Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Podoba Wam się styl domów? - Mapa byłaby pod serwer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 724
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A Jakich? ,Mógłbyś Wysłac SS?

Wyślę wyślę, może późnym wieczorem lub jutro, strasznie wolny, lagujący internet mam . Dodanie screena będzie długo trwać. Ale na pewno wstawię . ;)

Opublikowano

Mapę robię na hamachi. ;)

czyli spokojnie mozesz wgrac plugin na dynamiczna mapke :) i jak bedziesz budowal ,serwer bedzie wlaczony to dynmapa bedzie dzialac ;d

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Bardzo ładnie zbudowane, ale jak tylko spojrzałem na pierwszą budowlę to od razu skojarzyło mi się, że powinno być to miasto z ciasną zabudową, w miarę wąskimi uliczkami, a wszystkie te farmy i stodoły pokazane na późniejszych zdjęciach powinny być za grubym murem otaczającym miasto.

Opublikowano

A Jakich? ,Mógłbyś Wysłac SS?

Przepraszam ze tak późno wysyłam screeny, ale miałem problem z internetem, robili coś i nie mogłem połączyć się z netem ;)

czyli spokojnie mozesz wgrac plugin na dynamiczna mapke :) i jak bedziesz budowal ,serwer bedzie wlaczony to dynmapa bedzie dzialac ;d

Mogę Ci wgrać ten plugin, tylko jest mały problem , miałem raz styczność z tym pluginem, ale to na hostingu, gdzie zainstalowałem plugin, i miałem nawet link do dynmapy. Właśnie nie wiem jak robić takie coś na serwerach hamachi. Jak wiesz napisz mi, a wstawię Ci dymape ;)

Fajnie to wyglada :)

Ciesze się że Ci się podoba ;) To i tak jest dopiero początek mapki ;)

Bardzo ładnie zbudowane, ale jak tylko spojrzałem na pierwszą budowlę to od razu skojarzyło mi się, że powinno być to miasto z ciasną zabudową, w miarę wąskimi uliczkami, a wszystkie te farmy i stodoły pokazane na późniejszych zdjęciach powinny być za grubym murem otaczającym miasto.

Będzie miasto, będą domki, rynek, bedzie to ściśnięte i upchane ;) Dzięki za propozycje ;) Pozdrawiam.

Teraz załączam trochę obiecanych screenów ;)

TDnYJGD.jpg

GxPXsq1.jpg

VvUA3nL.jpg

xhm2bpF.jpg

iqfjCnz.jpg

Opublikowano

Kopniety piszesz ze robisz to na hamachi ale robisz to na bukkicie ? czy tym standardowym minecraft_serwer.1.6.2 ? z minecraft.net

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Kopniety piszesz ze robisz to na hamachi ale robisz to na bukkicie ? czy tym standardowym minecraft_serwer.1.6.2 ? z minecraft.net

Źle mnie zrozumiałeś , serwer hamachi z bukkitem. ;)

Wersja MC - 1.5.2

Opublikowano

Co będziecie jeszcze budować na serwerze? Może bym pomógł? ;d

Na pewno kościół, rynek, te komnaty co podałeś w propozycji ;) I wiele więcej ale to już niespodzianka ;)

Co do pomocy, nie trzeba nam jej, ale dzięki ;)

Nagrałem mały filmik, pokazujący początki mapy, wiem nie jestem jakiś tam youtuberem, który nagrywa, coś mi się jeszcze popsuło z HD ;x

Link: http://www.youtube.com/watch?v=IVcYe5H6EOA&feature=youtu.be

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś , serwer hamachi z bukkitem. ;)

Wersja MC - 1.5.2

no to jak na bukkicie to nie ma problemu z dynmapa robisz tak samo jak na dedyku ! zobacz sobie jakis tut na YT

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Przepraszam ze tak późno wysyłam screeny, ale miałem problem z internetem, robili coś i nie mogłem połączyć się z netem ;)

Mogę Ci wgrać ten plugin, tylko jest mały problem , miałem raz styczność z tym pluginem, ale to na hostingu, gdzie zainstalowałem plugin, i miałem nawet link do dynmapy. Właśnie nie wiem jak robić takie coś na serwerach hamachi. Jak wiesz napisz mi, a wstawię Ci dymape ;)

Ciesze się że Ci się podoba ;) To i tak jest dopiero początek mapki ;)

Będzie miasto, będą domki, rynek, bedzie to ściśnięte i upchane ;) Dzięki za propozycje ;) Pozdrawiam.

Teraz załączam trochę obiecanych screenów ;)

TDnYJGD.jpg

GxPXsq1.jpg

VvUA3nL.jpg

xhm2bpF.jpg

iqfjCnz.jpg

Świetne Budowle! Z Niecierpliwośćią Czekam Na Serwer :)

Jeśli Bd Otwierać To Czy Mółbys Mi Wysłać IP Serwa? Chciałbym Być Pierwszym Graczem :) !

Opublikowano

no to jak na bukkicie to nie ma problemu z dynmapa robisz tak samo jak na dedyku ! zobacz sobie jakis tut na YT

Ok, postaram się później to zrobić ;)

Świetne Budowle! Z Niecierpliwośćią Czekam Na Serwer :)

Jeśli Bd Otwierać To Czy Mółbys Mi Wysłać IP Serwa? Chciałbym Być Pierwszym Graczem :) !

Cieszę się ;) Bedzie jeszcze jakaś zapowiedź serwera ;) Cala opowieść o serwerze, tematyka itp ;) Ale będzie też konkurs o rangę na serwer - okres 1 miesiąc ;)

Ladne <3

Cieszę się ze CI się podoba . Pozdrawiam ;)
Opublikowano

A masz wgl pomysł jaki tryb rozgrywki dasz na serwer ? moze RPG + bardzo rozwinięta ekonomia ?

1377774857-U369478.png

Opublikowano

A masz wgl pomysł jaki tryb rozgrywki dasz na serwer ? moze RPG + bardzo rozwinięta ekonomia ?

Napiszę tylko tyle, ze będzie ekonomia. ;) Zaczynamy jako biedny, nie mamy żadnego EQ, nie będziemy umieć zrobić łopat, kilofów, zbroi , a co dopiero ich używać to samo ;) Będą najprawdopodobniej też [frakcje - gildie] ale nie będziemy mogli tak szybko zrobić. Podałbym więcej informacji, ale boję się ze mój pomysł pójdzie w od gapienie ;) Pozdrawiam.

Opublikowano

Napiszę tylko tyle, ze będzie ekonomia. ;) Zaczynamy jako biedny, nie mamy żadnego EQ, nie będziemy umieć zrobić łopat, kilofów, zbroi , a co dopiero ich używać to samo ;) Będą najprawdopodobniej też [frakcje - gildie] ale nie będziemy mogli tak szybko zrobić. Podałbym więcej informacji, ale boję się ze mój pomysł pójdzie w od gapienie ;) Pozdrawiam.

Ehhh kocham takie serwerki :)

a co do Frakcji to lepiej by bylo " Wojny Wsi" - tego jeszcze nie bylo :p i auto cuba za itemki

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ehhh kocham takie serwerki :)

Cieszę się ze Ci się podoba. Jak serwer powstanie będzie otwarta rekrutacja na moderatora, wymagania podamy wkrótce. ;)

Przed mapą jeszcze dużo roboty ;)

Hmm zastanawiam się czy nie zrobić drugiej mapki, - mapka dla zabaw, eventów. Gdzie by były organizowane rożne zabawy konkursy serwerowe.

CO do wojny wsi - pomysł jest genialny ;) Masz głowę do pomysłów. Później nagrodzę to like, limit się tymczasem skończył ;)

Opublikowano

Hmm zastanawiam się czy nie zrobić drugiej mapki, - mapka dla zabaw, eventów. Gdzie by były organizowane rożne zabawy konkursy serwerowe.

2 mapka oczywiście ze tak ale najpierw skończ tą główną xD

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Najpierw skończę tą mapę główną . Później się zrobi ta drugą . :) Dobra, będę leciał, o dalszych informacjach z serwera będą informował co i jak ;)

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...