Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawahał się po tym jak przed chwilą zabił grubasa w zbroi i go zeżarł? Slabe rozwiazanie dla mnie.. W ogole gdzie przeciwnik kanekiego z konca 4 odcinka? Wypuscil go z klatki, walczyli, a nagle w 5 odcinku 0 na ten temat.

Schachi (ten z klatki) dał Kanekiemu kopniaka i uciekł z profesorkiem gdzieś na zaplecze, potem Kaneki sie wkurzył bo cały czas dążył do tego żeby być silnym, a został zwyzywany od słabiaków, zeżarł zabił i zeżarł wszystkie ghoule w pobliżu --> wtedy wpada armored guy. Sam już nie wiem jak to dokładnie było bo to anime to wpuszczam jednym uchem, a wypuszczam drugim. W każdym bądź razie jest w pi*du namieszane i się nie dziwię, że ludzie mają mętlik w głowie. Podobnie z resztą było w s1, gdzie też w cholerę nazmieniali/poucinali materiału i wyszła papka z no może fajnym ostatnim odcinkiem (walka z Jasonem), gdzie i tak wycięli co tylko mogli żeby się zmieścić w tych 20 minutach.

Obejrzałem ten piąty odcinek przewijając połowę, i jak zobaczyłem jak nasz głowny bohater

pada od typa z mieczykami który był tam -1000 poziomów niżej od tego typa w zbroi to się załamałem

, zaczynam myśleć że ta seria to jeden wielki beznadziejny filer.

Pocieszę Cię

Kaneki w ch*j materiału dalej (prawie końcówka mangi) pozbawia Amona ręki, calutkiej. :3

i016.jpg

ta seria jest fillerem. Caly 2 sezon będzie wymyslany przez autora mangi, ale nie bedzie on na podstawie mangi, juz teraz są roznice, bo np. kaneki w mandze wcale nie dolaczyl do aogiri. Mam nadzieje, ze 2 sezon bedzie ostatnim, bo chce juz skonczyc tokyo ghoul w koncu.

@top

warto tez wspomnieć o animacji. Jest po prostu slaba. 

Wszystko jest słabe. Miałem nadzieję, że jeszcze jakoś to wyjdzie, ale z odcinka na odcinek jest coraz gorsze g*wno.

Czego oczekujesz od gówna na miarę ssało? :D To anime ssie bardziej niż Sasha Grey w swoich filmach. Powielane schematy, tona niejasności, czysta fantazja twórców. Wszystko jeszcze oblane chujowym wykonaniem. Po prostu wyjebać. 2/10, może podwyższę na 3/10, ale się zobaczy...

@-Vasto-

Jak pisałem - czysta fantazja twórców, która w 99% przypadków się nie sprawdza i wychodzi totalne gówno, z ogromem niejasności :)

Prawda. Miało być kozacko (tym bardziej całkiem niezła manga jako podstawka, soundtracki w s1 też w miarę dawały radę, praktycznie niespotykany wśród anime klimat - wszędzie w okół wampiry, a tu ghoule!), aaaaaaa wyszła papka dla plebsu, no bo jak inaczej to nazwać..?

417711489342956987022.png

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Schachi (ten z klatki) dał Kanekiemu kopniaka i uciekł z profesorkiem gdzieś na zaplecze, potem Kaneki sie wkurzył bo cały czas dążył do tego żeby być silnym, a został zwyzywany od słabiaków, zeżarł zabił i zeżarł wszystkie ghoule w pobliżu --> wtedy wpada armored guy. Sam już nie wiem jak to dokładnie było bo to anime to wpuszczam jednym uchem, a wypuszczam drugim. W każdym bądź razie jest w pi*du namieszane i się nie dziwię, że ludzie mają mętlik w głowie. Podobnie z resztą było w s1, gdzie też w cholerę nazmieniali/poucinali materiału i wyszła papka z no może fajnym ostatnim odcinkiem (walka z Jasonem), gdzie i tak wycięli co tylko mogli żeby się zmieścić w tych 20 minutach.

Pocieszę Cię

Kaneki w ch*j materiału dalej (prawie końcówka mangi) pozbawia Amona ręki, calutkiej. :3

i016.jpg

Wszystko jest słabe. Miałem nadzieję, że jeszcze jakoś to wyjdzie, ale z odcinka na odcinek jest coraz gorsze g*wno.

Prawda. Miało być kozacko (tym bardziej całkiem niezła manga jako podstawka, soundtracki w s1 też w miarę dawały radę, praktycznie niespotykany wśród anime klimat - wszędzie w okół wampiry, a tu ghoule!), aaaaaaa wyszła papka dla plebsu, no bo jak inaczej to nazwać..?

jakim profesorkiem? Sorry, ale nie pamietam goscia

XrgAYyk.png

Opublikowano

ale on juz zostal pokazany i nazwany?

Eeem. No raczej, że tak.

500px-Kanou_1.png

Trochę podobny do dziadka z baru, ale jest. W ogóle jak go mogłeś nie zauważyć, wtf? xD

// Jednak to moja wina, w anime tego nie pokazali.. Miesza mi się to wszystko już z mangą, sorry!

Chodzi o akcję gdzie Kaneki, Schachi i doktorek sobie rozmawiają nt. tego jak Kaneki jest slaby, on później się popłakał, w międzyczasie dostał z kopa od Schachiego i zmienił się w stonogę. Doktorek to Akihiro Kanou.

Opublikowano

Eeem. No raczej, że tak.

500px-Kanou_1.png

Trochę podobny do dziadka z baru, ale jest. W ogóle jak go mogłeś nie zauważyć, wtf? xD

// Jednak to moja wina, w anime tego nie pokazali.. Miesza mi się to wszystko już z mangą, sorry!

Chodzi o akcję gdzie Kaneki, Schachi i doktorek sobie rozmawiają nt. tego jak Kaneki jest slaby, on później się popłakał, w międzyczasie dostał z kopa od Schachiego i zmienił się w stonogę. Doktorek to Akihiro Kanou.

Mieszasz mi strasznie. Opowiadasz o tym, czego w anime nie widzialem ;) Pewnie to o czym mowisz w anime zmienili, olali, albo pokażą w następnym odicnku, bo ja zadnej dyskusji doktorka z schachim nie widzialem. Fakt, kopnął go i tyle. Nagle w nastepnym odcinku nie bylo nawiazania do tej sytuacji. Licze, ze bedzie po prostu w odcinku 6 :P

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mieszasz mi strasznie. Opowiadasz o tym, czego w anime nie widzialem ;) Pewnie to o czym mowisz w anime zmienili, olali, albo pokażą w następnym odicnku, bo ja zadnej dyskusji doktorka z schachim nie widzialem. Fakt, kopnął go i tyle. Nagle w nastepnym odcinku nie bylo nawiazania do tej sytuacji. Licze, ze bedzie po prostu w odcinku 6 :P

Raczej już nie będzie, bo na tym się zakończyła ich walka i rozmowa.

oimg002.jpgoimg004.jpg

oimg005.jpg

oimg006.jpg

Oglądając anime naprawdę mam mętlik w głowie, bo dzieje się zupełnie coś innego niż w mandze.

Postaram się już więcej nie dyskutować na ten temat żeby nie siać niepotrzebnego fermentu, chyba że jesteś ciekaw co jest dalej to zapraszam do czytania mangi. xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najnowszy odcinek... Jak zobaczyłem tego gościa z fioletowymi włosami onanizującego się chusteczką to zatrzymałem i zmieniłem ocenę temu anime na 1. Na nic więcej nie zasługuje.

Chyba Cię pojebało?  :P

Wlasnie ten moment byl smieszny ;) Ten koneser jest jedną z najlepiej wykreowanych postaci w t;g, jego aktor głosowy - z*******y, gral tez okabe rintarou i light yagami.  Mi się ten moment podobał

XrgAYyk.png

Opublikowano

Chyba Cię pojebało?   :P

Wlasnie ten moment byl smieszny ;) Ten koneser jest jedną z najlepiej wykreowanych postaci w t;g, jego aktor głosowy - z*******y, gral tez okabe rintarou i light yagami.  Mi się ten moment podobał

Hmm... Pojebało mnie dawno temu. :D

Mi jakoś nie przypadł do gustu. :p Nie no, z tą jedynką ciut przesadziłem, ale wysokiej noty to anime nie będzie mieć...

Opublikowano

Hmm... Pojebało mnie dawno temu. :D

Mi jakoś nie przypadł do gustu. :P Nie no, z tą jedynką ciut przesadziłem, ale wysokiej noty to anime nie będzie mieć...

a moim zdaniem tokyo ghoul 2 jest lepsze od tokyo ghoul. W tokyo ghoul masa wątków zostałą ucinana, akcja byla za szybka, cenzura, postac kanekiego byla juz przesadzona (tzn do ciot nic nie mam w anime, ale on za dlugo byl tą ciotą), a w tokyo ghoul 2 natomiast dużo postaci poznajemy, wątki jakoś ruszają na przód, no generalnie dzieje się coś. Nie wiem tylko jak oni majązamiar skonczyc to na 2. sezonie, chyba będą musieli zrobić 3.

XrgAYyk.png

Opublikowano

a moim zdaniem tokyo ghoul 2 jest lepsze od tokyo ghoul. W tokyo ghoul masa wątków zostałą ucinana, akcja byla za szybka, cenzura, postac kanekiego byla juz przesadzona (tzn do ciot nic nie mam w anime, ale on za dlugo byl tą ciotą), a w tokyo ghoul 2 natomiast dużo postaci poznajemy, wątki jakoś ruszają na przód, no generalnie dzieje się coś. Nie wiem tylko jak oni mają zamiar skończyć to na 2. sezonie, chyba będą musieli zrobić 3.

Jak dla mnie ten drugi jakoś szałowy nie jest. Z tym się zgadzam, ale teraz też ten Kaneki jakiś bardzo z*******y nie jest. :p Nie wiem w sumie, w przeciągu tych jeszcze kolejnych 6 odcinkach może się sporo zmienić, więc może troszkę za szybko je oceniłem. Ja też nie wiem. Jeśli hajs się będzie zgadzał to 3ci sezon na pewno się pojawi. ;)

Opublikowano

a moim zdaniem tokyo ghoul 2 jest lepsze od tokyo ghoul. W tokyo ghoul masa wątków zostałą ucinana, akcja byla za szybka, cenzura, postac kanekiego byla juz przesadzona (tzn do ciot nic nie mam w anime, ale on za dlugo byl tą ciotą), a w tokyo ghoul 2 natomiast dużo postaci poznajemy, wątki jakoś ruszają na przód, no generalnie dzieje się coś. Nie wiem tylko jak oni majązamiar skonczyc to na 2. sezonie, chyba będą musieli zrobić 3.

Cenzura - krew jest, ale noże w ciele już nie.

Akcja nie jest ucinana, bo Tokyo Ghoul nie podąża za mangą .-.

A Kaneki nie jest przesadzony, bo go w tym sezonie najmniej xDD

@down

No ja piszę o drugim sezonie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Cenzura - krew jest, ale noże w ciele już nie.

Akcja nie jest ucinana, bo Tokyo Ghoul nie podąża za mangą .-.

A Kaneki nie jest przesadzony, bo go w tym sezonie najmniej xDD

Nie zrozumiales mnie.

Ja się odnosilem do pierwszego sezonu, w nim cenzura byla przesadzona, akcja ucinana i kaneki byl zbyt długo ciotą. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Będzie ktoś taki miły ( kto czyta, zna mangę ) i mi napisze / zaspoileruje same najważniejsze informacje, co się wydarzy później? ( co się może wydarzyć w anime bo podobno idzie teraz własnym torem )

min. oprócz tego że:

Z Kanekiego zrobią szaszłyka, straci pamieć i zostanie inspektorem

Opublikowano

W pewnych momentach anime idzie własną ścieżką, w innych znów jest zgodne z mangą tyle że oczywiście masakrycznie przyspieszone.

Nie wiem co o tym myśleć.. Przeczytałem mangę i byłem naprawdę zadowolony, oglądając samo anime pewnie nie wiedziałbym o co w nim tak naprawdę chodzi, w dodatku te kiepskie animacje na początku drugiego sezonu, pomijanie ważnych wydarzeń, zmienianie przebiegu historii i przyspieszanie całościowo fabuły.

Naprawdę można się pogubić, ale jako że mangę przeczytałem do końca (dokładnie przedwczoraj, a tak to stałem na 115 chapku xD) to z czystym sumieniem mogę powiedzieć iż jakiś tam sens w całej fabule (anime) jest no i fajnie się ogląda te walki, oprócz openingu s2 reszta soundtracków naprawdę wpada w ucho.

Ciekaw jestem jak zostanie wyemitowana końcówka oraz jak się potoczą losy Kanekiego, póki co anime ma u mnie 7 punktów głównie ze względu na enjoyable mangę i jeden soundtrack, który zapadł mi w pamięć.

Ciekawe jak się będzie sprawować cenzura w walce Arima vs Kaneki >.>

Opublikowano

Skąd oni wiedzieli, gdzie jest sowa i kim jest? Rozumiem, że ta pisarka im powiedziała, ale czemu?

ona jst też przecież sową i córką tego właściciela anteiku, więc czemu go zdradziła? Co im takiego powiedziala, ze byli tacy pewni tożsamości sowy? Jaki jest prawdziwy cel aogiri? Jaki jest prawdziwy cel kanekiego? Dlaczego akurat aogiri pozwala mu pilnować swojego ukochanego miejsca, czyli anteiku? Jaki cel ma brat touki?

To wszystko jest strasznie pokręcone, czuje, ze mogliby lepiej to wszystko zrobić

XrgAYyk.png

Opublikowano

Skąd oni wiedzieli, gdzie jest sowa i kim jest? Rozumiem, że ta pisarka im powiedziała, ale czemu?

ona jst też przecież sową i córką tego właściciela anteiku, więc czemu go zdradziła? Co im takiego powiedziala, ze byli tacy pewni tożsamości sowy? Jaki jest prawdziwy cel aogiri? Jaki jest prawdziwy cel kanekiego? Dlaczego akurat aogiri pozwala mu pilnować swojego ukochanego miejsca, czyli anteiku? Jaki cel ma brat touki?

To wszystko jest strasznie pokręcone, czuje, ze mogliby lepiej to wszystko zrobić

Jak szukasz sensu to zostaje ci tylko manga. Sad but true :(

Opublikowano

Jak szukasz sensu to zostaje ci tylko manga. Sad but true :(

Ja jednak wciąż liczę, że wszystko zostanie zamknięte w przyszych odcinkach ;) Będę optymistą jeśli chodzi o tokyo ghoul.

jesli manga jest po polsku to przeczytam, ale wątpie, ze jest.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie ma co na to liczyć raczej chociaż.. co do mangi TG pewnie zostanie wyjaśnione jeszcze co nie co ( i tak odbiegli od mangi już ) 

:D później jeszcze jest manga TG:re (2 lata po wydarzeniach w Anteiku) ... Kaneki ? serio ? nieźle się zdziwiłem ostatnio haha. Pisałem to już wyżej jakiś czas temu

Sam jeszcze mangi TG jak i TG re nie czytałem ale prosiłem o spoilery jak gadałem ze znajomym. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...