Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WYSTARTOWAŁ!] Metro 2033 [YOUTUBER][PVP][RPG][NO MODS!][NAGRODY!][AUTORSKIE PLUGINY]

humannus

Ankieta  

952 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
    • Nie (wyja?nij poni?ej, przyjmiemy krytyk? i postaramy si? zmieni?)
    • Nie wiem
  2. 2. Serwer premium czy non-premium?

3. 3. Czy chcesz aby na serwerze by?y bronie (pistolety, itd.), czy tylko ?uki i miecze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I bardzo dobrze, nie trzeba przeczytać książek aby dać się ponieść klimatowi, no ale ty oczywiście uważasz inaczej.

Jeżeli w tym momencie wypisał bym Ci pare rzeczy z uniwersum Metra, które wg. mnie są wręcz wymaganie żeby DOBRZE odgrywać RP (serwer ma być RPG+PvP) bez googli nie będziesz wiedział czym jest 1/10 z nich.

Untitled.png

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@3up Wiesz co jeśli przez RPG definiujesz odgrywanie roli daną postacią, to masz racje ale w większości serwerów mc RPG tak nie ma i nie będzie, tutaj jest to bardziej hmm, uproszczone jeśli wiesz o czym mówię, także wydaje mi się, że możesz zapomnieć o "odgrywaniu" RP.

Grałem w metro 2033, aktualnie czytam książkę, a wcześniej siedziałem na różnego typu stronach o tematyce metro coś bym wiedział.

@4up Zgodzę się, ale wydaje mi się, że nie skłamie jeśli powiem, że z no 70 może nawet więcej %, osób grających w MC, jest właśnie w pułapie tych 10 lat, z postów Pana PAlllUCH-a wyciągam wnioski, że takie osoby są, źle widziane na serwerze, co z jednej strony (fabularnej czy jak to tam nazwać) jest dobre ale ze strony ilościowej oraz finansowej nie jest najlepsze. Nie ukrywajmy, że większość wysyłanych sms, pochodzi od tych "graczy"

Tyle z mojej strony, mam nadzieję, że uszanujecie mój punkt widzenia. Pozdrawiam Watażka, zobaczymy się na starcie.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Opublikowano

Jak ma być dobry klimat to nazwy nacji powinny też być podobne do tych co są w książce albo chociaż pasowały do metra, bo co niektórzy to naprawdę wymyślają nazwy dla nacji...

Uczeń
Opublikowano

@Up

Kolego, chyba źle nas zrozumiałeś. ;d Nazwy Occultus, Templars i Klan Cieni, to nie nazwy Nacji, a grup. Nacje są trzy, a ich nazwy to : Hanza, WOGN i Linia Czerwona.

Opublikowano

@Up

Kolego, chyba źle nas zrozumiałeś. ;d Nazwy Occultus, Templars i Klan Cieni, to nie nazwy Nacji, a grup. Nacje są trzy, a ich nazwy to : Hanza, WOGN i Linia Czerwona.

What? What!? WHAT!?

WOGN to Nacja? 3 Nacje? Podstawowe Nacje to:

Hanza, Czerwona Linia, Czwarta Rzesza, Spartanie no i można pod podstawowe podczepić Polis, mutantów i wyznawców Czerwia.

Untitled.png

Uczeń
Opublikowano

@Up

Masz rację, rzeczywiście pomyliłem się. Głównymi Nacjami są : Hanza, Linia Czerwona i Czwarta Rzesza, a przynajmniej na podstawie pierwszej części.

@Down

Wiedziałem, że od początku miałem rację. xD

Opublikowano

What? What!? WHAT!?

WOGN to Nacja? 3 Nacje? Podstawowe Nacje to:

Hanza, Czerwona Linia, Czwarta Rzesza, Spartanie no i można pod podstawowe podczepić Polis, mutantów i wyznawców Czerwia.

Musieliśmy dać WOGN w zamian za Czwartą Rzeszę z przyczyn oczywistych - nie chcemy mieć później problemów.

Jesteśmy na Facebooku!

facebook-icon.png

KLIKNIJ, ABY PRZEJŚĆ NA FANPAGE! ;)

btw. TS w budowie ;)

Opublikowano

Na miecze w metrze ? No wiecie Wy co ? :F

Ja bym je w ogóle zablokował umożliwiając ukatrupienie przeciwnika wyłącznie za pomocą broni palnej. Chyba, że trochę odchodzicie od świata "Metro", co nie zmienia faktu, że będzie to mniej ciekawe. ;>.

Ten handlarz, PP, żołnierz będzie do wybrania jednorazowo ? Jesli tak, to czy niektóre przedmioty będą dla danej klasy zablokowane przez WG blacklist?

Opublikowano

Na miecze w metrze ? No wiecie Wy co ? :F

Ja bym je w ogóle zablokował umożliwiając ukatrupienie przeciwnika wyłącznie za pomocą broni palnej. Chyba, że trochę odchodzicie od świata "Metro", co nie zmienia faktu, że będzie to mniej ciekawe. ;>.

Ten handlarz, PP, żołnierz będzie do wybrania jednorazowo ? Jesli tak, to czy niektóre przedmioty będą dla danej klasy zablokowane przez WG blacklist?

Nie zgadzam się z tym by zablokować miecze no wiesz co, to jest minecraft, a miecz jest podstawową bronią tej gry, a broń palna jest tylko dodatkiem. Nawet w świecie metra zapewne istniało coś takiego jak noże i tym podobne więc nie wiem dlaczego chcesz by zablokowano broń białą która jeszcze nie dawno miała być główną bronią bo broń palna została wprowadzona na prośby osób które wypowiadają się w tym temacie(a przynajmniej mi się tak wydaje). Co do odchodzenia od świata "Metro" trzeba pamiętać że ten serwer nie jest 100% odwzorowaniem książki tylko czerpie z niej klimat.

Opublikowano

@UP
Zgodzę się. Miecze muszą być chociaż jako odwzorowanie maczet, sztyletów, bagnetów itp.

@hummanus
Nie widzę żadnego problemu z wprowadzeniem Czwartej Rzeszy. Nie używają oni swastyki tylko fikcyjnego loga, które nie sprawia żadnych problemów prawnych ponieważ jest fikcyjne. Do tego WOGN to mała zapiź****ła stacyjka, która żyje wyłącznie z produkcji herbatki na bazie grzybków i niezbyt pasuje, aby była osobną frakcją. Ale decyzja należy oczywiście do Ciebie.

Untitled.png

Opublikowano

@Up

Podpisuję się pod Pytaniem :)

@PAllluch

Bardzo fajne pomysły masz, Humannus powinien brać przykład :D

Opublikowano

Zapowiedzi, zapowiedzi... Że serwer epicki, że autorskie pluginy. Będe obiektywny - te "autorskie" pluginy to jak na razie widzę: RPGitems (z polskim tłumaczeniem i opisami przedmiotów), WeaponLevels (na dodatek zbugowane, bo levelować można nawet dirt), MCPacks (poważnie zbugowany pod 1.6.2 - kaszanią się metadane), pluginy na sklepy i mieszkania (których nazw nie pamiętam, ale można je ściągnąć z dev.bukkit.org)... W moim przekonaiu serwer, który zaczyna od wciskania graczom takiego kitu jest ogólnie rzecz biorąc mało wiarygodny. Właściwie nie można nawet powiedzieć, że "jest" bo go nie ma. Ale ma być. Podobno. Najprawdopodobniej skończy się na ciągłych zapowiedziach albo zwykłym rozczarowaniu graczy i zdechnięciu serwera z powodów finasowych (miałem okazję obserwować już jak to wygląda na przykładzie innych "super" projektów).

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

A będą karabiny?

Taa, napewno będą karabiny. Ludzie, przeciez to jest Minecraft. Bez osobnego launchera i grzebania w kodzie nie bedzie tu nic wyraznie innego od tego co jest na kazdym innym serwerze.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Zapowiedzi, zapowiedzi... Że serwer epicki, że autorskie pluginy. Będe obiektywny - te "autorskie" pluginy to jak na razie widzę: RPGitems (z polskim tłumaczeniem i opisami przedmiotów), WeaponLevels (na dodatek zbugowane, bo levelować można nawet dirt), MCPacks (poważnie zbugowany pod 1.6.2 - kaszanią się metadane), pluginy na sklepy i mieszkania (których nazw nie pamiętam, ale można je ściągnąć z dev.bukkit.org)... W moim przekonaiu serwer, który zaczyna od wciskania graczom takiego kitu jest ogólnie rzecz biorąc mało wiarygodny. Właściwie nie można nawet powiedzieć, że "jest" bo go nie ma. Ale ma być. Podobno. Najprawdopodobniej skończy się na ciągłych zapowiedziach albo zwykłym rozczarowaniu graczy i zdechnięciu serwera z powodów finasowych (miałem okazję obserwować już jak to wygląda na przykładzie innych "super" projektów).

Poncjuszu, chyba się nie zrozumieliśmy.

Pisząc "autorskie pluginy" nie mam na myśli "wszystkie pluginy mamy autorskie". Chodzi nam tu o kilka naszych, które sami stworzyliśmy. Wymyśliłeś sobie, że tag "autorskie pluginy" odnosi się do całości. Tak nie jest. Co do "zdechnięcia serwera z powodów finansowych" - powiem tak - o to się nie martw, maszynę mamy na najbliższe dwa miesiące z zabezpieczeniem na kolejne dwa, ale nie mam Ci jak tego udowodnić więc od Ciebie zależy czy mi wierzysz czy nie. Myślę że rozwiałem wszystkie Twoje wątpliwości i odpowiedziałem na Twoje argumenty. Dzięki że wytłumaczyłeś swoją opinię.

Pozdrawiam!

humannus ;)

Opublikowano

Poncjuszu, chyba się nie zrozumieliśmy.

Pisząc "autorskie pluginy" nie mam na myśli "wszystkie pluginy mamy autorskie". Chodzi nam tu o kilka naszych, które sami stworzyliśmy. Wymyśliłeś sobie, że tag "autorskie pluginy" odnosi się do całości. Tak nie jest. Co do "zdechnięcia serwera z powodów finansowych" - powiem tak - o to się nie martw, maszynę mamy na najbliższe dwa miesiące z zabezpieczeniem na kolejne dwa, ale nie mam Ci jak tego udowodnić więc od Ciebie zależy czy mi wierzysz czy nie. Myślę że rozwiałem wszystkie Twoje wątpliwości i odpowiedziałem na Twoje argumenty. Dzięki że wytłumaczyłeś swoją opinię.

Pozdrawiam!

humannus ;)

Okej, ale niemal wszystkie te "nieautorskie" wymienione pluginy są zbugowane pod 1.6.2 więc nie mam pojęcia jak chcesz to rozwiązać. Pewnie czekać cierpliwie aż będzie aktualizacja (na co w przypadku chociażby MCPacks sie nie zanosi).

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Czyli bronie to tylko miecze i łuki. :( To tak nie odda klimatu książki. :(

Przecież to jasne, że nie odda klimatu książki. Chcesz klimat ksiażki zagraj w grę "Metro 2033". Dlatego mówię, że będzie rozczarowanie. Ludzie się napalają licząc nie wiem na co, wejdą i okaże się, że to zwykły minecraft z większością popularnych pluginów. Co najwyżej tekstury mogą sobie pozmieniać. A przy najeździe gimbazy to już zupełnie zapomnijcie o klimacie. Z drugiej strony bez gimbazy nie ma pieniążków na utrzymanie serwera więc jest to sytuacja bez wyjścia.

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

Humannus proszę nie odpowiadaj na posty tego trolla, płacze i banuje na swoim serwerze za wzmiankę o twoim serwerze. Zazdrości po prostu, na prawdę nie odpowiadaj na jego posty, bo to do niczego nie prowadzi.

Opublikowano

Humannus proszę nie odpowiadaj na posty tego trolla, płacze i banuje na swoim serwerze za wzmiankę o twoim serwerze. Zazdrości po prostu, na prawdę nie odpowiadaj na jego posty, bo to do niczego nie prowadzi.

Chcesz dyskutować o moim serwerze w wątku innego serwera (za to powinien być warn od administracji) czy po prostu żal ci dupe ściska, że nie zostałeś u mnie przyjęty ze względu na bycie neosem?

2hnw9dw.jpg

Opublikowano

@Humannus

Czy na tym Ts'ie będzie możliwość stworzenia dla nas (Gidlii Occultus) Oddzielnego kanału? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...