Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zna ktoś coś w bardzo dużym ,,nastroju'' z Sakurasou no Pet na Kanojo :// Bardzo spodobał ten serial :D Z okazji, że zapewne nie będzie 2 sezonu pozostaje mi poszukać czegoś innego :/ <Nie koniecznie, życie szkole w akademiku>

Po przeszkuaniu internetu wiele osób mówi o tym anime, że jest słabe 6/10 itd. :D Ale akurat mi przypadło bardzo do gustu :>

Nie znam się zbyt dobrze na anime więc nie wiem jakie by tu szczegóły podać odnośnie oczekiwań :/ W razie pytań nie interesują mnie seriale typy yaoi i yuri ;p Zapewne likwiduje to pewien zakres listy... Ale tak bywa :D

Moglibyście opisać waszę propozycję w 1-2 zdaniach? :P

Sakurasou na poczatku mnie nudziło, denerwowały mnie pewne schematy, oraz jedna bohaterka na początku. Potem przyzwyczailem sie do tej serii, pojawily się nowe postacie, polubilem je, zaczalem tez lubic stare no i wzialem sie na to tak na powaznie (czyli oglądałem normalną ilosc odc, np. 4-9, a nie jak wczesniej 1-2 dziennie). Zakonczenie bylo nawet wzruszajace, dalem ostatecznie 8, ale faktycznie ta seria moze nie podobać się większosci widzom,ktorzy obejrzeli w miare duzo anime i którzy nie są dziećmi. Co kto lubi..

Nie wiem po co to moje pierdolenie, bo nie o to chodzi w tym temacie.. No to w takim razie polece ci anime w miare podobne do sakurasou - Sakamichi no apollon. To anime też opowiada o przyjaźni, wątek romansu również istnieje, aczkolwiek to anime bardziej skupia się na wspomnianej przyjaźni. W sakurasou ludzie byli artystami, w sakamichi zaś grają jazz. KLimat jest świetny, kreska z*******a, postacie tez dobrze wykreowane. Dalem ocene 9, zakonczenie tez bylo w miare wzruszajace. Mysle, ze Ci sie spodoba.

Kolejnym anime jest White album 2 - to już są okruchy życia, nieco smutniejsza seria. Wątek romansu w niej został mocniej wykorzystany aniżeli w takim sakamichi, czy sakurasou. Polecam white album 2 jak spodoba Ci się sakamichi no apollon, bowiem w white album 2 też wątek przyjaźni gral istotną role no o i rowniez jest to anime, w ktorym glowni bohaterowie zajmują się muzyką.

Polecam.

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

szukam czegoś jak full metal alchemist; brotherhood, zero ecchi tylko takie przygodowe czy tam bijatyczne c**j wie jak to się nazywa

OP
Opublikowano

Czy są jeszcze jakieś anime o gatunach: seinen, thriller + ew. mystery i ew. psychologiczne, które są dobre i ich nie ogladam/ogladalem, nie planuje? Bo to są moje ulubione gatunki

http://myanimelist.net/animelist/Golden1

Na malu zawsze jak sprawdzam anime to faktycznie ciezko coś znaleźć ze znośnią kreska i z meanscore minimum 8.0

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Obejrzałeś praktycznie wszystkie te które chciałbym polecić :(

Denpa Teki na Kanojo (OVA, 2 odc. Ocena na MAL - 7.91. Thriller na wieczór)

Ghost in the Shell z 1995 roku, ewentualnie jego remake 

może Selector WIXOSS? (ma 2 sezony. 1 - Infected i 2 - Spread) Gra w karty ale nie taka zwykła a także Dangaronpa ( Ocena 7.48 ) Te anime naprawdę mogą zaskoczyć ( jednak zależy to od widza ) mi przypadły do gustu. Fabuła dosyć interesująca, psychologiczne, zagadki - tajemnice itp.. Ostrzegam że w Dangaronpa jest cenzura - fioletowa krew ale nawet to tak nie przeszkadza. 

Corpse Party -  ( OVA , 4 odc ) horror, mystery, tajemnice - zagadki, psychologiczne, morze krwi - flaki  (może momentami wydają się odrobinę śmieszne lub i nie ) ale o wiele bardziej drastyczne niż np. w Another. Momentami robi się niedobrze od tego ale jakbyś lubił takie klimaty to powinno się spodobać. ) szkolne. 

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Obejrzałeś praktycznie wszystkie te które chciałbym polecić :(

Denpa Teki na Kanojo (OVA, 2 odc. Ocena na MAL - 7.91. Thriller na wieczór)

Ghost in the Shell z 1995 roku, ewentualnie jego remake 

może Selector WIXOSS? (ma 2 sezony. 1 - Infected i 2 - Spread) Gra w karty ale nie taka zwykła a także Dangaronpa ( Ocena 7.48 ) Te anime naprawdę mogą zaskoczyć ( jednak zależy to od widza ) mi przypadły do gustu. Fabuła dosyć interesująca, psychologiczne, zagadki - tajemnice itp.. Ostrzegam że w Dangaronpa jest cenzura - fioletowa krew ale nawet to tak nie przeszkadza. 

Corpse Party - horror, mystery, tajemnice - zagadki, psychologiczne, morze krwi (może momentami wydają się odrobinę śmieszne zgdony ) ale o wiele bardziej drastyczne niż np. w Another ) szkolne. 

Lepszy jst film ghost in the shell z 1995, czy ten nowszy, remake?

XrgAYyk.png

Opublikowano

szukam czegoś jak full metal alchemist; brotherhood, zero ecchi tylko takie przygodowe czy tam bijatyczne c**j wie jak to się nazywa

OP = One Piece

nie chcę takich długiiiiiiiiiiiiiiiiiiich tasiemców.

Opublikowano

Ja oglądałem remake (film)  Z tego co czytałem wszystko identycznie zrobione albo prawie wszystko tylko nowsza animacja, kreska itp. ale czy lepsza? to już sam musisz ocenić. Widziałem twój MAL i masz GITS - Stand Alone Complex (w Stand Alone Complex to są wydarzenia przed Ghost In The Shell) jednakże jest mało walk, może trochę znudzić widza. 

Ciekawostki :

Cieszy mnie fakt że na podstawie tego anime powstała gra "Oni" - moje dzieciństwo :3 

Fragmenty filmu wykorzystano w teledysku "King of My Castle" - Wamdue Project

Ghost In The Shell miał wpływ na powstanie Π Darrena Aronofsky’ego

"Matrix" czerpał inspiracje z Ghost in The Shell

Opublikowano

Ja oglądałem remake (film)  Z tego co czytałem wszystko identycznie zrobione albo prawie wszystko tylko nowsza animacja, kreska itp. ale czy lepsza? to już sam musisz ocenić. Widziałem twój MAL i masz GITS - Stand Alone Complex (w Stand Alone Complex to są wydarzenia przed Ghost In The Shell) jednakże jest mało walk, może trochę znudzić widza. 

Ciekawostki :

Cieszy mnie fakt że na podstawie tego anime powstała gra "Oni" - moje dzieciństwo :3 

Fragmenty filmu wykorzystano w teledysku "King of My Castle" - Wamdue Project

Ghost In The Shell miał wpływ na powstanie Π Darrena Aronofsky’ego

"Matrix" czerpał inspiracje z Ghost in The Shell

nigdy mi nie zalezalo jakos bardzo na walkach jesli fabula ich nie potrzebuje. 

Dzieki za polecenia

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

Elalpen

http://myanimelist.net/anime/5114/Fullmetal_Alchemist:_Brotherhood/userrecs- podobne anime do tego

Ja niestety nie widziałem jeszcze Fullmetal nie będę mógł do końca Ci pomóc ale mógłbym min. polecić "Akame ga Kill" 

Według tego co mówi strona MAL w obu tych anime :

Jest trochę komedii

Walki są niezłe

Bohaterowie mają mniej więcej podobny cel

Chłopak wyrusza z wioski do miasta 

(ale w AKG jest trochę ecchi)

+ w AKG = dużo krwi, dramat... 

Claymore też jest nawet niezłe

Hunter x Hunter - praktycznie w ogóle nie ma ecchi (jednakże doszedłem dopiero do 45 odc) Trochę mniej odcinków niż One Piece ( tak jak Ci to ktoś wcześniej polecał ) bo 148 ale mimo tego polecam. Interesująca fabuła jak dla mnie, dobre walki. Z czasem się rozkręca 

Mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłem. 

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Elalpen

http://myanimelist.net/anime/5114/Fullmetal_Alchemist:_Brotherhood/userrecs- podobne anime do tego

Ja niestety nie widziałem jeszcze Fullmetal nie będę mógł do końca Ci pomóc ale mógłbym min. polecić "Akame ga Kill" 

Według tego co mówi strona MAL w obu tych anime :

Jest trochę komedii

Walki są niezłe

Bohaterowie mają mniej więcej podobny cel

Chłopak wyrusza z wioski do miasta 

(ale w AKG jest trochę ecchi)

+ w AKG = dużo krwi, dramat... 

Claymore też jest nawet niezłe

Hunter x Hunter - praktycznie w ogóle nie ma ecchi (jednakże doszedłem dopiero do 45 odc) Trochę mniej odcinków niż One Piece ( tak jak Ci to ktoś wcześniej polecał ) bo 148 ale mimo tego polecam. Interesująca fabuła jak dla mnie, dobre walki. Z czasem się rozkręca 

Mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłem. 

nie polecalbym akame ga kill, od ktoregos odcinka to anime nie idzie zgodnie z mangą i jest gorsze

nie chcę takich długiiiiiiiiiiiiiiiiiiich tasiemców.

polecam Magi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szukam anime, coś w podobie KissXSis (podobna tematyka), poleca ktoś/coś?

Jeszcze pytanko, jest jeszcze jakaś seria z KissXSis, oprócz wersji TV i OVA?

Opublikowano

AKG od 19 nie idzie zgodnie z mangą. Idąc tym tropem popełnili wielki błąd ale też jakiś pozytyw by się znalazł :3 Zakończenie całkiem, całkiem ale za to

zbyt krótki romans - Mine x Tatsumi. W mandze wygląda to nieziemsko  

zbyt wiele wydarzeń z mangi zostało pominiętych itp,  Ja bym się cieszył jakby pokazali FULL wydarzenia od dajmy na to 1 do tego 50 chaptera mangi a potem już szli swoją ścieżką. Za krótkie anime.

Opublikowano (edytowane)

szukam czegoś podobnego do Toradora - ktoś coś ?!  :ninja:

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Znajdzie się coś dla mnie z dobrą fabułą w tematyce ninja? xD wiem, mało oryginalne ale tak mnie naszło. Aktualnie zabrałem się za Log Horizon ale nie wiem co po nim oglądać (mam za sobą oba sezony SAO)

Opublikowano

Znajdzie się coś dla mnie z dobrą fabułą w tematyce ninja? xD wiem, mało oryginalne ale tak mnie naszło. Aktualnie zabrałem się za Log Horizon ale nie wiem co po nim oglądać (mam za sobą oba sezony SAO)

Brave 10

Tylko to przychodzi mi na myśl, ogólnie "ninje" to trudny temat.

Spróbuj naruto, a jeśli oglądałeś to podaj link do swojego MALa czy jakiejkolwiek listy z twoim przebiegiem.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Witajcie!!! :D

Poszukuję animę z gatunku Romanse z szczyptą komedii :D Zapewne jest takich wiele ale jedyne jakie obejrzałem to Toradora :D

Dlatego bardzo bym był wdzięczny o pomoc w znalezieniu czegoś co pasuje do tego gatunku:D

Z góry dziękuje za udzieloną pomoc <3

Opublikowano (edytowane)

Poszukuję animę z gatunku Romanse z szczyptą komedii :D Zapewne jest takich wiele ale jedyne jakie obejrzałem to Toradora :DDlatego bardzo bym był wdzięczny o pomoc w znalezieniu czegoś co pasuje do tego gatunku:DZ góry dziękuje za udzieloną pomoc <3
Kokoro Connect Edytowane przez Beard.