Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tokyo Ghoul - dyskusja

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O boże porażki ciąg dalszy, ja juz rozumiem to SAO nawet ... powiedzmy że rozumiem, Tytani się skończyli na pierwszym sezonie ale Tokyo Ghoul ?

Mam wrażenie że przybyła MASA nowych widzów anime ostatnimi czasy  i oglądają same nowe seriie przez co jest takie "wow jakie doskonałe 10/10" a w rzeczywistości b.dobrych serii na rok to jest może 3/4.

Nawet mniej niż te 3 czy 4. Bo przykładowo w 2014 roku to można było dobrze wspomnieć o tylu seriach ile mamy palców u rąk, ale to na tym się raczej kończy. Sam Tokyo Ghoul to też nic specjalnego. Trochę gore wsadzą do anime i wszyscy napaleni.

@Sorata

W pewno 99% cokolwiek by to nie było, zakończenie wprowadza więcej złego niż dobrego. Więc lepiej powinieneś radować się, że nic nie jest wytłumaczone - w ten sposób pozostajesz z jakimiś tam marzeniami "co będzie dalej".

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@TheMadMan9512

Jakby się postarali, naprawdę by im wyszła perełka - nigdy nie jest za późno, aby się bardziej postarać ^^ Pewnie i tak na wiele liczyć nie mogę, ale trzymam kciuki no i czekam :P Swoją drogą pieniążki też tutaj odgrywają wielką rolę. 

Walka byłaby zbyt brutalna, to nie pokazali xD

Opublikowano

original.jpg

Będzie 3 sezon.. Niestety.

original.jpg

"Czytelnicy mangi zrozumieją." - noname ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeśli 3 sezon nie odpowie na pytania, które pozostawia po sobie pierwszy i drugi, tylko nadal będzie ucinał i olewał bardziej spostrzegawczych widzów domagających się wyjaśnień to p******* ten 3 sezon. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jeśli 3 sezon nie odpowie na pytania, które pozostawia po sobie pierwszy i drugi, tylko nadal będzie ucinał i olewał bardziej spostrzegawczych widzów domagających się wyjaśnień to p******* ten 3 sezon. 

Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz jedynie w mandze, przykro mi ale nie ma bata żeby nawet w trzecim sezonie coś tam wyjaśnili.

Musieliby naprostować najpierw całą fabułę, a nie da rady bo w wielu miejscach poszła ona swoim torem.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz jedynie w mandze, przykro mi ale nie ma bata żeby nawet w trzecim sezonie coś tam wyjaśnili.

Musieliby naprostować najpierw całą fabułę, a nie da rady bo w wielu miejscach poszła ona swoim torem.

Co tylko udowadnia jak mocno można spieprzyć materiał, który się dostaje do zekranizowania chcąc na siłe zmieścić w 12 odcinkach w c**j chapterów

XrgAYyk.png

Opublikowano

Podobna sytuacja do mojego ukochanego Deadman Wonderland. Reżyseria robi sobie co chce ze scenariuszem, znikają ważni bohaterowie wraz z wątkami, na ich miejsce więcej czasu poświęcane jest mniej ważnym bohaterom i wątkom.. Ja rozumiem, że chcą się wybić tworząc coś nowego, co może okazać się hitem (żerując na spragnionych ekranizacji mangi fanach), ale przeginają. Ile mam czekać na następcę FMA Brotherhood (wiem, że to nie do końca to samo genre, ale FMA:B to mój ideał)? Nowsze serie tylko mnie zawodzą..

Opublikowano

@Kaanashi

Ta scena z Arima ( wydaje mi się, że pojedynek się odbył. Gdzie krew? xD ) + Kawiarnia :re, czyżby to był wstęp do 3 sezonu? Poczekamy, zobaczymy. Co do teorii - całkiem możliwe, jedynie co możemy to pogdybać 

Teraz jak tak czytam sobie, przeglądam mangę to bardzoo dużo wycięli - zmienili 

Losy Hide, Arima vs Kaneki, Losy Kanekiego - manga, manga :re

Po pokonaniu przez Kanekiego Amona i zniszczeniu jego nowego quinque, Kaneki ucieka do kanałów, by jak najszybciej dostać się do Yoshimury. W tym czasie Hide pojawia się i ujawnia, że znał prawdziwą tożsamość swojego przyjaciela. Pomimo tego faktu, wciąż chce mu pomóc i próbuje nakłonić go do ucieczki przed służbami CCG. Kaneki traci przytomność, a kiedy się budzi, Hide już przy nim nie ma, natomiast on sam czuje smak krwi w ustach. Nie wiadomo, czy Hide nie został zjedzony przez Kanekiego w momencie utraty przez niego kontroli.

Powalczył z Arima. Broń Arimy trochę ucierpiała. Arima przyznał że Kaneki był całkiem dobry.  Arima dostał go pod opiekę. Kanekiemu zostały wymazane wspomnienia, nadana nowa tożsamość, 

Touka już jako kelnerka + Kaneki - manga :re

Touka pojawia się jako kelnerka pracująca z Yomo w nowej kawiarni nazwanej ":re". Poucza Renjiego, kiedy ten nie oddaje klientom należytego powitania, a następnie przygotowuje się do przyjęcia zamówienia. Jest zaskoczona nagłym widokiem Haise'a ( Kaneki który stracił pamięć ). Krótko po odebraniu zamówienia, Touka powraca z kawą. Po zerknięciu na Haise'a oraz zauważeniu łez w jego oczach uśmiecha się smutno i podaje mu chusteczkę.

Później zauważa Haise'a spoglądającego na książki w kawiarni; proponuje mu podanie jednej. Następnie pyta go, czy jest nauczycielem w jednej ze szkół, ponieważ tak nazywa go jego drużyna. Haise ujawnia, że jest inspektorem CCG ( Rank 3 lub 1 nie pamiętam ) oraz mentorem.

Jako Sasaki doznał czegoś w rodzaju deja vu podczas spotkania z Touką, co z kolei wywołało u niego nietypowe odruchy. Smak zrobionej przez nią kawy doprowadza go do łez, on sam zaś uważa Toukę za kogoś naprawdę pięknego. Wydawać się może, że dziewczyna rozpoznaje go oraz wyraża ciekawość osobą, jaką się stał, nie ujawniając ich przeszłości.

Manga :re ma 22 chapterów ( trochę mało ) Fabuła dzieje się jakieś 2-3 lata po zniszczeniu Anteiku.

Opublikowano

Nie podoba mi się moment, w którym zakończono drugi sezon.

Opublikowano

Nie podoba mi się moment, w którym zakończono drugi sezon.

Dlaczego? Rozpisz się, bo nie wiem, czy chodzi Ci o to, ze tak Cię jarała ta seria, że smutno Ci było się z nią żegnać, czy moze po prostu zakończenie Ci się nie podobało ;)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dlaczego? Rozpisz się, bo nie wiem, czy chodzi Ci o to, ze tak Cię jarała ta seria, że smutno Ci było się z nią żegnać, czy moze po prostu zakończenie Ci się nie podobało ;)

Nie lubię czekać kilka miesięcy na dokończenie danego wątku, ale można się było tego spodziewać po zakończeniu pierwszego sezonu. IMO seria nie jest zła, zdarzają się dziwne rzeczy typu Touka, która nie może dobiec na miejsce przez kilka odcinków, ale jako całość wypada przyzwoicie.

Opublikowano

Nie lubię czekać kilka miesięcy na dokończenie danego wątku, ale można się było tego spodziewać po zakończeniu pierwszego sezonu. IMO seria nie jest zła, zdarzają się dziwne rzeczy typu Touka, która nie może dobiec na miejsce przez kilka odcinków, ale jako całość wypada przyzwoicie.

Ja też nie lubię tego, dlatego rzadko kiedy ruszam serie, których manga nadal trwa (np. tokyo ghoul), lub których manga jest zakończona, ale mimo to anime czeka sobie na sequela, którego raczej nie dostanie (takich przykladow też sporo jest, np. btooom) 

Moim zdaniem seria nie jest zła, ale nie dlatego, że jest dobra. Po prostu nie wiele wystarczy, żeby zadowolić przeciętnego człowieka, no i sam koncept był calkiem niezły. Tokyo ghoul zostało moim zdaniem zabite jedynie przez to, że napchali w c**j chapterów mangi w małą ilość odcinków, przez co byli zmuszeni nawet pomijać niektóre sceny, w dodatku wiele jest niewyjaśnionych wątków, zmienionych nawet, wyszło to co wyszło, czyli ok anime, ale nic specjalnego. Zaś jeśli chodzi o mangę to liczę, że będzie wszystko ładnie wyjaśnione, akcja nie będzie tak szybko pędziłą jak w anime, tylko wszystko będzie miało swój czas, postacie będą kreowane w optymalnym tempie i że ogólnie będzie tak dobra jak każdy mówi, więc mam zamiar ją kiedyś przeczytać jak nauczę się lepiej angielskiego. Pozdrawiam. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie wiedziałem czy koniec oglądam, czy poprzedni odcinek xD

5 minut spaceru Kanekiego i połowa odcinka przebiegnięta przez Toukę potwierdziło moje przekonania - ta seria jak była, tak jest słaba xDD

Jeśli ma być 3 sezon to wolę coś w stylu FMA:Brotherhood, czyli nawiązywanie do mangi i zakończenie serii. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie czaję w ogóle tego co oni odjebali. Najpierw próbowali zmieścić tyle materiału w 12, czy tam 13 odcinków, co od początku było niemożliwe i było wiadome, że wyjdzie c*****o, to potem zrobili drugi sezon w którym w ogóle 1/3 to manga, reszta wymysł. Mogli od razu zrobić 2 serie, ale rozdzielić materiał na obie, a nie robić takie przeskoki... Jak patrzyłem na tego Kanekiego idącego z Hide na rękach to mi się, aż zjebany spacer z Aku no Hana przypomniał, gdzie chyba 10-15min szli bez słowa i tyle. :D To anime jest mega słabe. Chcieli zrobić coś ambitnego, nowego, a wyszło jak wyszło. Anime miało potencjał, ale jak to często bywa twórcy po prostu tego nie wykorzystali. Cóż biorąc pod uwagę tendencję spadkową tego anime, to pewnie jak 1 sezon dostał 5/10(o dziwo), 2 sezon 3/10, to 3 sezon skończy pewnie z 1/10 jak GGO. Ehh...

Opublikowano

@Facecheck

Zabrało się za anime studio Pierot czy jak im tam było i zjebało. Powinno anime wziąć MadHause gdzie by zrobili 3/4 serie i od początku do końca by było z mangi, a tu bierze ci mangę studio które samo nie wie co chce zrobić i robi coś co niby ma być dobre, a tu gówno ;) Znając życie w japoni się to spodoba że co 2 będzie miał orgazm z tego powodu....

Opublikowano

@Facecheck

Tak to jest jak chcą zmieścić tyle w tylu odcinkach. Wcześniej nie miałem pojęcia o mandze, zwisało mi, ale odkąd dowiedziałem się wielu rzeczy - WTF? dlaczego tego nie ma? itp. Trochę podobnie zrobili w Akame ga Kill - ale to już opisywałem w innym temacie. Chociaż tyle dobrze że klimat, krew ( ale cenzura! ) psychologiczne, dramat, kreska, opening w 1 sezonie był nawet okej. To na + więc jakbym miał oceniać to gdzieś 6/10, max słabe 7

Najbardziej TG mi się podobał na samym początku, 1 sezon <3 później trochę nudziło, zachwycenie minęło ( było kilka momentów który cieszyły ) Zatrzymało się na pewnym poziomie i na tym poziomie zostało do końca 2 sezonu. 

Wydaje mi się że jakby był 3 to on byłby najlepszy - takie dziwne przekonanie ( może dlatego że coś nowego? Podobają mi się wydarzenia z mangi. Jakby zrobili 100% z mangi i tego nie spie* byłoby super ) Chociaż może trochę odbiegać od mangi - ważne, żeby zrobili tak, aby uderzyło w mój gust :P

Madhouse i zrobić takie coś jak Hunter x Hunter 2011 ( 100% z mangi ), Death Parade, Death Note - miodzio

Claymore, BTOOOM! - szkoda że nie dokończyli ;(

Opublikowano

Tokyo Gul - podczas oglądania tego ciekawszym zajęciem było wydłubywanie soli z paluszków, niż oglądanie sranekiego.

Tyle z mojej opinii, na więcej gule nie zasłużyły.

Opublikowano

@SolidMan

Nie żebym jakoś specjalnie bronił TG ale czemu twoja opinia jest taka a nie inna? ( uargumentuj ^^ )

Opublikowano

( uargumentuj ^^ )

1.Kaneki - nudniejszej postaci nie dało się chyba wykreować, nawet ta świnia z Accel World była ciekawsza.

2.Akcja - leży i kwiczy, nudna i przewidywalna.

3.Niezgodność z mangą - jak by zrobili to zgodnie z mangą, to może i coś jeszcze by z tego było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...