Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pozdro dobre anime polecam zawsze jak ide spac odpalam kilka odcineczkow i mi sie odechciewa;p

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niby mam wymagania odnośnie anime, dostrzegam łatwo wady itp., ale przy 10 odcinku tokyo ghoul bawilem się całkiem nieźle. Może dlatego, że mimo wszystko jestem człowiekiem i łatwo ulegam (choć wydaje mi się, ze i tak mniej w porownaniu do innych ludzi) mechanizmom stosowanym w anime, których celem jest wywolanie emocji, czy też po prostu zwyklej chęci dalszego oglądania. Oceniając tak rzetelnie (nie obiektywnie.. oceny nie mogą być obiektywne ignorancie! :P) stwierdzam jednak, że tokyo ghoul to nic specjalnego. Zmarnowało swój potenciał początkowy, ale to juz pewnie wiele razy pisalem.. W każdym razie, irytujące jest to, ze to anime moglobybyć lepsze, chociaż i tak jest wystarczające, żeby dalo sie je przyjemnie oglądać, ale wlasnie dlatego czuje ból, bo wiem, ze jakby sie postarali, szli zgodnie z mangą, chronologicznie, pozbyli cenzury, nie wycinali zadnych scen z mangi to tokyo ghoul ocenilbym moze nawet na 9. ale na razie daje te 6-7, bo porownujać do kiseijuu, które ostatnio oglądałem  - nic specjalnego. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

TG jest fajne, mi się podoba ;) ( lepsze niż SAO czy np. No Game, No Life) Zmarnowało nieco swój potencjał ( co zrobić xD ostatni to problem nie jednego anime ) ale aż tak tragicznie nie jest. Więcej plusów niż minusów ( nie ma raczej anime bez żadnej wady ) W porównaniu do tych serii co wymieniałem kiedyś wypada blado ale mimo tego da się obejrzeć ^^

Chciałbym żeby był 3 sezon (  manga TG :re a czy anime będzie w 100% na podstawie jej, czy nie, jakoś mi bardzo na tym nie zależy ( do tej pory widziałem jedynie kilka chapterów zwykłej mangi i kilka z :re ) ...chociaż momentami jakoś sama informacja że dane anime jest w 100% na podstawie mangi - poprawia mi humor xD ...

Chciałem się  zwrócić z zapytaniem do tych osób które dobrze znają mangę / lub jej nie znają ( jak oceniacie 10 odcinek? jak się według Was skończy anime? dobrze że nie idą według mangi? ....) chętnie przeczytam spoilery :3

Opublikowano

Co do 11 odcinka, to mam pytania:

1. czy ten p********y amon w koncu umarł na smierć, czy moze będzie jeszcze żył i uczestniczyl w tym anime? Moim zdaniem nie powinien, bo nieźle mu sięoberwało

2. Który ghoul obecnie jst najsilniejszy? Wydawaloby się, że córka sowy, ale no k***a, zostala prawie pokonana przez jakiegoś k***a margnego człowieka.. Żalosne.. 

3. Czy tokyo ghoul pierwiastek a zakonczy się na tych planowanych 12 odcinkach, czy moze poszerzą do 24, zeby skonczyc calego tokyo ghoula? a moze zapowiedzieli sequel lub zrobią to? Czy może nie wrócą juz do kontynuowania tokyo ghoula?

4. Czemu kaneki nie pobił amona tą swoją drugą formą,którą osiągnął poprzez kanibalizm? Nie umie tego włączyć, czy co?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Co do 11 odcinka, to mam pytania:

1. czy ten p********y amon w koncu umarł na smierć, czy moze będzie jeszcze żył i uczestniczyl w tym anime? Moim zdaniem nie powinien, bo nieźle mu sięoberwało

2. Który ghoul obecnie jst najsilniejszy? Wydawaloby się, że córka sowy, ale no k***a, zostala prawie pokonana przez jakiegoś k***a margnego człowieka.. Żalosne.. 

3. Czy tokyo ghoul pierwiastek a zakonczy się na tych planowanych 12 odcinkach, czy moze poszerzą do 24, zeby skonczyc calego tokyo ghoula? a moze zapowiedzieli sequel lub zrobią to? Czy może nie wrócą juz do kontynuowania tokyo ghoula?

4. Czemu kaneki nie pobił amona tą swoją drugą formą,którą osiągnął poprzez kanibalizm? Nie umie tego włączyć, czy co?

1. Najpewniej żyje bo Kaneki nie chciał go zabić

2. Sowa v2 jest chyba najlepsza chociaż wiadomo ,że główny bohater jak się zdenerwuje to zawsze dostane buffy a co do tego typa który ją tak obił to jest on najsilniejszym w tej całej organizacji

3.Z tego co czytałem to ostatnia część mangi jest dokładnie tak samo zatytułowana jak ostatni odcinek z tym ,że ludzie pisali ,że niemożliwe jest zakończenie w 20 minut więc może będzie to dłuższy odcinek, chociaż osobiście chętnie bym v3 po oglądał o ile wreszcie będzie o Kanekim

4.Najpewniej nie zastosował jej bo w czasie gdy jej używa nie panuje nad sobą co można było zauważyć w poprzednich odcinkach.

Mnie ciekawi co to teraz się bedzie działo podczas rozmowy Kanekiego z tym jego przyjacielem (zapomniałem jak ma na imię) Ciekawe czy np jego brat też tam wejdzie.

Opublikowano

1. Najpewniej żyje bo Kaneki nie chciał go zabić

2. Sowa v2 jest chyba najlepsza chociaż wiadomo ,że główny bohater jak się zdenerwuje to zawsze dostane buffy a co do tego typa który ją tak obił to jest on najsilniejszym w tej całej organizacji

3.Z tego co czytałem to ostatnia część mangi jest dokładnie tak samo zatytułowana jak ostatni odcinek z tym ,że ludzie pisali ,że niemożliwe jest zakończenie w 20 minut więc może będzie to dłuższy odcinek, chociaż osobiście chętnie bym v3 po oglądał o ile wreszcie będzie o Kanekim

4.Najpewniej nie zastosował jej bo w czasie gdy jej używa nie panuje nad sobą co można było zauważyć w poprzednich odcinkach.

Mnie ciekawi co to teraz się bedzie działo podczas rozmowy Kanekiego z tym jego przyjacielem (zapomniałem jak ma na imię) Ciekawe czy np jego brat też tam wejdzie.

1. I to jest moim zdaniem c*****e w shounenach, czy w konkretnym przypadku tokyo ghoul. amon jst czlowiekiem, a jak wynika z twojej wypowiedzi przezyje bo takim ciosie, ktory spowodowal, ze stracil mase krwi i nie mogl wstać. Jesli amon w sequelu będzie mial polamane większość kości - spoko, jakośto zrozumiem, jeśli natomiast będzie starym amonem, bez poniesionych obrażeń to uznam to za wadę serii

2. No to jest c*****e, ze ona jest najlepszym ghoulem, a została pokonana byle przez czlowieka.. Rozumiem, ze ludzie w tokyo ghoul są silni, mają te narzędzie zrobione z ghoulow, ale bez przesady

3. Pewnie przeczytales ten komentarz na animeon, moim zdaniem za bardzo nim się sugerujesz.. Raczej wątpie, ze zostało tyle materiału z mangi, ze wystarczy przedluzyc odcinek o 20 minut.. Tyle watkow przeciez jest niewyjasnionych no i wprowadzane są coraz nowsze postacie

4. Ok

"(Ciekawe czy np jgo brat też tam wejdzie" kogo brat? WTF? To kaneki czy tam jego kolega maja brata?

Proszę o odpowiedzi osób, ktore czytaly mange ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

1. Zdechł.

2. Eto (Takatsuki Sen).

3. 12 odcinków to max, może jeszcze speciala walną ale mało prawdopodobne.

4. W formie Kakuja świadomość nosiciela zanika przez co poniekąd zamienia się w bezmózgą bestię żądną krwi.

Jakby ktoś był zainteresowany anime (pomimo, że było pełno innych wydarzeń/innych nie pokazano wcale) to polecam zajrzeć do mangi.

Mnie osobiście się bardzo przyjemnie ją czytało.

417711489342956987022.png

Opublikowano

1. Zdechł.

2. Eto (Takatsuki Sen).

3. 12 odcinków to max, może jeszcze speciala walną ale mało prawdopodobne.

4. W formie Kakuja świadomość nosiciela zanika przez co poniekąd zamienia się w bezmózgą bestię żądną krwi.

Jakby ktoś był zainteresowany anime (pomimo, że było pełno innych wydarzeń/innych nie pokazano wcale) to polecam zajrzeć do mangi.

Mnie osobiście się bardzo przyjemnie ją czytało.

Zajrze do mangi w wakacje bodajże, bo wówczas będzie wydawana w Polsce ;)

a co do sequelu tokyo ghoul, czyli tokyo ghoul re, to również jest/ będzie warty uwagi? jest to czysty skok na kase? Czy ta manga się kiedyś skonczy, czy może będzie tasiemcem?  bo nie lubię otwartych produkcji, ktore wychodzą cale zycie (dlatego nie zabiore sie nigdy za takie anime/mangi jak jojo, czy hajime no ippo), więc chcę wiedzieć, czy cały tokyo ghoul zamknie się fabularnie w ciągu następnego roku,dwa no max 3, jesli nie to nie bede kupowal mangi :(]

@Edit

a yoshimura umarł? Bo tutaj widzę jakiś screen, który sugeruje, że będzie walczył z arimą.. http://scr.hu/1wdk/j8a8d

@Edit 2

omg.. Po przeczytaniu komentarzy na wiki jestem już prawie pewny, że yoshimura żyje.. Jak ja nie lubię takich wskrzeszeń w anime, mangach.. Jesli generałowie tego ccg też przezyli to chyba obniże ocene tokyo ghoul..

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie zabierałem się jeszcze za :Re, ale co do staruszka to jest jedna wielka niewiadoma.

Został umieszczony w jakiejś komorze, identico jak Asseylum z Aldnoaha. Co najdziwniejsze zrobił to doktorek, który stworzył ghoula Kanekiego i te dwie niunie jednookie, które znał Amon. Tak w ogóle to Kaneki w mandze walczył jako Kakuja przeciwko Amonowi, odciął mu rękę i potem Amon zdechł jak go ten Tatara dobił, razem z tym classmate'em Mado.

Opublikowano

Oglądałem i powiem szczerze, że trzy ostatnie odcinki są według mnie najlepsze.

1. I to jest moim zdaniem c*****e w shounenach, czy w konkretnym przypadku tokyo ghoul. amon jst czlowiekiem, a jak wynika z twojej wypowiedzi przezyje bo takim ciosie, ktory spowodowal, ze stracil mase krwi i nie mogl wstać. Jesli amon w sequelu będzie mial polamane większość kości - spoko, jakośto zrozumiem, jeśli natomiast będzie starym amonem, bez poniesionych obrażeń to uznam to za wadę serii

Amon nie jest człowiekiem, a od siebie polecam mniejszej liczby przekleństw. 

­

Opublikowano

Oglądałem i powiem szczerze, że trzy ostatnie odcinki są według mnie najlepsze.

Amon nie jest człowiekiem, a od siebie polecam mniejszej liczby przekleństw. 

­

Jeśli amon nie jest człowiekiem to kim?

Spoko, rozumiem, że moje przekleństwa Ci się nie spodobają, aczkolwiek nie przestane ich używania, bo k***a lubię przeklinać ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Następny odcinek? pierwsze co mi przyszło do głowy to rozmowa Hide, Kaneki i Touka. 

oraz :

Pojedynek Kanekiego z *ojcem* - Arima ( bodajże najsilniejszy z CCG, ten co teraz walczył z sową ) Kaneki dostaje bardzo mocne lanie. Tak się kończy 2 sezon. No i przechodzimy do 3 sezonu na podstawie mangi :Re xD

ale jak zrobią? nic nie wiadomo :D wszystkiego się można spodziewać. Raczej nie zwiększą liczby odcinków. Mogą zrobić tak jak w przypadku Fate ( 2014 ) że odcinek byłby dłuższy.

Niżej spoiler z mangi :Re 

Kaneki traci pamięć, *odradza się*, 1 Rank śledczy. Jest w grupie ( liderzy grupy to Arima, Akira Mado oraz Mentor Kaneki Ken - Akira jest partnerem Kanekiego a dokładnie Haise Sasaki - nowe imię )

- Chciałbym to zobaczyć w anime - żeby dali 3 sezon

nie zależy mi czy będą szli w 3 sezonie jakby był - 100% z mangą, czy nie, ale ten kto czyta może chcieć inaczej. Manga wcześniejsza czy :Re - widziałem tylko kilka chapterów, zapoznałem się z kilkoma informacjami  :) ale nie ukrywam że może kiedyś przeczytam

Ten odcinek jak i poprzedni był dla mnie całkiem znośny ^^ Anime nie jest genialne ale jak już pisałem wcześniej, lecz dosyć przyjemnie się nawet ogląda dla zabicia czasu itp. :3 

Czasami mnie denerwuje w anime to że niektóre postacie są niezniszczalne. Za mało śmierci, chociaż chciałbym min. żeby Amon żył w anime

Opublikowano

Więc co by tutaj, przewinąłem sobie ostatnio najnowszy odcinek myślałem że na zakończenie tej filerowej serii coś tam pokażą, czymś zaskoczą! taki c**j.

Chcieli zrobić coś "ambitnego" ale wyszedl SYF jak cała reszta tego anime niestety bo potencjał to to miało w pierwszych 3 odcinkach pierwszego sezonu.

Nie wiem kto to wymyśla ale Logika o ile jakaś istnieje w tym anime, jest straszna i niezbalansowana. 

Nie będe wymieniał już więcej minusów bo mi szkoda czasu, a z plusów ciężko mi coś wymyśleć może jedna/dwie postacie mi się "przypodobały" ale to chyba wszystko.

Mocne 2+/10 nawet nie musze ostatniego oglądać.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Więc co by tutaj, przewinąłem sobie ostatnio najnowszy odcinek myślałem że na zakończenie tej filerowej serii coś tam pokażą, czymś zaskoczą! taki c**j.

Chcieli zrobić coś "ambitnego" ale wyszedl SYF jak cała reszta tego anime niestety bo potencjał to to miało w pierwszych 3 odcinkach pierwszego sezonu.

Nie wiem kto to wymyśla ale Logika o ile jakaś istnieje w tym anime, jest straszna i niezbalansowana. 

Nie będe wymieniał już więcej minusów bo mi szkoda czasu, a z plusów ciężko mi coś wymyśleć może jedna/dwie postacie mi się "przypodobały" ale to chyba wszystko.

Mocne 2+/10 nawet nie musze ostatniego oglądać.

Nie za ostro? :P

XrgAYyk.png

Opublikowano

W sumie w dużej mierze zgadzam się z Vasto. Mogło być z*******e, ale jak dla mnie biorąc pod uwagę cały drugi sezon to wyszedł kał. :P Jedyne co mi się podobało to niektóre walki, przynajmniej nie było jak w niektórych anime, czyli 18min. pierdolenia 2min. bicia. Myślę, że ocena 3/10 będzie odpowiednia dla tej nieudanej kontynuacji ;)

Opublikowano

W sumie w dużej mierze zgadzam się z Vasto. Mogło być z*******e, ale jak dla mnie biorąc pod uwagę cały drugi sezon to wyszedł kał. :P Jedyne co mi się podobało to niektóre walki, przynajmniej nie było jak w niektórych anime, czyli 18min. pierdolenia 2min. bicia. Myślę, że ocena 3/10 będzie odpowiednia dla tej nieudanej kontynuacji ;)

Przykra prawda.

Odcinek 12 jest przykładem jak nisko można upaść, przecież te animacje to nawet szaraczki z youtuba by lepiej zrobiły. Emocje? Lepiej bym się bawił zmywając naczynia.

Nie wystawiam oceny bo nie chcę być aż takim ch*jem, ale ogólnie nie warto tego g*wna oglądać, także jakby ktoś miał ochotę to radzę się dwa razy zastanowić.

Opublikowano

Przykra prawda.

Odcinek 12 jest przykładem jak nisko można upaść, przecież te animacje to nawet szaraczki z youtuba by lepiej zrobiły. Emocje? Lepiej bym się bawił zmywając naczynia.

Nie wystawiam oceny bo nie chcę być aż takim ch*jem, ale ogólnie nie warto tego g*wna oglądać, także jakby ktoś miał ochotę to radzę się dwa razy zastanowić.

Widziales 12 odcinek? Pewnie juz jest po angielsku.. Powiedz mi, czy w 20 odcinku skonczyli juz całą mange tokyo ghoul, czy arima pobil juz kanekiego i kaneki przegral?

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

Jest już po angielsku. Ja czekam na PL ale czytałem spoilery xD Taki ja niecierpliwy :3 

Zakończenie 2 sezonu + trochę z mangi :re

Podobno ostatnie 5 minut kaneki idzie i idzie sobie z ciałem Hide pomiędzy ludźmi z CCG, na koncu staje na przeciwko Arimy i prawdopodobnie dołączył do CCG.... ( w mandze to Kaneki dostaje w łeb, traci przytomność a Arima staje się jego *ojcem* )  chciałbym 3 sezon -  Kaneki staje się jednym z najlepszych śledczych, traci pamięć, koleguje się z Akirą, z Arima itp. Manga vs alternatywna wersja - sam już nie wiem która lepsza ( mangi nie czytałem, jedynie kilka chapterów z niej.. może alternatywna? 

Arima vs Kaneki - manga 136-139 

Z 75-80% komentarzy - zakończenie jak i całe anime to dno. Jak chodzi o mnie zdanie po obejrzeniu 11 odc.  Przeciętniak - nie genialne ale też nie najgorsze. Widziałem gorsze anime. Dla zabicia czasu można obejrzeć ^_^

Na plus - klimat, krew ( szkoda że dużo cenzury xD ) kreska, kilka postaci przypadło do gustu, trochę psychologiczne 

Opublikowano

@Kaanashi

Jest już po angielsku. Ja czekam na PL ale czytałem spoilery xD Taki ja niecierpliwy :3 

Zakończenie 2 sezonu + trochę z mangi :re

Podobno ostatnie 5 minut kaneki idzie i idzie sobie z ciałem Hide pomiędzy ludźmi z CCG, na koncu staje na przeciwko Arimy i prawdopodobnie dołączył do CCG.... ( w mandze to Kaneki dostaje w łeb, traci przytomność a Arima staje się jego *ojcem* )  chciałbym 3 sezon -  Kaneki staje się jednym z najlepszych śledczych, traci pamięć, koleguje się z Akirą, z Arima itp. Manga vs alternatywna wersja - sam już nie wiem która lepsza ( mangi nie czytałem, jedynie kilka chapterów z niej.. może alternatywna? 

Arima vs Kaneki - manga 136-139 

Z 75-80% komentarzy - zakończenie jak i całe anime to dno. Jak chodzi o mnie zdanie po obejrzeniu 11 odc.  Przeciętniak - nie genialne ale też nie najgorsze. Widziałem gorsze anime. Dla zabicia czasu można obejrzeć ^_^

Na plus - klimat, krew ( szkoda że dużo cenzury xD ) kreska, kilka postaci przypadło do gustu, trochę psychologiczne 

Czyli po prostu w anime pominęli walkę z arimą? Szkoda. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

O boże porażki ciąg dalszy, ja juz rozumiem to SAO nawet ... powiedzmy że rozumiem, Tytani się skończyli na pierwszym sezonie ale Tokyo Ghoul ?

Mam wrażenie że przybyła MASA nowych widzów anime ostatnimi czasy  i oglądają same nowe seriie przez co jest takie "wow jakie doskonałe 10/10" a w rzeczywistości b.dobrych serii na rok to jest może 3/4.

NJxbd4x.png

Opublikowano

O boże porażki ciąg dalszy, ja juz rozumiem to SAO nawet ... powiedzmy że rozumiem, Tytani się skończyli na pierwszym sezonie ale Tokyo Ghoul ?

Mam wrażenie że przybyła MASA nowych widzów anime ostatnimi czasy i oglądają same nowe seriie przez co jest takie "wow jakie doskonałe 10/10" a w rzeczywistości b.dobrych serii na rok to jest może 3/4.

ale moze napisz coś nowego, bo to samo o tokyo ghoul napisales juz z 4 razy.

a co do tych nowych widzów to ameryki nie odkryles. Mnie to jdnak nie przeszkadza, że młodzi, nowi widzowie z byle gówna się cieszą ;) Chociaz w sumie troche to przeszkadza, bo potem przez taki target nie robi się ambitnych anime, bo nie bylyby popularne.

Dobra, wlasnei skonczylem drugi sezon tokyo ghoul pierwiastek z a. Ogólnie spoko. Bywały odcinki, w których odczuwałem emocje. Myślę, ze to 6,5/10, czy nawet 7/10 mogę dać temu anime. Tylko irytuje mnie fakt, ze tak duzo pytań pozostało bez odpowiedzi. A są to:

Dlaczego Amon był tak silny, można powiedzieć, że zremisował z kanekim, ktory mial w sobie organy rize, bedącej jednej z najsilniejszych ghoulów, skoro jeszcze niedawno byl on tylko uczniem? Nie rozumiem jgo siły. Jego mistrz, mado bodajże przegrał z byle królikiem i tym dzieciakiem, a był dosyć stary i wyglądałna doświadczonego, a amon tak z dupy każdego pokonywał.

Skąd kolega kanekiego miał dziurę w brzuchu? Coś przeoczyłem, czy zapomniałem?

Czemu touka z tym innym ghoulem sobie stali? On cośpowiedzial, ze ten staruszek coś mu kazał zrobić dla kanekiego, ale nic przecież on nie zrobił..

Czemu kaneki sobie szedł? Nagle postanowił przylaczyc do ccg? Dlaczego?

Czemu toukę nie posądzają o to, ze jst ghoulem? Przecież wiedzieli, że w anteiku są ghoule. Mogli ją chociaż podejrzewać, ale olali i sobie żyje spokojnie..

Czemu sowa, ta pisarka, powiedziala ccg, że ghoule są w anteiku i, że tam jest sowa?

Tyle pytań, odpowiedzi brak.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jakbym miał ocenić to tak samo jak @Kaanashi

Dużo pytań - zero odpowiedzi ( coś w tym jest, jednak starałem się cieszyć anime ) Zawsze się zdarzą jakieś luki w fabule, ale im więcej rzeczy wyjaśnionych - tym lepiej ;) Chciałbym 3 sezon. To jak Kaneki idzie, nawet nie takie złe. Nie pokazali walki Kaneki vs Arima ale co tam. Dołączył do CCG? Hmm...  I tak by dołączył tylko teraz z własnej woli a w mandze to stracił pamięć 

Czyżbym przeoczył jak Hide dostał? nie pokazali może tego

Chciałbym żeby Amon żył sobie szczęśliwie, wraz z Akirą haha

Znam kilka anime, które się bardzo dobrze zapowiadały a pod koniec kicha - nic nie wytłumaczone itp. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...