Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Zeciarz

3 miesiące temu prosiłeś o to samo i nic nie ruszyłeś i jak tu człowiek ma się nie irytować skoro znów musi to samo pisać (a raczej wklejać)?

Co do baseballu to zasady tłumaczą na tyle byś zrozumiał co się dzieje na ekranie. Koszykówki też nie lubię, ale Kuroko oglądało mi się przyjemnie. Fakt, piłka (taka realna) ssie więc Inazuma Eleven jako taka trochę podkoloryzowana  produkcja może się spodoba (lecz nie ma co ukrywać, że fabularnie to jednak dla młodszych - w sumie każda sportówka taka jest). Tak więc zosotaje ci football amerykański  - Eyeshield 21

Air Gear (24 odc) - taka w sumie połowiczna sportówka. Ścigają się na odrzutowych rolkach. Dużo ecchi, a anime urywa się jak zaczyna robić się ciekawie,

Area no Kishi (37 odc) - Piłka nożna. Bardzo interesujący tytuł dwoje braci - starszy - złote dziecko,  młodszy - również utalentowany, ale żyjący w cieniu brata. Pewna tragiczna sytuacja sprawia, że to młodszy zastąpi (czasem nawet dosłownie) brata na boisku. Niestety tytuł niedokończony.

Cross Game (50 odc) - http://www.mpcforum.pl/topic/1489570-cross-game-recenzja/#entry12616510

Eyeshield 21 (+100 odc) - football amerykański. Standardowa historia - od 0 do bohatera.

Hajime no Ippo (75 odc) - boks. Klasyka jeżeli chodzi o gatunek sportu. Nie ma super mocy, nie ma dziwnych zwrotów akcji. Krew, pot, łzy, setki wyrzeczeń. Minusem jest humor niektórych postaci...

Kuroko no Basket (25 odc x 3 sezony) - koszykówka

One Outs (25 odc) - baseball. Charyzmatyczny i super inteligenty główny bohater.

Yowamushi P***l (~70 odc) - kolarstwo. 

Inazuma Eleven - piłka nożna (no co do grafiki to tak średnio, ale chyba najbardziej rozbudowany tytuł pod względem mocy jak i ilości odcinków)

Oprócz tego warte uwagi (ale sam nie widziałem więc...)

Major (25 odc x 6 sezonów) - baseball. Ogólnie opowiada o całym życiu chłopaka, który chce, a później staje się baseball'istą

Baby steps (~100 odc) - tenis ziemny

Ace no diamonds (~ 100 odc) - tenis ziemny

Basquash - koszykówka(?) (sportówka z mechami - nie widziałem, ale skoro szukasz czegoś niecodziennego to może ten tytuł jest dla ciebie)

Haikyuu  - siatkówka (szczerze nie wiem czy są super moce, ale stylistka podobna więc pewnie są)

Opócz tego co ci kiedyś polecałem dodam Suzuka - anime o lekkoatletyce, a oprócz tego mamy romans - więc chyba coś dla Ciebie. 

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime! (nie patrzeć zbytnio na oceny na MALu bo wydoroślałem troche) :v
Gatunek: PODAWAĆ W NUMERACH DO KTÓREJ OPCJI ANIME JEST/// OPCJA 1: Brutalne,realizm (niewymagane),zero słodkich dziewczynek,brak ecchi (niewymagane),dobra fabuła  OPCJA 2: anime WARTE obejrzenia z poprzednich sezonów (albo przyszłe)  OPCJA 3: interesująca fabuła i najlepiej żeby produkcja miała to ''coś''
Anime podobne do poszukiwanego: 
Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Games4Poland

Opublikowano

No to teraz może ktoś mi pomoże :makka:

Nie oglądałem jeszcze żadnej sportówki, więc chciałbym coś z tego gatunku obejrzeć, tylko... nie wiem o co chodzi w baseballu, koszykówki nie lubię, piłka nożna ssie (imo), nie lubię tenisa, kolarstwo mnie nudzi, lubię sporty wodne (pływanie, etc.), ale Free to pedalstwo więc odpada, kocham piłkę ręczną, ale nie ma żadnego anime o tym wspaniałym sporcie. Więc macie coś? xD

Haikyuu - dosyć ciekawe

To anime o boksie(wyleciał mi tytuł z głowy)

Opublikowano

No to teraz może ktoś mi pomoże :makka:

Nie oglądałem jeszcze żadnej sportówki, więc chciałbym coś z tego gatunku obejrzeć, tylko... nie wiem o co chodzi w baseballu, koszykówki nie lubię, piłka nożna ssie (imo), nie lubię tenisa, kolarstwo mnie nudzi, lubię sporty wodne (pływanie, etc.), ale Free to pedalstwo więc odpada, kocham piłkę ręczną, ale nie ma żadnego anime o tym wspaniałym sporcie. Więc macie coś? xD

Haikyuu - dosyć ciekawe

To anime o boksie(wyleciał mi tytuł z głowy)

Chodzi moze o Hajime no ippo?

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano

@Zeciarz

3 miesiące temu prosiłeś o to samo i nic nie ruszyłeś i jak tu człowiek ma się nie irytować skoro znów musi to samo pisać (a raczej wklejać)?

Co do baseballu to zasady tłumaczą na tyle byś zrozumiał co się dzieje na ekranie. Koszykówki też nie lubię, ale Kuroko oglądało mi się przyjemnie. Fakt, piłka (taka realna) ssie więc Inazuma Eleven jako taka trochę podkoloryzowana  produkcja może się spodoba (lecz nie ma co ukrywać, że fabularnie to jednak dla młodszych - w sumie każda sportówka taka jest). Tak więc zosotaje ci football amerykański  - Eyeshield 21

Air Gear (24 odc) - taka w sumie połowiczna sportówka. Ścigają się na odrzutowych rolkach. Dużo ecchi, a anime urywa się jak zaczyna robić się ciekawie,

Area no Kishi (37 odc) - Piłka nożna. Bardzo interesujący tytuł dwoje braci - starszy - złote dziecko,  młodszy - również utalentowany, ale żyjący w cieniu brata. Pewna tragiczna sytuacja sprawia, że to młodszy zastąpi (czasem nawet dosłownie) brata na boisku. Niestety tytuł niedokończony.

Cross Game (50 odc) - http://www.mpcforum.pl/topic/1489570-cross-game-recenzja/#entry12616510

Eyeshield 21 (+100 odc) - football amerykański. Standardowa historia - od 0 do bohatera.

Hajime no Ippo (75 odc) - boks. Klasyka jeżeli chodzi o gatunek sportu. Nie ma super mocy, nie ma dziwnych zwrotów akcji. Krew, pot, łzy, setki wyrzeczeń. Minusem jest humor niektórych postaci...

Kuroko no Basket (25 odc x 3 sezony) - koszykówka

One Outs (25 odc) - baseball. Charyzmatyczny i super inteligenty główny bohater.

Yowamushi P***l (~70 odc) - kolarstwo. 

Inazuma Eleven - piłka nożna (no co do grafiki to tak średnio, ale chyba najbardziej rozbudowany tytuł pod względem mocy jak i ilości odcinków)

Oprócz tego warte uwagi (ale sam nie widziałem więc...)

Major (25 odc x 6 sezonów) - baseball. Ogólnie opowiada o całym życiu chłopaka, który chce, a później staje się baseball'istą

Baby steps (~100 odc) - tenis ziemny

Ace no diamonds (~ 100 odc) - tenis ziemny

Basquash - koszykówka(?) (sportówka z mechami - nie widziałem, ale skoro szukasz czegoś niecodziennego to może ten tytuł jest dla ciebie)

Haikyuu  - siatkówka (szczerze nie wiem czy są super moce, ale stylistka podobna więc pewnie są)

Opócz tego co ci kiedyś polecałem dodam Suzuka - anime o lekkoatletyce, a oprócz tego mamy romans - więc chyba coś dla Ciebie. 

Biorę się za Suzukę, lekkoatletyka, lubię to. Dzięki.

Szukam anime! (nie patrzeć zbytnio na oceny na MALu bo wydoroślałem troche) :v

Gatunek: PODAWAĆ W NUMERACH DO KTÓREJ OPCJI ANIME JEST/// OPCJA 1: Brutalne,realizm (niewymagane),zero słodkich dziewczynek,brak ecchi (niewymagane),dobra fabuła  OPCJA 2: anime WARTE obejrzenia z poprzednich sezonów (albo przyszłe)  OPCJA 3: interesująca fabuła i najlepiej żeby produkcja miała to ''coś''

Anime podobne do poszukiwanego: 

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Games4Poland

2. Hai to Gensou no Grimgar

Noragami Aragoto

Akagami no Shirayuki-hime, a zwłaszcza drugi sezon, który ogląda się po prostu z*********e.

3.

Steins;gate must watch

Shinsekai Yori must watch

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Emm...szukam anime!

Gatunek: 1. Ecchi, harem, fatntasy/sci-fi, komedia. Mieszać dowolnie, ale będę wdzięczny, jeśli jakiś wątek romantyczny(choćby drobny) się pojawi(jakoś mnie wzięło :P). Ostatnio oglądałem Sekirei, High School DxD, Mirai Nikki, Freezing, Zero no Tsukaima, więc może być też coś podobnego, ale nie musi.

2. Dajcie parę waszych ulubionych/wartych uwagi.

Dosyć dokładną listę mam tu http://anime.tanuki.pl/strony/uzytkownik/arkzyw/oceny?vstatgroup=0&common=0&sortby=aid - w większości starocie, luka kilka lat i nie wiem od której strony się teraz za anime zabrać. Będę wdzięczny za wszelkie propozycje.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Emm...szukam anime!

Gatunek: 1. Ecchi, harem, fatntasy/sci-fi, komedia. Mieszać dowolnie, ale będę wdzięczny, jeśli jakiś wątek romantyczny(choćby drobny) się pojawi(jakoś mnie wzięło :P). Ostatnio oglądałem Sekirei, High School DxD, Mirai Nikki, Freezing, Zero no Tsukaima, więc może być też coś podobnego, ale nie musi.

Dosyć dokładną listę mam tu http://anime.tanuki.pl/strony/uzytkownik/arkzyw/oceny?vstatgroup=0&common=0&sortby=aid - w większości starocie, luka kilka lat i nie wiem od której strony się teraz za anime zabrać. Będę wdzięczny za wszelkie propozycje.

1.

Mieszanka wszystkiego (poza fantasy/sci-fi, ale są rzeczy nadprzyrodzone), Yamada-kun no 7-nin no Majo. Seria opowiada o delikwencie, który przez pewne okoliczności nie ma przyjaciół w szkole, wszyscy go unikają, etc. Pewnego dnia spotkał najlepszą uczennicę z klasy i jednocześnie ze szkoły na schodach. Dumny protagonista (Yamada) wyprzedza ją i potyka się przez co oboje upadają na ziemie, a oni sami zamieniają się ciałami. Ogólnie bardziej polecam mangę, bo w anime troche rzeczy pokręcili i pozmieniali. W anime jest ładna kreska, genialny ost.

Akagami no Shirayuki-hime, trochę dziewczęca seria, ale warta uwagi. Seria głownie opiera się na relacji bohaterki z drugim księciem królestwa Claines. Pierwszy sezon jest taki, że gdy bohaterka trafia do zamku, to co chwile ktoś ją chce wywalić xD

Za to drugi sezon jest dużo lepszy, romans się rozwija, jest dużo sytuacji, które trzymają w napięciu.

Shinsekai Yori, seria, która zasługuje na dziesiątkę. Fantasy, z*******y dramat, ogółem wciąga mocno. Pierwsze odcinki mogą nudzić, a 8 odcinek może mocno razić, ale później to się tak rozkręca, że tego się przewidzieć nie da.

2.

Death Note, popularna seria, nie da się jej nie znać. Do 29-30 odcinka jest genialna, potem już trochę spada z poziomu. To było moje pierwsze anime i obejrzałem te 37 odcinków w dzień.

Steins;Gate, po prostu arcydzieło (imo), nie przewidywalne, rozkręca się z czasem

Kiseijuu, trochę romansu, pasożyty, krew, genialny ost, jeden z lepszych rozwojów bohatera z poziomu pizdy do kozaka.

Nana, typowy świat ludzi, czyli romanse, zdrady, seks (spokojnie, to nie jest żadne ecchi/hentai). Do tego genialna muzyka. 10/10

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Emm...szukam anime!

Death Note, Kiseijuu, Code Geass, Shinsekai Yori

Opublikowano

Dzięki wielkie!

Sam właściwie nie wiedziałem, jakie tytuły chciałbym dostać, a tu właściwie wszystkie wydają się ciekawe, a na niektóre pewnie szybko bym nie trafił (Yamada-kun no 7-nin no Majo, Akagami no Shirayuki-hime - chyba głównie o takie mi chodziło pisząc "wątek romatyczny").

Death Note...co jakiś czas gdzieś, coś o tym słyszę, więc chyba czas w końcu obejrzeć.

Code Geass...ludzie piszą, że sporo jest nawiązań do legendarnego Ginga Eiyuu Densetsu, które u mnie jest na szczycie, więc to chyba 'must watch' dla mnie.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: nwm
Anime podobne do poszukiwanego:  Coś podobnego do Mirai Nikki (oprócz death note)
Link do MALa:  Nie wiem co to.

@Zeciarz

@harry22

A gdzie mogę to obejrzeć z polskimi napisami?

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

Gatunek: nwm

Anime podobne do poszukiwanego:  Coś podobnego do Mirai Nikki (oprócz death note)

Link do MALa:  Nie wiem co to.

@Biter.

Big Order- ten sam autor,dużo podobieństw, leci w tym sezonie.

/edit

Hmm nw ale możesz zobaczyć jeszcze Btooom!-ludzie uwięźieni na wyspie walczą o życie,

Deadman wonderland- w sumie główny bohater też pi*da to możesz zobaczyć.

Edytowane przez harry22

Opublikowano

Szukam Anime!!

Gatunek: Dawno nie oglądałem,a w tym miesiącu na to mnie jakoś dziwnie bierze.,w każdym razie jakiś Harem? którego nie widziałem.

Podobne do poszukiwanego : -

MAL : http://myanimelist.net/animelist/BornVillain69

Dzięki z góry..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Szukam anime w ktorym glowny bohater bedzie kozakiem w tym co robi, nie koniecznie chodzi mi tu o walke, gatunek dowolny (jak mialbym sie okreslic to glownie chodzi mi o jakis psychologiczny badz tez komedie lub romans, aczkolwiek nie ma to wiekszego znaczenia), fajnie by tez bylo gdyby anime bylo godne zapamietania, nie chce by to byl nudny zabijacz czasu :) 

Opublikowano

Szukam Anime!!

Gatunek: Dawno nie oglądałem,a w tym miesiącu na to mnie jakoś dziwnie bierze.,w każdym razie jakiś Harem? którego nie widziałem.

Podobne do poszukiwanego : -

MAL : http://myanimelist.net/animelist/BornVillain69

Dzięki z góry..

@BornVillain

Wymienię ci co znam a czego nie masz na mal-u:

11eyes

Amagami SS- nie do końca harem bo każdej bohaterce poświęcono 4odcinki,+2sezon gdzie masz kontynuacje każdego związku w 2odcinkach,przyjemna seria,

Asobi ni iku yo

Asu no yoichi

BlazBlue; After memory

Campione

Chrome shelled regios

Daitoshokan no hitsujikan

Dakara boku wa h ga dekinai

Denpa kyoushi

Dragon crisis

Hagure yuusha no Aesthetica

Szukam anime w ktorym glowny bohater bedzie kozakiem w tym co robi, nie koniecznie chodzi mi tu o walke, gatunek dowolny (jak mialbym sie okreslic to glownie chodzi mi o jakis psychologiczny badz tez komedie lub romans, aczkolwiek nie ma to wiekszego znaczenia), fajnie by tez bylo gdyby anime bylo godne zapamietania, nie chce by to byl nudny zabijacz czasu :)

@Szywacz

Zobacz Hyouka

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: Typu Naruto/SAO (Glownie walki, moze i jakies skille jak w przypadku sao czy magia.)
Anime podobne do poszukiwanego: To co wyzej.
Link do MALa: Nie mam lecz obejrzalem juz Naruto i SAO i bardzo mi sie spodobaly, szukam podobnych. Byle by nie mialy po 20 odcinkow na serie i aby moze juz z 1 seria byla przynajmniej zakonczona lub miala duzo odcinkow zebym sie nie nudzil. Cos bardzo wciagajacego:3

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

Gatunek: Typu Naruto/SAO (Glownie walki, moze i jakies skille jak w przypadku sao czy magia.)

Anime podobne do poszukiwanego: To co wyzej.

Link do MALa: Nie mam lecz obejrzalem juz Naruto i SAO i bardzo mi sie spodobaly, szukam podobnych. Byle by nie mialy po 20 odcinkow na serie i aby moze juz z 1 seria byla przynajmniej zakonczona lub miala duzo odcinkow zebym sie nie nudzil. Cos bardzo wciagajacego:3

Fair tail-2sezony,1 ma 175 odcinków,2 jeżeli wliczymy w to ft zero to bedzie 102 odcinki(zakończone)1kinówka

Bleach-1sezon 366odcinków(zakończone)4kinówki

D.gray-man-1sezon 103odcinki(zakończone)zapowiedziana kontynuacja

One piece-1sezon(kontynuowany) obecnie 737 odcinków,13kinówek

HxH hunter x hunter,

Katekyo hitman reborn,

może jeszcze Dragon ball.

W każdym znajdziesz walki,wpisałem Ci wszystkie dłuższe serie które znam.

Co do SAO to nie znajdziesz czegoś dłuższego i podobnego.

Edytowane przez harry22

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: Romans, komedia, magia
Anime podobne do poszukiwanego: Zero no Tsukaima, KonoSuba

Akagami no Shirayuki-hime, brak magii, rozpisałem się o tym anime na 196 stronie

Hai to Gensou no Grimgar, podobne klimatycznie do Konosuby, leciało w tym samym sezonie, jest trochę bardziej poważniejsze i lepsze. Ale... gobliny xD

Kamisama Hajimemashita ma wszystko co chcesz

Nagi no Asukara, typowej magii nie ma, ale seria z gatunku romans/dramat (czasem komedia się pojawia) to jest po prostu must watch, piękna kreska, dobry ost

Noragami, czuć trochę romansu, pełno komedii, magia, dobra animacja, ost mi przypadł do gustu, osobiście mi się seria baardzo podobała i czekam na 3 sezon

Sekirei to co chciałeś + ecchi, brak 3 sezonu

Yamada-kun to 7-nin no Majo, również się o tym wcześniej rozpisałem

Opublikowano

Szukam anime!

Anime podobne do poszukiwanego: To co wyzej.

Link do MALa: Nie mam lecz obejrzalem juz Naruto i SAO i bardzo mi sie spodobaly, szukam podobnych. Byle by nie mialy po 20 odcinkow na serie i aby moze juz z 1 seria byla przynajmniej zakonczona lub miala duzo odcinkow zebym sie nie nudzil. Cos bardzo wciagajacego:3

Hunter x Hunter idealny tytuł

Opublikowano

Rośnie mi to Plan To Watch i rośnie, a i tak potem oglądam coś czego tam nie ma. Trzeba uszczuplić poniższą listę:

http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01?status=6

Co z tego jest według was warte obejrzenia? Tylko chociaż jedno zdanie zachęcające napiszcie, bo mało mi to da jak wypiszecie kilka tytułów i "O! Te obejrzyj bo fajne".

Grisaia no Kajitsu. Dlaczego? W dwóch sezonach znajdziesz praktycznie wszystko. Kazirodztwo (nie dosłownie), gwałty, zabójstwa, aspekt psychologiczny (w jakiś sposób szycha gangu oddziałuje na głównego bohatera), kanibalizm, harem, komedię, szkołę, fajną historię (motyw snajpera mi się z*********e podobał), wojsko, lekki romans. Dodatkowo bohater to zimny sukinsyn. Grisaia no Kajitsu, potem odcinek specjalny 40 minutowy a'la kinówna, potem drugi sezon Grisaia no Rakuen.

Opublikowano

Rośnie mi to Plan To Watch i rośnie, a i tak potem oglądam coś czego tam nie ma. Trzeba uszczuplić poniższą listę:

http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01?status=6

Co z tego jest według was warte obejrzenia? Tylko chociaż jedno zdanie zachęcające napiszcie, bo mało mi to da jak wypiszecie kilka tytułów i "O! Te obejrzyj bo fajne".

Shinsekai Yori - mindfuck, dziwny klimat, ciekawa fabuła, brak openingu, dramat, okrucieństwo, może być momentami trudne do odebrania. Chyba nie znajdziesz w tym dziale osoby, która by Ci tego nie poleciła :P 

QtiV6xY.gif