Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek:Magia coś najlepiej z 2k15/16 [najnowsza kreska c: ] , do tego może być też komedia lub magie ale ze szkołą

Anime podobne do poszukiwanego: Yamada-kun to 7-nin no Majo 

Link do MALa: myanimelist.net/animelist/nevil112

Kokoro Connect + speciale

Kyoukai no Kanata + kinówka

Angel Beats!

Niepodobne, ale warte uwagi

Noragami

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam mangi z tematyki horror/gore, coś ze starszych tytułów (nowe też podawajcie). 

Pytanie do osób co siedzą w manhwie @Wokoren™ , @1373230489-U611928.pngselweron

Kiedyś tam zetknąłem się z The Breaker i teraz naszła mnie chęć do zakupu. Jednakże patrzę w sklepie, i jest również The breaker: new waves. Orientujecie się może czy jest to ta sama historia, czy kompletnie co innego?

Kontynuacja, tzw. drugi sezon.

Horror i gore - shin angyo onshi, doubt, judge, life is money, immortal regis+cavalier of the abyss, drifters, gantz, apocalypse no toride, i am hero, mahou shoujo of the end, Area D, ousama game, oukoku game, sprite, darwin's game, ubel blatt, gringo 2061, girl may kill, archlord, berserk, online: the comic, magician, 0.0 Mhz, marginal operation (?), dolls fall, Trace 2.0, vagabond, red storm, kamisama no iuutori

Poza tym, dwie uwagi.

Pierwsza, ten dział jest już martwy.

Druga, panie @indywidualistaA , my już od dawna nie siedzimy w żadnych mangach czy manhwach, może okazjonalnie z nudów się coś poszuka. A tak to tylko novelki chińskie i koreańskie: głównie wuxie i xianxie ale też i vrmmo, back in time, crossing worlds i takie tam różne. Teraz w sumie tylko dziennie dawki chapterów bo wszystko przeczytane. Ten świat prezentuje się o wiele lepiej niż świat anime i mang, wystarczy trochę wyobraźni, dobrej klimatycznej muzyki i znajomość angielskiego.

Anime to pranie mózgu i nic więcej, szczerze to żadnego odcinka w ostatnie 2-3 miesiące nie ruszyłem. Nie ma co dziwić jak w wiosennym były może 2-3 tytuły na moje minimalne standardy, a letni już zapowiada się na 0.

Opublikowano

Dopiero zaczynam zagłębianie się w anime z gatunku shoujo ale co z tej listy możecie mi polecić na początek:

Kaichou wa maid sama!
Ouran Highschool Host Club
Toradora
Sukitte ii na yo 
Special A 
Tonari no Kaibutsu kun 
 Ao Haru Ride

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Siemasz ludu, podacie jakiegoś animca w którym bohater sam lubi rzucać się na duże grupki osób? Coś w stylu jak Natsu jednak pamiętajcie, że podałem tylko przykład ^^

Nadal też szukam jakiegoś animca z bogami itp.

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Kodzi12?status=2

Patrząc na twoje oceny, to pewnie wszystko przełkniesz..

dungeon ni deai wo motomeru no wa machigatteiru darou ka

nanatsu no taizai

Opublikowano

Szukam mangi z tematyki horror/gore, coś ze starszych tytułów (nowe też podawajcie). 

Pytanie do osób co siedzą w manhwie @Wokoren™ , @1373230489-U611928.pngselweron

Kiedyś tam zetknąłem się z The Breaker i teraz naszła mnie chęć do zakupu. Jednakże patrzę w sklepie, i jest również The breaker: new waves. Orientujecie się może czy jest to ta sama historia, czy kompletnie co innego?

Kontynuacja, tzw. drugi sezon.

Horror i gore - shin angyo onshi, doubt, judge, life is money, immortal regis+cavalier of the abyss, drifters, gantz, apocalypse no toride, i am hero, mahou shoujo of the end, Area D, ousama game, oukoku game, sprite, darwin's game, ubel blatt, gringo 2061, girl may kill, archlord, berserk, online: the comic, magician, 0.0 Mhz, marginal operation (?), dolls fall, Trace 2.0, vagabond, red storm, kamisama no iuutori

Poza tym, dwie uwagi.

Pierwsza, ten dział jest już martwy.

Druga, panie @indywidualistaA , my już od dawna nie siedzimy w żadnych mangach czy manhwach, może okazjonalnie z nudów się coś poszuka. A tak to tylko novelki chińskie i koreańskie: głównie wuxie i xianxie ale też i vrmmo, back in time, crossing worlds i takie tam różne. Teraz w sumie tylko dziennie dawki chapterów bo wszystko przeczytane. Ten świat prezentuje się o wiele lepiej niż świat anime i mang, wystarczy trochę wyobraźni, dobrej klimatycznej muzyki i znajomość angielskiego.

Anime to pranie mózgu i nic więcej, szczerze to żadnego odcinka w ostatnie 2-3 miesiące nie ruszyłem. Nie ma co dziwić jak w wiosennym były może 2-3 tytuły na moje minimalne standardy, a letni już zapowiada się na 0.

Dzięki wielkie :P

Wiem, że już w tym nie siedzicie, ale jesteście jedynymi osobami, które de facto, mają największą wiedzę jeśli chodzi o "kolorowanki" :P.

gfgdf

Opublikowano

Siemasz ludu, podacie jakiegoś animca w którym bohater sam lubi rzucać się na duże grupki osób? Coś w stylu jak Natsu jednak pamiętajcie, że podałem tylko przykład ^^

Patrząc na twoje oceny, to pewnie wszystko przełkniesz..

dungeon ni deai wo motomeru no wa machigatteiru darou ka

nanatsu no taizai

Spróbuje z dungeon, ale nanatsu no taizai nawet nie spróbuje. Nienawidzę takiej kreski ;d Tzn, postaci które mają jak dla mnie dziecięcą twarz, są mali a napakowani jak Goku.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Beelzebub?

Oglądałem chyba kiedyś ale porzuciłem z tego co pamiętam ;d

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Oglądałem chyba kiedyś ale porzuciłem z tego co pamiętam ;d

Zettai Karen Children: The Unlimited - Hyoubu Kyousuke

Samurai Champloo

Opublikowano

Dopiero zaczynam zagłębianie się w anime z gatunku shoujo ale co z tej listy możecie mi polecić na początek:

Toradora
Tonari no Kaibutsu kun 

Te dwie serie polecam na początek. Zwłaszcza Tonari, który wg mnie był bardzo dobry. Możesz jeszcze sprawdzić Lovely Complex

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Kaichou wa maid sama!
Ouran Highschool Host Club
Toradora
Sukitte ii na yo 
Special A 
Tonari no Kaibutsu kun 
 Ao Haru Ride

W kolejności, w której moim zdaniem warto zacząć

Toradora to po prostu must watch (ale to nie shoujo)

2. Kaichou wa Maid-sama!

3. Sukitte ii na yo

4. Tonari no Kaibutsu-kun

Special A i Ao Haru Ride mnie nudziły, ale bardziej poleciłbym Ao Haru Ride.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime typu "gość został skrzywdzony( zabito mu rodzinę czy coś) i musi się zemścić"

http://myanimelist.net/animelist/BR3ND&status=1

Akame ga kill, boku dake ga Inai  Machi (coś w tym jest, ale wątpie żeby ci o to chodziło), Zetsunen no tempest 

Wszystkie oglądałem, lepiej sprawdź mala :P

haha, no to powinienneś wysłać dobry link bo mi pokazało tylko 3 które są aktualnie oglądanie :P http://scr.hu/38lm/ynnkr

W takim razie sorki, ale nic innego mi nie przychodzi na myśl :P

Edytowane przez Bezimienny.
Opublikowano

Szukam anime typu "gość został skrzywdzony( zabito mu rodzinę czy coś) i musi się zemścić"

http://myanimelist.net/animelist/BR3ND&status=1

Harry Potter xD

A tak na poważnie:

Phantom

Dogs: Bullets & Carnage (jest wątek)

Kill la kill

M3: Sono Kuroki Hagane

Shingeki no Bahamut

Owari no Seraph

#MogłoMiSięCośPojebać

gfgdf

Opublikowano
haha, no to powinienneś wysłać dobry link bo mi pokazało tylko 3 które są aktualnie oglądanie :P http://scr.hu/38lm/ynnkr

http://scr.hu/8zna/thvj9 - tak ciężko się domyślić? 

Ao no Exorcist - de facto nie ma takiej typowej zemsty, ale główny bohater traci ważną osobę i potem zmienia swoje życie
Arslan Senki - młody władca traci ojca i musi odzyskać swój kraj z rąk nieprzyjaciela, mszcząc się na najeźdźcach  
Claymore - pasuje do kryterium, ale jak i dlaczego to nie powiem (za duży spoiler fabuły)
Darker than Black - tak jak wyżej
Jormungand - głównemu bohaterowi zostaje zabita cała rodzina, a on sam dołącza do ludzi, którzy ową broń sprzedali
Kill la Kill - bodajże szuka zabójcy ojca
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - tutaj jest zaś w drugą stronę, główny bohater ciągle zabijał ludzi i w pewnym momencie postanowił, że  będzie ich bronić i nigdy już nikogo nie zabije
Zankyou no Terror - kryterium pasuje

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

http://scr.hu/8zna/thvj9 - tak ciężko się domyślić? 

Ao no Exorcist - de facto nie ma takiej typowej zemsty, ale główny bohater traci ważną osobę i potem zmienia swoje życie
Arslan Senki - młody władca traci ojca i musi odzyskać swój kraj z rąk nieprzyjaciela, mszcząc się na najeźdźcach  
Claymore - pasuje do kryterium, ale jak i dlaczego to nie powiem (za duży spoiler fabuły)
Darker than Black - tak jak wyżej
Jormungand - głównemu bohaterowi zostaje zabita cała rodzina, a on sam dołącza do ludzi, którzy ową broń sprzedali
Kill la Kill - bodajże szuka zabójcy ojca
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - tutaj jest zaś w drugą stronę, główny bohater ciągle zabijał ludzi i w pewnym momencie postanowił, że  będzie ich bronić i nigdy już nikogo nie zabije
Zankyou no Terror - kryterium pasuje

Nie ciężko, mój błąd, przeprosiłem za nieuwagę, więc nie ma po co tego dalej ciągnąć.

@BranD

Magi: Sinbad no Bouken (nie ma konkretnej zemsty ale strata kogoś jest zapoczątkowaniem). Ale widzę że porzuciłeś Magi: Labrynt po 4 odcinku dając ocenę 4, wiec pewnie i to nie będzie ci się z jakiegoś powodu podobać.

Polecam też Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu, mimo że jest całkowicie nie to tego co szukasz, ale na pewno seria godna ogarnięcia. xP  

boku dake ga Inai Machi masz na plan to hold, a mówiłeś, że oglądałeś to może czas uaktualnić mal'a :)

Edytowane przez Bezimienny.
Opublikowano (edytowane)

Siema plebsy, szukam jakiejś mangi, manhwy lub chujwieco.

Byle nie nudziło i działało na wyobraźnię. Piździ gorącem przez ostatnie dni, że odechciewa się wszystkiego, a szczególnie tych zjebanych anime.

Z wyrazami szacunku i lekkiej pogardy,

spizgany upałem Madman.

/Edit

To jest ukryta treść, proszę
Edytowane przez TheMadMan9512

417711489342956987022.png

Opublikowano

Byle nie nudziło i działało na wyobraźnię. Piździ gorącem przez ostatnie dni, że odechciewa się wszystkiego, a szczególnie tych zjebanych anime.

spizgany upałem Madman.

/Edit

Kumo desu ga, Nani ka?

Tate no Yuusha no Nariagari

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

spizgany upałem Madman.

/Edit

Ssij jaja. - Powiedział pieszczotliwie i następnie zaproponował. - Może:

• Akumetsu; Zaliczyłem 1/3 rozdziałów i nawet przystępne, ale mają możliwość zrobić gorszego głównego bohatera.
  • Monster; Dobry kryminał.
  • Yankee-kun to Megane-chan; O wszystkim i o niczym można powiedzieć. Przyjemny w odbiorze, ale zapychacz.
  • Zetman; Pewnie widziałeś animacje, ale manga zdecydowanie lepiej poprowadzona.
Opublikowano

Czy ktoś ma możliwość zapodania przetłumaczonych rozdziałów mangi Shingeki no Kyojin od 51 chapka? Na chomikuj straciłem transfer a nie chce zasilać tego rakowego portfela.

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś ma możliwość zapodania przetłumaczonych rozdziałów mangi Shingeki no Kyojin od 51 chapka? Na chomikuj straciłem transfer a nie chce zasilać tego rakowego portfela.

Raczej po polsku nie znajdziesz. Jak chcesz passy do chomika z 1GB(tylko mi nie zmieniaj xD), to pisz PW. :D

@Edit

Spróbuję jeszcze zuploadować gdzieś bo mam od 51-67. :v

Edytowane przez sebasku√6