Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

DoraN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przepraszam, Ty do mnie mówisz? Paliłeś kiedyś? Ale nie raz. Nie dwa. Paliłeś tak normalnie, że gadasz o nałogu? Bo jak dla mnie to albo pleciesz, co ślina Ci na język przyniesie, żeby zabłysnąć, albo paliłeś jakiś lewy towar z mieszankami.

Nie zapominajmy, że od seksu można się silnie uzależnić. :) Najlepiej to zabrońmy wszystkiego - internetu, fajek, alkoholu

Tak bardzo zależy mi na tym by zabłysnąć i stac się gwiazdą forum o cheatach... Moje życie jest tak nudne iż muszę gdzieś zaistnieć.

Wracając do tematu doskonale wiem jak wpływa trawka na ludzi. Znawcami nie jesteście. Jarajcie kilka lat a i tak nie będziecie w pełni znali skutków ubocznych. Jeszcze troche a uznacie trawke za lek na wszystko coś co ma same plusy. Takich bzdur w życiu nie słyszałem. Od tego są specjalistyczne badania nie wy. Gdyby nie było zakazów na tym świecie byłby jeden wielki chaos.

Jak jeszcze raz usłysze tekst typu "Nie paliłęś to się nie znasz" to osobiście zastrzelę To tak samo głupie zdanie jak "Alkohol oraz fajki są dostępne to ja chce by była też trawka." Chuj z tego że już alko i fajki dużo robią złego trzeba też jebnąć kolejny problem. Na szczęście w tym kraju pełnej legalizacji nie będzie czy to rządzić będzie PO czy PIS bez różnicy.

Opublikowano

Tak bardzo zależy mi na tym by zabłysnąć i stac się gwiazdą forum o cheatach... Moje życie jest tak nudne iż muszę gdzieś zaistnieć.

Wracając do tematu doskonale wiem jak wpływa trawka na ludzi. Znawcami nie jesteście. Jarajcie kilka lat a i tak nie będziecie w pełni znali skutków ubocznych. Jeszcze troche a uznacie trawke za lek na wszystko coś co ma same plusy. Takich bzdur w życiu nie słyszałem. Od tego są specjalistyczne badania nie wy. Gdyby nie było zakazów na tym świecie byłby jeden wielki chaos.

Jak jeszcze raz usłysze tekst typu "Nie paliłęś to się nie znasz" to osobiście zastrzelę To tak samo głupie zdanie jak "Alkohol oraz fajki są dostępne to ja chce by była też trawka." Chuj z tego że już alko i fajki dużo robią złego trzeba też jebnąć kolejny problem. Na szczęście w tym kraju pełnej legalizacji nie będzie czy to rządzić będzie PO czy PIS bez różnicy.

Ty jesteś profesorem z wikipedii.Morda w dupe bo się ośmieszasz i wciśnij wyloguj bo wkurwiasz matole

Opublikowano

Ty jesteś profesorem z wikipedii.Morda w dupe bo się ośmieszasz i wciśnij wyloguj bo wkurwiasz matole

Wiesz co jest najlepsze?

Po raz kolejny mnie oceniasz. Nie wchodze na twój profil ale strzelam iż jesteś niedojrzały na takie tematy. Sądziłem że exmoderator będzie dawał lepszy przykad normalnej rozmowy przeciwnych stron. Ty hejtujesz i rzucasz się na mnie. Twój brak argumentów jest żałosny i idiotyczny ale czego moge się spodziewać po kimś kto nie potrafi spokojnie przedstawić racjonalnych argumentów.

Nie wiesz skąd czerpie zródła... Więc przestan próbować jakoś zabłysnąć i mnie pocisnąć skoro nie masz jak.

Opublikowano

@Up
Zaraz gimbusy będą wmawiały iż marihuana nie była "czysta" Dlatego się zatruł.

Opublikowano

Bo taka prawda.

Na bank miał jakiegoś chemika.

Tylko jakiś niedojebany cwel mógłby zatruć się baką.

Albo spalił za pierwszym razem całą sztuke i jebną zgona xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Up

Zaraz gimbusy będą wmawiały iż marihuana nie była "czysta" Dlatego się zatruł.

Nie wiem co to było nie będę się kłócił.Ale wiem że niektóre osoby nie powinny palić.

Mam kumpla który ma cukrzycę , dowiedział się o tym właśnie dlatego że palił ponieważ po paleniu często mdlał , miał zawroty głowy itp.

U tego Typka może być podobnie.Lub towar trafny różnie może być.

Opublikowano

Wiesz co jest najlepsze?

Po raz kolejny mnie oceniasz. Nie wchodze na twój profil ale strzelam iż jesteś niedojrzały na takie tematy. Sądziłem że exmoderator będzie dawał lepszy przykad normalnej rozmowy przeciwnych stron. Ty hejtujesz i rzucasz się na mnie. Twój brak argumentów jest żałosny i idiotyczny ale czego moge się spodziewać po kimś kto nie potrafi spokojnie przedstawić racjonalnych argumentów.

Nie wiesz skąd czerpie zródła... Więc przestan próbować jakoś zabłysnąć i mnie pocisnąć skoro nie masz jak.

Wkurwia mnie to jak wpada jakiś idiota żywcem wyciągnięty z tv i stron typu "zatruł sie marihuanną".50% moich znajomych pali i nigdy nie widziałem nic prócz zajebanej mordy i uśmiechu.Ty i tak powiesz że ja jestem nie doinformowany, bo wyczytałeś na onecie i oglądnałeś w tv idioto.Jprdl gińcie w cierpieniach idioci

Opublikowano

@Up

Beka.

Wypowiedziałbyś sie jak normalny człowiek, a nie jakieś wycinki z "dzień dobry TVN" dajesz.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wkurwia mnie to jak wpada jakiś idiota żywcem wyciągnięty z tv i stron typu "zatruł sie marihuanną".50% moich znajomych pali i nigdy nie widziałem nic prócz zajebanej mordy i uśmiechu.Ty i tak powiesz że ja jestem nie doinformowany, bo wyczytałeś na onecie i oglądnałeś w tv idioto.Jprdl gińcie w cierpieniach idioci

Trace cieprpliwość.

Rozumiem że masz okres ale swoje żale wylewaj w domu nie na forum.

Kończe rozmowe z Tobą. Z poziomu rozwydrzonego bachora spadłeś na debila. Nie odpowiedziałeś na kilka moich pytan unikasz ich i tylko obrażasz. Jesteś tępą masą idącą śladem swoich kumpli "oni palą też zacznę inaczej nie będe fajny". Powtarzać tobie tego iż nie czerpie zródeł z TV nie będe 100x Bo i tak wielki znawca taki jak ty wie lepiej. Jesteś żałosny. Nie dojrzałeś do rozmów na takie tematy.

Opublikowano

@Up

Beka.

Wypowiedziałbyś sie jak normalny człowiek, a nie jakieś wycinki z "dzień dobry TVN" dajesz.

Akurat ta osoba Która tam się wypowiada mówi bardzo mądrze. ;)

Nikt lepiej by tego nie wyjaśnił no chyba oprócz Ciebie bo Ty jesteś najmądrzejszy

Opublikowano

Akurat ta osoba Która tam się wypowiada mówi bardzo mądrze. ;)

Nikt lepiej by tego nie wyjaśnił no chyba oprócz Ciebie bo Ty jesteś najmądrzejszy

musi być mądry, w końcu on i jego "chemik" wyprodukowali marihuanę z mięty i mąki

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Telewizja to komercja. A zwłaszcza takie badziewia typu 'Dzień dobry TVN'. Nic nie wiedzą, a ludzie, którzy się tam wypowiadają, mówią to, za co im zapłacili. Czysta maryśka nie powoduje odpałów, dzikich faz i innych, paranormalnych zjawisk.

Opublikowano

Dopóki marihuana będzie dostępna tylko na czarnym rynku, zamiast na legalu czysta i od +18 lat przy ustaleniu wysokich kar za sprzedaż nieletnim (jak to jest z alkoholem i papierosami) dopóty takie rzeczy będą się zdarzać i to często. Dajcie jeszcze linka jak 15-latek zadźgał kolegę nożem i wysnujcie wniosek, że trzeba zakazać sprzedaży noży. Pozdrawiam myślących.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Powtarzać tobie tego iż nie czerpie zródeł z TV nie będe 100x Bo i tak wielki znawca taki jak ty wie lepiej.

To w takim razie skąd skoro mówisz, że nie palisz?

Z internetu?

Ze szkoły?

Z gazety?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Dym z palonych konopi jest bardziej rakotwórczy niż dym z papierosów. A u osób ze skłonnościami do chorób kardiologicznych może wywoływać zaburzenia rytmu serca. Jak dowiedli holenderscy uczeni, palenie "trawy" zwiększa ryzyko wystąpienia schizofrenii, zwłaszcza u ludzi ze skłonnościami, u których przyspiesza wybuch tej choroby.

Uzależnienie od marihuany jest możliwe i stosunkowo często spotykane. W badaniach wyszło na jaw, że u ludzi palących "maryśkę" regularnie, przez pierwsze 24 godziny po odstawieniu THC występują spadek nastroju, zmniejszenie apetytu oraz zwiększona pobudliwość. Podwyższone napięcie mięśniowe utrzymywało się nawet do 28 dni. Szacunki z badań przeprowadzonych w USA w latach 70. mówią, że około 10% palaczy uzależnia się od ziela.

Nauce nie są znane przypadki zgonów spowodowanych przedawkowaniem marihuany. Groźne może być natomiast prowadzenie samochodu po wypaleniu jointa i wszelkie inne zajęcia wymagające koncentracji.

Znane są efekty długotrwałego palenia?
Przede wszystkim to zaburzenia psychiczne, halucynacje, co szczególnie widać po zaprzestaniu. Również depresje, lęki, stany prześladowcze - takie osoby myślą, że są śledzone, że wszyscy wokół mszczą się na nim, co rzeczywiście nie jest prawdą, tylko urojeniem. Marihuana również obniża u mężczyzn potencję, u kobiet powoduje oziębłość. Ponadto źle wpływa na ciążę - noworodki mniej ważą, są bardziej podatne na infekcje różnego typu i wolniej się rozwijają.

Są również dobre strony palenia trawki to fakt. Ale legalizacja pozwoli na palenie jej gdzie się chce <--- a to stanowi zagrożenie dla niego i otoczenia. Poczytajcie w necie artykuły OPARTE NA PRAWDZIWYCH BADANIACH. Ponieważ jeżeli uważacie siebie za znawców "ponieważ ja pale i wiem lepiej niż ty" to jesteście w błędzie. Nie jestem przeciwny osobom które palą. Szanuje każde poglądy. Jednak jeżeli ktoś chce na 100% legalizacje tak jak papierosy czy alkohol to będę się wtrącać. W Polsce trawka nie będzie legalna przez długie lata.

Opublikowano

Ale legalizacja pozwoli na palenie jej gdzie się chce <--- a to stanowi zagrożenie dla niego i otoczenia.

Przecież gdyby baka była zalegalizowana na 100% byłoby jak z fajkami, czyli zakaz palenia w miejscach publicznych.

Więc o co ci chodzi?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Groźne może być natomiast prowadzenie samochodu po wypaleniu jointa i wszelkie inne zajęcia wymagające koncentracji.

Mówiłem już o tym. Nie chciał bym aby jakiś kretyn prowadził samochód po "trawce". Tak jak wcześniej jest napisane skutki palenia trawy mogą utrzymywać się nawet tydzień czyli przez tydzień taka osoba nie powinna prowadzić. W tym przypadku to jest gorsze od alkoholu. Zwłaszcza że kiedy zatrzyma Cie patrol nie będą w stanie na miejscu stwierdzić czy paliłeś czy nie. Teraz większość ludzi ma umiar z maryśką zwłaszcza kiedy jest nielegalna ale co będzie kiedy zostanie legalna? Nikt nie będzie zbytnio zwracał uwagi na to.

Opublikowano

Raczej byłoby tak jak z alkoholem czyli po paleniu nie można byłoby prowadzić.

Na pewno nie zwiększyłaby się liczba prowadzących po babie ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Raczej byłoby tak jak z alkoholem czyli po paleniu nie można byłoby prowadzić.

Na pewno nie zwiększyłaby się liczba prowadzących po babie ;)

Bez badan lekarskich nie udowodnisz kolesiowi iż coś palił. A policja nie może zabierać co 2 osobę podejrzaną o palenia prawda? Do tego po zapaleniu nie powinno się wgl wychodzić w miejsca publiczne. To stanowi wielkie zagrożenie dla wszystkich. Zwłaszcza że pijaka widać z daleka i jest niegroźny (łatwo takiego unieszkodliwić) a drugiego już nie za bardzo. Były już takie przypadki.

Opublikowano

Bez badan lekarskich nie udowodnisz kolesiowi iż coś palił. A policja nie może zabierać co 2 osobę podejrzaną o palenia prawda? Do tego po zapaleniu nie powinno się wgl wychodzić w miejsca publiczne. To stanowi wielkie zagrożenie dla wszystkich. Zwłaszcza że pijaka widać z daleka i jest niegroźny (łatwo takiego unieszkodliwić) a drugiego już nie za bardzo. Były już takie przypadki.

litości....

robisz z siebie wielkiego znawcę, wklejasz jakieś teksty o których nie masz pojęcia albo ich nie rozumiesz, przez właśnie takich ludzi jaki Ty są rozsiewane mity o marihuanie, nie masz kompletnego pojęcia o temacie a najwięcej tutaj buczysz...

już trzeba przyznać rację, że pseudo diler Flap ma większe pojęcie niż Ty ze swoimi przekonaniami

policja jest w stanie na miejscu sprawdzić czy człowiek jest pod wpływem narkotyków, nie wiem czy wiesz ale od tego są narkotesty, które zazwyczaj są w każdym radiowozie

spalenie trawy stanowi zagrożenie dla wszystkich powiadasz, więc Panie mądraliński idź Pan sobie do pierwszego lepszego lekarza i zapytaj kto stanowi większe zagrożenie, pijany czy upalony - potem możesz wrócić z podkulonym ogonem i przeprosić bo pier****** takie bzdury, że głowa mała

upalony człowiek nie jest agresywny w przeciwieństwie do pijanego, to właśnie alkohol wyzwala w człowieku agresję i powie Ci to każdy lekarz na świecie, po trawie normalny i zdrowy psychicznie człowiek jest spokojny a wręcz wyluzowany i nie jest skory do jakiejkolwiek agresji

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...