Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Delma™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP - twój post nic nie wnosi :)

Konflikt z mojej strony jest zakończony i z chęcią postaram się im pomóc o ile będą tego potrzebowali.

d16ef1ffe848f.png

• Odpowiedzi 397
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

CroXDesigN

Bardzo mi się spodobało twoje teraźniejsze nastawienie :) i to co napisałeś " Like it "

Cieszę się że wykazałeś jednak dorosłość.

ja też nie chciałem tu nikogo urazić ;) piwko dla ciebie i dla Rofdzia__ na zgodę hehe

DonKichot

Masz rację , przestańmy już rozmawiać o tym , i zajmijmy się Serverem.

Razem możemy wszystko. Mam nadzieję ze lada dzień otrzymamy wszyscy informację o Dacie CBT i Startu servera

Admini [Gm] servera

Piszcie na bieżąco co udało wam się już zrobić ;)

A udzielający w Temacie piszcie swoje propozycję :) ja swoją podałem , teraz wasza kolej

"Nawet Jeśli Wszyscy Już w Ciebie Zwątpili

Pokaż Że Się Mylili

Nie czekaj Ani Chwili"

Opublikowano

kolego troche za bardzo cenisz się jako użytkownik tego forum mianowicie każdy ma stosować się do regulaminu (np. nie przeklinać) jeżeli nie to bez wyjątku powinien chociaż otrzymać nagrodę w postaci ostrzeżenia lub bana....

przeklinając co drugi wyraz nie stajesz się super fajny i nikt cię za to podziwiał nie będzie

jeżeli nerwy ci puszczają to zastosuj się do baaardzo starej zastady "nie pasi to wypierdalaj" <_<

po 1 nie cenie sie( cenic to sie moze dzi...)

po 2 dostalem ostrzezenie

po 3 wchodze w ten temat zeby poczytac postepy i nowosci na temat serwera i co? i widze jak banda nie powiem juz kogo jedzie po adminach serwa bez powodu.

@UP2

Piwo

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

@Topic

Załóżnie Twittera i tam wrzucajcie informacje - Grindroad Ufonose fajnie to zrobił.

Wprowadzenie SealOfComet było by też fajnym rozwiązaniem(nie ma tego nigdzie) :)

Postaraj się zmienić strukture plików z rozszerzenia .pk2 na .dll wtedy bot nie będzie działał i pomyślcie o jakimś "GameGuard" czy czymś to utrudni boterom grę.Dobrym rozwiązaniem było by też questy na jakieś bronie czy inne bajery :)

d16ef1ffe848f.png

Opublikowano

A co myślicie żeby np. Wprowadzić coś takiego

-Żeby trudniej było , Gold z moba będzie wylatywał z mobów 70+ a do 70 tylko Drop item i sprzedawanie :P

Widziałem gdzieś na jakiś serverem ze wogóle to 70 lvla nic nie leciało , Tylko Coiny które jak się ileś uzbierało to się wymieniało na coś tam.

-Mam nadzieję że Gmi będą srogo karali Gfarmy i pilnowali.

-Ja bym zrobił tak , Free Vote przez stronkę wyłączone. no i dodał tego Niby SilkCoina który by leciał z 101+ mobów ;) ale to tak rzadko naprawdę. jak Sos może częściej trochę :) przesyłanie silków z konta na konto może być :)

-Mogli byście dodać że w każdym mieście , albo przynajmniej w HOTAN w Teleporcie jest TP do wszystkich miast , no i Jangan Cave poziomy wszystkie.

- co do start item 1 global żeby nie było spamu, 5 revers , 5 serk scroli , 100% i 60% helper , Grab pet na tydzień przynajmniej :P , 20 moving scroli ,no i tego Wolfa :) wszystko bez możliwości Przenoszenia z konta na konto.

-Npc który by wymieniał tego SilkCoina na Silka zwykłego , no i jakieś itemy z IM

- no i Koniecznie dodajcie , żeby alchemy śmiecie nie dropiły , tylko Same Stone :)

- stackowanie też by się przydało

- bardzo dobrym pomysłem jest Postawienie NPC na spotach tyle że ja bym tam droższe rzeczy wstawił, potki itp. no co Płacić więcej jak się chce nie latać do city a potem na spota :P ( co wy na to żeby je postawić tak jak są Spawny unique) ?

-bronie 90 Dg u npc do kupienia :) albo nawet 76 żeby było trudniej.

- Takim Centralnym PVP rejonem mogł by być Sarmakand albo DH. Alex jest złym wyjściem bo jest od 95 lva co jest głupotą , no bo fajne pvp też można ujrzeć poniżej 95 lvla. więc miasto takie jak DH albo Sarm. było by dobrym wyjściem.

-Egy bronie tylko do wydropienia Job Cave.

-Alchemia powinna byś na tyle niska by nie było łatwo wbić nawet +8

-Częste Event Karawany fajnie by było.

-można by było zmniejszyć golda a dać więcej Rate w Trade Gold. co by zachęciło do karawan.

-no i z tym expem tak jak mówiłem , Mniejszy Exp Solo a większy Party , ale tak żeby była różnica. Żeby server odżył.

Jak coś wymyślę to dam znać :P

Pokaż Że Się Mylili

Nie czekaj Ani Chwili"

Opublikowano

ewenement, tablety niech sobie dropia nikt nie kaze ci ich zbierac, a elementy mozesz robic z itemow, zreszta na 11D stony leca dosc czesto a nawet za czesto wiec o to sie nie martw i dla swiadomosci one inaczej wygladaja jak tabley wiec mozna je rozrozniac bez problemu. Dodanie 10D poczatkowych setow do npc czyli 90,91,92 bo w alex i tak jest nawet z tymi 10D itemami przerypanie wiec z 9D bd masakra, Grab Pet na 28 dni( tak aby kazdy zdarzyl wbic max lvl i jakos wykoxic postac bo po 7 dniach wiekszosc odejdzie bo nie bd grab peta

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

Gepard

w sumie z grabpetem się zgadzam na 28 dni było by fajnie :P no ale 7 dni też nie jest źle.

Co do śmieci alchemicznych, ja bym usunął wszystkie.

Tablety mogą sobie lecieć czego nie , Może nawet tak będzie lepiej , bo jak będą dropić same Stone to za łatwo będzie a tak Tablety się będzie zbierać a potem Rzowalać itemy na elementy. W sumie po przemyśleniu , można by było w ogóle zlikwidować Stone , a żeby tylko tablety leciały 11 Dg. żeby Elementy miały jakąś wartość na stallach. i żeby nie było tak łatwo :)

Pokaż Że Się Mylili

Nie czekaj Ani Chwili"

Opublikowano

ja proponował bym stworzyć bloga lub coś tego rodzaju oczywiście z możliwością komentowania itd (żeby ludzie mogli się wyżyć spamując :P )

na blogu przedstawiane były by wszystkie informacje np. co zostało zrobiona itd.

swoją drogą słyszałem że ma powstać jakiś nowy ogarnięty polski serwer z cap 100 (co do cap nie jestem pewien) więc radze się spiąć i wystartować przed nimi bo mogą wam zrobić niezłą konkurencje :-)

TaI6c.jpg

Opublikowano

po przeczytaniu nie których pomysłów jakie chcecie wprowadzić na serwer aż się odechciewa grać ;/ seal of comet...? proszę... nowe pomysły są ważne ale nie odbiegajmy zbyt daleko od oryginału w końcu chcemy grać w SRO a nie coś zupełnie innego co zupełnie odbiega od klimatu i psuje zabawę :(

@down to jest mocniejsze od suna? (pytam bo grałem tylko na iSro i kilku pSro)

Opublikowano

CBT wystartuje za kilka dni. Musimy jeszcze uważnie przeanalizować każdy pomysł graczy tak aby dobrze grało się każdemu.

PS. Po oficjalnym starcie gry rozpocznie się spolszczanie gry. Poprostu Polacy będą mogli sobie ściągnąć ososbnego clienta po Polsku.

TIOiE.jpg

Opublikowano

może i to dobry pomysł ;) dla tych co nie potrafią angielskiego LoL

a tak z ciekawości zapytam będziecie go propować na innych forach Zagranicznym też prawda? Wiem że to ma być polski server..

Ale dobrze by było go wypromować też gdzieś indziej, bo nas polaków nie jest aż taka masa..

Pokaż Że Się Mylili

Nie czekaj Ani Chwili"

Opublikowano

@rofdzio__ skoro robimy spolszczenie to ja proponuje odejść od silkroada trochę więcej roboty ale zabawa pewniak. zróbcie jakąś fabułę ;) nowe ciekawe questy z ciekawymi opisami i ogólnie z fabułą która sprawi że gracz poczuje robiąc questy że robi coś co ma sens... a np po którejś misji (dosyć trudnej np obrona czegoś przed jakimś spawnem) dostaje się range ;) dużo ciekawsze by było

@down po co to wstawiasz? ten filmik nie ma nic wspólnego z SRO prócz nazwy >.< prędzej bym powiedział że to God of War w trybie online

Opublikowano

lodziakpjp

wątpię żeby to coś zmieniło , ludzie tak bardzo się już przyzwyczaili do Gry w PT , że nie zwracają uwagi na Questy.

No chyba że by np zlikwidować wszystkie Questy a dodać takie które by np za wykonanie Questu dostawało się po 2 lvle. wtedy miało by to sens xD

Albo inne konktretne nagrody, np. za wykonanie takiego i takiego questa dostaję się jakiś tam Item z IM , albo avatar xD albo Clock na Grab peta.

Wtedy jak by zrobić takie Questy to napewno by znaleźli się chętni by zbierać jakieś tam przedmioty albo zabijać kogoś.

Ps. do nie był by głupi pomysł . Dodać jakiś Quest na 101 lvlu , wydropić 5000 woreczków czegoś tam by zdobyć clocka 7 dni , albo 28 :P

albo zabić 20000 takich mobów by w nagrodę dostać Avatar z 2/4 slotami :P

albo inne rzeczy :P

Pokaż Że Się Mylili

Nie czekaj Ani Chwili"

Opublikowano

@up Zgadzam się :D bo ogólnie komu się chce robić questy skoro w party zdobędą znacznie więcej i szybciej. I tak gdyby urozmaicić te questy to kto wie :D więcej osób by się tym zainteresowało.

Opublikowano

@ewenement91

ladziak baranie >.< naucz się czytać i nie przekręcaj ... a właściwie to wgl ładziak, naucz się człowieku poprawnie zwracać do ludzie i nie przekręcać przezwisk bo to po prostu wku....

ale co do tematu.. tak o to mi chodziło żeby usunąć wszystkie a dać coś w stylu adventure questy inne nagrody, jakieś q które by wymagały pracy zespołowej myślenia czy coś w tym stylu, bo inaczej wszystko będzie schodziło do odpalenia bota i "wykokszenia" się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...