Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pytanie tak z innej beczki . Wątpię żeby gdzieś było, ale wiecie może gdzie można obejrzeć nieocenzurowaną wersję sezonu 2?

za wczesnie by takowa powstala. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ogólnie spodziewałem się czegoś lepszego, dupy nie urywa, ale od bidy obejrzeć można. Do tego główny bohater to wieczna pizda ;/ od razu mi się z charakteru nie spodobał. Najpierw k***a mówi, że chce wszystkich obronić a potem nie próbuje nawet pomóc matce tej dziewczynki, jak ją ci gołębie zabijają bo się boi X D

Opublikowano

@Kaanashi

Mi działa ( jak wyskakuje błąd to zaznacz link i naciśnij Enter z 2-3 razy ) a jak nie to wejdź na animezone.pl > Newsy ze świata anime > zjedź na dół i wybierz TG :3 

Opublikowano

@Kaanashi

Mi działa ( jak wyskakuje błąd to zaznacz link i naciśnij Enter z 2-3 razy ) a jak nie to wejdź na animezone.pl > Newsy ze świata anime > zjedź na dół i wybierz TG :3 

Nie żeby coś, ale w linku dałeś na końcu spację i przez to wyskakuje błąd.

Sam adres jak najbardziej działa.

417711489342956987022.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podobał mi się zarówno 1 jak i 2 sezon. Nie jest to anime, które chwyciło mnie za serce, ale naprawdę przyjemnie mi się je oglądało.

Jedynie zakończenie 2 serii mi się nie podobało, nie przepadam za domysłami w ramach zakończenia.

Opublikowano

Jako że czytałem mangę najpierw, która to momentami nudziła ale jako tako dało się czytać, tak też po zobaczeniu 2 odcinków anime zrezygnowałem z niego. 

Opublikowano

Jako że czytałem mangę najpierw, która to momentami nudziła ale jako tako dało się czytać, tak też po zobaczeniu 2 odcinków anime zrezygnowałem z niego. 

I niczego nie straciłeś, u mnie na liście Tokyo Ghul jako jedyne uplasowało się z wynikiem 1/10 za to nie mam jak drugiej części wstawić bo nie mieści się w skali, a zera przyznać nie da rady, smuteczek.

NJxbd4x.png

Opublikowano

To nie powinno się nazywać Tokyo Ghoul tylko "Kaneki piz*eczka i poradnik jak zrobić kawę" czy coś w tym stylu. Może na całe 2 serie znalazłby się 2 fajne akcje, chociażby tłuczenie filiżanek i talerzy :x

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

@xeno4141

kaneki_x_human_reader__the_book_store_by

Kaneki był mniejszą pi**** niż Yuuki z Mirai Nikki ( ale Yuki był w 100% usprawiedliwiony) też mnie to trochę denerwowało że mało co robił no ale.. Koniec końców Kaneki nie był aż taki zły, nie było tak źle, sezon obejrzany, ocena wystawiona : 6-7/10 max ( z reguły lubię zawyżać, ale uważam że taka powinna być. Wikipedii, mangi trochę przeczytałem i może anime dostałoby więcej jakby było oparte w 100% na mandze )

btw. kazać komuś takiemu jak Kaneki czyt. spokojnemu człowiekowi, z dnia na dzień zabijać innych, zjadać etc 

Mimo tego czekam na 3 sezon o ile kiedyś będzie w ogóle ^^

Opublikowano

@xeno4141

kaneki_x_human_reader__the_book_store_by

Kaneki był mniejszą pi**** niż Yuuki z Mirai Nikki ( ale Yuki był w 100% usprawiedliwiony) też mnie to trochę denerwowało że mało co robił no ale.. Koniec końców Kaneki nie był aż taki zły, nie było tak źle, sezon obejrzany, ocena wystawiona : 6-7/10 max ( z reguły lubię zawyżać, ale uważam że taka powinna być. Wikipedii, mangi trochę przeczytałem i może anime dostałoby więcej jakby było oparte w 100% na mandze )

btw. kazać komuś takiemu jak Kaneki czyt. spokojnemu człowiekowi, z dnia na dzień zabijać innych, zjadać etc 

Mimo tego czekam na 3 sezon o ile kiedyś będzie w ogóle ^^

Obejrz sobie kiseijuu. To anime pokazuje jak powinno się kreować głównego bohatera, który był przeciętnym, zwyklym, spokojnym uczniem, a nagle każe mu się zabijać i być w części potworem ;) Kiseijuu wykreowało bohatera pod tym względem lepiej, bowiem nie mozna powiedzieć, o glownym bohaterze ani, ze byl ciotą, ani, że badassem. raz byl ciotą, raz badassem. Generalnie jak tokyo ghoulowi dajesz 6-7/10, to Kiseijuu dasz 8-9/10, więc polecam ;) To anime pokazuje jakie powinno być tokyo ghoul. Pokazuje też sao, że da sie zrobic porządny romans, ktory nie wypycha wszystkich wątków i nie przeszkadza swoją obecnością, który jest w miare sensowny. Uważam, ze w sao byl zly romans. W kiseijuu natomiast mimo tego, ze rownież nie domagałoby się romansu w takich gatunkach - romans był akceptowalny. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Kiseijuu - MEGA odpycha mnie fakt że tam są pasożyty xD ale jak mówisz że taki był bohater, lubimy mniej więcej podobne gatunki i że mi się spodoba to może obejrzę kiedyś :P 

Opublikowano

Kiseijuu - MEGA odpycha mnie fakt że tam są pasożyty xD ale jak mówisz że taki był bohater, lubimy mniej więcej podobne gatunki i że mi się spodoba to może obejrzę kiedyś :P

Co w tym fakcie jest odpychającego? Jeśli boisz się reakcji wymiotnych, jakiegoś obrzydzenia, to gwarantuje, ze to anime niczego takiego Ci nie zapewni. Wszystko zrobili idealnej ilosci i w idealnym poziomie, ze tak powiem, dzięki czemu jeśli nie masz żadnych fobii, czy czegos, jakichs traumatycznych przeżyć - kiseijuu nie powinien cię obrzydzać. Załózmy, ze tokyo ghoul w skali obrzydzenia dostaje 6 punktów na dziesięć, a w ostatnim odcinku pierwszego sezonu te np. 8 (robaki itp.). Kiseijuu dalbym też te  5-7 punktów na dziesięć, wiec nie ma dużej różnicy. Mam jeszcze 2 argumenty :) 1. Jest taki, ze pasożyty w tokyo ghoul nie wyglądają jak normalne pasożyty w realnym swiecie, w kiseijuu to przypomina taką po prostu maszyne do zabijania, generalnie tokyo ghoul juz mial bardziej odpychające elementy wystające z ciala itp.. Kolejny argument to fakt, że chciales ogladac anime o tytule Rainbow, ktore jest mega bardziej brutalne, obrzydzajace, bowiem jest tam stara, brzydka kobieta, ktora gwalci ponoć jakiegoś dzieciaka. Oprocz tego jst to krawe anime, w ktorym jest duuzo mocnej przemocy, katowania wręcz. Tak wiec powinienes obejrzec kiseijuu.  

XrgAYyk.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Obejrzałem oba sezony Tokyo Ghoul. Co prawda wersja Blu-Ray, ale cenzury było i tak mnóstwo. Sądziłem, że w BD pokażą jakieś tortury, jedzenie ludzi lub cokolwiek drastycznego, a nic takiego nie było. Tylko dlaczego? Mam nadzieję, że to nie jest jakaś tendencja, a po prostu zgodność z mangą. Kamera tych scen za wszelką cenę nie chciała pokazywać. Nawet w 12 odcinku I sezonu nie pokazali ani na chwilę szczegółów tortur. Coś takiego jak jedzenie ludzi również nie było pokazywane.
Każda drastyczna śmierć ważniejszych postaci była ocenzurowana, gdyż kamera tego nie ukazywała. Zawsze pokazywali przed i po, ale nigdy w trakcie.

Chociażby odnośnie

matki Hinami.

Nie dosyć tego, że ta cała scena (łącznie z zachowaniem głównego bohatera) była skrajnie idiotyczna i irytująca w to w dodatku nic nie pokazali.
Jedynie coś takiego jak na kadrze poniżej.

zvdhmc.jpg

A jeśli czegoś kamera nie mogła ominąć to sceny wyglądały na przykład tak jak poniżej (czarna dziura).
Chociażby jak ghoul ugryzł

nogę Akiry.

2i1mikx.jpg

1. Tworzyć anime, którego postawą jest jedzenie ludzi przez ghouli, a zarazem tego nie pokazywać?
2. Tworzyć anime, w którym jest pełno śmierci/morderstw, a zarazem tego nie pokazywać?
3. Tworzyć sceny tortur (nawet cały odcinek temu poświęcili), a zarazem tego nie pokazywać?

To anime jest naprawdę seinenem? Przecież w shounenach bez problemu można zobaczyć szczegóły drastycznych scen, a w tym przypadku nie. W Mirai Nikki na BD nie było żadnej cenzury i to samo odnośnie Shiki, a sceny były nawet mocniejsze.
I oczywiście taka seria jak Elfen Lied, gdzie wszystko co najbardziej drastyczne było ukazane bez gówniarskiej cenzury.

Ale już pomijając tą irytującą cenzurę wszystkiego to ogólnie oba sezony bardzo mnie bardzo zawiodły.

Anime było po prostu maksymalnie przeciętne i jakby nie to, że wysokiej jakości wizualnej plus emocjonujące walki to oceniłbym je o wiele niżej. Bo właśnie sceny akcji, których było całkiem sporo (szczególnie w II sezonie) to zdecydowanie największa zaleta Tokyo Ghoul.

W I sezonie najlepszy był 8 odcinek, a najgorszy 12 bo cały przegadany, nudny i irytujący.
Jednak to jeszcze nic bo w II sezonie ostatni odcinek to dopiero dno. 11 świetny, a 12 okazał się kompletną porażką, gdyż jego jedyną zaletą była piękna animacja. :) Ogólnie pod względem wizualnym było chwilami rewelacyjnie.

Poza tym w tej serii są prawie same niedopowiedzenia. Nic nie zostało wyjaśnione, a takie urwanie akcji w ciekawym momencie jedynie irytuje. Nie wiadomo kto przeżył i co się dzieje z wieloma istotnymi postaciami.

Nawet było coś takiego jak celowe wycinanie pewnych scen w samym środku akcji, to znaczy nie pokazali co się stało, że dane postacie przegrały. Wystarczy zobaczyć końcówkę 10 odcinka i początek 11. Po prostu wycięli sobie te istotne sceny.

Prawie wszystkie postacie okazały się również nieciekawe i płytkie pod względem charakteru, więc ten najważniejszy element anime trudno uznać za jakąś zaletę. Touka najczęściej irytująca, a Kaneki powielał wiele beznadziejnych schematów i był mi całkiem obojętny.
Pewną zaletą II sezonu była Mado Akira, ale i tak idiotycznych i dziecinnych scenek z Amonem Koutarou w jej obecności nie mogli sobie odpuścić.

Muszę jednak dodać, że bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie Eto.

3444gup.jpg

Mam nadzieję, że będzie

silniejsza od Arimy i go zabije.

Odnośnie oprawy dźwiękowej to była taka sobie, a OP/ED beznadziejne. Tego nie dało się słuchać, więc musiałem je przewijać. Co prawda w trakcie serii pojawiały się fajne piosenki, ale ogólnie muzyka wypada słabo.

Mimo, że Shingeki no Kyojin też miało trochę wad to jednak było wyraźnie lepsze od Tokyo Ghul, gdyż bardziej emocjonujące, ciekawsze charaktery a wizualnie podobnie piękne.

Zalety:

- grafika/animacja/kreska
- chwilami świetne sceny akcji
- kilka lepszych odcinków
- anime chwilami potrafiło nawet zaciekawić i trochę wciągać

Wady:

- przeciętna fabuła
- brak głębi i ogólna płytkość całego anime
- ogromna cenzura (kamera pomijała szczegóły wszystkich drastycznych scen jak tortury czy zabijanie)
- mnóstwo niedopowiedzeń (po obejrzeniu dwóch sezonów jest więcej pytań niż odpowiedzi odnośnie najważniejszych postaci)
- w większości nieciekawe postacie, których nie dało się mocniej polubić
- wiele mniejszych bądź większych głupot/nielogiczności odnośnie zachowań postaci w różnych sytuacjach (mogły przeżyć, a ginęły jakby na własne życzenie)
- beznadziejne OP/ED

5/10

Poniżej przykład pięknego tła z Tokyo Ghoul.

sf8izm.jpg

III sezon oczywiście obejrzę bo Eto mnie naprawdę zaciekawiła. Wreszcie jakaś fajniejsza postać.

Opublikowano

­@armoro

Eto, czyli jedna z lepszych postaci żeńskich (wygląd) szczególnie właśnie na tym screenie, który pokazałeś xD

Opublikowano

@armoro chyba pierwszy raz się z tobą zgadzam, choć nadal nie w stu procentach. Tak sami odebralem wiekszosc aspektów jak ty, oprócz animacji i muzyki. O ile charkter kreski faktycznie fajny, tak animacja, w drugim sezonie była po prostu beznadziejna. Openingi też nie były źle moim zdaniem. Pierwszy sezon miał po prostu świetny openingi IMO, drugi nieco gorszy, ale w końcu się do niego przyzwyczaił em. Więc 1. Openingi oceniam na 9/10, a drugi, powiedzmy, że na 5

@armoro chyba pierwszy raz się z tobą zgadzam, choć nadal nie w stu procentach. Tak sami odebralem wiekszosc aspektów jak ty, oprócz animacji i muzyki. O ile charkter kreski faktycznie fajny, tak animacja, w drugim sezonie była po prostu beznadziejna. Openingi też nie były źle moim zdaniem. Pierwszy sezon miał po prostu świetny openingi IMO, drugi nieco gorszy, ale w końcu się do niego przyzwyczaił em. Więc 1. Openingi oceniam na 9/10, a drugi, powiedzmy, że na 5

EGd2kyn.gif

Zachęcam do ustawienia sobie tego gifa jako sygnaturę w celu wyrażenia niechęci i dezaprobaty

wobec pewnego użytkownika i faktu, że jest on moderatorem chińskich bajek.

STOP ARINESSOWI JAKO MODERATOROWI! Zero tolerancji!

Opublikowano

Najpierw k***a mówi, że chce wszystkich obronić a potem nie próbuje nawet pomóc matce tej dziewczynki, jak ją ci gołębie zabijają bo się boi X D

Świetnie napisane.

Jak mnie ta scena wnerwiła. Jedna z najgłupszych jakie były (ale niestety nie jedyna niedorzeczna).

Ocena wg MAL:

1 sezon: 8,11

2 sezon: 7,58.

Średnie oceny wg Anidb:

I sezon - 6.90/10

II sezon - 6.51/10

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=10401

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=10875

Ale to i tak nic nie  znaczy bo wiele świetnych anime miało niziutkie oceny, a irytujące gnioty wysokie.

Wszystko zależy kto jakie elementy/postacie/gatunki lubi w anime, a jakie go denerwują.

Da mnie to 5/10

­@armoro

Eto, czyli jedna z lepszych postaci żeńskich (wygląd) szczególnie właśnie na tym screenie, który pokazałeś xD

Właśnie Eto jako jedyna mnie naprawdę zaciekawiła w tym przeciętnym anime (a że pięknie wyglądała to inna kwestia). Szkoda tylko, że już był koniec sezonu.

Byłem cały czas ciekaw kim jest ta zamaskowana dziewczynka, gdyż w ogóle nie walczyła jak pozostali. Byłem pewien, że to ktoś inny. Zmieniony głos i właśnie ten wzrost był mylący.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=character&charid=70055

Dlatego właśnie z chęcią obejrzałym III sezon mimo, że anime bardzo mnie zawiodło (strasznie dużo idiotyzmów, skrajnie nielogicznych zachowań, ogromna cenzura i przeciętne, nudne postacie).

Chociażby Touka była po prostu irytująca. Zresztą główny bohater również. Tamtego świra na punkcie smaku Kanekiego też nie lubiłem. Ogólnie żenada z większością postaci.

No fajna była Hinami.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=character&charid=66563

A w II sezonie polubiłem Akirę.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=character&charid=72228

Jednak większości postaci nie lubiłem, albo byli mi obojętni.

@armoro chyba pierwszy raz się z tobą zgadzam, choć nadal nie w stu procentach.

Wiele razy się ze mną zgadzałeś, ale nie w 100 procentach.

O ile charkter kreski faktycznie fajny, tak animacja, w drugim sezonie była po prostu beznadziejna.

Mogę się spytać co ty w ogóle bredzisz? Animacja była wprost doskonała, a w II sezonie lepsza niż w I.

Już sam 12 odcinek II sezonu to arcydzieło pod względem animacji. To samo świetnie pokazane dynamiczne walki, których było naprawdę sporo. Po prostu uczta dla oczu. A w I sezonie szczególnie 8 odcinek był świetny. Natomiast w drugim 10 i 11.

Ściągnij BD i zobacz. Czym lepsze wizualnie anime tym większa strata, jeśli ktoś ogląda je w niskiej jakości (np online) i na małym ekranie.

W Tokyo Ghoul były przepiękne tła wysokiej jakości, a sama kreska też mogła być, ale oczywiście nie była tak ładna jak w Guilty Crown.

Openingi też nie były źle moim zdaniem. Pierwszy sezon miał po prostu świetny openingi IMO, drugi nieco gorszy, ale w końcu się do niego przyzwyczaił em. Więc 1. Openingi oceniam na 9/10, a drugi, powiedzmy, że na 5

Wszystkie OP/ED w obu sezonach Tokyo Ghoul to jak dla mnie kompletne dno. A w openingu do I sezonu ten głos był po prostu przeraźliwie odpychający. Dla mnie najważniejsza w openingu jest muzyka.

Opublikowano

@armoro

Racja. Eto było zdecydowanie za mało ;(

Co do logicznych wydarzeń. Na to akurat nie zwracałem uwagi, wiele rzeczy już nie pamiętam z obu sezonów. Ocena w moim przypadku to takie 6-7/10 ...

Postacie, które mnie denerwowały: Ten, który leciał na Kanekiego mnie mega wkurzał, Jason

dobrze, że nie żyje

......

Postacie, które polubiłem: Hinami, postacie z anteiku

w tym sowa, dziadek

Touka... ktoś jeszcze by się znalazł. 

Postacie takie pół na pół: Kaneki, Akira .....

Kreska, tła, animacja to wszystko ładne. Cenzurę musieli dać (oczywiście nie mówię o BD, widziałem tylko serię TV)

3 sezon

Sasaki Haise jako inspektor, jego przyjaciele, starsza Touka i kilka innych rzeczy

To wystarczy, żeby czekać na ten sezon... szczerze mówiąc to tylko tyle wiem na temat :re xD

Opublikowano

Kreska, tła, animacja to wszystko ładne. Cenzurę musieli dać (oczywiście nie mówię o BD, widziałem tylko serię TV)

Górna półka wśród serii TV anime.

A cenzurę do TV musieli dać, ale żeby do BD? To skrajnie idiotyczne posunięcie.

W Mirai Nikki czy Another nie było cenzury na BD.

Postacie, które polubiłem: Hinami, postacie z anteiku

w tym sowa, dziadek

Touka... ktoś jeszcze by się znalazł.

Dziadek był naprawdę fajny.

Bardzo dobrze, że

przeżył, ale z tego co czytałem został porwany przez swoją córkę.

3 sezon

Sasaki Haise jako inspektor, jego przyjaciele, starsza Touka i kilka innych rzeczy

To wystarczy, żeby czekać na ten sezon... szczerze mówiąc to tylko tyle wiem na temat :re xD

Jeszcze Hinami

przyłącza się do Aogiri.

Opublikowano

@armoro

Tego akurat o Hinami nie wiedziałem, nieźle :D

W OVA ,,Jack" już nie ma cenzury xD Fajnie, że mogliśmy poznać przeszłość Arimy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...