Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

klasyki nie klasyki anime spod hasztaga rozpierdol cos generalnie dobrego, w waszej opinii  a nie w opinii większosci bo z tego co pamietam jest tutaj ekipa mangozjebów którzy znają się na temacie, czyli wychodza po za schemat myśleniowy "omg naruto najlepsze anime nie widzialem innych ale mam  racje omg"

moj animeplanet w sumie jak tak patrze to jestem cholernym newbie smutlem

http://www.anime-planet.com/users/relevantway

a no i dziekuje uprzejmie

PS: LOL TE KODY CAPTCHA SA Z*******E supcio  0 BOTOW POZDRO MAKINEŁE

Stranger: Mukou Hadan, Phantom Requiem, Witch Hunter Robin, Ergo Proxy, Baccano!, Zettai Karen Children: The Unlimited - Hyoubu Kyousuke, Kuroshitsuji, Ga-Rei Zero, Yozakura Quartet, Black Lagoon, Mahouka Koukou no Rettousei, Toaru Majutsu no Index, Zetman, Claymore, Jormungand, Gantz, Umineko no naku koro ni, No.6, Chrome Shelled Regios, Ibara no Ou, Shin Angyo Onshi.

Patrząc po Twojej liście któryś z tych tytułów powinien wskoczyć (szukałem podobnych do Psycho passa, tytanów, fma b, dtb). A i możliwe, że coś się dubluje z tym co tam już na liście masz, ale to już sobie sam sprawdzisz.

I proszę o kulturę osobistą..

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Stranger: Mukou Hadan, Phantom Requiem, Witch Hunter Robin, Ergo Proxy, Baccano!, Zettai Karen Children: The Unlimited - Hyoubu Kyousuke, Kuroshitsuji, Ga-Rei Zero, Yozakura Quartet, Black Lagoon, Mahouka Koukou no Rettousei, Toaru Majutsu no Index, Zetman, Claymore, Jormungand, Gantz, Umineko no naku koro ni, No.6, Chrome Shelled Regios, Ibara no Ou, Shin Angyo Onshi.

Patrząc po Twojej liście któryś z tych tytułów powinien wskoczyć (szukałem podobnych do Psycho passa, tytanów, fma b, dtb). A i możliwe, że coś się dubluje z tym co tam już na liście masz, ale to już sobie sam sprawdzisz.

I proszę o kulturę osobistą..

Definicja poprawnej kultury osobistej jest przez moją osobę nadgminnie łamana ok przyznaje aczkolwiek z kulturą jest jak z dupą kazdy ma swoją. Myslałem przez minutę albo i więcej i doszedłem do konkluzji na temat tego przycinka na koncu i prawdopodobnie jestes urazony "dużą" iloscią wulgaryzmów z mojej strony, postaram sie to zminimalizowac jak najbardziej sie da, nie obiecuje ale sie postaram i dziekuje za odpowiedz, jesli ten post jest spamem to sorka czujcie sie wolni do  siania sprawiedliwosci hejka

Opublikowano

Szukam anime typu od zera do bohatera.

Jestem nowy jeżeli chodzi o anime bo obejrzałem tylko 2 serie

- Naruto i naruto shippudden + manga

- Ao no exorcist

To drugie bardzo mi się spodobało ale kiedy seria sie skonczyla na 25 odc czułem ogromny niedosyt

więc zacząłem mange czytać, ale czytanie tej mangi to jak oglądanie fillerów - postać się nie rozwija są tylko misje poboczne i wątki poboczne

Tak więc szukam coś co mi to zastąpi najlepiej żeby główny bohater był demonem czy coś w tym rodzaju.

A i główny bohater ma NIE być kobietą.

Nie lubie też anime w których są cycki zamiast fabuły

Najlepiej żeby anime było od zera do bohatera tak jak w przypadku naruto.

Tak więc piszcie mi w 1-szej kolejności te podobne do ao no exorcist a w drugiej kolejności te podobne do naruto

Od razu uprzedzam;

shinden

nie death note

nie dragonball

nie fullmetal alchemist

A i proszę o lekki opis bohatera i fabuły

Opublikowano (edytowane)

@VereX.

ta czerwonowłosa w 2 sekundzie to Yoko Littner z Tengen Toppa Gurren Lagann :)

PS. Masz podane w opisie, pod filmikiem :D

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam anime typu od zera do bohatera.

Jestem nowy jeżeli chodzi o anime bo obejrzałem tylko 2 serie

- Naruto i naruto shippudden + manga

- Ao no exorcist

To drugie bardzo mi się spodobało ale kiedy seria sie skonczyla na 25 odc czułem ogromny niedosyt

więc zacząłem mange czytać, ale czytanie tej mangi to jak oglądanie fillerów - postać się nie rozwija są tylko misje poboczne i wątki poboczne

Tak więc szukam coś co mi to zastąpi najlepiej żeby główny bohater był demonem czy coś w tym rodzaju.

A i główny bohater ma NIE być kobietą.

Nie lubie też anime w których są cycki zamiast fabuły

Najlepiej żeby anime było od zera do bohatera tak jak w przypadku naruto.

Tak więc piszcie mi w 1-szej kolejności te podobne do ao no exorcist a w drugiej kolejności te podobne do naruto

Od razu uprzedzam;

shinden

nie death note

nie dragonball

nie fullmetal alchemist

A i proszę o lekki opis bohatera i fabuły

Ao no Exorcist nie ogladalem, ale w Kuroshitsuji lokaj glownego bohatera jest demonem, sprawdz sobie. Na wiki masz opis fabuly, http://pl.wikipedia.org/wiki/Kuroshitsuji  Ogladalem 2 sezony, ale jest jakis 3 chyba. Podobne do Naruto, moge Cie na starcie uprzedzic, ze nie znajdziesz drugiego takiego anime o ninja, ale sprawdz Bleacha. Glowny bohater to nastoletni chlopak z pomaranczowymi wlosami ktory widzi duchy. Pewnego dnia spotyka Shinigami, ktorej zadaniem jest ochrona miasta przed zlymi duchami czyli "pustymi".  Jest to tasiemiec, ponad 350 odcinkow, ale sporo fillerow.

Opublikowano

Mam do was kolejną prośbę... Oglądam aktualnie Chūnibyō demo Koi ga Shitai! i całkowicie nie ogarnąłem kolejności odcinków po pierwszym sezonie xD Mógłby mnie ktoś troszkę naprowadzić jak miałbym to zrobić? :D Nie chcę przypadkiem wpaść na coś co jest ważne dla fabuły i tu zaraz się cofnąć xD

wLvS201.png
Opublikowano (edytowane)

Mam do was kolejną prośbę... Oglądam aktualnie Chūnibyō demo Koi ga Shitai! i całkowicie nie ogarnąłem kolejności odcinków po pierwszym sezonie xD Mógłby mnie ktoś troszkę naprowadzić jak miałbym to zrobić? :D Nie chcę przypadkiem wpaść na coś co jest ważne dla fabuły i tu zaraz się cofnąć xD

najlepiej oglądaj w kolejności, w której wychodziły, czyli:

- 1 sezon, który oglądasz
- speciale, czyli ten sam tytuł z dopiskiem "Lite" (nieobowiązkowe)
- film kinowy "Takanashi Rikka Kai ~Gekijouban Chuunibyou demo Koi ga Shitai!~"
- 2 sezon, czyli ten sam tytuł z dopiskiem "Ren"
- zostają jeszcze speciale "Ren Lite" i jakieś odcinki specjalne
Edytowane przez Ksry
Opublikowano (edytowane)

klasyki nie klasyki anime spod hasztaga rozpierdol cos generalnie dobrego, w waszej opinii  a nie w opinii większosci bo z tego co pamietam jest tutaj ekipa mangozjebów którzy znają się na temacie, czyli wychodza po za schemat myśleniowy "omg naruto najlepsze anime nie widzialem innych ale mam  racje omg"

moj animeplanet w sumie jak tak patrze to jestem cholernym newbie smutlem

http://www.anime-planet.com/users/relevantway

a no i dziekuje uprzejmie

PS: LOL TE KODY CAPTCHA SA Z*******E supcio  0 BOTOW POZDRO MAKINEŁE

Angel Beats!Baka to Test to Shoukanjuu + Baka to Test to Shoukanjuu Ni!Black★Rock Shooter (TV)AnotherChuunibyou demo Koi ga Shitai! + Chuunibyou demo Koi ga Shitai! RenFate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) - Prologue + Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV)Guilty CrownHigurashi no Naku Koro ni + Higurashi no Naku Koro ni KaiInu x Boku SSMahou SensouMahouka Koukou no RettouseiMirai NikkiZetsuen no TempestOda Nobuna no Yabou

Starałem się wybrać takie, gdzie są jakieś ciekawe napierdalanki nie licząc tam dwóch, które są komediami, ale wartymi uwagi(jak dla mnie). W razie w pisz, to spróbuję Ci na moim malu znaleźć coś więcej. ;)

Edytowane przez Facecheck
Opublikowano

Proszę polecić mi jakieś movie. Na razie obejrzalem tylko 2 (nie licząc tych, które mają swoją serie TV), czyli 5 cm per second i wolf children.

Ponoć jest dużo fajnych, przy których można się nieźle bawić.

Czego oczekuję?

Ładnej kreski,

dobrej historii, fabuły,

nie odrzucających swoją oryginalnością, nietypowością projektów postaci i otoczenia, mozna to też podciągnąć pod kreskę, ma nie być specyficzna, nie lubię widzieć jakichś mutantów, potworów,czy dziwnie zrobionych ludzi, bo chce mi sie rzygać wówczas

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@Kaanashi

Stranger: Mukou Hadan słyszałem że niezłe. Zamierzam obejrzeć na dniach. Ocenę tez ma dobre na MAL-u

z oglądanych :

Hotarubi no mori e

Mononoke Hime , Spirited Away - W krainie Bogów ( stare filmy. Nie wiem czy bym je polecił aczkolwiek... aż takie złe chyba nie były. Hime lepsze )

Hal

Naruto Shippuuden - Droga do Ninja 

Naruto Shippuuden - Więzienie Krwi

Jak widać sam też bardzo mało widziałem

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@Kaanashi

Stranger: Mukou Hadan słyszałem że niezłe. Zamierzam obejrzeć na dniach. Ocenę tez ma dobre na MAL-u

z oglądanych :

Hotarubi no mori e

Mononoke Hime , Spirited Away - W krainie Bogów ( stare filmy. Nie wiem czy bym je polecił aczkolwiek... aż takie złe chyba nie były. Hime lepsze )

Hal

Naruto Shippuuden - Droga do Ninja 

Naruto Shippuuden - Więzienie Krwi

Jak widać sam też bardzo mało widziałem

Pisalem, ze nei chce tych movie, ktore maja swojąserie tv, czyli shipuudeny odpadają, ale za reszte dziękuję.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Z Movie Polecam:

Red Line <3

Mononoke Hime

Stranger: Mukou Hadan

Summer Wars

Kotonoha no Niwa

Byousoku 5 Centimeter

NJxbd4x.png

Opublikowano

Akira,

Zankyou no Terror,

Zoku Natsume Yuujinchou,

Samurai Champloo,

Perfect Blue,

Hotaru no haka,

Hauru no ugoku shiro.

Opublikowano

Coś fajnego z magii/fantastyki (ale coś z mocami itp.) polecacie? coś dla was od 6/10 w góre obejrzałem m. n.:

DxD

guilty crown

Hagure Yuusha no estetica

Mondaiji-tachi ga isekai kara kuru sou deu yo?

Naruto

SAO i tym podobne, najlepiej podawajcie jakie znacie

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Z Movie Polecam:

Red Line <3

Mononoke Hime

Summer Wars

Kotonoha no Niwa

Byousoku 5 Centimeter

Z Movie Polecam:

Red Line <3

Mononoke Hime

Summer Wars

Kotonoha no Niwa

Byousoku 5 Centimeter

Red line mnie odpycha kreską i tematyką, może się przekonam.

5 cm per second przecież pisałem, że oglądałem.

Reszte sprawdzę, dzięki.

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@Noroxor2433

Claymore - krew, kilka fajnych pojedynków na miecze, klimat średniowieczny , trochę stara kreska, fabuła całkiem całkiem, dramat

Nanatsu no Tazai - komedia, trochę specyficzna kreska, niezły shounen, epickie walki, może trochę przypominać Fairy Tail - prawie all tam to badassy.

Log Horizon ( lepsza wersja SAO. Za nie długo koniec 2 sezonu i ma wyjść 3 )

Akame ga Kill - dramat, trochę romansu, krew, trochę komedii. Bohaterowie mają bronie - wszelkiego rodzaju min. miecz który 1 ciosem zabija każdego ( trucizna ) lub miecz za pomocą którego można przywoływać, kontrolować umarłych. Tych których się nim zabiło wcześniej itp.

Final Fantasy Advent Children

Kyoukai no Kanata

Fate/Stay Night Unlimited Blade Works ( za jakiś czas ma wyjść 2 sezon) - ładna kreska, kilka pokazów mocy/ umiejętności. Walki niektóre wyglądają epicko na 1 rzut oka ( mam na swoim profilu gif z tego anime - walki xD )

K - Project ( 2 sezon ma wyjść na jesień )

Selector WIXOSS ( anime ma 2 sezony.  Pierwszy sezon to Infected a drugi sezon to Spread ) Mroczny klimat, fabuła mi przypadła do gustu, dziewczyny krają w karty - oczywiście są one magiczne. Dramat. 

Shaman King - klasyk :)

Hunter x Hunter 2011 - podobnie jak Nanatsu no Tazai niezły shounen, powoli się rozkręca, kreska trochę stara, przygodowe, 

Kill la Kill

+ inne które mogą Ci przypaść do gustu

Maoyuu Maou Yuusha

Hataraku Maou-sama ( tu akurat mało pojedynków ) tylko kilka pokazów mocy, trochę komedii

Ichiban Ushiro no Daimaou - ecchi, lepsza wersja Trinity Seven

Trinity Seven - trochę nudzi, ecchi, mało pokazów mocy, 

Absolute Duo ( aktualnie jest nadawane ) harem, ecchi

Ao no Exorcist

Date a Live ( 2 sezony ) - niezwykłe moce którymi władają kawaii dziewczyny, jak zapieczętować moc? umów się z laską na randkę xD ale anime mimo tego anime. Trochę komedii z tego co pamiętam, trochę romansu, harem, ecchi

Blood Lad

W wielu z tych anime główny bohater to władca demonów lub syn szatana ach... żadnemu anime gdzie jest władca demonów nie dałem 8/10

Daj znać czy już coś z tego widziałeś. Przeczytaj opis, obejrzyj 1-2 odcinki i daj znać co myślisz o tych anime ;)

Nie wszystkie anime mi się jakoś specjalnie podobały ale może tobie przypadną do gustu ^^

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@Sorata

Większosć oglądałem, narazie napewno zerknę na Maoyuu Maou Yuusha,WIXOSS

Jednak mnie się Trinity Seven bardzo podobało

@xeno4141

Zobaczę 11eyes,Madan no ou to Vanadis bo resztę oglądałem

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@Noroxor2433

Mayouu jestem w trakcie. Takie sobie. WIXOSS polecam jak najbardziej :D .. ale to kwestia gustu. 

Opublikowano (edytowane)

Jakieś fajne ecchi może ktoś polecić? Od razu zaznaczam, że nie mam ochoty oglądać 24/7 macek ;_;

Edytowane przez xeno4141

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano (edytowane)

@xeno4141

Sora no Otoshimono ( 2 sezony )

Highschool of the Dead

Ichiban Ushiro no Daimaou

Strike the Blood

Trinity Seven

Date a Live ( 2 sezony )

High School DxD ( 2 sezony + wychodzi teraz w kwietniu nowy )

Kampfer

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dopisze ^^ W jednych mniej, w drugich więcej ecchi. Może coś przypadnie do gustu. 

Miłego oglądania ;)

Edytowane przez Sorata