Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podoba Wam się styl domów? - Mapa byłaby pod serwer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 724
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Spoko wyszła z tego osada, oby tak dalej ! I dobrze dobrany txt pack ;) !

Powodzenia w dalszym budowaniu :D

Dziękuję bardzo za opinie ;) Koło portu, zostało zbudowane parę domków. Port będzie zasłonięty przez domy. POtem dam like, limit się skończył ;)

Dodaję parę screenów ;)

KGvgXI7.jpg

FrGXaos.jpg

ZcA427n.jpg

Opublikowano

Ale to będzie zajebisty serwer...

Aż like mi się skończyły xD

Miło jak się coś komuś podoba ;) Jest wtedy większa motywacja do roboty, bo nie robię tego dla siebie, tylko dla graczy :)

Opublikowano

Wszystko Wygląda Zayebiście,Jesli Serwer Bd Pod 1.6.2 To Wybuduj Stajnie Jakąś Taką Duza ;)

Co do wersji Minecrafta to jeszcze nie wiem :) Tak będą stajnie gospodarstwa, konie. Stajnie, szopy, o jeszcze jakiś tor konny itp :)

Opublikowano

Ladny domek ale....na serwer nie wiem zalezy jaki to typ ;)

Typ serwera to RPG - survival więcej nie powiem :) Tajemnica ;)

Wybudowaliśmy dom drwala. Koło domu drwala znajduje się obrośnięty kawałek lasu wokół domku. Także koło domu są też ścięte 2 drzewa, a 3 drzewo jest koło magazynu - złamane ;) W magazynie jest ułożone drzewo ;) Dom drwala znajduje się za portem :)

Tak więc teraz screeny ;)

ExauKss.jpg

MX27xrx.jpg

95J3T1H.jpg

84O2ztA.jpg

JLh1sai.png

http://i.imgur.com/D9fWuYg.jpg

Opublikowano

bardzo ladne domy. Mogl bys wrzucic bez TXT SS ? chcial bym zobaczyc jak bez txt wyglada ;)

MQpg.png

| Polub ten Post | Sygnatury na Zamowienie | Bannery | Loga |

Opublikowano

bardzo ladne domy. Mogl bys wrzucic bez TXT SS ? chcial bym zobaczyc jak bez txt wyglada ;)

Tak, to jest bez txt, wystarczy 1 SS? Tak średnio wygląda, no wiadomo ze lepiej będzie wyglądać z TXT :)

SS:

VDbpy4z.jpg

Opublikowano

Ten domek drwala wyszedł ci zajęliście, wygląda to realistycznie , pościnane drzewa,, malutki magazynek na drzewo, zarośnięty plac wszystko dobrane bardzo dobrze

A co do tych tekstur, standardowe tekstury tez nie są złe.

Opublikowano

Ten domek drwala wyszedł ci zajęliście, wygląda to realistycznie , pościnane drzewa,, malutki magazynek na drzewo, zarośnięty plac wszystko dobrane bardzo dobrze A co do tych tekstur, standardowe tekstury tez nie są złe.

Dzięki za opinię ;) Cieszę się ze Ci się podoba ;)

Opublikowano

Bardzo ładne, klimatyczne budynki. Czekam z niecierpliwością na serwer. :)

Cieszę się ze będziecie czekać , oraz ze Wam sie podoba ;)

Budujemy drugi statek wypływający z portu ;)

Opublikowano

Pisałem już tu że będę śledził ten temat i śledzę go. I jestem z tego na prawdę dumny :P Co wy tu budujecie to jest fajne. Pierwszy raz widzę taki temat uptade z budowy serwera :) Znakomity pomysł i czekam na więcej :) Pozdro.

Opublikowano

Pisałem już tu że będę śledził ten temat i śledzę go. I jestem z tego na prawdę dumny :P Co wy tu budujecie to jest fajne. Pierwszy raz widzę taki temat uptade z budowy serwera :) Znakomity pomysł i czekam na więcej :) Pozdro.

Dziękuję za miłe słowa. Nie myślałem ze tak duża ilość graczy zainteresuje się budową serwera, jak powstanie ;) Ja nie buduję to dla siebie tylko dla graczy, bo gracze robią atmosferę na serwerze, zabawę, a nie administracja ma się dobrze bawić tylko gracze. Wystawiam screeny z budowy, jak jest tylko coś nowego, aby Was poinformować na bieżąco jak tam przygotowania budowa itp ;) Takie słowa motywują mnie do większej pracy. Dziękuję bardzo :)

Opublikowano

Ładne domki ale jeszcze dodać wokół ich zamek i na środku zbudować spawn to będzie wyglądać epiko ;)

Tak będzie zamek, tylko jeszcze nie wiem jak ten zamek będzie wyglądał ;)

Opublikowano

Kopnięty daj więcej lokalizacji połączonych ścieżkami z gravelu i na ścieżkach byłby cuboid i flaga na no pvp ( między wioskowe questy+ mapa dla każdego gracza [mapa z pluginu PhotoMap - fota z dynmapy + obrobka graficzna z nazwami miejsc] ) ewentualnie 2 królestwa :p

P.S. chyba ze nie bedzie questow :/ xddd

@ edit

możesz się jeszcze pobawić voxel sniperem żeby urozmaicić świat

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Kopnięty daj więcej lokalizacji połączonych ścieżkami z gravelu i na ścieżkach byłby cuboid i flaga na no pvp ( między wioskowe questy+ mapa dla każdego gracza [mapa z pluginu PhotoMap - fota z dynmapy + obrobka graficzna z nazwami miejsc] ) ewentualnie 2 królestwa :p

P.S. chyba ze nie bedzie questow :/ xddd

@ edit

możesz się jeszcze pobawić voxel sniperem żeby urozmaicić świat

Najpierw trzeba zbudować mapkę ;) Miasto będzie zabezpieczone ;) Questy też będą ;) Ale z tą mapą to nie rozumie. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Na start gracz otrzymuje mapę na której byłby cały Spawn z podpisanymi miejscówkami ( może to wypalić ) a zrobić to można w prosty sposób, mianowicie najpierw wgrywasz plugin na dynmape , robisz ss miast , wsi itd. wgrywasz te ss'y do jakiegoś tam fotoshopa nawet painta , podpisujesz

tak jak to jest na rożnych mapach w grach np.http://www.gry-online.pl/Galeria/Html/Poradniki/349/193745671.jpg

A wszystko inne wgrywasz na serwer za pomocą pluginu : http://www.mpcforum.pl/topic/1004161-dlautorski-plugin-photomap-obrazy-na-mapach-162/#entry8249615

a tu masz jak to koleś robi tylko na przykładzie karty

tylko nie po "polskiemu"

Aha jest jeszcze możliwość wsadzania takich map w ramki wiec można zrobić jakieś pomieszczenie maga z zaklęciami w ramkach itd.

Pomyśl coś w tym kierunku bo to naprawdę możne być fajne

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Na start gracz otrzymuje mapę na której byłby cały Spawn z podpisanymi miejscówkami ( może to wypalić ) a zrobić to można w prosty sposób, mianowicie najpierw wgrywasz plugin na dynmape , robisz ss miast , wsi itd. wgrywasz te ss'y do jakiegoś tam fotoshopa nawet painta , podpisujesz

tak jak to jest na rożnych mapach w grach np.http://www.gry-online.pl/Galeria/Html/Poradniki/349/193745671.jpg

A wszystko inne wgrywasz na serwer za pomocą pluginu : http://www.mpcforum.pl/topic/1004161-dlautorski-plugin-photomap-obrazy-na-mapach-162/#entry8249615

a tu masz jak to koleś robi tylko na przykładzie karty

tylko nie po "polskiemu"

Aha jest jeszcze możliwość wsadzania takich map w ramki wiec można zrobić jakieś pomieszczenie maga z zaklęciami w ramkach itd.

Pomyśl coś w tym kierunku bo to naprawdę możne być fajne

Spróbujemy takie coś zrobić jak mapa bedzie kompletnie zbudowana ;) Dziękuję za propozycję. Spodobało mi się to :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...