Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma co na to liczyć raczej chociaż.. co do mangi TG pewnie zostanie wyjaśnione jeszcze co nie co ( i tak odbiegli od mangi już ) 

:D później jeszcze jest manga TG:re (2 lata po wydarzeniach w Anteiku) ... Kaneki ? serio ? nieźle się zdziwiłem ostatnio haha. Pisałem to już wyżej jakiś czas temu

Sam jeszcze mangi TG jak i TG re nie czytałem ale prosiłem o spoilery jak gadałem ze znajomym. 

Ja planuję kupować jak bedzie wychodzila, albo sprobuje znaleźc po polsku na necie, ale watpie, ze bedzie

XrgAYyk.png

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zawsze możesz przeczytać spoilery :D , czytać po angielsku mange ^^ 

Mam pytanko. Gdzie mogę znaleźć w mandze - jaki chapter to co się teraz dzieje w anime? tak mniej więcej

Opublikowano

Mam pytanko. Gdzie mogę znaleźć w mandze - jaki chapter to co się teraz dzieje w anime? tak mniej więcej

Nie lubie czytać po angielsku mang, bo nie rozumiem 100%, a ja jstem perfekcjonistą, takim skrajnym wręcz i jak coś robie to chce to zrozumieć w 100%.

Spoilerow nei chce czytac, bo to zadna przyjemnosc, chce sam poznac historie, bede po prostu kupowal mange, ale pewnie za 2 lata sie skonczy, więc troche niestety czasu minie, zebym zaspokoił swoją potrzebe ;(

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mniej więcej zakończono na 128 chapku.

Masz link do mangafox od razu. :D

417711489342956987022.png

Opublikowano

Przejrzałem kilka chapterów. Musieliby chyba dać z 3-4 żeby się coś fajnego działo :)

Ile tak średnio przypada na 1 odcinek? 

Opublikowano

Nie wiem skąd ten hype, kolejne arcydzieło po No game no life, Attack on Titan i SAO xDD

Ogólnie dla mnie powiedzieć "oglądam" tokyo ghoul to za dużo, bo ledwie mi się chce przewijać. Ja tam już przy pierwszym sezonie umierałem z nadmiaru akcji, a przy drugim to już widzę tylko wstawianie na siły muzyki i innych bajerów animacji, żeby to miało jakiś poziom. 4/10 ale naciągane, selweon pewno daje mocne 2+/10 xDD

Jedyne ambitne anime jakie oglądałem przez ostatni rok z "wychodzących" tytułów to Kiseijuu.

Nie wiem skąd ten hype, kolejne arcydzieło po No game no life, Attack on Titan i SAO xDD

Ogólnie dla mnie powiedzieć "oglądam" tokyo ghoul to za dużo, bo ledwie mi się chce przewijać. Ja tam już przy pierwszym sezonie umierałem z nadmiaru akcji, a przy drugim to już widzę tylko wstawianie na siły muzyki i innych bajerów animacji, żeby to miało jakiś poziom. 4/10 ale naciągane, selweron pewno daje mocne 2+/10 xDD

Jedyne ambitne anime jakie oglądałem przez ostatni rok z "wychodzących" tytułów to Kiseijuu.

Przejrzałem kilka chapterów. Musieliby chyba dać z 3-4 żeby się coś fajnego działo :)

Ile tak średnio przypada na 1 odcinek?

Dla mnie na jeden odcinek przypada strata nawet 2-3 minut życia więc dzieciaki uważajcie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ogólnie dla mnie powiedzieć "oglądam" tokyo ghoul to za dużo, bo ledwie mi się chce przewijać. Ja tam już przy pierwszym sezonie umierałem z nadmiaru akcji, a przy drugim to już widzę tylko wstawianie na siły muzyki i innych bajerów animacji, żeby to miało jakiś poziom. 4/10 ale naciągane, selweron pewno daje mocne 2+/10 xDD

Dla mnie na jeden odcinek przypada strata nawet 2-3 minut życia więc dzieciaki uważajcie.

Akurat według mnie No game no life było niezłe, ale co do reszty to muszę się zgodzić. Tokyo Ghoul nie jest dobrą produkcją, strasznie przehypowaną. Szczególnie zachwycają się tą produkcją "młodsi w stażu", że tak powiem. U mnie skończy prawdopodobnie z max 3/10.

Opublikowano

A co powiecie na temat openingu drugiego sezonu? W porównaniu do pierwszego to konkretne dno :P Polecam mangę. Tam przynajmniej jest odrobinkę ciekawiej.

Opublikowano

Mi na początku TG bardzo się spodobało. Potem trochę zachwycenie tą serią malało aż doszło do pewnego poziomu i aż do teraz na tym poziomie się znajduję. TG wolę bardziej niż np. takie SAO które też nie było najgorsze. Trochę mnie nudzi TG, mogli by to lepiej zrobić ale mimo tego ogląda się całkiem nieźle. 

Mangi całej nie czytałem ale widziałem kilka ważnych chapterów, czytałem kilka spoilerów itp... 100% na podstawie mangi czy tak jak jest teraz? hmm.. ja bym może zostawił tak jak jest. Zostało kilka odc. do końca, zobaczmy jak oni to zrobią. Teraz się powinno zacząć coś dziać - pojedynki... Anime chyba powinno się skończyć na tym jak

Kaneki walczy z Arima i przegrywa

.. fajnie jakby jeszcze dali więcej tzn.

Zabiera go, Kaneki dostaje nową świadomość itp.

ale nie ma co liczyć na to w 2 sezonie  ( nie zawsze akcja, pojedynki = lepsze anime, chociaż takie rzeczy fakt, cieszą oko) Chciałbym żeby wyszedł 3 sezon Tokyo Ghoul re: 

Opublikowano

Akurat według mnie No game no life było niezłe, ale co do reszty to muszę się zgodzić. Tokyo Ghoul nie jest dobrą produkcją, strasznie przehypowaną. Szczególnie zachwycają się tą produkcją "młodsi w stażu", że tak powiem. U mnie skończy prawdopodobnie z max 3/10.

a moim zdaniem no game no life było gówniane.

Postacie mnie irytowały, humor do mnie nie trafił. Sama fabula też nie przypadła mi do gustu, ot kolejne fantasy z radzącym sobie głównym bohaterem. 

Co do tokyo ghoul, to mi się nawet przyjemnie ogląda. Dlaczego? Dlatego, że ma jedne z moich ulubionych gatunków, m.in thriller. Gdyby nie to to pewnie bym nie oglądał, bo anime im za bardzo nie wyszło, ale to juz wszyscy wiemy.

A co powiecie na temat openingu drugiego sezonu? W porównaniu do pierwszego to konkretne dno :P Polecam mangę. Tam przynajmniej jest odrobinkę ciekawiej.

Opening drugiego sezonu oceniłbym tak 5/10. Nawet, nawet, aczkolwiek nic specjalnego. Oczywiście to mój gust.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szkoda gadać, jak ja słyszę ludzie którzy mówia o ngnl coś w stylu "OMG OMG, ale to arcydzieło" to maczeta się już sama ostrzy w plecaku, a o sao czy tokyo geju już nie wspomne.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

NGNL Takie ostatnie nie było ale raczej więcej minusów niż plusów :D  Jakbym miał wybierać NGNL vs TG to wiadomo TG. Tutaj się zgadzam z @Kaanashi ;) 

Co do tokyo ghoul, to mi się nawet przyjemnie ogląda. Dlaczego? Dlatego, że ma jedne z moich ulubionych gatunków, m.in thriller. Gdyby nie to to pewnie bym nie oglądał, bo anime im za bardzo nie wyszło, ale to juz wszyscy wiemy.

Opublikowano

Arcydziełem wg mnie można nazwać Fullmetal Alchemist Brotherhood albo Death Note. To NIE SĄ anime dla dzieci. Przecieka przez nie Dark Fantasy, humor jest do wytrzymania, fabuła genialna, idealne połączenie nadprzyrodzonych mocy ze zwyczajną zdrową logiką i tajemnicami do odkrycia. W porównaniu do tych anime, TG wygląda jak dzieło dla młodszych widzów, którzy chcą udawać, że są już dorośli, dlatego oglądają coś krwawego.

Nie zrozumcie mnie źle, Tokyo Ghoul nie jest złe, zasługuje na 8/10, jednak jeśli chodzi o adaptację anime, są o wiele lepsze produkcje.

Opublikowano

Arcydziełem wg mnie można nazwać Fullmetal Alchemist Brotherhood albo Death Note. To NIE SĄ anime dla dzieci. Przecieka przez nie Dark Fantasy, humor jest do wytrzymania, fabuła genialna, idealne połączenie nadprzyrodzonych mocy ze zwyczajną zdrową logiką i tajemnicami do odkrycia. W porównaniu do tych anime, TG wygląda jak dzieło dla młodszych widzów, którzy chcą udawać, że są już dorośli, dlatego oglądają coś krwawego.

Nie zrozumcie mnie źle, Tokyo Ghoul nie jest złe, zasługuje na 8/10, jednak jeśli chodzi o adaptację anime, są o wiele lepsze produkcje.

Nie wiem, czy zdajesz sobie z teog sprawę, ale pisząc, że Tokyo Ghoul zasluguje na 8/10 piszesz jednocześnie, że to bardzo dobre anime. Moim zdnaiem jest conajwyżej spoko, twoim raczej też skoro przez pierwsze dwie linijki piszesz o tym, jakie tokyo ghoul nie jest świetne. 

Co do death note to nie jest to dark fantasy, ponieważ jest za malo motywów fantastycznych, zeby móc to nazwać fantasy, a jak wiadomo dark fantasy to horror + fantasy. 

Fma:b tez nie jest dark fantasy, fantasy ma sporo, ale horroru raczej nie ma wgl. Jedyne anime dark fantasy to chyba berserk, a szkoda

XrgAYyk.png

Opublikowano

Niby o gustach się nie mówi ale jak dla ciebie to ma 8/10 to już wiem ską takie oceny na animezone.

Dla mnie Death Note ma 10/10 mój ideał, coś b.dobrego dopracowanego co mi się podoba 9/10, 8/10 coś naprawdę dobrego.  Idąc tak dalek tokyo ghoul to takie mocne 2+-3/10.

To niezły syf musiałeś oglądać, zobacz sobie Btoom!, Kisejuu czy choćby psycho pass, Darker Than Black, Elfen Lied, Monster.

Tokyo ghul do pięt nie dorasta żadnemu z tych anime a są jeszcze lepsze, ale to mój wniosek po 200+ seriach.

Tzn Death Note, Mirai Nikki, Higurashi no Naku koro ni, Another, Steins Gate.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Niby o gustach się nie mówi ale jak dla ciebie to ma 8/10 to już wiem ską takie oceny na animezone.

Dla mnie Death Note ma 10/10 mój ideał, coś b.dobrego dopracowanego co mi się podoba 9/10, 8/10 coś naprawdę dobrego.  Idąc tak dalek tokyo ghoul to takie mocne 2+-3/10.

To niezły syf musiałeś oglądać, zobacz sobie Btoom!, Kisejuu czy choćby psycho pass, Darker Than Black, Elfen Lied, Monster.

Tokyo ghul do pięt nie dorasta żadnemu z tych anime a są jeszcze lepsze, ale to mój wniosek po 200+ seriach.

Tzn Death Note, Mirai Nikki, Higurashi no Naku koro ni, Another, Steins Gate.

Vasto, btoom, psycho pass, another, steins;gate, mirai nikki, death note oglądałem, bardzo dobrze się bawilem przy tych anime. Monstera pobieralem, ale sie okazalo, ze to są hardsuby, potem sie okazalo, ze mi nie chce pobrać softsubów, 0% ciągle, wiec chyba obejrze online, elfen lied - może kiedyś, kiseijuu juz mam pobrane, czekam aż wyjdą wszystkie odcinki, higurashi - w swoim czasie obejrze, darker than black, obejrzalem kiedys 4 odcinki, w wakacje dokończę. Także oglądałem sporo anime, ktore ogladales. 

Po prostu źle mnie zrozumiales. Nie napisalem, ze tokyo ghoul to dobre anime. Napisalem, ze oglada mi się przyjemnie, bo zawiera w sobie jedne z moich ulubionych gatunkow, nei zmienia to faktu, ze wypada blado przy tytulach, ktore wymieniles (choć another taki swietny wcale nie był)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mirai Nikki, Zetsuen no Tempest, BTOOOM!, Elfen Lied, Death Parade, Akame ga Killl, Psycho-Pass, Angel Beats, Another....-  lepsze od TG które uważam za takie sobie, przyjemnie się je nawet ogląda ale wypada blado przy innych seriach. Death Note też było niczego sobie. Moją ulubioną postacią był L

Steins;gate jestem dopiero na początku ale wydaje się być całkiem znośne. Trochę ten profesorek irytuje 

Opublikowano

Mirai Nikki, Zetsuen no Tempest, BTOOOM!, Elfen Lied, Death Parade, Akame ga Killl, Psycho-Pass, Angel Beats, Another....-  lepsze od TG które uważam za takie sobie, przyjemnie się je nawet ogląda ale wypada blado przy innych seriach. Death Note też było niczego sobie. Moją ulubioną postacią był L

Steins;gate jestem dopiero na początku ale wydaje się być całkiem znośne. Trochę ten profesorek irytuje 

Kwestia gustu, dla mnie główny bohater steins;gate jest dobrze wykreowaną postacią, na początku szalonym doktorkiem, można wręcz powiedzieć, że z problemami psychicznymi, lecz później udowodnił na czym mu zależy i jak wiele może zrobić, trochę pocierpiał, generalnie dowiesz się wszystkiego po zakończeniu serii i radze Ci jej tak nie odkładać tylko obejrzeć w ciągu następnych kilku dni, bo tak to nie ma sensu ;) Steins; gate od 11 odcinka pokazuje swoją zajebistość, niektórych przed 11. nudzi, kwestia widza. Generalnie miejsce w topce na malu i na innych stronach mówi samo za siebie, tego anime po prostu nie da się ocenić niżej niż 7, a przypominam, że i tak większość daje 9 lub 10/10. 

A co do death note to moją ulubioną postacią byl light yagami, aczkolwiek Lawliet też był spoko. 

@unwarn

Planujecie kupować mangę Tokyo ghoula, która będzie wydawana przez bodajze waneko, jeszcze w tym roku? Ja tak, choć wcześniej nawet o tym nie myslalem, tak teraz nabralem ochoty, po przypomnieniu sobie o fakcie, że anime jest gorsze od mangi (mówie o przypadku tokyo ghoul). 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dałem 8/10 mandze, a nie anime :P Anime zasługuje na 4/10 bo oceniam jeszcze kreskę i parę innych ciekawych plot twistów. A poniżej 3/10 oceniam tylko całkowite s**ty, których jest mnóstwo, a nawet się o nich nie dystutuje. Nie czytacie wszystkiego dokładnie.

Nie wiem, czy zdajesz sobie z teog sprawę, ale pisząc, że Tokyo Ghoul zasluguje na 8/10 piszesz jednocześnie, że to bardzo dobre anime. Moim zdnaiem jest conajwyżej spoko, twoim raczej też skoro przez pierwsze dwie linijki piszesz o tym, jakie tokyo ghoul nie jest świetne. 

Co do death note to nie jest to dark fantasy, ponieważ jest za malo motywów fantastycznych, zeby móc to nazwać fantasy, a jak wiadomo dark fantasy to horror + fantasy. 

Fma:b tez nie jest dark fantasy, fantasy ma sporo, ale horroru raczej nie ma wgl. Jedyne anime dark fantasy to chyba berserk, a szkoda

Kolejny raz mówię. Przeczytajcie zanim się zbulwersujecie xD

Btw w FMA:B nie ma horroru? :D Próba wskrzeszenia matki za pomocą dziwnych mocy i dostanie w zamian tamto coś plus utrata brata, ręki i nogi to nie horror? Death Note to nie fantasy? :D Horrory to nie tylko screamery. Różne anime oscylują w różnych granicach między gatunkami. Chciałbym wiedzieć gdzie jest ta linia pomiędzy nimi. Tak samo jest z wyznaczaniem gatunku muzyki. To rapcore, czy emocore? A może rapmetal? Najlepiej wsadzić wszystko do jednego worka i powiedzieć, że to alternative. Berserka po prostu kocham, ale musisz przyznać, że jest to klasyka. Klasykę o wiele łatwiej jest ocenić.

A teraz kończąc o Tokyo Ghoulu. W anime skupili się na niepotrzebnych wątkach, zbyt często wybierani do kadrów są młodsi bohaterowie i wciąż czuję niedosyt CCG. Może lepiej jak nie wystawię oceny wgl bo zaraz ktoś się oburzy znowu ;d Powiem tylko tak: To anime polecam

- dziewczynom jarającym się głównym bohaterem i ogólnie mającym nosebleeda przy kartonowych klatach, (super dużo tam tego nie ma, ale polujcie! )

- dla chorych psychicznie ludzi, którzy lubią kanibalizm,

- ludzi, którzy nie mają co oglądać, 

- ludzi, którzy wytrzymają nudne sceny by zobaczyć trochę walki (która nawet jest ok)

- z mentalnością do 15 lat?

- ciekawym, co to za s**t znowu wypromowali.

Zaliczam się do przynajmniej trzech z tych grup :D

Opublikowano

Dałem 8/10 mandze, a nie anime :P Anime zasługuje na 4/10 bo oceniam jeszcze kreskę i parę innych ciekawych plot twistów. A poniżej 3/10 oceniam tylko całkowite s**ty, których jest mnóstwo, a nawet się o nich nie dystutuje. Nie czytacie wszystkiego dokładnie.

Kolejny raz mówię. Przeczytajcie zanim się zbulwersujecie xD

Btw w FMA:B nie ma horroru? :D Próba wskrzeszenia matki za pomocą dziwnych mocy i dostanie w zamian tamto coś plus utrata brata, ręki i nogi to nie horror? Death Note to nie fantasy? :D Horrory to nie tylko screamery. Różne anime oscylują w różnych granicach między gatunkami. Chciałbym wiedzieć gdzie jest ta linia pomiędzy nimi. Tak samo jest z wyznaczaniem gatunku muzyki. To rapcore, czy emocore? A może rapmetal? Najlepiej wsadzić wszystko do jednego worka i powiedzieć, że to alternative. Berserka po prostu kocham, ale musisz przyznać, że jest to klasyka. Klasykę o wiele łatwiej jest ocenić.

A teraz kończąc o Tokyo Ghoulu. W anime skupili się na niepotrzebnych wątkach, zbyt często wybierani do kadrów są młodsi bohaterowie i wciąż czuję niedosyt CCG. Może lepiej jak nie wystawię oceny wgl bo zaraz ktoś się oburzy znowu ;d Powiem tylko tak: To anime polecam

- dziewczynom jarającym się głównym bohaterem i ogólnie mającym nosebleeda przy kartonowych klatach, (super dużo tam tego nie ma, ale polujcie! )

- dla chorych psychicznie ludzi, którzy lubią kanibalizm,

- ludzi, którzy nie mają co oglądać, 

- ludzi, którzy wytrzymają nudne sceny by zobaczyć trochę walki (która nawet jest ok)

- z mentalnością do 15 lat?

- ciekawym, co to za s**t znowu wypromowali.

Zaliczam się do przynajmniej trzech z tych grup :D

Death note to nie fantasy, takie normalne, prawdziwe, rzecz jasna, ponieważ tego fantasy w tym anime jest za malo.

A utrata ręki i ciała w wyniku nieudanego poswiecenia to bardziej dramat. Fma;b mom zdaniem ma za malo horroru, zeby nazywać to anime dark fantasy. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

a moim zdaniem no game no life było gówniane.

Postacie mnie irytowały, humor do mnie nie trafił. Sama fabula też nie przypadła mi do gustu, ot kolejne fantasy z radzącym sobie głównym bohaterem.

Napisałem, że jest niezłe, czyli nie było złe, ale też nie było bardzo dobre.

Szkoda gadać, jak ja słyszę ludzie którzy mówia o ngnl coś w stylu "OMG OMG, ale to arcydzieło" to maczeta się już sama ostrzy w plecaku, a o sao czy tokyo geju już nie wspomne.

Jeśli pisałeś to do mnie to...

Nosz k***a. xD

Czy ja gdziekolwiek napisałem, że to jest arcydzieło? Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Napisałem, że jest niezłe. Do arcydzieła to się nawet nie umywa. ;)

Dostało ode mnie 7dmke(niestety 6.5 nie da się wystawić), bo przyjemnie mi się je oglądało. Mi się maczeta ostrzy w plecaku jak widzę ludzi Twojego pokroju, którzy nawet ze zrozumieniem czytać nie potrafią. :)

Opublikowano

animeon

animezone

kreskoweczki

Zależy gdzie wpadnie szybciej po PL

Np. teraz na animezone i kreskoweczki jest po ANG gdy na animeon jeszcze w ogóle nie ma. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...