Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@armoro

Wiesz co, wydaje mi się, że po prostu w bluray poprawili animacje w drugim sezonie, ale uwierz, w wersji tv ona byla beznadziejna, taka strasznie zlagowana, powolna. To nie tylko moja opinia. Widoncznie poprawili w bluray. Sama kreska nawet byla w wersji tv drugiego sezonu slabsza.

Co do openingu i jego muzyki to dla mnie była świetna. Bądź w stanie zrozumieć, ze moge miec inny gust.

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@armoro Wiesz co, wydaje mi się, że po prostu w bluray poprawili animacje w drugim sezonie, ale uwierz, w wersji tv ona byla beznadziejna, taka strasznie zlagowana, powolna.

To w takim razie podaj źródło, z którego oglądałeś? Jakiś link do niego. I podaj przykłady tej słabej animacji? To znaczy numer odcinka i czas.

Sama kreska nawet byla w wersji tv drugiego sezonu slabsza.

Nie była słabsza. Podaj przykłady tej słabszej kreski?

Jeśli ja pisałbym, że coś było gorsze wizualnie to zamieściłbym odpowiednie kadry.

Opublikowano

To w takim razie podaj źródło, z którego oglądałeś? Jakiś link do niego. I podaj przykłady tej słabej animacji? To znaczy numer odcinka i czas.

Nie była słabsza. Podaj przykłady tej słabszej kreski?

Jeśli ja pisałbym, że coś było gorsze wizualnie to zamieściłbym odpowiednie kadry.

Juz mowilem - wersja bluray prawdopodobnie miala poprawioną animacje, ale wersja tv miala paskudną (mowie o 2 sezonie). Nie chce mi sie szukac teraz tych odcinkow, moze pozniej.

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

Opublikowano

Juz mowilem - wersja bluray prawdopodobnie miala poprawioną animacje, ale wersja tv miala paskudną (mowie o 2 sezonie). Nie chce mi sie szukac teraz tych odcinkow, moze pozniej.

To w takim razie dopóki nie udowodnisz tego co piszesz to najmądrzej założyć (tym bardziej znając ciebie), że piszesz bzdury.

Pamiętaj, że może być wina kodowania i źródła z którego oglądałeś, a nie wersji TV anime. Ogólnie II sezon był jeszcze lepszy wizualnie niż I. Oglądałem oba sezony pod rząd i mam porównanie. Szczególnie rewelacyjnie wyglądały walki i 12 odcinek. Piękne efekty i animacja.

Opublikowano

To w takim razie dopóki nie udowodnisz tego co piszesz to najmądrzej założyć (tym bardziej znając ciebie), że piszesz bzdury.

Pamiętaj, że może być wina kodowania i źródła z którego oglądałeś, a nie wersji TV anime. Ogólnie II sezon był jeszcze lepszy wizualnie niż I. Oglądałem oba sezony pod rząd i mam porównanie. Szczególnie rewelacyjnie wyglądały walki i 12 odcinek. Piękne efekty i animacja.

Ile k***a razy mam powtarzac, ze ty ogladales bajkę w wersji bluray, a ja tv? 

EGd2kyn.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Poleca ktoś to zobaczyć? Moja siostra mówi ze zaje.biste  anime a w internecie czytam sporo negatywnych komentarzy. Drugi sezon ponoc lepszy od pierwszego. Warto?

Opublikowano

Poleca ktoś to zobaczyć? Moja siostra mówi ze zaje.biste  anime a w internecie czytam sporo negatywnych komentarzy. Drugi sezon ponoc lepszy od pierwszego. Warto?

Oba gówna. Bohater pizda przez pierwszą serię, jedyne co to możesz się wkurwić, wszystko się za szybko dzieje, poprzeskakiwane, pomieszane... Manga ponoć nieporównywalnie lepsza od anime. Samego animca oceniłem 4/10 za pierwszą serię i 3/10 druga. W ogóle oglądając drugą serię, czułem się jakbym oglądał zlepek kilku sytuacji bez większego sensu. Nie licząc fajnych walk, animacji, to to anime nic interesującego nie ma. Są dużo lepsze pozycje.

Opublikowano

Nie zgadzam się z kolegą wyżej. Uważam, że anime ma dość orginalną fabułę i postacie. Jedyne co mnie wkurwiało to pizduś Kaneki z pierwszego sezonu i ten jego przyjaciel, który... coś tam zrobi... :D

Warto obejrzeć, rewatchowałem już 4 razy. ^^

Opublikowano

­@Basille

Polecam przelecieć przez te wszystkie strony xD Moje zdanie jest takie. 1 sezon 6-7/10 lepiej wyszedł niż 2 sezon 5-6/10 Mimo iż kilka rzeczy w drugim sezonie mnie zaskoczyło mniej lub bardziej to jednak wolę, żeby szło 100% z mangą, którą trochę znam. Jakby jeszcze nie było tej cenzury na pół ekran w wersji TV i trochę inny główny bohater to, to może byłoby jedno z lepszych anime jak dla mnie (według ocen na MALu to dobre-bardzo dobre anime) Jedyne fajne sceny z Kanekim to na samym końcu pierwszego sezonu oraz walka

Ayato vs Kaneki

w drugim, ale i tak w mandze lepiej wypadła. Zakończenie drugiego sezonu słabe.  Fabuła zaś ogólnie ciekawa, kreska ładna-bardzo ładna.

edit.

@indywidualistaA

1/10? Tak wysoko? xD .. a tak na serio, trochę mnie zadziwiłeś ;)

Opublikowano

Fajną masz siostrę :P Oczywiście, że nie warto. Obejrzyj z drugiego sezonu jedynie ostatni odcinek, nie przejmuj się, że nie zobaczyłeś  11 poprzednich - ja je obejrzałem i nie mam zielonego pojęcia, o co tutaj chodziło. Lub zrób eksperyment, obejrzyj losowe odcinki, na to samo wyjdzie. Takie 1/10 :P

gfgdf

Opublikowano

Co tu dużo gadac, anime źle zrobione mimo poczatkowego potencjału. Takie typowe do jarania dla gimbusów, więc się nie dziwie, że jest popularne i przez niektórych wysoko oceniane. Sao niby też, ale czy to o czymś swiadczy? Sprobuj sam, moze Ci sie spodoba.

Zamiast tokyo ghoul polecam nawet podobne anime, Kiseijuu

Opublikowano

Co tu dużo gadac, anime źle zrobione mimo poczatkowego potencjału. Takie typowe do jarania dla gimbusów, więc się nie dziwie, że jest popularne i przez niektórych wysoko oceniane. Sao niby też, ale czy to o czymś swiadczy? Sprobuj sam, moze Ci sie spodoba.

Tylko, że w SAO wątki miały jeszcze jakiś sens, tutaj - nie ma żadnych wątków.

gfgdf

Opublikowano

Chodziło mi o to, ze i sao i tokyo ghoul to przyklady takich typowych anime, którymi jarają się gimbusy i dają temu 10/10
Opublikowano

Nie pytaj czy warto, tylko sam obejrzyj i sprawdź. Jeden napisze Ci, że gówno, a drugi, że fajne, bo gusta są różne.

Opublikowano

@Frezer212

No niby tak, ale jak 90% osób jak w przypadku TG bądź SAO tutaj na forum napiszę, że to s**t, to chyba coś jest na rzeczy. Co do Steins;Gate czy Code Geass to 90-95% napiszę, że to super świetne anime wraz ze mną i tak dalej. Zdarzały się nawet i takie przypadki, gdzie osoba nie znosiła oglądać anime, a obejrzała CG i powiedziała, że ekstra  :D 

Tak jak @Royal3 napisał, polecam bardziej Parasyte od TG (romans w Parasyte taki "może być" ale mimo tego przyjemnie się oglądało ^^)

Opublikowano

TG to trochę s**t.

Główny bohater to ciota, co byłoby do zaakceptowania gdyby nie fakt, że aż do ostatniego odcinka pierwszego sezonu nie potrafi się przełamać - w ostatnim wchodzi w "prawdziwą formę", robi jedną walkę (5 minut), która zła nie jest i tyle z tego wszystkiego. Fabuły też to ciekawej nie ma, pomysł dobry, ale słabo wykorzystany potencjał.

Ludzie to lubili, bo liczyli na głównego bohatera koxa w drugim sezonie. Niespodzianka - drugi sezon nie był poświęcony mc, pojawiał się sporadycznie, za to masz przeżycia postaci drugoplanowych, które też jakieś mega ciekawe nie są. Nie zrozum mnie źle - byłoby to dobre, gdyby autorzy anime poświęcali tyle samo uwagi, co mc. 

Ponadto:

Cenzura też dobija.

Mimo wszystko możesz spróbować, niektórym to podchodzi. Może Ci się spodoba.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie pytaj czy warto, tylko sam obejrzyj i sprawdź. Jeden napisze Ci, że gówno, a drugi, że fajne, bo gusta są różne.

Z powyższych postów wynika coś więcej niż tylko to ze się komuś podoba lub nie podoba, więc to co napisałeś jest kompletnie bezsensu. W animcach ludzie piszą trochę więcej niż ci się wydaje  ;]]]]]

@KlauS.

Mimo wszystko spróbuje i potem napisze swoją opinie albo w tym poście albo w następnym, jak będzie słabe to będę na to mówił tokjo h*j a jak mi się spodoba (chociaż wątpię bo nie jestem jakimś nonkonformista) to zaznaczę wyraźnie dlaczego.

@Sil√eR @Royal3

Za  Kiseijuu Sei no Kakuritsu się nigdy w życiu nie wezmę, cały ten motyw jakiegoś robala w ręce mnie brzydzi.

pzdr

Opublikowano

SAO miało duży sens i ogólnie było bardzo dobre w porównaniu do przeciętnego Tokyo Ghoul.

Największa zaleta Tokyo Ghoul to grafika i animacja.

Za  Kiseijuu Sei no Kakuritsu się nigdy w życiu nie wezmę, cały ten motyw jakiegoś robala w ręce mnie brzydzi.

Twój wybór, ale to było dopiero ambitne i świetnie skonstruowane anime.
Opublikowano

@Sil√er

Ale jak jest ten 10%, któremu to się podoba to jest jednak szansa, że i jemu się to spodoba. Po prostu każdy ma jakieś swoje klimaty.

@Basille

Żeby nie fakt, że ludzie tutaj często hiperbolizują, niektóre rzeczy albo oceniają po jednym odcinku to może Twoja odpowiedź miałaby sens. A tym bardziej nie ufałbym osobom, które nazywają jakieś anime shitem, bo tacy zazwyczaj są bardzo przewrażliwieni i myślą, że wszystkim podoba się to co innym.

TG jest w mainstream'ie, więc dużo ludzi będzie się czepiać o byle gówno.

Opublikowano

@Basille

Mnie to bardzo, ale to bardzo brzydziło i przez to nie chciałem oglądać. Któregoś dnia powiedziałem, że spróbuję i było naprawdę warto. Do tych robali jakoś się powoli przyzwyczajałem, ale cenzury brak.. była tam jakaś? nie pamiętam, żeby była, walki są, krwi dużo, bohater z pizdusia się zmienia w koksa, ending bardzo fajny, kreska świetna etc... z początku też są śmieszne momenty, np. w łazience, jak obejrzysz to się dowiesz, haha... ale no okej, więcej nie off-topuje bo to temat od TG. 

edit.

@Frezer212

No też prawda.. w takim razie niech sam spróbuję :3 Wtedy będzie wiadomo, po której stronie leży.  W 10 czy 90% :P
Opublikowano

Ja tylko jeszcze zachęcę do nierozpoczynania tej serii. Nie wyniesiesz z tego nic konkretnego, wystarczy jebnąć sobie kilka AMV z youtuba..

Opublikowano

Najgorsze jest to, że cały czas masz nadzieje, że jednak faktycznie będzie lepiej, a może w następnym odcinku już będzie wszystko ok - tak do samego końca. Ciekawe jak wypadnie 3 sezon? :P Ktoś oglądał te OVA'y (czy speciale?), co teraz wyszły? 

gfgdf

Opublikowano

Z powyższych postów wynika coś więcej niż tylko to ze się komuś podoba lub nie podoba, więc to co napisałeś jest kompletnie bezsensu. W animcach ludzie piszą trochę więcej niż ci się wydaje  ;]]]]]

@KlauS.

Mimo wszystko spróbuje i potem napisze swoją opinie albo w tym poście albo w następnym, jak będzie słabe to będę na to mówił tokjo h*j a jak mi się spodoba (chociaż wątpię bo nie jestem jakimś nonkonformista) to zaznaczę wyraźnie dlaczego.

@Sil√eR @Royal3

pzdr

Pamiętam jak tak samo mowilem i mnie to obrzydzało, ale sprobowalem i obejrzalem w 2 dni ;) Nie jest to wcale takie straszne
Opublikowano

@indywidualistaA

Obejrzałem jednego speciala "Jack" czyli młodość Arimy i oceniłem 8/10, wyszły 2 speciale? Ostatnio widziałem jakieś "Pinto" dodane na łonlajny, ale tego nie oglądałem.

"Jack" nie polecam oglądać na łonlajnach, bo na niektórych, czy tam na jakimś jednym jest zabrany początek z klimatyczną muzyczką ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...