Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WYSTARTOWAŁ!] Metro 2033 [YOUTUBER][PVP][RPG][NO MODS!][NAGRODY!][AUTORSKIE PLUGINY]

humannus

Ankieta  

952 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
    • Nie (wyja?nij poni?ej, przyjmiemy krytyk? i postaramy si? zmieni?)
    • Nie wiem
  2. 2. Serwer premium czy non-premium?

3. 3. Czy chcesz aby na serwerze by?y bronie (pistolety, itd.), czy tylko ?uki i miecze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

O tych stalkerach juz pisałem, że np filtry to śnieżki a maska to hełm skórzany, i to wszystko podmienić txt w pluginach pozmieniać opcje tego.

No ale po co kombinować to by było za ciężkie do zrealizowania. :)

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP Jezeli piszesz o tym, ze nie ma sensu wprowadzac masek gazowych do gry to sie nie zgodze.
Jezeli jest to Metro to sa i miejsca w ktorych promieniowanie przebija sie pod ziemie, lub jest zagrozenie psychiczne (do tego maski gazowe nic nie maja akurat). Pisze to poniewaz widzialem przedmiot "Topor Burbona", ktory zginal wlasnie od aktywnosci psychicznej.

Untitled.png

Opublikowano

@Palluch

Z tego co wiem serwer ma być zrobiony na pluginach, a nie na modach... Bo wiesz pluginy mają swoje ograniczenia.

Opublikowano

@up Dokładnie tak.

@up2 Nie, nie pisze żeby nie dodawać masek, pisze że to by było za trudne to zrobienia, a no gracze chcą grać na serwerze jak najszybciej jednak na serwerze bez bugów. Możliwe że właśnie te maski mogą dodać nowych problemów. :)

Opublikowano

@up

Jaja sobie robisz ?? Było napisane 1-2 strony wcześniej że jest nieokreślona data startu, bo mają jeszcze troche do zrobienia. :)

Opublikowano

Miło mi ogłosić, że nasza grupa ''Occultus'' się rozrosła.

Należy już do niej siedem osób, ale do maksymalnej liczby potrzeba nam jeszcze jednego Gracza, toteż Ogłaszam Rekrutację.

By należeć do Gildii, trzeba mieć minimum 13 lat, Skype, Mikrofon oraz doświadczenie z serwerami Typu Rpg/Rp.

Zapraszam Chętnych Do Składania Podań na Pw.

Opublikowano

@up Dokładnie tak.

@up2 Nie, nie pisze żeby nie dodawać masek, pisze że to by było za trudne to zrobienia, a no gracze chcą grać na serwerze jak najszybciej jednak na serwerze bez bugów. Możliwe że właśnie te maski mogą dodać nowych problemów. :)

Chciałbym dodać, żebyście nie skreślali czegoś, co odrzuciliśmy teraz. Nie wykluczamy, że gdy już wystartujemy i będziemy mieli więcej czasu na zajęcie się dodatkami nie dodamy takich rzeczy jak maski czy inne rzeczy role-play. Zainteresowanie serwerem jest duże i chcemy jak najszybciej dokończyć podstawowe rzeczy i wystartować.

Uczeń
Opublikowano

A ja mam kolejne pytanie ^^ Czy Nacje będą, że tak powiem wyzerowane i będą miały taką samą ekonomię, wielkość, zapasy itp. Czy będzie narzucony kształt z książki? ;)

Ach, w międzyczasie, gdy czytałem książkę, do głowy wpadł mi jeden, dość ciekawy pomysł. Wprowadzenie tak zwanych "Stalkerów". ;) Oczywiście, może to być ciężkie do zrealizowania, gdyż wcześniej była mowa, że brak pluginów na promieniowanie, maski filtrowe, gazy itp. Ale, gdyby dało by się to zrealizować, na pewno rozwinęło by to serwer, a ile ludzi by uszczęśliwiło... Łącznie ze mną, rzecz jasna. :)

* Stalkerzy - Osoby, wychodzące na powierzchnie w celu uzyskania rzeczy niezbędnych do przetrwania w metrze, czyli paliwo, jedzenie, amunicja itp.

Powtarzam pierwsze pytanie. : >

Opublikowano

humanus możesz określić w ile serwer jest zrobiony % ? i ile % dziennie robicie?

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

Fajny serwer. Nie zepsuliście tego ;) Fajnie zrobiony i ogarnięta administracja ;) Czy będzie opcja (nie mówię teraz ale w przyszłości) zostania bandytą? Wiecie nie mają, żadnej nacji strzelają do wszystkiego, tworzą własne grupy itd.

Opublikowano

Wszystko ładnie pieknie ale żeby nie było nie wypału pozdrawiam i trzymam kciuki :D

Masz w czymś problem pisz na PW z chęcią pomogę :)

Pomogłem daj Like ciebie to nie kosztuje a mnie motywuje do dalszej pracy !! :)

Uczeń
Opublikowano

@Up

No właśnie to będzie. xD Na trailer'rze nawet była scenka z takiej walki. ( Tak myślę, że o to chodziło )

Można by ograniczyć chat na maks. odległość ok. 15 kratek.

1. Zmniejszyłoby to ryzyko spamu ( a przynajmniej na mniejszą ilość osób ).

2. Dodało by to świetnego klimatu. ;)

Opublikowano

@up

15 kratek to nie za mało? Ja proponuje żeby każdy sektor miał swój czat ;) Oczywiście można by było jakoś kontaktować się z administracją.

Opublikowano

A ja bym powiedział tak.

Czat(normalny) 30 kratek

Krzyk (z ! przed tekstem) 100 kratek

Trade czat (/t przed tekstem) na całą mapę, ale możliwy do wyłączenia.

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

A ja bym powiedział tak.

Czat(normalny) 30 kratek

Krzyk (z ! przed tekstem) 100 kratek

Trade czat (/t przed tekstem) na całą mapę, ale możliwy do wyłączenia.

Dobry pomysł! Zajmiemy się tym ;)

Co do podbojów stacji - o to głównie chodzi. Poza PvP, będziecie podbijać stacje i zdobywać jej terytoria. Na środku stacji będzie umieszczona biała wełna, gdy na niej staniecie i utrzymacie pozycje przez 35 sekund to przejmujecie punkt i zdobywacie punkty dla siebie i nacji.

Zapraszam do odwiedzenia naszego fanpage:

Jesteśmy na Facebooku!

facebook-icon.png

KLIKNIJ, ABY PRZEJŚĆ NA FANPAGE! ;)

Opublikowano

Z tym chatem pomysł dobry jednak wystarczy chyba sam zasięg tych 30 kratek. Po co jakieś różne chaty? Klimatycznie będzie gdy jak chcemy coś kupić idziemy tam gdzie jest sporo osób, szukamy klanu pytamy napotkane osoby, planujemy jakiś wypad na wrogą frakcję to musimy się liczyć z tym, że jak jest blisko to może "usłyszeć" o czym rozmawiamy itd. Trochę wysiłku z szukaniem nie zaszkodzi. Będzie to bardziej realistyczne, utrudni rozgrywkę i w niektórych sytuacjach zmusi do myślenia.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Cóż. Tunele i stacje to przestrzenie zamknięte i dźwiek rozchodzi sie w nich lepiej niż na otwartej przestrzeni. Myśle, że w pustym tunelu krzyk, a raczej jego zniekształcony pogłos dało by się słyszeć z jakiegoś kilometra (samo "echo" głosu myślę, że usłyszało by się z 3-4km PROSTEGO tunelu). Słowa zrozumiało by się z 300-400m (krzyk ofc.), a normalnie wypowiedziane słowo myślę, że z 40-50m, a ich zniekształconą wersję z około 200m. Piszę tylko jak jest realistycznie, nie piszę jak powinno być :)

Untitled.png

Opublikowano

Ponawiam Swoje Pytanie co do @UP

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...