Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Plus?

1. Fabuła!

2. Kreska!

3. Krew! (... ale ta cenzura! bez komentarza)

4. Touka!

5. 2 sezon szybko wychodzi

Minusy?

1. Bohater trochę ciota (no ale z drugiej strony nie mam za bardzo nic przeciwko temu. Wiele bohaterów w anime na początku jest słabych. Wszystko przychodzi dopiero z czasem. Trudno żeby osoba która z dnia na dzień się dowiaduje że musi żreć ludzi, zabijać itp. a całe życie nie miała dajmy na to kontaktu z walką była jakimś mega koksem. Takim sposobem by wszystko spieprzyli! ) ale za to pod koniec mega! to mu raczej już zostanie do 2 sezonu i tam pokażę nieco więcej co umie 

2. W 1 sezonie w zakończeniu nie pokazali nic innego/innych bohaterów tylko większość przegadana 

3. Ominęli z tego co czytałem w necie BARDZO! dużo rozdziałów z mangi 

4. Mało odcinków

5. Cenzura!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nie czytam mangi, ale podobno wiele ominięto. Japończycy mają dziwne fetysze. Najpierw tytani jedzący ludzi, teraz ludzie jedzący ludzi.. (och przepraszam to ghoule, a nie ludzie!)

W fantastyce ghoule wyglądały zupełnie inaczje, ale licencia poetica.

Oglądało się fajnie, lubię aspekty moralne i filozoficzne. Funimationy i Animeplexy zawsze robią krótkie anime, aby ogarnąć, czy się spodoba, a potem czeka się na drugi sezon kolejny rok.

Moja ocena to 7/10 Ostatni odcinek był najlepszy.

Opublikowano

1. odcinek mi się oglądało przyjemnie, ale co tu oceniać..  Na razie za mało wyszlo, zebym mogl oceniać coś innego niż zabawe. No chyba, że kreske i animacje. To mogę ocenić. WIdać, że jest dużo gorsza.  Martwi mnie tez to, ze tak olewają mange, np. ponoc w mandze kaneki polamal kosci bratu touki, a nie tylko pobił..

XrgAYyk.png

Opublikowano

@januszq

Bodajże 3-4 chapki pominięto.

Porównanie anime-manga macie tutaj, jeden użytkownik reddita się naprawdę postarał.
Co do samego odcinka.. Kreska ładna, animacje ujdą, prawdopodobnie większość będzie zgodna z mangą więc wielki plus.

RFMu6CL.gif

Przez chwilę myślałem, że to jakaś postać z Magi xD

417711489342956987022.png

Opublikowano

@januszq

Bodajże 3-4 chapki pominięto.

Porównanie anime-manga macie tutaj, jeden użytkownik reddita się naprawdę postarał.

Co do samego odcinka.. Kreska ładna, animacje ujdą, prawdopodobnie większość będzie zgodna z mangą więc wielki plus.

RFMu6CL.gif

Przez chwilę myślałem, że to jakaś postać z Magi xD

Kreska i animacja są ok, ale w porownaniu do sezonu pierwszego widać spadek jakości

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mangi TG nie czytałem ale tak jak zrobili teraz to według mnie jest całkiem OK. 

Co do openingu to muzyczka, animacja hmm.. może być - muzyczka jakoś ujdzie lecz animacja mogła być lepsza. Jakoś mi nie pasuję do serii Tokyo Ghoul

Nie pamiętam dokładnie jaka była kreska w 1 sezonie ale ta w 2 mi całkiem odpowiada. Nie zauważyłem jakiś większych zmian

Spoilery z 1 odcinka

Trochę szkoda że Kaneki opuścił swoich przyjaciół, w tym moją ulubienice czyt. Touke <3 no ale nie ma tego złego. Jestem bardzo ciekaw jak się to teraz potoczy. Coś czuje że 2 sezon będzie o wiele bardziej ciekawszy. Liczę na dużo akcji, dużo walk, dużo zwrotów akcji, całkiem niespodziewanych sytuacji, tylko szkoda że tak mało odcinków :(... To że dołączył do Aoigiri ma duży związek z wcześniejszą rozmową z Ayato. Chce zapewne znaleźć coś / odpowiedzi na kilka pytań na które by sobie nie odpowiedział siedząc w kawiarni (moja opinia)

Ayato vs Kaneki? - Mimo iż to trwało dosyć krótko, nie było źle. Pokazał że jest prawdziwym BADASSEM. Uratował Touke, to też idzie na plus

Opublikowano

Hmm. Szkoda że nie robią na podstawię mangi tak jak jest tylko zmieniają.

Będzie coś takiego że na tym anime zakończy się anime i nie będzie kontynuacji, bo studio wybrało taką drogę chyba że 3 sezon nie będzie miał nic wspólnego z tym...

Kaneki dołącza do Aorigiri(jak to się pisało? xD) dobre rozwiązanie, ale w mandze nic nie było na ten temat ;/ Dlatego jak odeszli tu od mangi to będzie nowy scenariusz ;/ LOL 

Opublikowano

Też się zdziwiłem z takiego obrotu spraw. Bo nawet koło 90 rozdziału lata z kawiarenką crew. Nie czytałem, tylko pobieżnie sprawdziłem. Chyba że przez te parę odcinków jakoś wrócą na prawidłowy tor.

Opublikowano

Też się zdziwiłem z takiego obrotu spraw. Bo nawet koło 90 rozdziału lata z kawiarenką crew. Nie czytałem, tylko pobieżnie sprawdziłem. Chyba że przez te parę odcinków jakoś wrócą na prawidłowy tor.

Nie wrócą, bo tam kaneki założył własną grupę, a tu jest w tej organizacji. Więc lekka lipa, a po za tym widać że 2 sezon ma mniejszy fundusz finansowy...

Opublikowano

Najbardziej mnie dziwi że nikt się z nich jakoś nie zdziwił czy coś że Kaneki tak się zmienił.. Ale myślę że tak czy siak na końcu znowu wróci do swojej kawiarenki

P.S:

Gdzie oglądacie TG 2 po polsku? Nie mogę znaleść jakoś porządnej strony

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...