Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam romansu w którym miłość głównego bohatera ginie. Obejrzałem już:

Clannad (tutaj akurat śniło mu się, ale i tak było dobre)

Ano Hi Mita Hana no Namae o Boku-tachi wa Mada Shiranai

Angel beats (jeśli można nazwać to romansem i co prawda nie ginie, ale rozstali się z konieczności)

Your lie in april

oglądałem jeszcze masę romansów, ale nie kojarzę żeby w którymś umarła.

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Angel beats (jeśli można nazwać to romansem i co prawda nie ginie, ale rozstali się z konieczności)

Your lie in april

Ushinawareta Mirai wo Motomete

gfgdf

Opublikowano

Szukam tytułu  mangi  gdzie bohater sprzedał swoje konto z postacią w grze i zarobił na nim strasznie dużo , bo okazało się ze to jest jakaś legendarna postać.

Później lichwiarze zabrali mu pieniądze za niby długi ojca, a on się założył, ze w 5 lat zrobi kolejna legendarna postać.

I zaczął grac tam w jakąś grę ...  

Zna ktoś tytuł tej mangi  ?

Czytałem jej cześć  ale nie pamiętam już jej nazwy :(

Opublikowano

Your lie in april

Plastic Memories

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

Sam nie wiem już co bym chciał oglądnąć, ale tutaj dam listę anime które najbardziej mi się podobały i może ktoś coś dopasuję :D

death note

another

kiseijuu

ajin

Boku Dake ga Inai Machi

zankyo no terror

mirai nikki

kuroshitsuji

deadmen wonderland

tokyo ghoul

Od razu mówię, że nie chcę Monstera, code geass i corpse party, nie chce nic z mecha, robotami itp. bo np. taki psycho pass był sredni. Ewentualnie ogladalem tez bleacha i naruto wiec moze jakis tasiemiec z ciekawymi walkami?

Edytowane przez Z4raki
Opublikowano (edytowane)

Sam nie wiem już co bym chciał oglądnąć, ale tutaj dam listę anime które najbardziej mi się podobały i może ktoś coś dopasuję :D

death note

another

kiseijuu

ajin

Boku Dake ga Inai Machi

zankyo no terror

mirai nikki

kuroshitsuji

deadmen wonderland

tokyo ghoul

Od razu mówię, że nie chcę Monstera, code geass i corpse party, nie chce nic z mecha, robotami itp. bo np. taki psycho pass był sredni. Ewentualnie ogladalem tez bleacha i naruto wiec moze jakis tasiemiec z ciekawymi walkami?

tengen toppa gurren lagann

black lagoon

akame ga kill

jormungand

kara no kyoukai

fate/zero

kill la kill

rainbow

___

Szukam anime/mangi, gdzie głównym tematem są gry hazardowe lub bohaterowie podczas gry stawiają coś cennego - najlepiej jeśli byłoby w klimatach mangi  Kakegurui.

http://myanimelist.net/animelist/called?status=2

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

death note

another

kiseijuu

ajin

Boku Dake ga Inai Machi

zankyo no terror

mirai nikki

kuroshitsuji

deadmen wonderland

tokyo ghoul

Steins;Gate. 1 sezon + OVA + film i aktualnie wychodzi kontynuacja
Zetsuen no Tempest
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin (jest więzienie, ale nie ma magi tak jak to było w przypadku Deadman Wonderland)
Akame ga Kill
Shinsekai Yori
BTOOOM! (urwane w połowie jak Deadman Wonderland)
Blood C + film jako kontynuacja (jeżeli lubisz bardzo krew, mord w anime to polecam. Tą bajkę ogląda się tylko dla tego)
Elfen Lied (dramat, romans, dużo krwi)
Shingeki no Kyojin

Z tasiemców oczywiście FMA:Brotherhood. HxH 2011 też bardzo dobre, ale dłuższe. Podobnie jest z D.Gray-Man. Co powiesz jeszcze na takiego starego, dobrego Króla Szamanów? 

­

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

death note

another

kiseijuu

ajin

Boku Dake ga Inai Machi

zankyo no terror

mirai nikki

kuroshitsuji

deadmen wonderland

tokyo ghoul

Zetsuen no Tempest
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin (jest więzienie, ale nie ma magi tak jak to było w przypadku Deadman Wonderland)
Akame ga Kill
Shinsekai Yori
Blood C + film jako kontynuacja (jeżeli lubisz bardzo krew, mord w anime to polecam. Tą bajkę ogląda się tylko dla tego)
Shingeki no Kyojin

Z tasiemców oczywiście FMA:Brotherhood. HxH 2011 też bardzo dobre, ale dłuższe. Podobnie jest z D.Gray-Man. Co powiesz jeszcze na takiego starego, dobrego Króla Szamanów? 

­

Steins;Gate oglądałem, zapomniałem napisać. Elfen lied i króla szamanów tez oglądalem, do zetsuen no tempest nie mogę się jakoś przekonac

Edytowane przez Z4raki
Opublikowano (edytowane)

death note

another

kiseijuu

ajin

Boku Dake ga Inai Machi

zankyo no terror

mirai nikki

kuroshitsuji

deadmen wonderland

tokyo ghoul

Zetsuen no Tempest
Akame ga Kill
Shinsekai Yori
Shingeki no Kyojin

­

Steins;Gate oglądałem, zapomniałem napisać. Elfen lied i króla szamanów tez oglądalem, do zetsuen no tempest nie mogę się jakoś przekonac

Zetsuen no Tempest - Magia, fantasy, ratowanie świata, pogrążenie w zemście, romans, nawet dobre pojedynki. Taka niby pseudo-kopia Lawlieta i Kiry, którzy są kumplami, ratują świat, szukają zabójcy dziewczyny. Może kiedyś się skusisz, polecam. Anime do połowy super, później spada poziom, zakończenie bardzo dobre.

­

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Istnieje jakieś dobre i znane anime o tematyce wschodnich sztuk walki?

Ta tematyka to z reguły dodatek, więc trudno coś dopasować. Możesz zobaczyć Shijou Saikyou no Deshi Kenichi lub serie Sengoku Basara.

Opublikowano

Szukam anime, najlepiej dramat/nadprzyrodzone/przygodówka/ coś o magii

Co do przykładów to może być coś jak hellsing ultimate, ewentualnie nanatsu no taizai.

mój mal 

http://myanimelist.net/animelist/BR3ND

Może Trinity Blood ?

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano (edytowane)

no elo

szukam tasiemców minimum ze 100 epów

po obejrzeniu hunterxhunter czuję niedosyt i obejrzałbym jeszcze raz coś dłuższego i zarazem dobrego.

http://myanimelist.net/animelist/Katyosun

D.Gray Man 103 Eps

Toriko 147 eps

Naruto

Fairy Tail

One Piece

Fanart postaci z anime czy z gry ?

REZi4VU.jpg

Edytowane przez N7Reny

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

no elo

po obejrzeniu hunterxhunter czuję niedosyt i obejrzałbym jeszcze raz coś dłuższego i zarazem dobrego.

Yu Yu Hakusho - pierwsze dzieło autora HxH równie dobre, a powiedziałbym, że miejscami nawet lepsze.

Tutaj kilka innych tasiemców:

One Piece - nie ma chyba sensu się rozpisywać.

Inuyasha - wszystkiego po trochu jest. Przygodówka, romans, fantasy, shounen, magia, potwory... wymieniać, a wymieniać.

Ranma 1/2 - świetna komedia, plusem jest to, że nie ma takiego konkretnego celu, od zbiór 150 odcinków, gdzie każdy jest o czymś innym

Urusei Yatsura - baaardzo stary tytuł, prosta komedia jak i romans.

Eyeshield 21 - sportówka (football amerykański) - takie standardowe od zera do bohatera.

Inazuma Eleven - (sportówka - piłka nożna) przyjemna dla oka kreska, prosta fabuła - ot taki miły zapychacz (rzecz jasna tylko pierwszy sezon, bo im dalej tym większe G)

Yu-Gi-Oh - stare dobre czasy, kiedy tytuł był długi, dobry i nie zrobiony na "odpierdol się, studio potrzebuje kasy więc tniemy po kosztach"

@N7Reny

Fan art Weiss Schnee z anime RWBY

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

no elo

Legend of the Galactic Heroes - kosmos, wojna, ciekawe postaci i historia między nimi. Trzeba lubić te klimaty, żeby być porażonym jedwabistością tego animu.

Opublikowano

Siemka znów szukam Anime ale tym razem nie jakiś shounenow tylko hmmm dramat? Okruchy życia? Nie wiem dokładnie jaki to rodzaj jednakże szukam czegoś podobnego do Clannad After Story a w szczególności do ostatnich odcinków chociaż niekoniecznie musi kończyć się dobrze tak jak akurat ten tytuł :D Chodzi mi o etap przede wszystkim kiedy pewna osoba umarła (nie będę spoilerował, może ktoś nie oglądał a chce PS. Polecam jak ktoś sie zastanawia bo 1 sezon zamula ale drugi sezon pooglądałem jednym hurtem ;P) Tutaj mój MAL: http://myanimelist.net/animelist/Aszino Jak widać trochę tego jest ale akurat tego rodzaju anime mam znikomą ilość ponieważ zmieniłem do nich zdanie po pooglądaniu Clannada ;D

Opublikowano

Istnieje jakieś dobre i znane anime o tematyce wschodnich sztuk walki?

@Sinlay

Dobre by się znalazło. Znane już tak nie do końca.

Rzecz jasna wspomniane wyżej Shijou Saikyou no Deshi Kenichi - jako anime z mieszanymi sztukami walk, humorem i nadnaturalnym wzrostem głównego bohatera.

Ranma 1/2 - prowadznie Dojo Walk Wszelakich - jako tło do komedii oraz romansu. Tutuł dość stary, ale dobrze poszperasz to znajdziesz w wysokiej jakości

Rurouni Kenshin - walka mieczem to też sztuka walki :) ogólnie tytuł o samurajach.

Shonan Junai Gumi - (OVA) traktująca o przeszłości głównego bohatera anime Great Teacher Onizuka - który zanim został nauczycielem był bossem jakiegoś tam gangu motocyklowego

Stranger: Mukou Hadan (film) - podobnie jak w Kenshinie - walka mieczem.

Utawarerumono - walka w tle i też nie ma jej zbyt wiele

Kingdom - nie widziałem tego tytułu, ale w dużej mierze jest o wojnie.

Junketsu no maria - nie jest to o wschodnich sztukach walki lecz o tych zachodnich czyli naszych. Jednak z tego co mówił Skallagrim (taki youtuber to wrzuca filmy o średniowiecznej broni/uzbrojeniu/walkach) jest to  najlepsze odwzorowanie prawdziwych walk jakie widział w animacji.

Yu Yu Hakusho  oraz Hunter x Hunter - oba tytułu tego samego autora. Fakt faktem nie ma tam typowych wschodnich sztuk walki, ale za to (szczególnie w pierwszym) jest masa dobrej i solidnej napierdalanki.

Opublikowano

Szukam dwóch tytułów do 25 odcinków do obejrzenia przed Bleachem lub Fairy Tail (jeszcze nie wybrałem który). 

Coś bez akcji/walk jako główny wątek. Może być coś z ostatnich sezonów, może być tez starsze. 

http://myanimelist.net/animelist/Azztyn

Hellsinga na razie nie kończę.

Komedia/Romans - Nisekoi(2 sezony), Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai(2 sezony),

Muzyczne/Romans/Dramat - Shigatsu wa Kimi no Uso

Sportowe - Haikyuu!! 

Komedia - Yamato Nadeshiko Shichihenge♥

#AnimeNaDyszkePoziomuBokuNoPicoAleHorror - Gyo   <--- To polecam w szczególności, ale są walki, więc sobie zostaw na później. Polecam, z*******e 10/10 ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Opublikowano

Szukam dwóch tytułów do 25 odcinków do obejrzenia przed Bleachem lub Fairy Tail (jeszcze nie wybrałem który). 

Coś bez akcji/walk jako główny wątek. Może być coś z ostatnich sezonów, może być tez starsze. 

http://myanimelist.net/animelist/Azztyn

Hellsinga na razie nie kończę.

No to ja polecę coś na "cięższą rozkminę" :

- Wolfs Rain - postapokaliptyczny świat, ludzie zbierają się w grupach, aby przeżyć. Kilku "głównych bohaterów", którzy skrywają pewną tajemnicę. I tytułowe wilki, które zwiastują "nowe przyjście". 

- Serial Experimental Lain - wariacja nt. świata cybernetycznego(?) i realnego.

- Paranoia Agent - podobne to tego co jest powyżej z tym wyjątkiem, iż dotyczy ludzkiego umysłu. 

- Welcome in NHK - główny bohater próbuje wyjść z nałogu, którym jest coś na kształt wyższego no-lifenia (określane jako hikikomori) w całym procederze pomaga mu nieznajoma dziewczyna. 

- Bokurano - trochę mecha (jednak 10 plan), trochę walk (może z 5 plan), a reszta to cud, miód, malina dramat. 

Byousoku 5 Centimeter - ni to romans, ni to taka rozprawa o przemijaniu i rozstajach ludzkich dróg, krótki tytuł wart obejrzenia.

I kilka mniej cięższych, ale też ciekawych tytułów:

Cross Game - może nie wpasowuje się w ilość odcinków, ale na prawdę warto dać mu szanse - http://www.mpcforum.pl/topic/1504654-cross-game/

Darker than Black - niedaleka przyszłość. Na wskutek nieznanego wypadku z nieba zniknęły prawdziwe gwiazdy i pojawiły się sztuczne, jak się dalej okazało każde ciało niebieskie odpowiada jednej tajemniczej osobie, która posiada pewne nadprzyrodzone moce ,a przez "wtajemniczonych" nazywana jest kontaktorem. Są walki.

Hanasaku Iroha - troche kobiece anime. Opowiada o normalnym życiu nastolatki, która przez pewne wypadki musi pracować u swojej babci w czymś na wzór hotelu.

- One Outs - tytuł psychologiczno-sportowy (baseball). Główny bohater to przebiegły skurczybyk, który robi w wała każdego człowieka, który ośmieli  mu się przeciwstawić.  

- Wilcze dzieci  (film) - ja osobiście strasznie się wynudziłem na tym anime, ale nie można mu odmówić świetnej realizacji. Krótko o fabule: kobieta bzyknęła się z wilkołakiem i wyszły z tego dzieci i na wskutek głupoty owłosionego kochanka musi sama wychowywać pół dzieci pół wilki.

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin - świetny tytuł. O przyjaźni, walce, pokonywaniu przeciwności losu. Ze świecą drugiego takiego tytułu szukać.

Sakamichi no Apollon - lata 50/60 kiedy to na świecie jest ogromny bum na jazz itp. muzykę. Główny bohater za sprawą spotkania dość ciekawego osobnika zakłada zespół jazzowy. Świetna muzyka, elegancka fabuła.

Summer Wars (film) - świetne kino familijne. Nie przepadam za podobnymi tworami, ale ten tytuł mnie po prostu pochłonął w całości. 

Working!! - fabularnie bardzo podobne do Hanasaku Iroha lecz głównym bohaterem nie jest dziewczyna, a chłopak, ze słabością do małych rzeczy (jak i ludzi), który podejmuje prace w można by pomyśleć zwyczajnej rodzinnej restauracji. Jednak ludzie z którymi pracuje już tacy nie są, gdyż mamy: 17 letnią dziewczynę, która wygląda jakby chodziła do 4 klasy szkoły podstawowej. Dziewczynę, która panicznie boi się mężczyzn i każdego traktuje strzałem z pięści w ryło. Menadżerkę, która była kiedyś w gangu, a teraz jedyne co robi to w*******a desery. Kucharza, który wygląda niczym Sanji z One Piece, drugiego kolegę po fachu, który wie o innych wszystko, a o nim nikt nic nie wie oraz kilka innych równie interesujących postaci.

Opublikowano (edytowane)

no elo

Gintama? To ma w kij odcinków. Jeżeli zacząłbyś oglądać, daj znać czy fajne xD

@Why

Perfect Blue (film) - Jak rozkiminisz "o co cho?" daj znać :P.

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf