Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam czegoś po HS DxD, to jedyne anime jakie oglądałem i szukam czegoś fajnego

Opublikowano

Szukam czegoś po HS DxD, to jedyne anime jakie oglądałem i szukam czegoś fajnego

Generalnie moglbym Ci polecić wszystko, bo wszystko może Ci przypaść do gustu.

Podaj jakieś konkretne informacje czego szukasz, nie wiem, ulubione gatunki?

Zaryzykuje i polecę Death Note. Nie polecę CI na pewno anime podobnych do dxd, lepiej, żebyś nie wchodził w to gówno, jakim jest ecchi, harem itp, po za tym ja sam takich dużo nie oglądałem. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Generalnie moglbym Ci polecić wszystko, bo wszystko może Ci przypaść do gustu.

Podaj jakieś konkretne informacje czego szukasz, nie wiem, ulubione gatunki?

Zaryzykuje i polecę Death Note. Nie polecę CI na pewno anime podobnych do dxd, lepiej, żebyś nie wchodził w to gówno, jakim jest ecchi, harem itp, po za tym ja sam takich dużo nie oglądałem.

Nie lubię zbytnio takich w stylu zombie/horror, wiec DN raczej odpada
Opublikowano

Nie lubię zbytnio takich w stylu zombie/horror, wiec DN raczej odpada

jak obejrzysz death note to polubisz. Nie mozesz skreslac anime z powodu pierdół jeśli przez wiekszosc anime jest uwazane za bardzo dobre. Sam popelnialem ten blad, np. nie chcialem obejrzeć kiseijuu bo balem się, ze sie zrzygam, bo będzie mocno brutalne i obrzydliwe, przedwczoraj to obejrzalem i żałowalem, ze tak w ogole myslalem, bo moglo mnie ominąć świetne anime.. 

Po za tym w death note nie ma zombie, horroru też nie, nie przestraszysz się ani razu w death note. Musisz to obejrzeć. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jak to mówią, jak zaczynać, to od najlepszego. Full Metal Alchemist: Brotherhood :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Na początek polecam założyć Ci konto na myanimelist.net

Nie zgubisz się wtedy w oglądniętych anime.

A jak już zacząłeś od harem itp. to polecę Ci High School of the Dead

A mój nr 1( w sumie 2 anime^^) to: Zetsuen no tempest i Akame ga Kill

Opublikowano

No niestety zacząłeś nie od tego co powinieneś. xD

Łapaj parę animców, różne gatunki:

Code Geass, Fullmetal Alchemist Brotherhood, Death Note (no to w sumie są klasyki)

Toradora, Lovely Complex (romans + komedia, toradora 10/10, lovely troszkę niżej)

Usagi Drop, Barakamon, Aishiteruze Baby (okruchy życia + komedia - trzy inne tytuły, ale bardzo do siebie podobne. bardzo miło się ogląda, strasznie ciepłe i przyjemne)

K-ON (OKRUCHY ŻYCIA, komedia + muzyka)

Chihayafuru (grają w karty, a dokładniej w "karute" - może wydawać się nudne, ale jest wręcz przeciwnie. strasznie wciąga. 9/10)

BECK (okruchy życia, komedia, drama  + MUZYKA - to już trochę poważniejsze. ogólnie jest to anime muzyczne i to całkowicie inne od k-on. głównym tematem jest tutaj muzyka, tam w tle przechadza się też jakiś romans i troszkę więcej dramy)

NANA (to samo co BECK, ale jeszcze bardziej poważniejsze i dramatyczne, nie dla gimbów. i jest trochę głupia, naiwna główna bohaterka)

Video Girl Ai (romans, komedia + minimalna drama)

Beelzebub, Ichiban Ushiro no Daimaou (akcja, komedia, demony)

Kill la Kill (akcja, komedia, ecchi)

Elfen Lied ("horror", komedia)

Zero no Tsukaima, Rosario to Vampire (fantasy, komedia, harem, magia)

Binbougami ga! (KOMEDIA i to bardzo dobra)

Break Blade (mecha, akcja)

Infinite Stratos (mecha, harem, komedia, ecchi, akcja)

Gosick, Dantalian no Shoka (zagadki, historyczne)

Bakuman (anime o tworzeniu mangi. niestety trochę przedramatyzowane i głupi romans, ale warte obejrzenia))

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Trzymaj moje TOP ;)

Może coś przypadnie do gustu ^^

Claymore - dramat, dużo krwi, trochę stara kreska, niezłe walki nawet

Mirai Nikki - psychologiczne, dramat, fantasy, bohater trochę ci** ( ale to akurat mi bardzo nie przeszkadzało. Zostało w prawdzie uzasadnione dlaczego taki jest ) dużo krwi ( o ile oglądasz wersje Blu-ray, bez cenzury) morderstwa, gwałty itp.

K-On - muzyczne, komedia, szkolne

Hunter x Hunter - niezły shounen. Polecam

Kuroko no Basuke - sportowe, szkolne, koszykówka, super-moce w pewnym sensie

Zetsuen no Tempest - psychologiczne, trochę z romansu jest, super-moce

Selector WIXOSS - mroczna - super fabuła, gra w karty, psychologiczne

Zankyou no Terror - dramat, psychologiczne

Another - dramat, psychologiczne, zagadki/tajemnice, szkolne, 

Elfen Lied - mega dużo krwi, dramat, psychologiczne, *horror*

Sakurasou no Pet na Kanojo - komedia, romans, szkolne

BTOOOM! - gra, dramat, psychologiczne

Death Parade - dramat, psychologiczne, gra, 

Angel Beats - dramat, trochę z romansu, psychologiczne, szkolne, dobra komedia momentami

AKame ga Kill - trochę z komedii jest, trochę z romansu też ( w mandze romans został pokazany o wiele lepiej ) walki, dramat

Nanatsu no Tazai - shounen, komedia, trochę ecchi, 

Psycho-Pass - psychologiczne, dramat, 

Log Horizon - gra. Lepsza wersja SAO według mnie

Tokyo Ghoul - dramat, psychologiczne, dużo krwi ( o ile oglądasz wersje na Blu-ray, bez cenzury )

Tasogare Otome x Amnesia - dramat, szkolne, romans, tajemnice/zagadki

Toradora - romans, szkolne, trochę komedii, trochę dramatu

K-Project - Akcja, super-moce, gangi, trochę dramatu 

Mahou Shoujo Madoka Magica - psychologiczne, dramat, specyficzna kreska, dziwne walki ale mimo tego fajnie się nawet oglądało

Miłego oglądania :D 

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam jakiegoś psychologicznego lub post apokaliptycznego (koniec świata itp) anime mogą być też kinówki
My Anime List

ewentualnie możecie mi doradzić co oglądać z moich plan to watch/on hold

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Szukam jakiegoś psychologicznego lub post apokaliptycznego (koniec świata itp) anime mogą być też kinówki

My Anime List

black bullet

Opublikowano (edytowane)

My Anime List

http://myanimelist.net/anime/19/Monster

no i rzecz jasna "One Outs", które wiele ludzi porównuje do Death Note (no.. najczęściej ludzie ci to polecą jeżeli się spytasz o coś podobnego do DN), moim zdaniem jest od niego o wiele słabsze, ale też przyjemnie mi się oglądało, nawet pomimo tego, że traktowało o baseball'u.

A odnośnie tego co masz w planach to poleciłbym ci Rainbow obejrzeć. Oglądałem kilka dni temu i nie żałuje :)

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Szukam jakiegoś anime podobnego do Btooom!, Sword Art Online lub No Game No Life, wiecie, kolesie trafiają do innego wymiaru / świata / odległej wyspy i muszą przeżyć. Nie musi być konkretnie akcja, może być jakaś komedia :D

Opublikowano

Szukam jakiegoś anime podobnego do Btooom!, Sword Art Online lub No Game No Life, wiecie, kolesie trafiają do innego wymiaru / świata / odległej wyspy i muszą przeżyć. Nie musi być konkretnie akcja, może być jakaś komedia :D

Log Horizon, Accel World, Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?, tyle na razie pamiętam. :P
Opublikowano

deadman wonderland, mirai nikki

XrgAYyk.png

Opublikowano

hataraku maou sama i zetsuen no tempest

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano (edytowane)

@Exler

Deadman Wonderland jest podobne do BTOOOM! ( reklama mangi ) 

Polecam Zetsuen no Tempest i Mirai Nikki - świetne anime. Hataraku maou-sama jest takie sobie :)

Inny świat / wymiar jednakże w obu tych anime trudno zginąć :P

Log Horizon ( 2 sezony ) lepsza wersja SAO

Angel Beats

Z tym - inny wymiar / świat myślę że jeszcze jakoś się nada

Death Parade

Selector WIXOSS ( 2 sezony )

Edytowane przez Sorata