Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bohater z pizdusia się zmienia w koksa

Raczej nie. Był jaki był, a po prostu nauczył się lepiej wykorzystywać możliwości dane mu przez pasożyta.

A Tokyo Ghoul zaciekawiło mnie szczególnie w ostatnich odcinkach i nie wiem co się stało z niektórymi postaciami.

Właśnie dlatego i tak obejrzę 3 sezon.

Głównie z powodu Eto.

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem właśnie po pierwszym sezonie. Przystąpiłem do oglądania bez wcześniejszego zapoznania się z serią w jakikolwiek sposób, zero trailerów czytania opisów czy czegokolwiek, jedynie wasze komentarze z ostatnich stron. Mangi nie znam nie przeczytałem nawet jednej strony.

Tokyo Ghoul było z całą pewnością anime z potencjałem. Jest sporo walk i mnóstwo krwi, co w połączeniu z dobrą oprawą graficzną i muzyczną zostawia naprawdę bardzo dobre wrażenie które dla prostych ludzi czyli takich którzy oglądają ale nie wnikają i nie analizują tego co oglądają może być czymś wystarczającym aby nazwać to anime arcydziełem, lub dać ocenę powyżej siódemki. Nie nazwę tej produkcji tokjo hujem bo nim nie jest z jakiejkolwiek perspektywy by nie patrzeć. To anime z średniej półki. Po prostu zwyczajny średniak, ale to nie jest wina samego anime tylko tego w jaki sposób zostało skonstruowane bowiem istnieje tutaj jeden szkopuł którego niedoświadczone osoby nie są po prostu w stanie zobaczyć.Fabuła.Leciałem odcinek po odcinku ale czułem się jakbym przeskakiwał z jednego kwiatka na drugi, wiadomo jest to w jakimś stopniu ze sobą połączone, cały czas jest mowa o Kanekim i o jego otoczeniu ale w sposób w jaki chociażby została przedstawiona rodzina Touki a odcinek później wyskakuje z dupy jej brat którego nie było widać od samego początku i o którym po pierwszym sezonie wiemy tyle co c***a tak samo jak o tajemniczym wydarzeniu z ich ojcem, to się po prostu w pale nie mieści. Mam pewne domysły ze powodem dla którego fabuła została przedstawiona tak tragicznie jest ilość odcinków, z komentarzy na animezone wyczytałem ze ostatni odcinek przedstawił całe 75 rozdziałów mangi. wot????? Ale lecimy dalej, postacie. Kaneki mnie nie drażnił w ogóle, w sumie to oglądałem to bez żadnych większych uczuć,jakiś randomowy typek zostaje nagle pół człowiekiem pół ghoulem po tym jak dziewczyna która wpadła mu w oko, zapragnęła się z nim zabawić. A nie czekaj... Hide to wielki plus bo zawsze lubiłem takich bystrych ziomków co potem wyskoczą z krzaków i powiedzą ze zawsze wszystko wiedzieli i ze rucha psa jak sra, ogólnie czuje ze sporo namiesza i nie mogę się tego doczekać po za tym ciekawa osobowość i ogólnie przyjemny w odbiorze. Bardzo fajny  aspekt przemiany Kanekiego podczas tych tortur, taki sajanin ale w wersji ghoula. Rize też polubiłem głownie dlatego że wpłynęła z*********e na naszego bohatera i że udało jej się wytłumaczyć ze bycie dobrym człowiekiem nie zawsze się opłaca i to w całkiem niezły sposób  ale czegoś mi ewidentnie brakowało podczas całej serii, a najbardziej własnie w tym ostatnim odcinku.

Chyba sięgnę po mangę bo ten co pisał scenariusz to jest jakiś kur.wa karakan którego będą je.bać tak że aż go kukle będą swędziały.

Do drugiego sezonu siądę, możliwe ze nawet jutro bo końcówka była dobra i mnie zaciekawiła a anime daję ocene 5/10. Taki spoko średniak ale bez polotu i bez większego szału, jak drugi sezon będzie gorszy to najpewniej po tygodniu  już o tym zapomne.

Troszkę smieszkowato- chu.jowy post ale i tak śle piony,

pzdr

Opublikowano

Nie lubię Anime, ale to mnie jakoś zaciekawiło.

Rozwiń swoją wypowiedz, dlaczego Cie zaciekawiło? Mnie nieszczególnie, obejrzałem też drugi sezon ale stwierdziłem ze do kolejnych już nie zasiądę bo jest zbyt wielka róznica od tego co się działo w mandze

pzdr

Opublikowano

Rozwiń swoją wypowiedz, dlaczego Cie zaciekawiło? Mnie nieszczególnie, obejrzałem też drugi sezon ale stwierdziłem ze do kolejnych już nie zasiądę bo jest zbyt wielka róznica od tego co się działo w mandze

pzdr

Cóż, w 2016 ma wyjść trzeci sezon na podstawie mangi Tokyo Ghoul:re i myślę że tu pójdą bardziej za mangą, bo hejt jaki był po drugim sezonie sądzę że dotarł do samego studia Pierrota.

Opublikowano

Cóż, w 2016 ma wyjść trzeci sezon na podstawie mangi Tokyo Ghoul:re i myślę że tu pójdą bardziej za mangą, bo hejt jaki był po drugim sezonie sądzę że dotarł do samego studia Pierrota.

a nie jest tak, ze przez to, ze w 2 sezonie nie szli za mangą, że tak powiem to w 3 będą musieli tez w konesekwencji byc troche od niej oddalonym? nie wiem, mangi nie przeczytalem (tylko 2 tomy).

pzdr

Imo tu nawet nie o to chodzi, ze nie bylo to do konca zgodne z manga, ale to, ze jak juz chcieli zrobic coś innego to mogliby zrobic chociaż coś dobrego.
Opublikowano

a nie jest tak, ze przez to, ze w 2 sezonie nie szli za mangą, że tak powiem to w 3 będą musieli tez w konesekwencji byc troche od niej oddalonym? nie wiem, mangi nie przeczytalem (tylko 2 tomy).

Tokyo Ghoul:Re, Jest rozpoczęciem nowej historii. Nie chce spoilerować, ale zapowiada się epicko i jeśli w anime pójdą za mangą jak w pierwszym sezonie, to top 3 anime 2016 będzie miało zapewnione w niemal każdym rankingu.

Opublikowano

I tak mimo wszystko nie zapoznam się z kolejnym sezonem. Po tym co przeczytałem na wiki Tokyo Ghoul i po tym jak dowiedziałem się jak wielki potencjał miało to anime to już nie mam zamiaru tracić na to czasu. Tokyo Ghoul jest w mojej opinii skończony po tych dwóch żałosnych sezonach z których mogli zrobić arcydzieło gdyby chociaż się postarali pokazać jak bardzo fabuła była super.Tyle rzeczy pominąć, tak kurewnie zjebać anime. Ehh..

Opublikowano

Tokyo Ghoul:Re, Jest rozpoczęciem nowej historii. Nie chce spoilerować, ale zapowiada się epicko i jeśli w anime pójdą za mangą jak w pierwszym sezonie, to top 3 anime 2016 będzie miało zapewnione w niemal każdym rankingu.

wiem, ze jest rozpoczęciem nowej historii, bo przecież

postać kanekiego de facto nie będzie istnieć, stanie po przeciwnej zupelnie stronie - ludzi, chyba nie zdajac sobie świadomosci z tego co wiem kim byl wczesniej, ale chyba w dalszej cześci juz sie o tym dowie

dlatego pewnie jakies nawiązania będą.

Wiec nie wiem czy to coś tak zupelnie nowego, ja bym powiedzial, ze to dalszy rozwój postaci z sezonu drugiego i pierwszego. W sumie ciekawi mnie to jak wyglądać będzie tokyo ghoul:re. Czytal ktoś mange?

Opublikowano

I tak mimo wszystko nie zapoznam się z kolejnym sezonem. Po tym co przeczytałem na wiki Tokyo Ghoul i po tym jak dowiedziałem się jak wielki potencjał miało to anime to już nie mam zamiaru tracić na to czasu. Tokyo Ghoul jest w mojej opinii skończony po tych dwóch żałosnych sezonach z których mogli zrobić arcydzieło gdyby chociaż się postarali pokazać jak bardzo fabuła była super.Tyle rzeczy pominąć, tak kurewnie zjebać anime. Ehh..

No przyznam, że szczególnie drugi sezon był żenujący, no ale cóż mam nadzieje że zmienisz zdanie i zerkniesz na trzeci sezon :)

Opublikowano

Coś podobnego słyszałem o drugim sezonie xD

gfgdf

Opublikowano

Coś podobnego słyszałem o drugim sezonie xD

Drugi sezon to była cały czas ta sama manga... Więc nie wiem od kogo to słyszałeś, że niby czemu drugi sezon miałby być inny. 

wiem, ze jest rozpoczęciem nowej historii, bo przecież postać kanekiego de facto nie będzie istnieć, stanie po przeciwnej zupelnie stronie - ludzi, chyba nie zdajac sobie świadomosci z tego co wiem kim byl wczesniej, ale chyba w dalszej cześci juz sie o tym dowie dlatego pewnie jakies nawiązania będą.

Wiec nie wiem czy to coś tak zupelnie nowego, ja bym powiedzial, ze to dalszy rozwój postaci z sezonu drugiego i pierwszego. W sumie ciekawi mnie to jak wyglądać będzie tokyo ghoul:re. Czytal ktoś mange?

Tak ja czytam i szczególnie ostatnie chaptery są interesujące gdy:

Kaneki a właściwie Sasaki, że tak powiem zmienił osobowości na groźniejszą. Coś takiego jak miało miejsce na końcu pierwszego sezony TG.

Opublikowano

@Zieliniak123

Ja też to słyszałem @indywidualistaA xD Ale teraz zapowiada się najlepiej. Żeby tylko w efekcie nie było 2x gorzej od drugiego sezonu, który był.. no trochę shitem, trzeba przyznać. Czyżby im lepiej się zapowiadało = tym większe gówno wychodziło?

Mocne spoilery z :re (wikipedia)

Jak to czytałem kiedyś to pomyślałem sobie "What the f**k" i miałem ciarki na plecach :P

Na chwilę obecną żyje pod nazwiskiem Haise Sasaki oraz jest Inspektorem Ghuli Pierwszej Rangi, mentorem Grupy Quinx oraz członkiem Drużyny Mado. Utracił wspomnienia z przeszłości, jednak powoli zaczyna je odkrywać dzięki takim osobom jak Hinami Fueguchi.

Szkoda trochę, ale to było do przewidzenia

Po 53 rozdziale :re odzyskuje wspomnienia, jego włosy powracają do koloru czarnego, wyrzeka się również mentorstwa nad grupą Quinx

co nie znaczy, że w anime mogą zrobić całkiem inaczej. Nawet jakby zmienili to, to jestem bardzo ciekaw na co takiego.

Opublikowano

@Zieliniak123

Ja też to słyszałem @indywidualistaA xD Ale teraz zapowiada się najlepiej. Żeby tylko w efekcie nie było 2x gorzej od drugiego sezonu, który był.. no trochę shitem, trzeba przyznać. Czyżby im lepiej się zapowiadało = tym większe gówno wychodziło?

Mocne spoilery z :re (wikipedia)

Jak to czytałem kiedyś to pomyślałem sobie "What the f**k" i miałem ciarki na plecach :P

Na chwilę obecną żyje pod nazwiskiem Haise Sasaki oraz jest Inspektorem Ghuli Pierwszej Rangi, mentorem Grupy Quinx oraz członkiem Drużyny Mado. Utracił wspomnienia z przeszłości, jednak powoli zaczyna je odkrywać dzięki takim osobom jak Hinami Fueguchi.

Szkoda trochę, ale to było do przewidzenia

Po 53 rozdziale :re odzyskuje wspomnienia, jego włosy powracają do koloru czarnego, wyrzeka się również mentorstwa nad grupą Quinx

co nie znaczy, że w anime mogą zrobić całkiem inaczej. Nawet jakby zmienili to, to jestem bardzo ciekaw na co takiego.

Komu szkoda temu szkoda, ja tylko czekałem na ten moment :D I wydaje mi się że teraz jest silniejszy, niż w momencie, hmm powiedzmy aktywowania kakuji.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dawno nikt nie zrobił mnie tak w c***a.

Autor TG:RE to niezły kawał c***a. Ucieszony i zadowolony z zabicia takiego irytującego bohatera... Zmieszałem się. Typek żyje. Pozdro 600.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...