Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Transarctica: [Postapokaliptyczne Rpg][Mody][Launcher][Sieć serwerów Avernus]

Levy838

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Levy Będziesz jeszcze grał no wiesz gdzie.

@Topic i tutaj raczej też pogram :3 zapytam się też |Staszka i reszty :P

Uczeń
Opublikowano

Och Levy... Jeśli to Twój serwer, to gratuluję pomysłu, a przede wszystkim wykonania, bo zapowiada się świetnie. :p Jeśli będziesz potrzebował w czymś pomocy, wiesz, że możesz na mnie liczyć.

P.S : Ty robiłeś reklamę? :D

Opublikowano

@Up

To nie mój serwer ani Pomysł. Wszystko zawdzięczamy Poncjuszowi. Reklamę Wykonałem ja, poza tłem. Co do Pomocy... dobrze by było gdybyś zwołał ludzi, oraz Jeżeli umiesz to Pobudować na serwerze :)

Uczeń
Opublikowano

Hmm, budować... To zależy co. :p Jakbyście mi dali konkretny projekt, lub powiedzieli co i jak mam zbudować, to bym dał rade.

Jeszcze małe pytanko. Czy będą wagony po których będzie się można poruszać?

Uczeń
Opublikowano

Dobra, a jaki będzie główny cel gry? :D Bo z tego co przeczytałem, to zbudowanie własnego pociągu. A właśnie, będzie można zakładać własne stacje i "miasta" podziemne dla graczy?

Mógłbym pomóc w budowie, ale nie mam za dużo prac, chyba z dwie, a jeden projekt w ogóle straciłem, więc nie wiem czy składać podanie.

Opublikowano

Serwer poncjusza ? A po ile Vip ? :D

Zagram na 150%, kumpli pościągam, itp.

Poncjuszu ! Oto nadchodzę.

/Projekt całkiem całkiem. Gdyby nie to, że budować nie umiem to bym się zgłosił :0 Ale na grafika się zgłoszę !! :)

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

@JFG

Celów gry jest kilka. Można zostać Bandytą, Rolnikiem czy chociażby Górnikiem. Przytoczę pewien fragment z forum :)

''Głównym źródłem zarobku ma być handel, ale nie na zasadzie wytwórczości, ale na zasadzie spekulacji. Przykładowo, będą stacje specjalizujące się w produkcji żywności - tam kupujemy mięso i owoce, tworzymy pociąg towarowy i jedziemy nim do stacji górniczej, gdzie sprzedajemy z zyskiem żywność a kupujemy w zamian rudę żelaza i węgiel (którą też sprzedamy z zyskiem albo wykorzystamy). Oznacza to, że WAŻNE BĘDZIE tworzenie ODPOWIEDNICH pociągów. Taki np pociąg towarowy musi mieć odpowiednią ilość węgla aby pojechał gdzieś daleko, ale musi także mieć wagony osobowe dla "ochrony" aby nikt nam towaru nie ukradł. Wagony z tnt to wagony bojowe (odpowiednik artylerii) dzięki którym można niszczyć sąsiednie składy. Poza tym dochodzi strategia przejmowania punktów kontrolnych (dyspozytorni) aby np przekierować wrogi pociąg na inny tor i wysłać go tam, gdzie nasi ludzie go przejmą. Możliwości są ogromne.''

Opublikowano

Dobra, a jaki będzie główny cel gry? :D Bo z tego co przeczytałem, to zbudowanie własnego pociągu. A właśnie, będzie można zakładać własne stacje i "miasta" podziemne dla graczy?

Mógłbym pomóc w budowie, ale nie mam za dużo prac, chyba z dwie, a jeden projekt w ogóle straciłem, więc nie wiem czy składać podanie.

Będzie można oczywiście mieć pełną swobode budowania poza strefami związanymi z fabułą. Nie bedzie mozna jednak dowolnie hodowac roslin i rozmnazac zwierzat. Do hodowi beda odpowiednie strefy-habitaty. No w jednym beda krowy i swinie, w innym kurczaki itd. Swiat poza takimi strefami bedzie jalowy i pozbawiony zwierzat. Bada tez strefy radiacji, powoli odbierajace punkty zycia (w takich strefach czesto bedzie mozna znalezc przydatne rzeczy - elektronike, silniki, pojemniki z ropą, akumulatory itd...).

2hnw9dw.jpg

Uczeń
Opublikowano

Będzie można oczywiście mieć pełną swobode budowania poza strefami związanymi z fabułą. Nie bedzie mozna jednak dowolnie hodowac roslin i rozmnazac zwierzat. Do hodowi beda odpowiednie strefy-habitaty. No w jednym beda krowy i swinie, w innym kurczaki itd. Swiat poza takimi strefami bedzie jalowy i pozbawiony zwierzat. Bada tez strefy radiacji, powoli odbierajace punkty zycia (w takich strefach czesto bedzie mozna znalezc przydatne rzeczy - elektronike, silniki, pojemniki z ropą, akumulatory itd...).

A będą jakieś skafandry przeciw promieniowaniu? :>

Uczeń
Opublikowano

Dalibyście listę modów jakie będą? To od razu się z nich trochę pouczę. ;d Będzie pragnienie ?

Sorka, że tak wale tymi pytaniami, ale jestem naprawdę ciekawy, a no i posty się nabijają. :p

Opublikowano

Głownie RailCraft, możliwe że Atomic Science, do tego jakiś mod na broń palną - wciąż szukam. Jeśli ktoś może coś polecić to niech pisze.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Najnowsze wieści: Broń palna opierać będzie się nie na broni nowoczesnej, ale na broni archaicznej - muszkietach, garłaczach i pistoletach. Po prawie 100 latach od końca świata nowoczesna broń dawno nie istnieje i ludzie mogą polegaż tylko na własnoręcznym wyrobie, korzystając z dostępnych materiałów. Pojedynki będą teraz bardziej emocjonujące niż przy UZI czy M16 - w najlepszym przypadku masz 6 strzałów (pistolet), a broń trzeba ręcznie przeładować w okienku craftingu, używając kul i prochu. Czasem przeładowanie jest kilkuetapowe (jak broniach XVIII wiecznych) - jeśli strzelisz i nie trafisz (bronie mają różną celność i zasięg) to przeciwnik ma w międzyczasie szansę Cię zabić.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Dla moich fanów info :) Zostałem przyjęty przez poncjusza na próbne stanowisko graficznę. Jak zobaczycie moje szajskie grafiki to wiedzcie że coś się dzieje !

//A taki offtop. Zna ktoś na tyle angielski aby ze słuchu tłumaczyć albo po angielsku pisać ? By mi bardzo pomógł jakby mi na pw napisał. Mam do przetłumaczenia zaledwie parę zdań, ale akcent wymawiających i tępo mnie niszczy :( Prosiłbym na pw pisać....

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

Najnowsze wieści: Z dużym prawdopodobieństwem do paczki modów dorzucony zostanie mod dodający wiele nowych elementów - nowe minerały (saletra, siarka - z których wyrabia się proch), kilka nowych rodzajów bloków ozdobnych, nowy sytem craftowania torów, zwrotnice, sygnalizatory świetlne a także stal, z której będzie można robić STALOWE NARZĘDZIA I PANCERZE! To wszystko w zamian za pozbycie się minecraftowych standardów (nie będzie wyrobów z diamentu, enchantowania, nie znajdziecie redstona ani nie zrobicie eliksirów).

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

@up BRAWO ! RPG podobnym itemom mówimy nie !

1378394466-U624308.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...