Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedna prosta sprawa. Bohater/ka z początku jest obojętny (neutralny) lub dobry, a następnie staje się zły (ale tak prawdziwie zły,a nie jakieś słuszne cele... Chyba, że w ostateczności jak będzie brak pomysłów). Resztę pozostawiam wam! :x

Odpada Death Note, Code Geass i Hellsing ;-;

wLvS201.png
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jedna prosta sprawa. Bohater/ka z początku jest obojętny (neutralny) lub dobry, a następnie staje się zły (ale tak prawdziwie zły,a nie jakieś słuszne cele... Chyba, że w ostateczności jak będzie brak pomysłów). Resztę pozostawiam wam! :x

Odpada Death Note, Code Geass i Hellsing ;-;

School days pasuje idealnie, mimo tego, że na pewno nie o taki typ anime Ci chodziło xD

Ogólnie polecam, dziwne anime, mnie wciągnęlo w sumie.

Opublikowano

Szukam Anime!!

Gatunek : Duchy,Youkai,Tajemnice.,tego typu sprawy.

Anime ,,podobne,, do szukanego : Natsume Yuujinchou,Hyouka

MAL : http://myanimelist.net/animelist/BornVillain69

Musi to być dobre tak na wieczór !

Dzięki z góry..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Szukam Anime!!

Dzięki z góry..

InuYasha - na wieczór raczej nie, bo to dość długie anime, ale idealnie pasuje - są duchy, są youkai, jest historia owiana lekką tajemnicą trochę romansu jak i komedii

Nurarihyon no Mago - duchy oraz youkai - jak najbardziej. Tajemnica też jest, ale niestety anime zekranizowane w jakiejś połowie

D.N.Angel - tak na wpół pasuje, bo jest tajemnica, są duchy jak i coś na kształt aniołów jednak próżno szukać youkai - tytuł stary, dość prosty, ale fabularnie elegancko.

Death Note - aż dziw bierze, ze nie widziałeś. Fakt faktem tytuł psychologiczny, ale tajemnica, zagadki i te sprawy powinny Cię zainteresować

Seirei no Moribito - duchy i youkai to dość daleki plan, ale jest fajna tajemnica odnośnie przeszłości bohaterki

Yu Yu Hakusho - ogólnie raczej mało pasuje z tego o co prosiłeś, ale są bohaterowie demony/youkai, a po drugie doza dobrej klasycznej napierdalanki zawsze w cenie.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Szukam Anime!

Gatunek : świat post-apokaliptyczny, duże umiejętności walki bohaterów, trochę dramatu i romansu :D

Podobne anime : Sword Art Online, Attack on Titan

Opublikowano

Szukam Anime!

Gatunek : świat post-apokaliptyczny, duże umiejętności walki bohaterów, trochę dramatu i romansu :D

Podobne anime : Sword Art Online, Attack on Titan

Shinsekai yori

Owari no Seraph

Guilty Crown

gfgdf

Opublikowano

Siemka szukam anime postapo ale bez żadnych mechów potworów mutantów magi mocy i tp zwyczajne anime przedstawiające jakiś wypadek czy coś (Tokyo Magnitude 8.0 tak dla porównania o co mi chodzi)

Opublikowano

Szukam anime!

1. Jak dobrze wszyscy wiemy, czasy średniowiecze nie było kolorowe, a zamiast używania drewna do rozpalenia ognia, używało się heretyków.  Chciałbym, żeby fabuła skupiała się na bohaterze (czy też bohaterce), który jest demonem/czarownikiem oraz stara się żyć w tym świecie, a jego życie stale dręczą duchowni itp. (dla porównania Junketsu no Maria, tylko bardziej realistycze/brutalniejsze - chyba za wysokie wymagania, co nie?)

2.  Znajdzie się coś na podobieństwo Overlorda (nie chodzi o zamknięcie w grze)? 

No więc tak to widzę :s

MAL: http://myanimelist.net/animelist/called?status=2

gfgdf

Opublikowano
Szukam Anime!!

Gatunek : szkole, zagadki, mogą być jakieś nadprzyrodzone moce czy duchy, taki klimat trilleru/horroru

Anime ,,podobne,, do szukanego : Another, Boku Dake ga Inai Machi (wiem, że się nie skończyło jeszcze, ale było tam coś takiego)

Dam listę co oglądałem żeby nic się nie powtórzyło, nie wszystkie pasują do opisu

naruto

bleach

kuroshitsuji 1 i 2

deadmen wonderland

another

death note

mirai nikki

psycho pass 1 i 2

zankyo no terror

elfen lied

kuroko no basket 1 2 3

krol szamanow

kiseijuu

Opublikowano (edytowane)

Szukam Anime!!
Gatunek : szkole, zagadki, mogą być jakieś nadprzyrodzone moce czy duchy, taki klimat trilleru/horroru
Anime ,,podobne,, do szukanego : Another, Boku Dake ga Inai Machi (wiem, że się nie skończyło jeszcze, ale było tam coś takiego)

Dam listę co oglądałem żeby nic się nie powtórzyło, nie wszystkie pasują do opisu

naruto
bleach
kuroshitsuji 1 i 2
deadmen wonderland
another
death note
mirai nikki
psycho pass 1 i 2
zankyo no terror
elfen lied
kuroko no basket 1 2 3
krol szamanow
kiseijuu

Corpse party (ten tytuł zawsze mnie bawi)

Hyouka

Kokoro Connect

Little Busters!

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (powodzenia przy endless 8 xD)

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Szukam Anime!!

Dzięki z góry..

Może spodoba Ci się Mushishi. Ponoć genialna seria, ale nie miałem jeszcze okazji obejrzeć.

Szukam Anime!!

naruto
bleach
kuroshitsuji 1 i 2
deadmen wonderland
another
death note
mirai nikki
psycho pass 1 i 2
zankyo no terror
elfen lied
kuroko no basket 1 2 3
krol szamanow
kiseijuu

Hellsing Ultimate, właśnie oglądam, dosyć ciekawe,

Shinsekai Yori- kozacka seria, na pewno Ci się spodoba,

Code Geass, też kozackie anime, bohater ma nadprzyrodzoną moc.

Opublikowano

@Nawicho

Rozumiem, że sportówka? Nie ma dużo tego typu produkcji, bo takie tytuły opierają się na tym, że główni bohaterowie szlifują swoje umiejętności (które są zazwyczaj do osiągnięcia w realnym życiu)

- Inazuma Eleven - piłka nożna (no co do grafiki to tak średnio, ale chyba najbardziej rozbudowany tytuł pod względem mocy jak i ilości odcinków)

- Eyeshield 21 - football amerykański (mocy za dużo nie ma, ale są umiejętności)

- One Outs - baseball (nie ma super mocy, ale jest za to piekielna inteligencja)

- Basquash - koszykówka(?) (sportówka z mechami - nie widziałem, ale skoro szukasz czegoś niecodziennego to może ten tytuł jest dla ciebie)

- Haikyuu  - siatkówka (szczerze nie wiem czy są super moce, ale stylistka podobna więc pewnie są)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: Okruchy życia, szkolne(?)

Anime podobne do poszukiwanego: Toradora

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Jargi

szukam czegos lekkiego

Gekkan Shoujo Nozaki-kun, bardzo lekka, przyjemna seria, z dawką humoru.

Golden Time, bardzo podobne do Toradory

Kokoro Connect + ważne specjale, komedia (można się naprawdę nieźle uśmiać), dramat, romans

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: Okruchy życia, szkolne(?)

Anime podobne do poszukiwanego: Toradora

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Jargi

szukam czegos lekkiego

Gekkan Shoujo Nozaki-kun, bardzo lekka, przyjemna seria, z dawką humoru.

Golden Time, bardzo podobne do Toradory

Kokoro Connect + ważne specjale, komedia (można się naprawdę nieźle uśmiać), dramat, romans

Do tego dodałbym:

Lovely Complex - świetny romans, zbliżony do Toradory.

Kaichou wa Maid-sama! - bardziej w tym komedii, niż romansu, ale, jak lubisz takie luźne przygody, to śmiało.

Nisekoi 2 - też bardzo fajne, chociaż z góry przypomina mode na sukces, z wiadomych powodów, jak oglądałeś 1 sezon.

Zero no Tsukaima - tutaj znajdziesz romans, akcję i komedię, a główna bohaterka jest strasznie zbliżona charakterem do Taigi, tak samo jest z wyglądem, dodatkowo kobieta, która podkłada głos bohaterce ZnT, jest osobą, która podkładała głos Taidze w Toradorze. 

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: ecchi, komedia (oba wymagane)
Anime podobne do poszukiwanego: KissXSis (fajnie jakby to ecchi było tak konkretne jak w tym)
Link do MALa: nie potrzeba, nie dawajcie tylko High School DxD, KissXSis i tego o tych 3 siostrach z kosmosu (zapomniałem tytułu :P)

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

@PigmejQ

Sora no Otoshimono
Zero no tsukaima

Te twoje konkretne ecchi to mogę podciągnąć czasem pod Soft Hentai ._. A jak masz takie na myśli to pisz z góry :x

A bez komedii to Aki-Sora :p

wLvS201.png
Opublikowano

@Bunik1

No może być, że soft hentai (KissXSis chyba by się łapał pod to) :D

W Zero No Tsukaima jak dla mnie ecchi tyle co nic (co nie zmienia faktu, że obejrzałem wszystkie sezony :D) :(

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: ecchi, komedia (oba wymagane)

Anime podobne do poszukiwanego: KissXSis (fajnie jakby to ecchi było tak konkretne jak w tym)

Link do MALa: nie potrzeba, nie dawajcie tylko High School DxD, KissXSis i tego o tych 3 siostrach z kosmosu (zapomniałem tytułu :P)

Z takich nadających się imo do oglądania:

Yamada-kun no 7-nin no Majo (manga lepsza), nie ma ogromnej ilości ecchi, ale jest. Anime szkolne, z dużą ilością lasek, romansem i dramatem.

Mayo Chiki, facet cierpiący na gynofobię poznaje sekret równowieśnika ze szkoły, jest sporo ecchi, komedii też nie zabraknie, romans, brak zakończenia

Rakudai Kishi no Cavalry, szybko rozwijający się romans, walki, komedia, ecchi

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Zeciarz

A może coś mocniejszego? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Yosuga no Sora

Aki-Sora

Bible Black jak jesteś prawdziwym otaku i jara cie ruchanie w anime i narządy płciowe (sam tego całe szczęście nie widziałem i nie zamierzam tego oglądać)