Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WYSTARTOWAŁ!] Metro 2033 [YOUTUBER][PVP][RPG][NO MODS!][NAGRODY!][AUTORSKIE PLUGINY]

humannus

Ankieta  

952 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
    • Nie (wyja?nij poni?ej, przyjmiemy krytyk? i postaramy si? zmieni?)
    • Nie wiem
  2. 2. Serwer premium czy non-premium?

3. 3. Czy chcesz aby na serwerze by?y bronie (pistolety, itd.), czy tylko ?uki i miecze?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rozsądni i logicznie myślący ludzie czytając ten wątek bez trudu stwierdzą, że w odpowiedzi na moją bolesną ale obiektywą krytykę na temat wątpliwości co do pluginów na Metro 2033, rozżalone neosy rozpoczęły tzw "hejt", atakując w zaślepieniu, zupełnie nieracjonalnie, moje serwery. Bo co Avernus i Belisar mają k***a wspólnego ze zbugowanymi pluginami? To jest typowe trollowanie i flamewar, najeżdżać na czyjś serwer tylko dlatego, że ten ktoś wyraził swoją opinię.

lol ostrzeżenie

czy jako mody na mpc są same dzieci poniżej 15? xD

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Poncjusz mi się zdaje ale chyba robisz to specjalnie. Twoja taktyka polega na tym by zhejtować serwer(w tym przypadku zapowiedź), a potem poczekać aż ktoś w odpowiedzi na twój komentarz zacznie mówić o twoim serwerze dzięki czemu masz darmową reklamę. Mogłeś te konwersacje skończyć już kilka postów temu ale ty nadal ciągniesz temat.

Co do serwera jakieś postępy coś nowego? Można wiedzieć czy będzie elektryczność i jak to będzie z zasobami jedzenia na serwerze? Ostanie pytanie czy na serwerze zostanie wprowadzone pragnienie co zmusi nas do szukania zasobów wody pitnej.

Opublikowano

Nie chce hejtować serwera, bo nie wiem jak wygląda/będzie wyglądał, ale chce niektórym uświadomić, żeby się nie spodziewali dobrego i solidnego odwzorowania klimatu z książki w grze i do tego przerabianej grze, bo to jest jak nagrywanie koncertu dyktafonem, czyli nie będzie on tak piękny jak oryginał.

Masz rację, już kilka razy powtarzałem że będzie to coś a'la Uniwersum Metro. Serwer będzie miał tylko tematykę i klimat książki + kilka innych funkcji. Nie wiem w czym problem :)

Co do Pana Poncjusza - bardzo prosiłbym aby moi gracze nie wdawali się we flamewar z tym użytkownikiem. Według mnie pokazał swoją słabość, gdy zaczął banować graczy za dyskusję o moim serwerze. Dostałem wtedy informację o tym od kilku osób, którzy mieli z tego niezłą bekę :)

Skrytykowałeś to co Ci się nie podoba - dobrze. Odpowiedziałem i rozwiałem wszystkie Twoje wątpliwości - i straciłeś zaczepkę. Teraz prowadzisz zwykły flamewar i ukazujesz swoją bezradność i zazdrość. Chwalisz i reklamujesz swój serwer w moim temacie, specjalnie prowadzisz dyskusje żeby użytkownicy mogli czytać tylko negatywne komentarze. Serio myślisz, że coś tym zdziałasz? Amatorka. Ja rozmowę z Tobą już skończyłem, mam nadzieję że reszta też. Każdy post nie na temat mojego serwera proszę o jak najszybsze zgłaszanie (raportowanie). Jak nie umiesz kulturalnie się wypowiadać i krytykować, to nie licz że ludzie będą Cię szanowali.

Z resztą - po co ja się daję prowokować komuś, kto pokazuje jak nisko upadł :)

Opublikowano

humannus czemu Ty robisz wszystko na pluginach a nie dodajesz modów?

Bo nie chcę, aby do gry były wymagane launchery, pobieranie i te sprawy, tylko żeby każdy mógł dołączyć kiedy chce. ;)

Opublikowano

Bo nie chcę, aby do gry były wymagane launchery, pobieranie i te sprawy, tylko żeby każdy mógł dołączyć kiedy chce. ;)

A co to za problem pobrać launchera/paczkę? góra 5 min roboty(nie licząc pobierania)

Z modami miałbyś więcej możliwości i być może mnie błędów.

Opublikowano

A co to za problem pobrać launchera/paczkę? góra 5 min roboty(nie licząc pobierania)

Z modami miałbyś więcej możliwości i być może mnie błędów.

Miałem kiedyś jeden z pierwszych serwerów z modami i uwierz - problem. Ludziom nie chce się, albo mają tak mało lat, że nawet niewiedzą jak to zrobić >D

Możecie podać przyblizo ną datę startu np za 3dni?

Nie, nie możemy. Datę startu podamy jakieś 2 dni przed jego oficjalnym otwarciem.

Opublikowano

Hummanus to zrób ankietę czy mają być mody czy nie :) Przypominam że a ankiecie czy zagrają jest już 430 głosów na tak, a więc w tym raczej znajdzie się z 200-300 ogarniętych osób. :P Oczywiście nie namawiam, ale daje taki pomysł. :)

Opublikowano

humannus wiem, że miałeś serwer, bo byłem nawet na nim :), ale grałem na wielu serwerach minecrafta z modami i na każdym z nich było dużo osób.

Jeśli ktoś ma problem z zrobieniem tego to jest wiele poradników, a jak nie umie zrobić krok po kroku tak jak mówią/piszą to jego strata.

Mody umiliły by życie i rozbudowałyby rozgrywkę na serwerze.

Opublikowano

humannus wiem, że miałeś serwer, bo byłem nawet na nim :), ale grałem na wielu serwerach minecrafta z modami i na każdym z nich było dużo osób.

Jeśli ktoś ma problem z zrobieniem tego to jest wiele poradników, a jak nie umie zrobić krok po kroku tak jak mówią/piszą to jego strata.

Mody umiliły by życie i rozbudowałyby rozgrywkę na serwerze.

Nie, nie będzie modyfikacji na tym serwerze.

Opublikowano

@up

Mam 1 prośbę , powiększcie DMG w tym pluginie z brońmi bo strzelać do kogoś w dobrym eq przez 2h, to to nie jest to co mnie kręci. :)

aha i czy HeadShot daje jakąś premie z jakimś dropem, ale to by było głupie czy po prostu zabija na hita, lub zabiera sporą część hp. :)

Opublikowano

@up

Mam 1 prośbę , powiększcie DMG w tym pluginie z brońmi bo strzelać do kogoś w dobrym eq przez 2h, to to nie jest to co mnie kręci. :)

aha i czy HeadShot daje jakąś premie z jakimś dropem, ale to by było głupie czy po prostu zabija na hita, lub zabiera sporą część hp. :)

Zgodzę się. DMG broni musi być radykalnie zwiększony żeby nie musieć uderzyć kogoś w ultra eq 50 razy. Albo po prostu zmiejszyć armor rating pancerzy.

Untitled.png

Opublikowano

Zgodzę się. DMG broni musi być radykalnie zwiększony żeby nie musieć uderzyć kogoś w ultra eq 50 razy. Albo po prostu zmiejszyć armor rating pancerzy.

Zajmiemy się tym :)

Opublikowano

Humannus możesz zaakceptować zaproszenie na skype?

Czy na serwerze frakcje będą mogły wynająć swój dom? Pełno skrzynek everywhere, dziwki, koks, kanapy, browar itd itp.? Oczywiście za odpowiednią kwotę.

Opublikowano

Jeżeli się nie mylę to nie będzie można założyć siedzib frakcji, a frakcje będą mogły zajmować stację. Na 1 stacje będzie przypadać 1 admin/mod - Opiekun który będzie wszystko kontrolować. Pojedynczy gracz może sobie wynająć jakąś melinę 4x4.

Untitled.png

Opublikowano

Jeżeli się nie mylę to nie będzie można założyć siedzib frakcji, a frakcje będą mogły zajmować stację. Na 1 stacje będzie przypadać 1 admin/mod - Opiekun który będzie wszystko kontrolować. Pojedynczy gracz może sobie wynająć jakąś melinę 4x4.

Mylisz się.

Każda stacja będzie punktem do przejęcia przez gracza, gdy gracz przejmie punkt, wtedy należy on do jego nacji. Każda NACJA ma swojego opiekuna - odpowiada on na pytania graczy, wprowadza w fabułę, pomaga itd. Opiekun nie będzie mógł grać, to taki Moderator, tylko pod nazwą GameMastera :)

W skrócie każda nacja będzie miała 1 swojego moderatora.

Opublikowano

@UP

Nie. Gildie i Nacje to całkiem co innego.
Gildie są zakładane przez graczy i są to takie bandy ludzi grających razem.

A nacje to tak jakby strony konfliktu.

Nacje na tym serwerze to stacja o nazwie "Wystawa Osiągnięć Gospodarki Narodowej" czyli znany WOGN, Czerwona Linia (komuniści), Spartanie (nie jestem pewien) oraz Linia Okrężna zwana Hanzą.

Jeżeli ktoś chce to mogę opisać każdą ^^

@hummanus

Pewnie każdy zadaje to pytanie, ale czy są miejsca na GameMastera?

Untitled.png

Opublikowano

Dla mnie brak pobierania lunchera i plików jest na wielki plus bo posiadam limitowany internet przez co muszę się pilnować z pobieraniem. A tak w ogóle opiekun nacji będzie mógł coś organizować np. wypady w głąb szybu metra czy będzie jedynie obserwatorem który będzie pilnować porządku w nacji?

Opublikowano

Dla mnie brak pobierania lunchera i plików jest na wielki plus bo posiadam limitowany internet przez co muszę się pilnować z pobieraniem. A tak w ogóle opiekun nacji będzie mógł coś organizować np. wypady w głąb szybu metra czy będzie jedynie obserwatorem który będzie pilnować porządku w nacji?

Z tego co do tej pory ZROZUMIAŁEM będzie on bezstronnym obserwatorem, który będzie wprowadzać wątki fabularne, będzie pilnować porządku w danej nacji oraz będzie pilnować porządku przy przejmowaniu stacji przez graczy itp.

Untitled.png

Opublikowano

Jakie warunki trzeba spełniać do gildii?

Aha czyli że te grupy zwane gildiam I trzymają się razem i tylko tyle bez siedzib itd.
Ją tam chętnie bym pocztyal o każdej nacji

To poczytaj...

AxeePL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...