Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Anime, które ocenić będzie można na 8, 9 lub 10. Do 25 odcinków, bez romansu.

http://myanimelist.net/animelist/Azztyn

Takie trochę "z dupy" kryterium podałeś... każdy ma inny gust i coś co ja oceniłem na 10, ktoś inny może ocenić na 2,3,4 itd.  Nie chodzi tutaj o jakieś perełki wygrzebane z czeluści Japonii, ale też o te największe tytuły, sprecyzuj czego szukasz, a postaram Ci się pomóc.

Szukam w tym momencie trochę na innej zasadzie a mianowcie czy ktoś mógłby mi podać anime z 2:06 ? kawałek do tego : https://www.youtube.com/watch?v=eFpv7-5S8wE&index=1&list=PLgOGfnHdxuDA7wUEYKKqShAMCL9QY3XlW to ta panienka z pomarańczowymi włosami :P

top wo nerae 2 diebuster

Warte to obejrzenia? Bo kiedyś pamiętam wrzucałeś z tego opening na forum, ale jakoś nie mam chęci by się za to zabrać.

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Arcymistrz
Opublikowano

Takie trochę "z dupy" kryterium podałeś... każdy ma inny gust i coś co ja oceniłem na 10, ktoś inny może ocenić na 2,3,4 itd.  Nie chodzi tutaj o jakieś perełki wygrzebane z czeluści Japonii, ale też o te największe tytuły, sprecyzuj czego szukasz, a postaram Ci się pomóc.

Szukam w tym momencie trochę na innej zasadzie a mianowcie czy ktoś mógłby mi podać anime z 2:06 ? kawałek do tego : https://www.youtube.com/watch?v=eFpv7-5S8wE&index=1&list=PLgOGfnHdxuDA7wUEYKKqShAMCL9QY3XlW to ta panienka z pomarańczowymi włosami :P

top wo nerae 2 diebuster

Warte to obejrzenia? Bo kiedyś pamiętam wrzucałeś z tego opening na forum, ale jakoś nie mam chęci by się za to zabrać.

Próbuję oglądać też trochę czegoś poza fantasy, dlatego odrzuciłem tylko romans (no i oczywiście harem, yaoi, yuri). Dodając: bohater może być od razu mocny, ale może też się rozwijać, trochę narcyzmu, coś z logiką, nauką, dominacją w danej dziedzinie.

Opublikowano

@Why

Steins;Gate MUST WATCH 10/10 chociaż do samej serii 26? odcinkowej, dochodzi OVA + film, a w najbliższym czasie i następny sezon. Romansu trochę jest pod koniec.

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin - Troszeczkę romansu jest w miarę poważnego, nie mówię tutaj o 13-14 latkach, które się kleją do głównego bohatera - ciamajdy. 10/10 na bank.

Selector WIXOSS - Kazirodztwo występuje, ale anime nie jest temu poświęcone. Dużo dramatu, małe dziewczynki walczą za pomocą magicznych kart, plot-twisty.

Baccano! - Komedia, nieśmiertelność, dawne czasy, wojny gangów, krew się leje strumieniami, fabuła prowadzona w sposób chaotyczny. Co do romansu, jakieś tam pary są, ale nie powinno to przeszkadzać.

Nanatsu no Taizai - Komedia, dużo epickich pojedynków, specyficzna kreska, trochę ecchi. 

Z wychodzących: Ajin, Boku Dake ga Inai Machi, Dimension W, Schwarzesmarken (tutaj też występuje kazirodztwo, ale głównie anime skupia się na wewnętrznej walce o władze w Niemczech oraz walce z BETA, czyli kosmitami) ewentualnie Hai to Gensou no Grimgar. To ostatnie nie wiem czy Ci się spodoba, mieszanka Log Horizon + SAO. Akcja bardzo powoli się rozkręca, jednak pod względem "realizmu" wypada trochę lepiej niż inne tego typu bajki. Mam tutaj na myśli: od zera do bohatera, uczucia jakie towarzyszą poszczególnym postaciom itp.

PS. Wznów kiedyś Psycho-Pass. Drugi sezon faktycznie gorszy, ale jakby nie było to nadal PP. Pani Akane Tsunemori w akcji :D 

Opublikowano

top wo nerae 2 diebuster

Próbuję oglądać też trochę czegoś poza fantasy, dlatego odrzuciłem tylko romans (no i oczywiście harem, yaoi, yuri). Dodając: bohater może być od razu mocny, ale może też się rozwijać, trochę narcyzmu, coś z logiką, nauką, dominacją w danej dziedzinie.

Dokładnie i precyzyjnie opisałeś anime "One Outs."

Opublikowano

Szukam anime, najlepiej romans bez ecchi i haremu.

http://myanimelist.net/animelist/BR3ND

Najlepiej 12 odcinków, chociaż 25 nie pogardzę.

Golden Time (24 odc) - dramat, romans, komedia, lekko wkurzająca bohaterka, fajne zakończenie,

amnezja

, takie 8/10

Gekkan Shoujo Nozaki-kun - komedia, komedia i jeszcze raz komedia, lekki romans, brak zakończenia

Kaichou wa Maid-sama - komedia, dziewczęca mocno seria, romans, brak drugiego sezonu, świetnie się przy tym bawiłem

Kimi ni Todoke - wolna seria (żeby coś się dziać zaczęło to trzeba poczekać), romans, komedia, dwa sezony

Nagi no Asukara - cudowna kreska, nadprzyrodzone, lekki romans, troche taka dyskryminacja z początku, dramat. Dwa światy, podwodny i ląd, 4 uczniów ze względu na zamknięcie szkoły w podwodnym świecie zostają zmuszeni do bycia uczniami lądowymi. 

Toradora - jedna z najlepszych serii w tym gatunku

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime, w którym są podobne stosunki między głównymi bohaterami co w Mirai Nikki (na razie obejrzałem 2 odcinki, więc nie piszcie czy coś się zmieniło xD) tzn. dziewczyna ma obsesję na punkcie jakiegoś chłopaka. Najlepiej jakby to była komedia, ale od biedy mogą być inne gatunki.

MAL'a nie posiadam. 

Edytowane przez Frezer212
Opublikowano

Szukam anime, w którym są podobne stosunki między głównymi bohaterami co w Mirai Nikki (na razie obejrzałem 2 odcinki, więc nie piszcie czy coś się zmieniło xD) tzn. dziewczyna ma obsesję na punkcie jakiegoś chłopaka. Najlepiej jakby to była komedia, ale od biedy mogą być inne gatunki.

MAL'a nie posiadam.

Obejrz do końca animex i potem zapytaj xD

No chyba, że wiesz o Yandere

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@N7Reny

Date a live

Kuusen Madoushi Kouhosei no Kyoukan

Seirei Tsukai no Blade Dance

Seiken Tsukai no World Break

tumblr_msh8e7sxEa1r3sabqo5_500.gif    Nie wiemy, jakimi ludźmi tak naprawdę jesteśmy, aż do momentu przed naszą śmiercią.

Opublikowano

Szukam anime jakiś dramat może okruchy życia lub jakąś komedie. Może być fantasy.

Dramat + fantasy: Shinsekai Yori - świetna fabuła, początek może trochę nudny, ale trzeba przetrwać, bo warto. Anime opowiada o nowym świecie, świecie bez agresji i złości. Mimo to pojawia się zła strona tego świata

Dramat + nadprzyrodzone + komedia: Steins;Gate - również świetna fabuła, anime must watch, cofki w czasie, lekko dziwny bohater.

Dramat + muzyczne + romans + prawdziwe życie: Nana

Dramat + nadprzyrodzone + psychologiczne: Death Note - popularna seria, opowiada o uczniu, który znajduje w szkole notatnik śmierci. 

Każde z tych czterech podanych przeze mnie anime oceniłem na 10, kiedy mam średnią poniżej 7.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach