i kupiłem rękawicę z IS na 30 dni i wczorajszy godzinny zarobek ~20kk. Jak kończy ci się godzinna rękawica to masz do wyboru albo wbijasz mu 20lv i lecisz na besty do doliny, albo robisz nową postać i znów idziesz m3.

Sposób jest dobry bo w odróżnieniu od bestów, metków, mini bossów. Do m3 prawie nikt nie chodzi. 

World of metin2: 2Hanz, Shinshoo

Opublikowano

M3 i besty.

Osobiście tworzę postać z 10lvl, bodego. Podstawowe eq (miecz +7, zbrojka na 9lv +6 1k hp, hełm +6, tarcza +7, reszta jakieś śmieci) lecę nim do m3.

Pamiętamy oczywiście o rękawicy ze skrzyni, dla wydłużenia jej czasu używamy jej tylko gdy ubijamy spot. Z przeklętych niebieskich alfa wilków lecą fmsy, z czarnych niedźwiedzi riby. Z reszty mobów śmieci pokroju kozików, jesionów. Dodatkowo z mobów dosyć często srebrne szkatułki i klucze do nich. Można je sprzedać za ładną cenę albo otworzyć. Ostatnio spróbowałem szczęścia i poleciała instrukcja aury. Z samą rękawicą ze skrzynki zarobek godzinny wynosił u mnie 7kk-10kk. Jednak uzbierałem SM z głosowań i kupiłem rękawicę z IS na 30 dni i wczorajszy godzinny zarobek ~20kk. Jak kończy ci się godzinna rękawica to masz do wyboru albo wbijasz mu 20lv i lecisz na besty do doliny, albo robisz nową postać i znów idziesz m3.

Sposób jest dobry bo w odróżnieniu od bestów, metków, mini bossów. Do m3 prawie nikt nie chodzi. 

I ile co warte z tego m3?

O co chodzi z "glosowaniami"? :)

Rekawica na 1h jest ze skrzyni 10 lvl?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Fms, Rib - 1kk+ zależy od średnich. Srebrna szkata ~200k, Klucz do niej ~300k, Pięciokątne ~50k, Reszta broni na 30 10k-100k. Książki typu combo, sunzi itd ~300k-500k.

Na stronie głównej po zalogowaniu w panelu użytkownika masz "Vote for us" klikasz, potem głosuje. Możesz dostać 2SM  co 12 godzin i 1SM co 20 godzin.

Tak leci ze skrzyni.

Opublikowano

Tak rekawice sa ze skrzyni.

Z tego co widzialem to fmsy/riby +0 stoja po 1kk.

Jak sie zalugujesz to masz po prawej panel i tam vote for us i jak wyklikasz to dostajesz sm'y.

Up uprzedzil  :)

ZR_o79.gif

Opublikowano

Hmm.. w kwestii glosowania:

O co chodzi? ^_^

kliknij here to sie dowiesz wszystkiego  :)

ZR_o79.gif

Opublikowano

kliknij here to sie dowiesz wszystkiego  :)

Juz wszystko ogarnalem. Swietna sprawa z tym vote for us, pare dni i mozna miec pelny IS na 30 dni w sumie za darmo ^_^

A jeszcze takie pytanie, bo tego nigdzie nie wyczytalem (a moze przeoczylem), jesli mam 2 konta na roznych e-mailach to te SMki moge zbierac na obu, czy to dziala tylko na jedno konto?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Działa tylko na jedno konto. Tzn. strona pewnie zapamiętuje ip, ciasteczka czy coś i rozpoznaje, że głosowałeś, więc druga raz raczej nie ma szans.

Opublikowano

Grając WP'kiem ogarnę spota w V2 bez buffa? Czy lepiej robić buffa, bo np. nie będę sobie później dawał rady?­

Łatwo się robi misję na bojowca, czy trzeba kogoś co pomoże?

Działa tylko na jedno konto. Tzn. strona pewnie zapamiętuje ip, ciasteczka czy coś i rozpoznaje, że głosowałeś, więc druga raz raczej nie ma szans.

Czyli jeśli mam 2 komórki i laptopa oraz 3 różne emm, internety to mogę z trzech różnych kont głosować? :D

tenor.gif

Opublikowano

kim tam najlepiej zacząć grę? żebym się dorobił?? myśle o wp/body ale body jest strasznie drogi ;/ mentalem dam radę?? poleci ktoś jakąs postać i uzasadni odpowiedz? 

czy jeśli by przyszło do tego że chciałbym sprzedać/wymienić eq to da rade? np sprzedać za pln czy na jakimś ebay-u? lub wymieniają się tam ludzie za inne serwery? 

Opublikowano

kim tam najlepiej zacząć grę? żebym się dorobił?? myśle o wp/body ale body jest strasznie drogi ;/ mentalem dam radę?? poleci ktoś jakąs postać i uzasadni odpowiedz? 

czy jeśli by przyszło do tego że chciałbym sprzedać/wymienić eq to da rade? np sprzedać za pln czy na jakimś ebay-u? lub wymieniają się tam ludzie za inne serwery? 

Ja gram mentalem tąpke po 50k nawet sprzedaja silne cialo po 200-500k wiec tanio

Opublikowano

Grając WP'kiem ogarnę spota w V2 bez buffa? Czy lepiej robić buffa, bo np. nie będę sobie później dawał rady?­

Łatwo się robi misję na bojowca, czy trzeba kogoś co pomoże?

Czyli jeśli mam 2 komórki i laptopa oraz 3 różne emm, internety to mogę z trzech różnych kont głosować? :D

1. Raczej nie, tzn. skille P EQ +9 Full bony i dałbyś radę, ale ciężko o takie EQ :D, także lepiej zrobić buffa

2. Jeśli dasz radę solo ubić metka cienia to tak w innym przypadku może być ciężko :D. Pozostaje ci jeździć po wężowym polu i szukać ludzi, którzy ubijają metki i dobijać im łuczników albo poprosić kogoś o pomoc. Większość ludzi się "ceni" i chcą zapłaty, ale np. wczoraj pomógł mi grek, całkiem za darmo, spoko koleś.

3. Teoretycznie tak, ale trzeba uważać, żeby bana nie zgarnąć.

Opublikowano

Wymiany i sprzedaze sa zakazane, wiec ciezko :)

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

aha oki a wytłumaczy ktoś jak zdobyć te sm za vot-y? kurde bo wchodze chociaż jeszcze nie gram :P i klikam na to wyskakuje okienko losowo wybieram sobie na jakiej stronie oddaje vote i nie mam sm na koncie co jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...