Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

DoraN

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ludzie to debile i powinni mieć w dupie czy ktoś pali czy nie kur** dlaczego decydujecie za innych ???

Przykładowo nie pale papierosów i ich nie cierpię ale mam osobiście w dupie czy ktoś pali czy nie TO JEST JEGO SPRAWA

poza tym marihuana jest głównie mniej szkodliwa od alkoholu i nie jest w ogóle szkodliwa jeśli stosuje się ją z głową.

Ludzie podają przykład, że jeśli ktoś pali marihuanę rok codziennie to ma problemy z koncentracją i skupieniem. POZDRAWIAM TYCH DEBILI bo jeśli ktoś by pił wódkę codziennie przez rok to by umarł....
Wielcy polacy przeciwnicy narkotyków a łoją wóde i debile nie wiedzą, że alkohol to te narkotyk i to twardy. NIE NAWIDZE TYCH POLACZKÓW

Sam chodzę na siłownię od roku i nie pije alkoholu [ czasem 1 piwo ] bo po zakrapianej imprezie nie mogę ćwiczyć mam kaca i jestem wykończony przez 2 dni. Alkohol świetnie niszczy organizm.
Dlatego wolę sobie zapalić jointa raz na kilka tygodni i nie niszczyć organizmu.

Poza tym myślę, że marihuana bedzie kiedyś legalna wszędzie. Jesteśmy krajem który ma najbardziej restrykcyjne prawo w europie odnośnie narkotyków.

aby sprostować wasze idiotyzmy

Marihuana uzależnia psychicznie
Alkohol fizycznie i psychicznie

pozdro dla dzieci z mpc

Opublikowano

Każdy narkotyk powinien być legalny.

Prawda jest taka - ktoś chce ćpać to będzie, ktoś nie chce to nie będzie.

Gdyby marihuana była legalna, to musiałaby przechodzić przez kontrolę tak jak każdy inny produkt. Wtedy można by było mieć pewność, że pali się marihuanę, a nie trutkę na szczury.

Solą też można się zabić, ale jeśli używamy jej w odpowiednim celu to nie ma chuja by cokolwiek się nam mogło stać.

Opublikowano

ale weźcie pod uwagę, że taka heroina jest 100x mniej szkodliwa od marihugówna, nie rozumiem czemu konopia ma być legalna

zrywać, karać, delegalizować

wam się gimbusy w głowach poprzewracało

zaczyna się niewinnie a kończy na dworcu

Opublikowano

ale weźcie pod uwagę, że taka heroina jest 100x mniej szkodliwa od marihugówna, nie rozumiem czemu konopia ma być legalna

Mniej szkodliwa? No to pozdro. Nie rozśmieszaj mnie. Porównujesz naturalną roślinę do jakiegoś chemicznego śmiecia...

Opublikowano

nie da sie uzaleznic od zielska tylko od fazy bo jest zajebista! to fakt ze mj szkodzi ale tylko u osob ktore maja problem ze soba (chodzi o psychike jezeli ktos ma problemy psychiczne moga sie wyostrzyc lub zachorowac na cos powazniejszego np schizofrenia) ale czlowiek zupelnie zdrowy i dojrzaly oczywiscie nie ma prawa zachorowac na cos od marysi ! chyba ze bedzie palil 50/50 z jakimis dopalaczami czy domestosem chuj wie co oni tam wkladaja wiec kupujcie tylko od rolnikow lepiej raz na miesiac kupic gieta za 30 zlotych niz codziennie chlac piwo lub jakies wino marki wino

xxx

Opublikowano

Jestem neutralny. Moze i powinna zostac zaalegalizowana, moze nie ale powinna byc dla osob 20+. Czemu 20+? Ostatnio widzialem jakis dokument w ktorym byla opisana historia 2 rodzin. W tych rodzonach bylo 2 gimnazjalistow tak jakos 15-16 lat. I wiecie co sie stalo? Uzaleznili sie. Tak to sie dokladnie stalo. Osoba dorosla tak jakos wlasnie 20 lat mogla by sie uzaleznic aczkolwiek szansa na to jest mniejsza niz w przypadku takiej osoby 16 letniej. Marihuana UZALEZNIA tak jak kazdy inny narkotyk i prosze nie pierdolic ze tak nie jest. Pozdrawiam

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Jestem neutralny. Moze i powinna zostac zaalegalizowana, moze nie ale powinna byc dla osob 20+. Czemu 20+? Ostatnio widzialem jakis dokument w ktorym byla opisana historia 2 rodzin. W tych rodzonach bylo 2 gimnazjalistow tak jakos 15-16 lat. I wiecie co sie stalo? Uzaleznili sie. Tak to sie dokladnie stalo. Osoba dorosla tak jakos wlasnie 20 lat mogla by sie uzaleznic aczkolwiek szansa na to jest mniejsza niz w przypadku takiej osoby 16 letniej. Marihuana UZALEZNIA tak jak kazdy inny narkotyk i prosze nie pierdolic ze tak nie jest. Pozdrawiam

Racja uzależnia, ale nie uzależnisz się od zjarania lopy czy tam dwóch... jak naginasz dzień w dzień to się w końcu uzależnisz, zależy jaka siła woli.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Racja uzależnia, ale nie uzależnisz się od zjarania lopy czy tam dwóch... jak naginasz dzień w dzień to się w końcu uzależnisz, zależy jaka siła woli.

Jakieś 2 tygodnie temu miałem takie dni że co dzień wieczorem byłem zajebany jak pies przeez prawie 2 tygodnie.Nawet troche mnie teraz nie ciągnie.Mit że MJ uzależnia.

W tym temacie 90% to debile rodem z tvnu..nie ma sensu im tłumaczyć, oni wiedzą lepiej bo w tv tak mowili

Opublikowano

Jakieś 2 tygodnie temu miałem takie dni że co dzień wieczorem byłem zajebany jak pies przeez prawie 2 tygodnie.Nawet troche mnie teraz nie ciągnie.Mit że MJ uzależnia.

W tym temacie 90% to debile rodem z tvnu..nie ma sensu im tłumaczyć, oni wiedzą lepiej bo w tv tak mowili

Tak to już jest, najmniejszy pies najgłośniej szczeka. Sam nie wiem do końca jak to jest topą czy uzależnia czy nie, ale od wszystkiego się można uzależnić, nawet od głupiej herbaty, kawy.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Jak chcą palić, a proszę bardzo, niech palą. Tylko żeby tym paleniem nie przeszkadzali niepalącym.

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

Opublikowano

Jak chcą palić, a proszę bardzo, niech palą. Tylko żeby tym paleniem nie przeszkadzali niepalącym.

A teraz przeszkadzają?Przeszkadza Ci to że z kumplami siądziemy na hacie i spalimy sobie 4 lufki?Przeszkadza Ci to że kupimy sobie jakieś żarcie i siądziemy na ławce w parku wpierdalając na gastro i śmiejąc się z przechodzącej wiewiórki?Nie sondze. xD
Opublikowano

Marihuana to zielona substancja o znaczeniu takim że:

Nie wytłumaczysz nigdy żadnego sposobu na oczyszczeniu ją z toksyn, bo szkodliwość jest wysoka

nie rozumiem dlaczego niektórzy sądzą, że ma działanie dobre? jeśli ktoś pije alkohol i wyrusza na trasę, to w jakim celu marihuana potrafiłaby go zabić?

dla mnie to nierealne i dlatego jestem za pełną delegalizacją związków smolistych żeby nie doszło do takich zatruć jak przy acodinie czy czadem

Podsumowując postawioną wyżej tezę jestem zdaniem przeciwnym do większości z was, choć nie zawsze tak jest

lecz pamiętajcie, wszystko w nadmiarze szkodzi, a szczególnie gdy nie powinni zażywać dzieci bo psuje mózg. Powiesz w takiej sytuacji "nie dziękuję" bo diler lubi dosypywać heroine czy inne kokainy, które uzależniają i bardziej niż alkohol się wstrzykuje. Jeśli nie rozumiesz to podam prosty przykład,czy zdajesz sobie sprawe

niektóre używki nie są jeszcze dostępne bo ludzkość jest nieodpowiedzialna i dlatego zrozumcie, że koniecznym jest zadanie innym pytania: czy aby na pewno nie jest to niedobre i wpływ szkodliwości nie warta czasu na utratę zdrowia.

Ty kurwa nie wiesz o czym piszesz! nawet nie masz wiedzy książkowej!

Nie porownuj Marihuany do alkoholu czy tez jakichs chrupkow czy pizzy. Marihuana moze uzaleznic ale psychicznie nie fizycznie, a alkohol uzaleznia fizycznie, tak samo jak papierosy uzalezniaja fizycznie. Palicie a tak malo wiecie o marysi. Pewnie wieszkosc tego nie wiedziala ze marihuana uzaleznia tylko i wylacznie psychicznie

Alkochol to też jest narkotyk więc można to porównywać i skoro alko jest legalne, a lżejszy narkotyk jest nielegalny to coś jest nie tak.

Każdy narkotyk powinien być legalny.

Prawda jest taka - ktoś chce ćpać to będzie, ktoś nie chce to nie będzie.

Gdyby marihuana była legalna, to musiałaby przechodzić przez kontrolę tak jak każdy inny produkt. Wtedy można by było mieć pewność, że pali się marihuanę, a nie trutkę na szczury.

Solą też można się zabić, ale jeśli używamy jej w odpowiednim celu to nie ma chuja by cokolwiek się nam mogło stać.

Ty chyba nie wiesz co piszesz.

Po pierwsze to nie każdy narkotyk bo jeśli heroina byłaby legalna to mogłoby być źle, a z naszych podatków służba zdrowia musi go potem leczyć delikfenta z tego syfu...

Zawsze będą ci którzy będą nadużywali różnych rzeczy. Zalegalizujesz marihuanę to się uzależni, zalegalizujesz coś innego to też się uzależni, tacy ludzie są i będą ale to jest jakiś mały %.

Gdyby marihuana była legalna to i tak byłyby nielegalne źródła tak jak jest z fajkami.

Opublikowano

Przeciez Plantacja i handel nasionami przez sieć jak i przez zycie realne nie jest zabronione ;)

pre_1392135549__sygnatura_winter32.png

Opublikowano

Marihuana to zielona substancja o znaczeniu takim że:

Nie wytłumaczysz nigdy żadnego sposobu na oczyszczeniu ją z toksyn, bo szkodliwość jest wysoka

nie rozumiem dlaczego niektórzy sądzą, że ma działanie dobre? jeśli ktoś pije alkohol i wyrusza na trasę, to w jakim celu marihuana potrafiłaby go zabić?

dla mnie to nierealne i dlatego jestem za pełną delegalizacją związków smolistych żeby nie doszło do takich zatruć jak przy acodinie czy czadem

Podsumowując postawioną wyżej tezę jestem zdaniem przeciwnym do większości z was, choć nie zawsze tak jest

lecz pamiętajcie, wszystko w nadmiarze szkodzi, a szczególnie gdy nie powinni zażywać dzieci bo psuje mózg. Powiesz w takiej sytuacji "nie dziękuję" bo diler lubi dosypywać heroine czy inne kokainy, które uzależniają i bardziej niż alkohol się wstrzykuje. Jeśli nie rozumiesz to podam prosty przykład,czy zdajesz sobie sprawe

niektóre używki nie są jeszcze dostępne bo ludzkość jest nieodpowiedzialna i dlatego zrozumcie, że koniecznym jest zadanie innym pytania: czy aby na pewno nie jest to niedobre i wpływ szkodliwości nie warta czasu na utratę zdrowia.

MJ ma 2x więcej substancji smolistych niż tytoń.Tyle że ktoś kto pali trawee to bierze 5 buszków i kończy na 2-3dni, a palacz szlugów pali paczke dziennie trując się 100x bardziej.Pozatym o czym ty pierdolisz baranie że dilerzy dorzucają do trawy heroine albo kokaine.Trawa 30zł w maxie a kokaina 300zł, heroina 350zł, jaki tu jest interes?Lol.Alkohol w tabelii uzależnień jest przed czy po amfetaminie a marihuanna hen hen za nimi..

Ksiązkowy przykład idioty ktory wyczytał głupoty na onecie i oglądnał TVN.0 myślenia i używania swojego rozumu..

Opublikowano

jestem za pelna legalizacja. sam sprobowalem i wiem jak to jest a wiekszosc ankietowanych zaznaczyla ze nie palila. w holandii jest legalna i jakos nie ma bezmozgiego spoleczenstwa tam tak jak niektorzy pisza ze po legalizacji by tak bylo

Opublikowano

Legalizacja marihuany to po pierwsze byłby olbrzymi zastrzyk pieniędzy dla państwa. Zaczęli by do nas także przyjeżdżać turyści z innych krajów. Co do mnie...jak najbardziej za legalizacją,za własną hodowlą. Dla mnie Merry Jane jest czymś co pozwala się odprężyć i zrelaksować. Ktoś wspomniał,że posiada 2 razy więcej substancji smolistych. Tak posiada,ale proszę spojrzeć jak dużo mocniej substancje z papierosów są trujące od tych w marihuanie. Do tego marihuana sama w sobie nie uzależnia. Ludzie się uzależniają,ponieważ przy częstym paleniu marihuany mieszanej z tytoniem uzależniamy się od tego drugiego. Sama natura, nie ma w tym nic złego. Wszystko może być szkodliwe w nadmiarze, popularnym przykładem może być kawa. Nie wspominając już o alkoholu i tym ile osób już zabił. Marihuana nie zabiła jeszcze nikogo. Nie da się jej przedawkować więc nie ma problemu. Po marihuanie samochód prowadzi się dużo lepiej niż po alkoholu, więc jeśli znajdą się ludzie, którzy tak jak po alkoholu wsiadają w samochód i jadą to prawdopodobieństwo wypadku i tak jest mniejsze. Argumenty za marihuaną mógłbym wymieniać cały dzień, natomiast argumentów przeciw nie ma w ogóle. Ci którzy mają coś przeciwko niej kierują się głównie stereotypami,albo nie mają o niej pojęcia. Najczęściej nawet sami nie mieli z nią do czynienia.

Przykład:

Nie dotyczy marihuany,ale obrazuje wiedzę wszystkich ekspertów od narkotyków. Byłem kiedyś na wykładach na temat narkotyków. Było tam mnóstwo habilitowanych doktorów, ekspertów w tej dziedzinie. I pierwsze to usłyszałem co? Że śmiertelna dawka amfetaminy dla człowieka to 1g. Parsknąłem śmiechem na całą salę, wykrzyczałem że nie spotkałem jeszcze nikogo kto by po 1g miał problemy i że znam ludzi, którzy od kilku lat zażywają futer w dawkach dużo większych i jakoś nie umarli.

Opublikowano

MJ ma 2x więcej substancji smolistych niż tytoń.Tyle że ktoś kto pali trawee to bierze 5 buszków i kończy na 2-3dni, a palacz szlugów pali paczke dziennie trując się 100x bardziej.Pozatym o czym ty pierdolisz baranie że dilerzy dorzucają do trawy heroine albo kokaine.Trawa 30zł w maxie a kokaina 300zł, heroina 350zł, jaki tu jest interes?Lol.Alkohol w tabelii uzależnień jest przed czy po amfetaminie a marihuanna hen hen za nimi..

Ksiązkowy przykład idioty ktory wyczytał głupoty na onecie i oglądnał TVN.0 myślenia i używania swojego rozumu..

książkowy przykład idioty który odpisał na troll-posta

marihuana ci tak uszkodziła mózg że nawet nie widzisz że moje zdania nie mają sensu

Ktoś pisał że heroina jest gorsza. No dobra. Mówisz że chemiczne to weźmy za przykład taką morfinę która naturalnie występuje w maku lekarskim. To nic innego jak THC tylko lepsze. THC ci zjebie mózg jeśli nie masz twardej psychiki, a morfina? nie dość że wykorzystują ją w medycynie, bo ma właściwości medyczne (a marihuane nie wykorzystują bo ich nie ma), to jeszcze człowiek się po niej czuje 9000x lepiej w związku z oddziaływaniem na endorfiny (hormony szczęścia). Żadnych efektów ubocznych, zgon tylko po przedawkowaniu. A marihuana? niejeden się po niej przekręcił, ogólnie zaniki pamięci i dysmózgia na całego. Derealizacja i depersonalizacja, dziury w mózgu, halucynacje i silne uzaleznienie - skutki palenia zielonego chujostwa.

Trzeba bardziej karać za to gówno, żeby głupie polskie społeczeństwo oduczyło się ćpania, bo będziemy jeszcze bardziej głupi i zacofani.

Przykład:

Nie

dotyczy marihuany,ale obrazuje wiedzę wszystkich ekspertów od narkotyków. Byłem kiedyś na wykładach na temat narkotyków. Było tam mnóstwo habilitowanych doktorów, ekspertów w tej dziedzinie. I pierwsze to usłyszałem co? Że śmiertelna dawka amfetaminy dla człowieka to 1g. Parsknąłem śmiechem na całą salę, wykrzyczałem że nie spotkałem jeszcze nikogo kto by po 1g miał problemy i że znam ludzi, którzy od kilku lat zażywają futer w dawkach dużo większych i jakoś nie umarli.

Bo to co dostajecie na ulicy to nie amfetamina tylko mąka. Ile w niej jest? 15% czy 20%? Zresztą co ty się możesz znać skoro jesteś tylko gimbusem. Gimbo ćpunem. Zabij się, po co ty żyjesz?

Opublikowano

książkowy przykład idioty który odpisał na troll-posta

marihuana ci tak uszkodziła mózg że nawet nie widzisz że moje zdania nie mają sensu

Ktoś pisał że heroina jest gorsza. No dobra. Mówisz że chemiczne to weźmy za przykład taką morfinę która naturalnie występuje w maku lekarskim. To nic innego jak THC tylko lepsze. THC ci zjebie mózg jeśli nie masz twardej psychiki, a morfina? nie dość że wykorzystują ją w medycynie, bo ma właściwości medyczne (a marihuane nie wykorzystują bo ich nie ma), to jeszcze człowiek się po niej czuje 9000x lepiej w związku z oddziaływaniem na endorfiny (hormony szczęścia). Żadnych efektów ubocznych, zgon tylko po przedawkowaniu. A marihuana? niejeden się po niej przekręcił, ogólnie zaniki pamięci i dysmózgia na całego. Derealizacja i depersonalizacja, dziury w mózgu, halucynacje i silne uzaleznienie - skutki palenia zielonego chujostwa.

Trzeba bardziej karać za to gówno, żeby głupie polskie społeczeństwo oduczyło się ćpania, bo będziemy jeszcze bardziej głupi i zacofani.

Bo to co dostajecie na ulicy to nie amfetamina tylko mąka. Ile w niej jest? 15% czy 20%? Zresztą co ty się możesz znać skoro jesteś tylko gimbusem. Gimbo ćpunem. Zabij się, po co ty żyjesz?

Twoje post to jeden wielki trolling i obraza dla tego forum. Powinieneś zostać zbanowany za pisanie takich głupot. Żyjesz w jakimś wyimaginowanym świecie, który sobie stworzyłeś w swojej chorobie.

Opublikowano

Twoje post to jeden wielki trolling i obraza dla tego forum. Powinieneś zostać zbanowany za pisanie takich głupot. Żyjesz w jakimś wyimaginowanym świecie, który sobie stworzyłeś w swojej chorobie.

to co pisalem o marihuanie to prawda a nie trolling

najpierw poczytaj o tym dopiero potem pisz, wielki znawco z gimnazjum który cała wiedze czerpie od dilera. Tak, on powie że ziółko dobre i nieszkodliwe, zeby sprzedac i zarobic, a ty w to wierzysz. Zabierzcie tego idiote -.-

Opublikowano

to co pisalem o marihuanie to prawda a nie trolling

najpierw poczytaj o tym dopiero potem pisz, wielki znawco z gimnazjum który cała wiedze czerpie od dilera. Tak, on powie że ziółko dobre i nieszkodliwe, zeby sprzedac i zarobic, a ty w to wierzysz. Zabierzcie tego idiote -.-

zaznaczyłeś w ankiecie że nie paliłeś to skąd ty możesz wiedzieć jaka jest marihuana? z telewizji? jeżeli tak to ci wspólczuje

Opublikowano

zaznaczyłeś w ankiecie że nie paliłeś to skąd ty możesz wiedzieć jaka jest marihuana? z telewizji? jeżeli tak to ci wspólczuje

wiem więcej od ciebie

mój znajomy palił to wylądował w szpitalu, najpierw zwykłym potem psychiatrycznym

a ja nie palę bo jestem porządnym obywatelem i przestrzegam prawa, głupie ćpuny, nie potraficie czerpać przyjemności z innych rzeczy. Po co wy żyjecie?

a poza tym wikipedia dużo mi o tej substancji opowiedziała tak jak inne fora, a wy tylko słuchacie dilera

Robiono też testy na małpach. Wszystkie zdechły od THC.

Opublikowano

wiem więcej od ciebie

mój znajomy palił to wylądował w szpitalu, najpierw zwykłym potem psychiatrycznym

a ja nie palę bo jestem porządnym obywatelem i przestrzegam prawa, głupie ćpuny, nie potraficie czerpać przyjemności z innych rzeczy. Po co wy żyjecie?

a poza tym wikipedia dużo mi o tej substancji opowiedziała tak jak inne fora

Robiono też testy na małpach. Wszystkie zdechły od THC.

WEŹ KURWA WYPIERDALAJ IDIOTO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...