Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Delma™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie... Czy nikt z Was nigdy nie myślał co by było, gdyby silkroad nie był grą polegającą na zabijaniu tych mobów po kilkanaście tysięcy? O co mi chodzi... Dokładnie chodzi mi o to, żeby stare questy edytować, zrobić coś na wzór wowa, żeby chciało się grać a nie wchodząc na spota, zabijając 10000000k mobów i max lvl... Tzn. Respimy się u Sunset Witch(przykład EU), ona daje nam questa żeby z kimś pogadać i za tego questa mamy już prawie 2lvl... Oczywiście w późniejszej fazie gry nie byłoby Tak szybko i łatwo, questów byłaby masa, ale nie byłoby to "Idź zabij 10000 xxx", lecz "Idź zabij 50 mobów(biorąc pod uwagę SilkRoad, w tej grze moby padają za szybko więc quest który nakazuje nam zabić 10 mobów byłby raczej za łatwy... Dodatkowo, questy na EU vs CHN ten pomysł jest bardzo dobry, doceniam za to :) No więc, takowy quest dawałby nam Honor Pointy, za które możemy kupić specjalne itemy, nie itemy honor lecz zwykłe np seal of nova staff, ale nie za 10honor points, tylko za jakieś 1000(Jeden quest/zabicie chn lub eu na arenie daje z 10-20/5-10), w każdym bądź razie byłoby to jakieś urozmaicenie... Kolejny pomysł, na starcie Forgotten World byłby npc, który daje nam questy np żeby zabić końcowego bossa... Ten quest może dawać nam Gold coiny, za które możemy kupić kolejne specjalne itemy, ale za to będzie tym razem eq, nie broń... Mam jeszcze kilka pomysłów, ale już i tak dużo napisałem :P Są to tylko moje pomysł, nie nakazuje wam w żadnym wypadku robić czegoś takiego...

• Odpowiedzi 397
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Rafdzio Chodzi mi o polożenie miast , terenów , jak to zrobił pax - fajnie mu to wyszlo :)

@2x UP

Takie pomysły lubie najbardziej :D

d16ef1ffe848f.png

Opublikowano

co do pomysłu nowych questów to rzuciłem już taki pomysł ;) zamiast zabijać 50 mobów lepiej byłoby zrobić nowy teren którego nigdy w silku nie było coś oryginalnego i tam umieścić jakieś mocne elite moby i na nie questy ;)

@edit co do wszystkich naszych pomysłów, jak poczytałem i pomyślałem to gdyby te najlepsze wprowadzić w życie to powstałoby coś czego jeszcze nie było :D serwer marzenie oby tylko wypaliło

Opublikowano

zgadzam się z tymi wszystkimi pomysłami.

tylko trochę mnie martwią te nagrody w postaci Sonów.. lepiej by było gdyby Son był rzadkością. Nagrodą może być coś innego również interesującego.

Co do Servera "Marzenie" to sprawa Gm. Miejmy nadzieję że nas wszystkich wysłucha i żadnej propozycji nie oleje.

Mam nadzieję że wszystko wypali i już nie długo Polski Server zapoczątkuję nową erę Ciekawie zrobionych serverów.

"Nawet Jeśli Wszyscy Już w Ciebie Zwątpili

Pokaż Że Się Mylili

Nie czekaj Ani Chwili"

Opublikowano

a czy beta testerzy już po testach dostaną jakieś nagrody na start oficjalnego serwera? mam nadzieje, że nie. Tak żeby wszyscy od zera zaczynali.

Opublikowano

NIE WIADOMO JESZCZE KIEDY OTWARCIE I NIE SPAMUJCIE TAKIMI PYTANIAMI !

W najbliższym czasie beta testy (w ciągu kilku dni).

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Najprawdopodobniej będzie taka możliwość.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Heh w głównym temacie napisane, że testy odbędą się 30-31 października a mamy 2 listopada i mówicie że w ciągu kilku dni się odbędą. Aż przypomina się to co działo się w wakacje z repose. Myślę, że jak do końca listopada wystartuje to będzie dobrze :) Ale nie był bym tego taki pewien.

Opublikowano

@up

człowieku bez flame'u... rofdzio napisał że serwer ruszy na początku listopada >.< początek to może być i 10 więc nie sraj żarem nikt żadnej daty nie podał, tworzenie serwa to nie jest kwestia wpisania jednej sekwencji cyfr czy czegoś tam i działa, to jest od groma roboty >.< ludzie trochę cierpliwości to tylko gra.. jak otworzą to otworzą, kiedy to ich sprawa

@edit gdzie ty widzisz że testy będą 30-31?!!! przeglądam cały czas ten temat i nic takiego nie pamietam..

Opublikowano

z repose też było od groma roboty i nic nie powstało więc narazie można ich tylko krytykować, jeżeli coś powstanie będzie można chwalić, takie są realia.

Spójrz sobie człowieku kiedy został edytowany pierwszy post i sam sobie odpowiedz, ta informacja została 10min temu usunięta.

Opublikowano

@up

To znak że coś się dzieje a raczej że team coś kombinuje : >

Ułomnych miliony trwających by trwać

Bękartów Kościoła bez wiary w ten kraj

Spaczonych Chrystusów, w cierpieniu ich cel

To wszystko zniszczymy by spłonął ich świat!

W dziejów zamęcie jest droga przez noc

Ostatnia nadzieja by wolnym się stać

Ukryta przed okiem upiorów za dnia

Mozolna i trudna - idziemy nią tam!

Opublikowano

Człowiek zajrzał do tematu i widzę że już się Repose przypomina:) Tylko tym razem nie mają moda mpc który miał być w ekipie to temat nie jest zamykany co pół godziny:)

Opublikowano

Mylisz się :) Nie zamykałem ze względu na bycie w team. Zastanawiałem się 2x czy nie zamnkąć tematu bez konsulatacji z rofdziem , ale stwierdziłem że zostawię . Dlaczego repose przypomina? Dziwisz się jeszcze co do zamykania , skoro był mega spam!

Opublikowano

człowiekowi już w głowie data otwarcia, a tu lipa, nawet nie można się doczekać beta testów :D

@edit początkiem listopada to mają być testy czy wielki open ? szczerze to już sam się pogubiłem0 " hehe" made in ewenement :)

"Jeśli będziesz dobra dla mnie, to ja będę dobry dla Ciebie"

i9Eqd.jpg"Żyję po to, by odbierać innym życie" - Itachi Uchiha

Opublikowano

@UP

1 Strona.

@2UP

Jeszcze nie wiemy, nie znamy daty otwarcia serwera. Na początku listopada spróbujemy zrobić testy.

Aktualnie czekamy na zakup serwera dedykowanego.

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

Nic nie wiadomo, zapewne będzie usługa z mmomat. Podejrzewam, że ceny będą podobne jak na naszych starych projektach. Jeżeli ktoś grał, to wie. ;)

@Down

Oczywiście.

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

mam pytanko a przez SMS będzie można kupować silki? :P

"Nawet Jeśli Wszyscy Już w Ciebie Zwątpili

Pokaż Że Się Mylili

Nie czekaj Ani Chwili"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...