Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Krótko, zwięźle i na temat - jakie anime z tej wiosny polecacie? Gatunek nie ma znaczenia, no może poza Yaoi..   ;)

Krótko zwięźle i na temat: Koutetsujou no Kabaneri(chyba większości się spodoba), Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge(chociaż większości może się to niepodobać), Sinbad no Bouken(taaaki tam shounenik)

Szukam anime!
Gatunek:echii itd cos takiego jak mam na malu
Anime podobne do poszukiwanego: Look my mal  :v
Link do MALa:http://myanimelist.net/animelist/Koxsik

Ostatnio natknąłem się przypadkiem na recenzję tego: B Gata H Kei, choć odrzuciła mnie bardzo szybko to jednak może tobie się spodoba

Szukam anime w którym:

• główny bohater stara się zarobić grubszą kasę/rozkręcić biznes we współczesnym świecie + - 25 lat (niekoniecznie musi odnosić wielkie sukcesy)
  • animacja nie jest komputerowa(czyli nie taka 3D), ale nie musi być też piękna, byle była w miarę realistyczna, czyli nie jakieś Czarodziejki z księżyca(bez błysków, fleszy, kamahamów i innych rasenganów) albo Ajin(nie wiem jak można było aż tak spie**olić taką dobrą historię tymi animacjami ala 3D)
  • główny bohater jest egoistyczną i bezwzględną osobą, często pokazywane są jego wewnętrzne przemyślenia, chłodne kalkulacje (np. widzi jakąś dziewczynę i w myślach sobie mówi "łuuuu niezła laska" albo rozmawia z jakimś gościem w sprawach biznesowych z uśmiechem na twarzy zgadzając się z nim a w myślach "i tak Cię wydymam na gruby hajs frajerze".)
  • może występować jakaś dodatkowa umiejętność(nierealna, bądź realna ale raczej niedostępna nikomu innemu) która w minimalnym stopniu ułatwiałaby osiągnięcie celu głównego bohatera (taki mały oszust)

Zielony kolor to główne założenie, reszta opcjonalnie.

Jakbym miał to podsumować, to główny bohater mógłby przejawiać cechy główny postaci z: Gantza, Death Note albo Wilka z Wall Street (osobno bądź jakiś mix)

Jeżeli to na zielonym ma być głównym założeniem, to niestety, ale nie ma takiego anime, a jeżeli już to dość niszowe (a więc nie oczekuj na wielkie WOW)m ale jeżeli jesteś skory zrezygnować z tego pierwszego to kilka tytułów by się znalazło.

W sumie można zamienić czymś w stylu "kreowanie świata/ustroju" coś jak w Code geass albo Death note, a jak niema czegoś takiego, to może być też bez tego zielonego... w sumie liczy się główna postać - mam już dość animców, gdzie główny bohater jest głupią pizdą martwiącą się o wszystkich (takiego naruto, goku) albo gościa który jest urodzonym królem życia i wszyscy mają do niego respekt ale on jest zawsze zdystansowany (taki sasuke, vegeta), szukam czegoś takiego bardziej rzeczywistego jak właśnie w Gantzie, Welcome to the NHK czy Wilku z Wall Street(wiem, to nie anime... ale filmy też mogą być :D)

Tak jak już przeskoczyłem lekko na filmy, to takim idealnym bohaterem był też Nicolas Cage w "Pan życia i śmierci" - bezwzględny, egoistyczny wchodzący normalnie w interakcje z innymi ludźmi, z wieloma wadami, trochę dobry trochę zły. Strasznie mi się też podobał bohater grany przez Bradleya Coopera w "Jestem Bogiem"(nie, nie ten film o skoczkach/magikach)

Edytowane przez LSowiec
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

Gatunek:szkoła romans

Anime podobne do poszukiwanego:Nisekoi Sakurasou no Pet na Kanojo

Link do MALa: -

Edytowane przez karl221
Opublikowano

Szukam anime!

Toradora, świetna komedia, dramat, romans, taki lekki harem. Nie oglądaj openiungu, bo tam jest spoiler. Bohater uważany za delikwenta, bohaterka również (można tak powiedzieć), bohaterka, Taiga jest zakochana w najlepszym przyjacielu protagonistu, a bohater Ryuuji w najlepszej przyjaciółce Taigi. 

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. opowiada o Hachimanie, który jest szkolnym odludkiem. Nie ma przyjaciół, kolegów, nikogo z kim mógłby spędzać czas w szkole. Jego myśli są popsute (i to głownie w tej serii mi się podobało). Jego nauczycielka zmusza go do dołączenia do klubu pomocy społecznej. Czuć taki lekki harem, ogólnie komedia. Są dwa sezony.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Szukam anime!

Yahari Ore, Kimi no Iru Machi(Romans, mało wspólnego ze szkołą), Toradora i w ostateczności Kokoro Connect.

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek:
1. !!Fantasy!! Władca Demonów lub coś z tym związanego. Planuję podbić lub zniszczyć cały świat. To Tyle w sprawie gatunku :x
2.To co u góry z wyjątkiem podkreślonego. Zamiast tego harem, ecchi, komedia i te sprawy :D^^

Anime podobne do poszukiwanego:Któż to wie...
Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Ahain (Jak chcesz pisać propozycję to chociaż sprawdź Ctrl+F :/ )

wLvS201.png
Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek:

1. !!Fantasy!! Władca Demonów lub coś z tym związanego. Planuję podbić lub zniszczyć cały świat. To Tyle w sprawie gatunku :x

2.To co u góry z wyjątkiem podkreślonego. Zamiast tego harem, ecchi, komedia i te sprawy :D^^

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Ahain (Jak chcesz pisać propozycję to chociaż sprawdź Ctrl+F :/ )

Highschool of the Dead - Anime o Zombie, no które próbują jakoś podbić ten "świat", ogółem co drugi obrazek to ecchi i komedia też jest, uśmiałem się nieraz. Taki przeciętniak, jeśli chodzi o ecchi, to chyba top1.

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek:

Belzebub - komedia. Główny bohater musi wychować dziecko demona. Pojawiają się ludzie którzy chcą zniszczyć świat, a on musi im przeszkodzić.

Opublikowano

Ls owiec dobre anime ;) Obejrzałem całe i sie pośmiałem :v 

Szukam anime!

Link do MALa:http://myanimelist.n...nimelist/Koxsik

@Czarownik Chudi

To love ru

Motto to love ru

Tu love ru darkness

Tu love ru darkness 2sezon

Sajiaku Muhai no Bahamut

Musaigen no phantom world

Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu

Date a live+2sezon+film

Grisaia no Kajitsu+ova+2sezon

IS: Infinite Stratos

Sekirei

Saenai Heroine no Sodatekata

Więcej mi się pisać nie chce jak chcesz żebym ci mniej więcej opisał o czym w danym anime chodzi albo podał ich wiecej to pisz pw, ale to ecchi+harem nie wymagaj od tego za dużo.

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano (edytowane)

Ls owiec dobre anime ;) Obejrzałem całe i sie pośmiałem :v 

Szukam anime!

Link do MALa:http://myanimelist.n...nimelist/Koxsik

Żebyś nie doznał później jakiegoś szoku, dam coś z fabułą :P.

Grisaia no Kajitsu

Kill la kill

Seria monogatari 

Prison School (pojebane, ale dobre)

Strike the blood (w kij fan serwisu, jakaś tam fabuła jest, wkurwiająca bohaterka jest - nic tylko oglądać)

A jeśli fabuła Cię odrzuca, to masz to:

AIKA zero oraz AIKa R-16: Virgin Mission

Date A live

KissxSis

Hentai Ouji to Warawanai Neko. 

Rail Wars! (polecam  :makka: )

Seitokai Yakuindomo (chociaż tu chodzi o gierki słowne)

To love darkness

Yozakura Quartet

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Arcymistrz
Opublikowano

Które anime z sezonu zimowego warto obejrzeć jako pierwsze? Do 2 tytułów będzie ok. Z tego sezonu nic nie widziałem. 

Opublikowano (edytowane)

Które anime z sezonu zimowego warto obejrzeć jako pierwsze? Do 2 tytułów będzie ok. Z tego sezonu nic nie widziałem.

Boku dake - resztę kiedy indziej można zaliczyć :P.

No, i może jeszcze Hai grimgar ( nie pamiętam pełnej nazwy).

______

Nwm, czy oglądałeś Gate'a? Teraz skończył się 2 sezon.

Akagami shirayuki - również 2 sezon.

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: nie mam pojęcia lubie wszystkie gatunki
Anime podobne do poszukiwanego: one punch man,Hellsing
Link do MALa: Nie mam

Szukam anime w którym główny bohater jest koxem ewentualnie coś podobnego do Akame Ga kill

Opublikowano

Szukam anime!

Szukam anime w którym główny bohater jest koxem ewentualnie coś podobnego do Akame Ga kill

Chrome shelled regios-główny bohater jest op

Phantom requiem for the phantom-tutaj bohater staje sie op ale nie jest to komedia typu OPM

Darker Than black-główny bohater op

Guilty crown-bohater staje się op

Mahouka kokou no rettousei-bohater jest op

Blood lad-komedia,główny bohater jest op.

Jeżeli chcesz żebym napisał coś więcej o tych seriach to napisz pw, bo nie chce spoilerować.

Opublikowano

Szukam anime!

One Punch Man, Kiseijuu.

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: Byle nie Sci-Fi. Bohater/ka jest zła, demoniczna itd. Nie ma jakiegoś nawrócenia na jasną stronę mocy. Coś fantasy najlepiej. Bez gangów itd.
Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Ahain

wLvS201.png
Opublikowano

Szukam Anime!

Anime, w którym główny bohater jest kozakiem i za przeproszeniem z nikim się nie pie*doli.

Gatunek obojętnie jaki.

Opublikowano

Szukam Anime!

Anime, w którym główny bohater jest kozakiem i za przeproszeniem z nikim się nie pie*doli.

Gatunek obojętnie jaki.

@Dygo

Mahouka koukou no rettousei

One punch man

Darker than black

Overlord

Opublikowano

@indywidualistaA

Tak nietypowo od dołu opiszę ci to co widziałem z twojego PTW

Working!! - 3 sezony, przyjemnie mi się oglądało, nie ma jakiejś skomplikowanej fabuły - do odmóżdżenia w sam raz.

Tokyo Ravens - oglądałem dawno temu więc do końca nie pamiętam, ogólnie miło się oglądało, jednak końcówka pozostawia niedosyt.

Toki wo Kakeru Shoujo - pod względem filmów jakie widziałem ten wypada dość dobrze. Tematycznie raczej spokojny i na nudne popołudnie może być.

Nurarihyon no Mago - tutaj nawet nie ma co mówić, elegancki shounen, trochę walk, trochę potworów, młody wódz setki demonów. 2 sezony warte obejrzenia.

Mononoke Hime - chociażby z szacunku dla studia Ghibli warto znać.

Jin-Rou - fajny mroczno-brudny klimat postapokaliptyczny

D.N.Angel - jak dla tego tytułu, kupiłem mangę to chyba warto dać mu szansę :P

Beelzebub - typowy shounen, minusem jest fakt, iż urwano w połowie - i to wtedy gdy zaczęło robić się dobrze. Komedia średnia, walki takie 3+

Beck - ogólne anime o dążeniu za marzeniami, dorastaniu etc. Oglądało się przyjemnie.

Basilisk: Kouga Ninpou Chou - w tym tytule chyba najlepiej przedstawiono co to jest bycie prawdziwym ninja. Romans bardzo fajny (a mówi ci to osoba, która ich nie lubi)

Arslan Senki - osobiście bym poczekał za drugim sezonem, który będzie latem. Fabularnie średni, bo mamy standardowy schemat. Cipka staje się mężczyzną z pomocą oddanych przyjaciół (w tym wypadku poddanych)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Ktoś mógłby wypisać z 3 tytuły warte zobaczenia z mojego PTW? Brać się za Gilgamesh'a?

http://myanimelist.net/animelist/called?status=6

A jeśli nikomu się nie chce wybrać tych tytułów, to szukam anime z gatunku horror :P.

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai. - podobno można się popłakać, słyszałem wiele dobrych opinii o tej serii. Dużo nie powiem, bo niestety nie oglądałem, ale sam zaraz się za to zabiorę.

Lovely★Complex - przyjemna, lekka, śmieszna komedia romantyczna, polecam.

Monster - arcydzieło?

No i ja czekam na reLIFE, już się nie mogę doczekać premiery. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@indywidualistaA

Tak nietypowo od dołu opiszę ci to co widziałem z twojego PTW

Working!! - 3 sezony, przyjemnie mi się oglądało, nie ma jakiejś skomplikowanej fabuły - do odmóżdżenia w sam raz.

Tokyo Ravens - oglądałem dawno temu więc do końca nie pamiętam, ogólnie miło się oglądało, jednak końcówka pozostawia niedosyt.

Toki wo Kakeru Shoujo - pod względem filmów jakie widziałem ten wypada dość dobrze. Tematycznie raczej spokojny i na nudne popołudnie może być.

Nurarihyon no Mago - tutaj nawet nie ma co mówić, elegancki shounen, trochę walk, trochę potworów, młody wódz setki demonów. 2 sezony warte obejrzenia.

Mononoke Hime - chociażby z szacunku dla studia Ghibli warto znać.

Jin-Rou - fajny mroczno-brudny klimat postapokaliptyczny

D.N.Angel - jak dla tego tytułu, kupiłem mangę to chyba warto dać mu szansę :P

Beelzebub - typowy shounen, minusem jest fakt, iż urwano w połowie - i to wtedy gdy zaczęło robić się dobrze. Komedia średnia, walki takie 3+

Beck - ogólne anime o dążeniu za marzeniami, dorastaniu etc. Oglądało się przyjemnie.

Basilisk: Kouga Ninpou Chou - w tym tytule chyba najlepiej przedstawiono co to jest bycie prawdziwym ninja. Romans bardzo fajny (a mówi ci to osoba, która ich nie lubi)

Arslan Senki - osobiście bym poczekał za drugim sezonem, który będzie latem. Fabularnie średni, bo mamy standardowy schemat. Cipka staje się mężczyzną z pomocą oddanych przyjaciół (w tym wypadku poddanych)

Jin-Rou się pobiera, także jutro pewnie się za niego zabiorę :P. Patrzyłem sobie na screeny, wygląda zachęcająco :D.

Nurarihyon no Mago - Fajne to :P.

Mononoke hime - Jakieś 1000 lat temu leciało to na Jetixie czy inym Foxie, to mama kazała mi wyłączyć xD.

Working - no zbieram się do oglądania, zbieram, od ładnych 2 lat  :P.

D.N.Angel - Cholera, tak to jest, jak się ma 100 w serii w planach, a i tak ogląda się co innego...

Ktoś mógłby wypisać z 3 tytuły warte zobaczenia z mojego PTW? Brać się za Gilgamesh'a?

http://myanimelist.net/animelist/called?status=6

A jeśli nikomu się nie chce wybrać tych tytułów, to szukam anime z gatunku horror :P.

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai. - podobno można się popłakać, słyszałem wiele dobrych opinii o tej serii. Dużo nie powiem, bo niestety nie oglądałem, ale sam zaraz się za to zabiorę.

Lovely★Complex - przyjemna, lekka, śmieszna komedia romantyczna, polecam.

Monster - arcydzieło?

No i ja czekam na reLIFE, już się nie mogę doczekać premiery. 

Monster - tyle co ja się nasłuchałem o nim, ale nigdy nie mogę się zabrać :v

Tak, reLIFE... Nic tylko czekać :D.

Dzięki wielkie pany :P.

gfgdf

Opublikowano

No to teraz może ktoś mi pomoże :makka:

Nie oglądałem jeszcze żadnej sportówki, więc chciałbym coś z tego gatunku obejrzeć, tylko... nie wiem o co chodzi w baseballu, koszykówki nie lubię, piłka nożna ssie (imo), nie lubię tenisa, kolarstwo mnie nudzi, lubię sporty wodne (pływanie, etc.), ale Free to pedalstwo więc odpada, kocham piłkę ręczną, ale nie ma żadnego anime o tym wspaniałym sporcie. Więc macie coś? xD