Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz uznać, że czepiam się słówek, ale skoro przywykł, że stał się "kimś innym", to dlaczego płacze, czyli nie przechodzi do działania mimo swojego treningu? Tu własnie chodzi o taką "pizdowatość". Postać na pewno się zmieni, ale nie zmienia to faktu, że na dzień dzisiejszy jest taki a nie inny. I płacz to tez taka metaforka od uzależnienia się od kogoś innego. W tym wypadku od tej koleżanki z kawiarni.

Nie będę się czepiać lubię małostkowość.

Płacze bo może mieć słabość do tej dziewczyny (mirai nikki) ale to temat o innym anime.

W ghoulu myśle że bohater płaczę bo boi się szybkich zmian ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Obejrzalem 2 epy. Anime nie jest złe, aczkolwiek wątpie, że będzie to coś specjalnego, bardzo dobrego. 7/10 - raczej tak. 

Po za tym manga nadal wychodzi, więc te anime albo będzie miało wymyślone zakończenie przez twórców jak mialo to miejsce w blue exorcist, albo będą fillery, albo przerwą emisje. 

@Edit

zapomnialem tez dodac, ze straszmnie mnie denerwuje ilość cenzury jaka wystepuje w tym anime oraz przewidywalność.. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Idź pan w ciul z takim op i ed.

Minęło dużo czasu od kiedy trafiłem na taki gówniany opening.

Co do serii, to zobaczmy jak sobie poradzi Yuukiteru V2.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Co do serii, to zobaczmy jak sobie poradzi Yuukiteru V2.

jeśli przeszkadza ci to, że główny bohater jest "ciotą" to ci się dziwie. Kto normalny będąc w jego wieku i w takiej sytuacji zachowywałby się inaczej? Moim zdaniem jego zachowanie jest nawet realistyczne. 

Co do openingu i endingu to oglądam z 2-3 razy na serie jak jst dobry, więc nie przeszkadza mi bardzo, że tokyo ghoul op i ed są słabe. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

jeśli przeszkadza ci to, że główny bohater jest "ciotą" to ci się dziwie. Kto normalny będąc w jego wieku i w takiej sytuacji zachowywałby się inaczej? Moim zdaniem jego zachowanie jest nawet realistyczne. 

Co do openingu i endingu to oglądam z 2-3 razy na serie jak jst dobry, więc nie przeszkadza mi bardzo, że tokyo ghoul op i ed są słabe.

Nie trolluj już, wiem że uwielbiasz Mirai Nikki ale daj spokój biednemu arko.

Myślę że jakbyś był na jego miejscu też byś przechodził przez pewne stadia rozpaczy a potem przywykł do faktu że stałeś się czymś innym.

Motyw dobry bohater swoją postawa przypomina tego z mirai nikki (yuki) który po części też jakoś wyszedł na prosto ze swoją nazwijmy "odwagą"

Mangi nie czytam póki anime nie zacznie mnie denerwować c:

Jak na 2 odcinki jest naprawdę w porządku.

Nie wiem co bym zrobił bo jak dla mnie to zbyt mocne sci-fi patrząc przez pryzmat normalnego, realnego życia.

Jeśli lubisz tak jak to januszq napisał "pizdowatość" u głównego bohatera to się nie dziwię, że ci się podoba.

Poza tym cholera.. Każdy tego typu dzieciak zawsze chce wszystkich obronić, a sam nie umie sobie nawet pomóc.

To jest typ anime których ja nie trawię i nigdy nie będę trawił. Oczywiście obejrzę resztę ze względu na fajny motyw (te ghoule przypominają mi trochę postacie z Shiki), ale i tak nie zmienię zdania co do ogółu.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Nie trolluj już, wiem że uwielbiasz Mirai Nikki ale daj spokój biednemu arko.

Nie wiem co bym zrobił bo jak dla mnie to zbyt mocne sci-fi patrząc przez pryzmat normalnego, realnego życia.

Jeśli lubisz tak jak to januszq napisał "pizdowatość" u głównego bohatera to się nie dziwię, że ci się podoba.

Poza tym cholera.. Każdy tego typu dzieciak zawsze chce wszystkich obronić, a sam nie umie sobie nawet pomóc.

To jest typ anime których ja nie trawię i nigdy nie będę trawił. Oczywiście obejrzę resztę ze względu na fajny motyw (te ghoule przypominają mi trochę postacie z Shiki), ale i tak nie zmienię zdania co do ogółu.

Tak lubie pizdy, bo sam jestem pizdą. Uwielbiam mirai nikki, było to jedno z moich pierwszych anime i dalem 10/10. Coś jeszcze?

@top

a co do anime to nie wiem czemu ludzie się nim tak "jarają". Jakieś oryginalne to ono nie jest, nie powiem, że złe, ale bez przesady :P

XrgAYyk.png

Opublikowano

Tak lubie pizdy, bo sam jestem pizdą. Uwielbiam mirai nikki, było to jedno z moich pierwszych anime i dalem 10/10. Coś jeszcze?

@top

a co do anime to nie wiem czemu ludzie się nim tak "jarają". Jakieś oryginalne to ono nie jest, nie powiem, że złe, ale bez przesady :P

Takie wyznania to nie w tym temacie, Golduś.

Co do anime to ludzie się jarają bo jest voice-aktorka z Zetsuen no Tempest.

Ma bardzo miły głos :3

Opublikowano

Takie wyznania to nie w tym temacie, Golduś.

Co do anime to ludzie się jarają bo jest voice-aktorka z Zetsuen no Tempest.

Ma bardzo miły głos :3

która postać ma ten niby zajebisty głos? bo jakoś nie zwróciłem na to uwagi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Rize. W sumie po co ja z tobą rozmawiam jak ty wolisz p****ów od kobiet.

Masz coś do gejów? A co do rize to rzeczywiscie fajny glos lektora. Pojawil się też w magi, ta księżniczka hyogyoku bodajże nim mówiła. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

WIęc nie masz prawa głosu, oceniają to jako "arcydzieło". Tokyo ghoul bajka sezonu, zobaczycie

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

WIęc nie masz prawa głosu, oceniają to jako "arcydzieło". Tokyo ghoul bajka sezonu, zobaczycie

Każdy ma prawo głosu "i tyle"...

Co z tego, że oceniają to jako "arcydzieło" skoro, ktoś inny może ocenić to jako dno i kilo mułu? Każdy ma inny gust ;__;

Zobaczyć można, ale w tym sezonie JAK DLA MNIE jest parę innych anime które mają szansę na bycie "bajką sezonu"

Opublikowano

A mi się za to bardzo podobał, mimo iż muzyka nie jest w moim goście to pasowała według mnie i jest nieźle.

Oczywiście obejrzę resztę ze względu na fajny motyw (te ghoule przypominają mi trochę postacie z Shiki), ale i tak nie zmienię zdania co do ogółu.

Shiki było fajne, tylko że w shiki pojawił się motyw w którym przez pewien czas to ludzie byli większymi potworami od shiki, jeśli tu będzie coś takiego to pokocham tą serię, Shiki jest moim ulubionym animcem, głównie dzięki postaci Sunako i genialnej jak dla mnie muzyce :)

Tak lubie pizdy, bo sam jestem pizdą.

Nie ma się czym chwalić :P

brzydkie2_ewareap.png

Opublikowano

3 odcinek mi się przyjemnie oglądało. Aczkolwiek wątpie, że te anime będzie jakieś z*******e, pewnie kolejna reklama mangi, która nadal wychodzi..

XrgAYyk.png

Opublikowano

Już zmienili wątki. Za wcześnie dali Smakosza, a sytuację z Hinami i jej rodzicami pominęli. Może jakoś to przeplotą, ale pytanie, czy do pewnego momentu będzie z manga i dalej producenci dostaną wolną rękę, czy może kompletnie odwrotnie?

Opublikowano

Już zmienili wątki. Za wcześnie dali Smakosza, a sytuację z Hinami i jej rodzicami pominęli. Może jakoś to przeplotą, ale pytanie, czy do pewnego momentu będzie z manga i dalej producenci dostaną wolną rękę, czy może kompletnie odwrotnie?

Wydaje mi się, że zakończenie będzie fillerowe, manga nadal wychodzi, to anime pewnie ma służyć jako reklama.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że zakończenie będzie fillerowe, manga nadal wychodzi, to anime pewnie ma służyć jako reklama.

Jak biedne Ao no Exorcist, miejmy nadzieję, że nie odpierdolą tak samo chujowego zakończenia, ale jakoś bardziej się wysilą :)

Opublikowano

Jak biedne Ao no Exorcist, miejmy nadzieję, że nie odpierdolą tak samo chujowego zakończenia, ale jakoś bardziej się wysilą :)

istnieje tez prawdopodobienstwo ze zrobia podobnie jak tworcy anime deadman wonderland lub btooom

XrgAYyk.png

Opublikowano

istnieje tez prawdopodobienstwo ze zrobia podobnie jak tworcy anime deadman wonderland lub btooom

W sumie... odpowiadałoby mi to ;)

Właśnie, mam pytanko, w jaki dzień wychodzi Tokyo Ghoul?;d

Opublikowano

W sumie... odpowiadałoby mi to ;)

Właśnie, mam pytanko, w jaki dzień wychodzi Tokyo Ghoul?;d

w poniedziałek z tego co pamiętam sobie oglądam po polsku.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Emisja jest w czwartki. Wieczorem tego samego dnia powinny być ENG suby.

ale po polsku chyba w niedziele/poniedziałki, nie? 

XrgAYyk.png

Opublikowano

ale po polsku chyba w niedziele/poniedziałki, nie?

Nie wiem, oglądam tylko po angielsku.

Polskie suby są do dupy z racji tej, że autorzy nie tłumaczą dosłownie podanego tekstu przez co później wychodzą bajki zamiast konkretnych wypowiedzi. Jakbyś przepuścił ENG suby przez google translator to w sumie poziom jest bez różnicy jeśli chodzi o polską wersję z tym, że translator nie doda ci emotek na końcu zdania.

Opublikowano

Polskie suby są do dupy z racji tej, że autorzy nie tłumaczą dosłownie podanego tekstu przez co później wychodzą bajki zamiast konkretnych wypowiedzi. Jakbyś przepuścił ENG suby przez google translator to w sumie poziom jest bez różnicy jeśli chodzi polską wersję z tym, że translator nie doda ci emotek na końcu zdania.

no niby masz racje, tłumaczenie tłumaczenia jest gorsze niż tłumaczenie, aczkolwiek nie umiem angielskiego, wiec muszę się cieszyć z tego co mam ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Polskie suby są do dupy z racji tej, że autorzy nie tłumaczą dosłownie podanego tekstu przez co później wychodzą bajki zamiast konkretnych wypowiedzi. Jakbyś przepuścił ENG suby przez google translator to w sumie poziom jest bez różnicy jeśli chodzi o polską wersję z tym, że translator nie doda ci emotek na końcu zdania.

Tutaj jest kwestia dyskusyjna. Są grupy, które przykładają się do tego, ale są też i takie, jak mówisz. Poza tym rozbieżności mogą wynikać z różnych wydań, które nawet jako angielskie napisy pozostawiają wiele do życzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...