Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj jest kwestia dyskusyjna. Są grupy, które przykładają się do tego, ale są też i takie, jak mówisz. Poza tym rozbieżności mogą wynikać z różnych wydań, które nawet jako angielskie napisy pozostawiają wiele do życzenia.

Animefake.com - suby naprawdę dopracowane [ENG]

Wbijam.pl - również dobre suby, które aż miło się czyta [PL]

Reszty niestety nie znam bo niezbyt mnie interesują grupy dające wybrakowane (fake) HD.

Także wracając do tematu, oczywiście są grupy lepsze i gorsze, ale osobiście spotkałem więcej złych polskich aniżeli angielskich napisów i stąd też taka moja opinia.

417711489342956987022.png

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Reszty niestety nie znam bo niezbyt mnie interesują grupy dające wybrakowane (fake) HD.

Także wracając do tematu, oczywiście są grupy lepsze i gorsze, ale osobiście spotkałem więcej złych polskich aniżeli angielskich napisów i stąd też taka moja opinia.

oglądam tylko po pl, bo nie umiem angielskiego i nigdy nie dostrzeglem jakichś większych wad tłumaczeń

XrgAYyk.png

Opublikowano

oglądam tylko po pl, bo nie umiem angielskiego i nigdy nie dostrzeglem jakichś większych wad tłumaczeń

Głównie chodzi o literówki i niezgodność z tym co mówią bohaterowie danego anime. Trzeba znać troszkę japońskiego żeby wyłapać słówka/zdania.

Niby nic, ale przy nauce języka daję się to mocno we znaki (szczególnie jeśli ktoś dużo zapamiętuje z anime).

@Rhide

Przykład powiadasz.. Jakiś czas temu oglądałem coś na animezone i właśnie tam tłumaczenie było kompletnie do bani, jeśli chce ci się szukać to idź w tym kierunku.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Głównie chodzi o literówki i niezgodność z tym co mówią bohaterowie danego anime. Trzeba znać troszkę japońskiego żeby wyłapać słówka/zdania.

Niby nic, ale przy nauce języka daję się to mocno we znaki (szczególnie jeśli ktoś dużo zapamiętuje z anime).

a podasz jakiś przyklad? Masz może troche racji, że tłumaczą inaczej niż jest to w japońskim, bo kiklanaście słówek pewnie już znam i czasem się usłyszy coś innego niz jest w tlumaczeniu, ale wychodzi na to samo, to jest takie luźne tłumaczenie, nie doslowne. Nie przeszkadza to w ogladaniu. Co najwyzej w nauce jak wspomniales

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja wybieram grupy w oparciu o mala xD

http://prntscr.com/45xes2

Zazwyczaj wybieram najwyżej ocenianą grupę.

Co do trzeciego odcinka, to Amano Yukiteru dalej będzie płakał przez pół odcinka ?

Bo zastanawiam się czy obejrzeć xD

s2c77Oa.png

Opublikowano

Co do trzeciego odcinka, to Amano Yukiteru dalej będzie płakał przez pół odcinka ?

W 3 odcinku nie płakał niestety. Lubię cioty

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dopiero będzie. Chyba że też to zmienią.

Opublikowano

No to mam dla Ciebie złą wiadomość bo niedługo Kaneki zmieni się w skurwysyna :').

W sensie, że bedzie zły i będzie lubiał zabijać? Spoko, to też lubię.

XrgAYyk.png

Opublikowano

No to mam dla Ciebie złą wiadomość bo niedługo Kaneki zmieni się w skurwysyna :').

Raczej 64 rozdziału nie zekranizują tak szybko. :P Chyba że seria będzie liczyć mniej niż 24 odcinki.

Opublikowano

Raczej 64 rozdziału nie zekranizują tak szybko. :P Chyba że seria będzie liczyć mniej niż 24 odcinki.

Sądząc po tym jak pomijają wątki to kto wie :D

2lbi4xv.png

Opublikowano

Z racji tego, że prawdopodobnie seria będzie liczyła mniej niż te 15 odcinków, czyli 12-13. Wrzucę swoje wypociny z innego forum, co prawda po pewnym namysle:

Najprawdopodobniej przeplotą te wątki tak, aby zdążyć przedstawić jego przemianę.(64 rozdział) Tym samym pewnie zostawią sobie furtkę na ewentualną kontynuację.

I inny mój post: Tylko ja zakładam, że seria będzie liczyć mniej niż te 15 odcinków i cała ekranizacja powie: "Hej. Mangę kupicie, co?". Te wydarzenia w zasadzie się nie łączą; z Hinami poznamy bardziej tę laskę, a ze Smakoszem ciąg dalszy przygód chłopczyka. W ten sposób liczę na 2-3 epizody z tym związane. W tym o łowcach dodadzą na koniec tego wszystkiego(może nawet 1 epizod) jako wprowadzenie i pokażą właśnie te całe zamieszanie z 64 rozdziałem włącznie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jak zrobią z tego tasiemca to będzie jeden z najlepszych, a jak nie to średnie anime

Jak zrobią tasiemca na więcej niż 64-~100 odcinków to dropne... Nie mam zamiaru oglądać kolejnego tasiemca 400~700epków... Zresztą szansa, że zrobią z tego tasiemca jest taka jak pierdolnie we mnie piorun w deszczowy dzień...

Opublikowano

jak zrobią z tego tasiemca to będzie jeden z najlepszych, a jak nie to średnie anime

Wręcz przeciwnie. Tasiemce to gówna. To anime powinno mieć max 40 odcinków

Opublikowano

Koledzy, nie te studnio i nie ta ilość materiału na tyle odcinków.

Nie te studio? Każde studio może jebnąć tasiemca w każdej chwili, więc tego nie ogarniam, z "nie ta ilość materiału"... Nie wiem, nie czytałem nowelki/mangi... Jak nie będzie tasiemca to dla mnie tym lepiej, chociaż jakieś anime na 40odcinków myślę, że mogłoby być spokojnie ;)
Opublikowano

Nie ważne ile odcinków będzie miał i tak się obejrzy gdyż jeszcze nie było anime o ghulach 

było. Np. hellsing               

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...