Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: ---

Anime podobne do poszukiwanego:  Coś podobnego do Mirai Nikki (oprócz death note)

LinkdoMALa:  ---

Big order - ten sam autor

Deadman wonderland

Warto czytać real account?

gfgdf

Opublikowano

Hej misie kolorowe, szukam animca najlepiej tak 12-24 odc nie wiecej.

Chodzi mi dokladnie o coś lekkiego przyjemnego jakiś 12 odcinkowiec który wchłonę w 1 nocke np, taka lekka seria typu wlasnie Torradora, Sakurasou No Pet Na Kanojo, Kokoro Connet, Nagi no Asakura,

Chodzi mi o takie gatunki jak okurchy zycia, romans, zycie szkolne- Wiecie, cos takiego przyjemnego rozumiecie mnie. Nie obraziłbym sie jakby byly tam jakieś dodatkowe super moce, np

Z góry dzieki, licze na Was! ;3

Kyoukai no Kanata mi się cholernie podobało, dla mnie z*******e anime. Szkolne, walki, lekki romans, troche taka komedia, fabuła, supermoce, dramat

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Hej misie kolorowe, szukam animca najlepiej tak 12-24 odc nie wiecej.

Chodzi mi dokladnie o coś lekkiego przyjemnego jakiś 12 odcinkowiec który wchłonę w 1 nocke np, taka lekka seria typu wlasnie Torradora, Sakurasou No Pet Na Kanojo, Kokoro Connet, Nagi no Asakura,

Chodzi mi o takie gatunki jak okurchy zycia, romans, zycie szkolne- Wiecie, cos takiego przyjemnego rozumiecie mnie. Nie obraziłbym sie jakby byly tam jakieś dodatkowe super moce, np

Z góry dzieki, licze na Was! ;3

Polece 2 sezony po 24 odcinków:

Clannad

Clannad: After Story

Clannad to gówno i syf, mnie się nie podobało, ale obejrzyj to dla After Story, bo warto.

Opublikowano

Zeciarz mordeczko, ogladalem juz Kyoukai no Kanata jeszcze film musze nadrobić =d.

Chciałbym powtórzyć, szukam animca z lat 2k13-16- Chce wlasnie w kategorii: Romans, zycie szkolne, okruchy zycia, jakieś paranormalne lub super mocno było by super ;d.

3majcie mojego mala- http://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Chcialbym zebyscie dawali mi ten jakieś perełki, lub animce które Wam przypadło do gustu bardzo dobrze, nie muszą byc z kategorii co wymienilem wyzej. Licze na Was ^^!

Opublikowano (edytowane)

Zeciarz mordeczko, ogladalem juz Kyoukai no Kanata jeszcze film musze nadrobić =d.

Chciałbym powtórzyć, szukam animca z lat 2k13-16- Chce wlasnie w kategorii: Romans, zycie szkolne, okruchy zycia, jakieś paranormalne lub super mocno było by super ;d.

Chcialbym zebyscie dawali mi ten jakieś perełki, lub animce które Wam przypadło do gustu bardzo dobrze, nie muszą byc z kategorii co wymienilem wyzej. Licze na Was ^^!

Tasogare Otome x Amnesia

Hyuoka.

True Tears

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai. polecam mocno, ma wszystko co chciałeś + mocny dramat.

Charlotte to samo, ma wszystko co chciałeś, nieprzewidywalne, polecam.

Wymieniony wyżej Clannad.

Golden Time również spoko, romansik jest, dramacik jest, szkolne życie jest, paranormalnych nie ma, ale jest (niezbyt mocny spoiler, bo dowiadujesz się o tym w którymś z początkowych odcinków)

amnezja.

Hyouka

Obejrzałbym coś takiego postapo, coś jak Shinsekai Yori, najlepiej coś, co było wydane w BD.

http://myanimelist.net/animelist/Zeciarz

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Shingetsutan Tsukihime

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!
Gatunek: Romans + akcja, walki, te wybuchy, te emocje. Też jest druga opcja romans+może jakiś dramat chociaż nie koniecznie. Dobrze by było, gdyby jakiś związek nie rodził sie między postaciami w 11 odcinku, a anime kończyło w 12.
Anime podobne do poszukiwanego: -----------
Link do MALa: http://myanimelist.net/profile/Iveth

Edytowane przez xeno4141

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

Gatunek: Okruchy życia, komedia, lekki romans mógłby być, no i dramat

Anime podobne do poszukiwanego: Hyouka, Tamako Market, albo coś w stylu Nisekoia

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Zeciarz

Chuunibyou demo Koi ga Shitai

Nijiiro Days (Teraz wychodzi, mimo, że z gatunku shoujo, to przyjemnie się ogląda)

Ushinawareta Mirai wo Motomete

Szukam anime!

Gatunek: Romans + akcja, walki, te wybuchy, te emocje. Też jest druga opcja romans+może jakiś dramat chociaż nie koniecznie. Dobrze by było, gdyby jakiś związek nie rodził sie między postaciami w 11 odcinku, a anime kończyło w 12.

Anime podobne do poszukiwanego: -----------

Link do MALa: http://myanimelist.net/profile/Iveth

Spróbuj Kara no Kyoukai.

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Szukam anime!

Anime podobne do poszukiwanego: Hyouka, Tamako Market, albo coś w stylu Nisekoia

Nijiiro Days (Teraz wychodzi, mimo, że z gatunku shoujo, to przyjemnie się ogląda)

Co do pierwszej serii

NFC21M3.png

Mam pytanie do coeboe p Nijiiro Days. Czy to jest podobne do Kimi to Boku? Jeśli tak to sobie odpuszczę, nie lubię słodkich, tulących się przyjaciół. Zwłaszcza z kreską podobną do Free.

Opublikowano

Szukam anime!

Co do pierwszej serii

NFC21M3.png

Mam pytanie do coeboe p Nijiiro Days. Czy to jest podobne do Kimi to Boku? Jeśli tak to sobie odpuszczę, nie lubię słodkich, tulących się przyjaciół. Zwłaszcza z kreską podobną do Free.

A to sorry, przeoczyłem jakoś to.

Em, nwm jak to wyglądało we  Free. Jest grupka kumpli, używają zdrobnień do swoich imion. Starają się zdobyć swoją sympatię - choć nie kłamiąc, jakaś z*****a yaoistka i tak będzie doszukiwała ukrytych kontekstów. Zobacz sobie jeden odcinek, i oceń sam. Odcinek trwa z 15 minut także szybko się z tym uporasz :P. 

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

Są jakieś warte uwagi serie, które wyszły w tym roku? Niech będą zakończone fabularnie (np. zankyo no terror) a nie reklamą mangi, bo tego zabiegu nienawidzę, ogladam by poznać pełną historie a nie by poczuc głód.

@down

czyli chujnia jednym słowem :(

na szczescie mam do obejrzenia serie, ktorych nie chcialem obejrzeć z roznych powodow, jak nielubienie niedopowiedzianych historii czy strach przed brutalnościa, czy obrzydliwą kreską, postaciami - shinsekay yori, rainbow, darker than black, basilisk, może też rusze w koncu monogatari series second season, ale wątpie to jest bardzo trudna seria jesli chce się rozumiec pod wzgledem psychologicznym 100% historii danej postaci, jej przemiany, przyczyny problemów, a to wszystko jest ukryte za pewnymi symbolami

Edytowane przez Royal3
Opublikowano (edytowane)

Są jakieś warte uwagi serie, które wyszły w tym roku? Niech będą zakończone fabularnie (np. zankyo no terror) a nie reklamą mangi, bo tego zabiegu nienawidzę, ogladam by poznać pełną historie a nie by poczuc głód.

Sporo osób jarało się Boku Dake ga Inai Machi, ale w pewnym momencie coś ponoć się zjebało/czegoś było za mało(sam nie oglądałem, więc wypowiadam się na podstawie opinii innych osób ), lecz i tak było dobre. Tak, to jeszcze pojawiło się coś takiego jak Dimension W, Ajin... Ogółem oglądałem z ~10+ serii z sezonu zimowego 15/16 i żadnej nie skończyłem - może to Ci pozwoli wyrobić sobie jakąś opinię. Z aktualnego sezonu oglądam Koutetsujou no Kabaneri i Boku no Hero Academia, ale w obu przypadkach raczej nie ma możliwości, żeby te animce zakończyły się w 1 serii. Planuję zapoznać się jeszcze z Joker Game(klimaty II wojny światowej jak dobrze pamiętam). Jeszcze oglądałem Kuromukuro, ale jakoś odpadłem przy 5 odcinku, choć złe nie było - możliwe, że wrócę. Jak lubisz yaoi to polecam Super Lovers, jestem na 3 epku i jest boskie. xD

Edit:

Ja p******e, robię tyle błędów interpunkcyjnych, składniowych i powtórzeń, że mnie oczy szczypio.

Edytowane przez sebasku√6
Opublikowano

@down

czyli chujnia jednym słowem :(

na szczescie mam do obejrzenia serie, ktorych nie chcialem obejrzeć z roznych powodow, jak nielubienie niedopowiedzianych historii czy strach przed brutalnościa, czy obrzydliwą kreską, postaciami - shinsekay yori, rainbow, darker than black, basilisk, może też rusze w koncu monogatari series second season, ale wątpie to jest bardzo trudna seria jesli chce się rozumiec pod wzgledem psychologicznym 100% historii danej postaci, jej przemiany, przyczyny problemów, a to wszystko jest ukryte za pewnymi symbolami

Jak żeś jeszcze Rainbow, ani Darker than Black nie widział to po co ty się o tytuły prosisz. Zapierniczaj oglądać.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Szukam mangi!

A dokładnie szukam rozdziałów Bleacha od ostatniego odcinka anime, ma ktoś może na dysku zapisane te dawne chaptery czy może na jakimś serwerze online znajde?

Opublikowano

Szukam mangi!

A dokładnie szukam rozdziałów Bleacha od ostatniego odcinka anime, ma ktoś może na dysku zapisane te dawne chaptery czy może na jakimś serwerze online znajde?

Aktualne (czyli tak do pół roku wstecz) masz na tej stronie - http://senpai.com.pl/

Wcześniejsze ( rok 2014-2016) są tutaj - http://www.manga-lib.pl/index.php/manga/info/bleach

Jeszcze wcześniejszych niestety nie ma online. Będziesz musiał szukać na chomikuj

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Szukam anime!

Obejrzalem Bleacha, Naruto, DB, NGNL, Death note,one punch mana, shingeki no kyucos tam- nie warte uwagi i poszukuje jakiegis anime do zbicia czasu, jakiegos sztosa najlepiej z nowszych(nie koniecznie). Daje + kazdemu ktory cos poleci.

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

Macie jakieś anime?

Tematyki:

Samochody,narkotyki,Breakind Bad,The Walkind Dead,Gry,Informatyka

Słyszałem o Initial-D ale nie wiem ;/

tumblr_nmo4nb4PxQ1r8m9e8o1_250.gif

Opublikowano

Macie jakieś anime?

Tematyki:

Samochody to tylko Redline ogarniam, o zombiakach to High School of The Dead, gry to No Game No Life, Log Horizon.

Odnośnie narkotyków to jest to temat taboo ponad wszystkie inne w Japonii, więc nie uświadczysz chyba serii skupionej na tym. Ewt. z jakichś anime o gangach/grupkach to Gangsta! i Durarara!! mi się kojarzy.

Opublikowano

Macie jakieś anime?

Tematyki:

Jak narkotyki to Grisaia no Kajitsu, tam jeszcze znajdziesz kanibalizm, kazirodztwo, harem, szkolne życie, romans i wiele innych spektakularnych rzeczy.

Opublikowano

Szukam mangi z tematyki horror/gore, coś ze starszych tytułów (nowe też podawajcie). 

Pytanie do osób co siedzą w manhwie @Wokoren™ , @1373230489-U611928.pngselweron

Kiedyś tam zetknąłem się z The Breaker i teraz naszła mnie chęć do zakupu. Jednakże patrzę w sklepie, i jest również The breaker: new waves. Orientujecie się może czy jest to ta sama historia, czy kompletnie co innego?

gfgdf