Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Delma™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic nie wiadomo, zapewne będzie usługa z mmomat. Podejrzewam, że ceny będą podobne jak na naszych starych projektach. Jeżeli ktoś grał, to wie. ;)

@Down

Oczywiście.

To dobrze, będą darmowe silki <hehe> Rofdzio, że tak przypomnę, miałeś podać listę testerów.

• Odpowiedzi 397
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

widzę kolejny projekt, który zapewne nie uzyska finalnego rozwiązania, podobnie jak ostatni ^^ tylko snucie planowanie co by było gdyby : >

Opublikowano

@2UP

Wątpię. ;)

@UP

Prosiliśmy, żebyście nie wracali do Repose. Jeden projekt nam się nie udał, lecz dwa poprzednie tak. Przy ostatnim za dużo kombinowaliśmy z dedykiem, dlatego fail. Tym razem będzie pewny, dobry i za własne pieniądze. Nie martwcie się o to.

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

Lista Closed Beta Testerów których wybraliśmy :

Grzesyo, ewenement91, mate105, DonKichot , Sh4ke

Wszystkim innym dziękujemy za zainteresowanie.

CBTT zostaną w najbliższym czasie poinformowani co i jak dalej.

TIOiE.jpg

Opublikowano

"za własne pieniądze" Zastanawiam się,który z team'u się zeszmaci,żeby na niego zarobić :D haha,taki joke,wiecie no :DxD

Opublikowano

Widzę, że ludziom spodobał się mój pomysł, bardzo mnie to cieszy :) Wy planowalibyście zrobić kiedyś coś takiego? Sam dawniej chciałem utworzyć server typu "inny silkroad(lepszy?)", niestety nie mam na to funduszy, ekipy oraz sam też za bardzo plików nie ogarniam... Jedyne co mi pozostaje to czekać na taki server i na nim grać, no pomyślcie, silkroad z fabułą... W końcu gra, w której można zrobić wiele rzeczy prócz nudnego grindu... Masa questów i urozmaiceń, cudo :) Szkoda, że joymax tak zniszczył tę grę i nie poszedł w lepszą stronę, lecz wybrał tą "kiepską"...

Opublikowano

Wydris

Miejmy nadzieję że nie będzie żadnej korupcji ;) głęboko wierzę w to że i Gmom , i ludziom od nas zależy bardzo na tym by powstał jeden najlepszych serverów który kiedykolwiek powstał ;). Projekt jest , pomysły są , zaangażowanie wkład jest. Teraz tylko do przodu =)

rofdzio___

A może by tak Tsa zrobić pod CB testy? , byłby Lepszy kontakt. ( to tylko pomysł )

Z tymi Questami to bym zrobił tak jak mówi Zmora222 , usunął bym wszystkie standardowe jeśli się da. I całkiem od nowa bym zrobił bym questy ( ale u 1 NPC )

tzn , żeby nie było jakoś też dużo z tym roboty , to questy by polegały na tym że :

masz 42 lvl ( zaczyna się 1szy quest, moim zdaniem od 42 lvl będzie najlepiej bo wtedy już wolniej exp będzie leciał , a poniżej 42 to solo szybko można wbić lvl i się nie opłaca)

no i wracając do tematu, Mam 42 lvl jestem w Hotan.

Idę do jakiegoś Npc po questa , w nim jest :

-Zabij 10 ujigi , 10 mujigi , 30 golden Spiderów, 50 Ultra blood devil. ****nagroda 2 lvle*****

Dlaczego taki przydkład? na 42 lvl taki quest dobry jest bo , przy okazji sobię expisz na high lvl mobach, które nie powinny cie zabić gdyż nie są aż tak High.

, no i przy okazji jak skończysz qyesta dostajesz jeszcze z 2 lvle , :)

-no i dalej np quest na 46 lvl zabij 30 Mujigi , 30 Ujigi, 50 White spiderów , 10 Free spider , 10 white-face spider , 15 ishade , 15 hardshade

Nagroda 2 lvle

No i bym tak z Lvlem bym dawał Silniejsze Qesty, żeby było dużo latania , nie koniecznie żeby było trzeba dużo zabijać mobów, ale żeby było sporo latania.

A nagrody wiadomo , albo LVL up Albo mogą być Quest-Pointy które byśmy u specialnego Npc w hotan wymieniali na Scrolle Demage , jakieś Serk scrole ,

Reversy , balony. np , za wykonanego Questa bym dostawał np. 10 Quest pointów+ exp , lub same Quest-Pointy. a taki Revers by u Special npc kosztował 100 Quest-pointów. balony 50 quest-pointów , Scrolle 30.. lub więcej. zależy od gma.

Myślę że to nie był by głupi pomysł, każdy by robił wtedy questy , chociaż dla takich Demage scrolli , lub reversów które się przydają ;) albo 100% resurection scrool , Można by było dodać takie exp scrolle 5% - 10% - 15% -20% jak kiedyś z ewentu.

@Edit

-no i z tymi Npc na spotach , jeżeli takie będą no to tak jak mówiłem , Dobrze by było tam dać większą cene dla potków , boltów Etc. niż w mieście..

-no i grab petana 7 -28 dni a potem w jakimś trudnym queście dać clocka na kolejne 7, =)

myślę że takim sposobem da radę nakłonić ludzi do wykonywania Questów co orzeźwi server.

tak samo jak z tym expem co mówiłem , Solo exp z x10 a PARTY exp z x35

będzie wtedy dużo pt, a ludziom na tym najbardziej zależy.

no i z trade, zwiększył bym rate golda żeby było więcej chętnych na traderki ;)

-Dobra lecę do szkoły ;) będę po 16-17 :) Ahh te zawodowe lekcje z Mechatroniki ^^

do zobaczenia

"Nawet Jeśli Wszyscy Już w Ciebie Zwątpili

Pokaż Że Się Mylili

Nie czekaj Ani Chwili"

Opublikowano

@UP

Jakiegoś TS'a zawsze można ogarnąć;p

Co do tych Questów to już będzie zbieranie pomysłow na nowy server. Coś takiego jeżeli chciałbym zrobić to naprawdę chciałbym to bardzo dopracować. I co do tego

-Zabij 10 ujigi , 10 mujigi , 30 golden Spiderów, 50 Ultra blood devil. ****nagroda 2 lvle****

Trzeba by było równiez napisać jakąś fabułe. Czemu masz je zabić , co ci to da. ETC. I próbować zrobić ogólnie coś żeby zachęcić graczy:)

TIOiE.jpg

Opublikowano

@2up takie questy byłyby nudne w określonych miejscach trzeba dać elite moby i na nie brać questy ;) a co do q pointów to trzeba by było zrobić questy powtarzalne jak na cofanie skilli bo będzie niewypał xD

@up jak serwer stanie niech powstanie forum na stronie i tam pomysły na questy tylko dasz kategorie, quest na 42,46 questy specjalnie(np na uniqi) etc. i tam ludzie dają propozycje na fabułę i tłumaczenie na język angielski, chyba że macie specjalistę w tłumaczeniu ;)

@edit co do solo x10 a party x35 to głupota... trudno będzie znaleźć party, Ci złapani przypadkowo będą wywalani bo stały członek grupy może dołączyć i chinole będą płakać i skazani na bieganie w LTP

@edit2 a pomyślałem nad tym speed 150% to też głupota ;) kolejny bezsens na fortecy nikogo nie idzie zabić bo ucieknie,a przy takiej prędkości znika na horyzoncie praktycznie natychmiast skręci i już nie można go dorwać

@EDIT<-- ostatni xD, właśnie naszła mnie nowa fala dobrych pomysłów ;):

1. Job: wiadomo jest to prywatny serwer mniej ludzi, wiec i traderów mniej a szlak duży ciężko thiefom szukać, a to się przekłada na brak thiefów same tradery więc i zabawy brak, dobrym pomysłem byłoby mała modyfikacja thief town, a mianowicie zrobienie go bez teleportu na takla makan i potraktować jako zwykłe miasto, tym razem traderzy z towarem nie mogą tu wejść ;) NPC od traderki usunąć z alex samarkand i jangan zostawić w hotan i donwhang. Thiefy będą mieli troszkę ułatwione zadanie a traderzy będą musieli ruszyć głową a nie po prostu otoczyć się silnymi hunterami, oczywiście podatek od towaru i zysk większy ;)

2. Event: wspominałem już o tym pomyśle,ale teraz dopracowany ze szczegółami jeśli się spodoba zrobicie jak chcecie to tylko moja idea bardzo fajnego pomysłu, albo go wykorzystacie albo poprawicie albo odrzucicie, "hell cave" albo jak chcecie to nazwiecie, otwierane raz na 1-2 tygodnie, od 110lvl tylko i wyłącznie w party 8/8 wyglądem niech przypomina forgotten na lvl 80, wejście na górze(jak patrzysz na mapę) roc mountain na środku, nad samym napisem, mapa w kształt prostej którą przecina wiele innych prostych, każde party na innym końcu prostej(losowy teleport na początku potem lider party przywołuje reszte kompanów u npc stojącego przy starcie) , kiedy wybija czas potwory elite (mocne) respawnują się i zaczynamy grę droga do środka wiedzie przez różne pokoje, trzeba zabić wszystkie elite, po czym pojawia się mini unique z którego dropi klucz do następnego pokoju, pierwsza drużyna dostaje się do środka gdzie od początku czeka już mega boss, zaczyna się walka z czasem dochodzą kolejne grupy, zaczyna się zajadła walka wszystkie chwyty dozwolone,każdy jest wrogiem więc tłuczemy się wzajemnie :D martwi którzy nie zostali wskrzeszeni respawnują się na początku pierwszego pokoju i muszą biec na środek, grupa osoby która zabiła bossa dostaje duuuużą nagrodę(zerk scrolle, clocki do peta albo ds'a zależy co wybierze team albo co da gm) ;) tu proszę o komentarze czy pomysł się podoba

prosiłbym rofdzio Ciebie żebyś odniósł się do tych pomysłów ;)

@down magic pop powinien być wgl usunięty albo x1, bo wszystkie donory się ubiorą w sony w kilka godzin i ooo wielkie pany, ceny będą prawdopodobnie takie jakie były w poprzednich projektach... gościu obniż trochę poziom entuzjazmu bo to wygląda co najmniej śmiesznie

Opublikowano

Dajcie mi znać chcę zostać testerem :D, już lubię ten server:D,

moja propozycja to silki za sms

i niskie ceny:D :rolleyes: :D

kontakt do mnie na skype patryk.nieznane1 ;)

o i większe rate magic pop będzie ciekawie z 2x lub 3x

czuję że to będzie najlepszy server na całym świecie

1. a i jak by się dało zmienić kolory broni na +++ np.. +5 świeci się tak jak na +7 coś takiego

Opublikowano

@UP

• czuję że to będzie najlepszy server na całym świecie

- Ja również.

• a i jak by się dało zmienić kolory broni na +++ np.. +5 świeci się tak jak na +7 coś takiego

- To są glowy, jeszcze nad tym myślimy, co prawda mamy w planach, lecz niektórym się podobają standardowe.

• o i większe rate magic pop będzie ciekawie z 2x lub 3x

- Dwunasty punkt (1 Strona) Specyfikacje serwera - Usunięcie MagicPOP

Opublikowano

to wiecie mniej więcej kiedy będzie otwarcie?

jestem taki napalony no nie mogę się doczekać .......

i żeby były ciekawe eventy np uniqe znalezienie gm'a

ja chętny do kupna [GA] asystent gm'a czy helper

Opublikowano

@up jakbyś się rofdzio odrazu nie domyślił ;) to jest dzieciak który dopiero zaczyna grać na privach ;) mirasbac jak zastosują mój pomysł to wtedy zobaczysz event a nie nudne bieganie po mieście i szukanie gm'a ;)

Opublikowano

hehe :P dobra dobra :) już nie przeceniajmy się tak za bardzo xD haha jak wystartuję server wtedy się wszystko okaże ;)

trzeba będzie wszystko posprawdzać :)

"Nawet Jeśli Wszyscy Już w Ciebie Zwątpili

Pokaż Że Się Mylili

Nie czekaj Ani Chwili"

Opublikowano

Dobra do tej pory z wszystkich sugestii wybraliśmy te:

"co do Expa tak jak mówię exp w pt powinien się znacząco różnić od expa solo , zwiększyło by to ilość pt , a wiadomo więcej pt to więcej ludzi :)" (np . solo x20 pt max x30)

" co do rate Job , też bym podniósł żeby więcej osób jeździło karawankami etc. "

"Mam nadzieję że Gmi będą srogo karali Gfarmy i pilnowali."

"Mogli byście dodać że w każdym mieście , albo przynajmniej w HOTAN w Teleporcie jest TP do wszystkich miast , no i Jangan Cave poziomy wszystkie." - Ogólnie to już jest w Nowościach na 1 stronie.

"bardzo dobrym pomysłem jest Postawienie NPC na spotach tyle że ja bym tam droższe rzeczy wstawił, potki itp. no co Płacić więcej jak się chce nie latać do city a potem na spota :P"

"Stary Exp bar , zły pomysł . Niech zostanie Nowy ;) jest lepszy i ładniej wygląda moim zdaniem."

To chyba tyle jeżeli ktoś uważa że któryś pomysł był świetny a go tutaj niema to pisać :) Oczywiśćie możecie dalej przedstawiać swoje sugestie.

Co do pomysłów na temat Questów i Eventów które tutaj padły. To są to już pomysły zbierane na coś nowego . Nie zdąże tego tutaj zrobić i nie wszystko jest na 1 dzien lub 2. Więc nie bójcie się czytam wszystko co piszecie i może jeżeli ten projekt będzię się dobrze trzymał pomyśle nad czymś aka QuestRoad z waszymi pomysłami dot. nowego silka:)

TIOiE.jpg

Opublikowano

Trochę screen-shotów.

Reverse Certain Points

ribbon.gif

Jangan:

jangan.png

Donwhang:

donwhang.png

Hotan:

hotan.png

Taklamakan:

taklar.png

Roc Mountain:

roc.png

Samarkand:

samarkand.png

ribbon.gif

sro2012110322493387.jpg

sro2012110322493658.jpg

Nowe GrabPety:

ribbon.gif

Gorilla:

sro2012110323043056.jpg

KingKong:

sro2012110323042484.jpg

@EDIT

*Dodanie avatarów.

*Dodanie nowych GrabPetów.

Opublikowano

Ktoś tam pytał o LifeShop.

Opis : NPC w którym będą wszystkie itemy przez nas dodane i niektóre rzeczy Z IM za Gold ( Baloony i 1 - 3 Avatary).

Położenie : North Alexandria

Wygląd :

sro2012110403064119.jpg

*EDIT*

Wstępne Położenia Spot Helperów.

fullmap.jpg

Alexandria :

egyptx.jpg

TIOiE.jpg

Opublikowano

oo zajebiście, jestem bardzo ucieszony widząc wasze postępy ;d

dobrze by było dać limit ip 2 max, co prawda będą używać proxy ale z 2ip będzie im gorzej ;-)

hm, silki będą tańsze, że avatary po 199? po ile premka, grab pet, devil spirit?

Fajny by było gdyby w tych helperach moglibyśmy naprawiać broń, kupować arrow ;d

To tyle ode mnie ;)

Opublikowano

@up po co się pytać o ceny silków >.<? dowiesz się chyba tego jak serwer wystartuje, bo teraz Ci to do niczego nie potrzebne

a ja osobiście chciałem spytać czy nie lepiej byłoby nazwać konkretnej tego life shopu? np "Emergency Seller Su" dużo ładniej by to wyglądało..

Opublikowano

Jutro testy rozpoczynają wybrani przez nas Testerzy.( Do testerów . Jutro dostaniecie na PW mpc Client'a,Konto i każdy oddzielne zadanie.)

TIOiE.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...