Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@indywidualistaA

Widziałem kilka odcinków Gintamy i powiem tylko tyle, że to nie mój typ humoru...

Szukam anime, w którym akcja jest prowadzona "równocześnie" w kilku czasach. Coś takiego jak było w Baccano, że przeskakiwała akcja między jednym i drugim rokiem. Chodzi mi głównie o to jak wydarzenia mające wcześniej miejsce wpływały na te późniejsze (coś się stało w '193X' i od razu jaki to miało wpływ na '193X+1'). Gatunek jest mi chyba dowolny, no oprócz typowego ecchi, ale raczej nie spodziewałbym się tam takiego zabiegu...

MyAnimeList: http://www.myanimelist.net/animelist/Pitbull01

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@indywidualistaA

Widziałem kilka odcinków Gintamy i powiem tylko tyle, że to nie mój typ humoru...

Szukam anime, w którym akcja jest prowadzona "równocześnie" w kilku czasach. Coś takiego jak było w Baccano, że przeskakiwała akcja między jednym i drugim rokiem. Chodzi mi głównie o to jak wydarzenia mające wcześniej miejsce wpływały na te późniejsze (coś się stało w '193X' i od razu jaki to miało wpływ na '193X+1'). Gatunek jest mi chyba dowolny, no oprócz typowego ecchi, ale raczej nie spodziewałbym się tam takiego zabiegu...

MyAnimeList: http://www.myanimelist.net/animelist/Pitbull01

Steins;Gate - z*******e i tyle powiem xD

+/- Mekakucity Actors - niby jest coś takiego, ale nie mam pojęcia co tam się dzieje xP

btw. zahacz w międzyczasie o Perfect Blue :P.

Kończę pierwszy odcinek Gintamy, na razie jest w porządku (chyba)... 

Szukam anime. Najlepiej coś podobnego do Nanatsu no taizai, ewentualnie jakiś dramat/ coś o wampirach.

http://myanimelist.net/animelist/BR3ND

Oglądam aktualnie mirai nikki i zaraz to skończę.

Junketsu no Maria

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Co tak wszystkim te PB polecasz? Obejrzałeś, nie zrozumiałeś i teraz czekasz, aż ktoś to obejrzy i ci objaśni? :D Toż to dzieło śp. Satoshi'ego Kon'a i tego się na rozum nie bierze. 

#edit

Co by spamu nie robić:

@indywidualistaA

Wszystkie jego dzieła są takie więc...

Opublikowano

@indywidualistaA

Co tak wszystkim te PB polecasz? Obejrzałeś, nie zrozumiałeś i teraz czekasz, aż ktoś to obejrzy i ci objaśni? :D Toż to dzieło śp. Satoshi'ego Kon'a i tego się na rozum nie bierze. 

Nie, a zarazem tak. Wcale bym się nie obraził, gdyby ktoś to wytłumaczył xD Mam dwie teorie co do tego filmu, ale żadna z nich nie tłumaczy jednego, a w sumie to dwóch  

zabójstw

. Polecam, bo jestem ciekaw opinii oraz co wymyślicie :P. Ewentualnie nie ma to żadnego znaczenia, a koleś stworzył to podczas drugiej dawki mefedronu, co skutkuje tym, że

tego się na rozum nie bierze. 

Wesołego jajka :v 

gfgdf

Opublikowano

Szukam anime

Gatunek: Boku Dake ga Inai Machi  /  Kiseijuu: Sei no Kakuritsu (TG obejrzane) 

Anime podobne do poszukiwanego: Boku Dake ga Inai Machi  / Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Link do MALa:  - 

Death Note, Steins;gate, Mirai nikki

Opublikowano

Szukam anime

Gatunek: Boku Dake ga Inai Machi  /  Kiseijuu: Sei no Kakuritsu (TG obejrzane) 

Anime podobne do poszukiwanego: Boku Dake ga Inai Machi  / Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Link do MALa:  - 

Tak jak kolega wyżej + ewentualnie Shinsekai Yori- Kozak.

Skończyłem oglądać Kiseijuu. Szukam teraz anime, w którym może być lekki romans + coś nadprzyrodzonego. Nie chcę mecha ani sf.

PS. Clannad tez odpada xD

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek: Między hentai a ecchi (chyba nie ma określonego gatunku na coś takiego, a nie wiem czy istnieje). Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi? ;p
Anime podobne do poszukiwanego: -
Link do MALa: -

3adb6317fc.png

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: Między hentai a ecchi (chyba nie ma określonego gatunku na coś takiego, a nie wiem czy istnieje). Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi? ;p

KissxSis

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

Ja bym to określił jako Lighthentai.

Yosuga no sora, aki sora.

Edytowane przez Royal3
Opublikowano

szukam anime:

gatunek: coś podobne do code geass i death note oraz jakiegos tasiemca, którego się przyjemnie ogląda (tylko nie one piece...) (i odpada fairy tail, naruto, db i ogólnie klasyki)

brak

brak­

Opublikowano

Szukam anime!

Trinity Seven.

Opublikowano

szukam anime:

gatunek: coś podobne do code geass i death note oraz jakiegos tasiemca, którego się przyjemnie ogląda (tylko nie one piece...) (i odpada fairy tail, naruto, db i ogólnie klasyki)

brak

brak­

Takich anime chyba niema, ale spróbowałbym z tym:

Cross Ange (bez umysłowych potyczek, z lekkim echi)      

Mirai Nikki   

Gulity Crown

Grisaia no Kajitsu?

z tasiemców to może Toriko ?

Skończyłem oglądać Kiseijuu. Szukam teraz anime, w którym może być lekki romans + coś nadprzyrodzonego. Nie chcę mecha ani sf.

Fate/stay night (akcji)

Shingetsutan Tsukihime(horror- podobno)

Kamisama Kazoku(komedia)

Szukam anime!

Seikon no Qwaser

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

szukam anime:

brak

brak­

W tym momencie wykluczyłeś sobie 60% tytułów określanych jako tasiemce, które mógłby ktoś ci polecić, a mówiąc, że nie chcesz klasyków to pozostałe 40% też odpada.

A tak poważnie to łap (przyjąłem, iż tasiemiec to +50 odcinków), bo inaczej bym ci nic nie polecił:

- Katekyo Hitman Reborn! (+200 odc.) - nie ukrywam, że trzeba się trochę przemęczyć z tym tytułem, bo przez pierwszą ćwiartkę odcinków akcja się słabo rozwija, a fabuła jest mdła, ale potem zostanie ci to wynagrodzone bardzo dobrze poprowadzonym shounenem. I wypadałoby wspomnieć o Lambo - najbardziej wkurwiającej postaci (moim zdaniem) w historii anime.

- Saint Seiya (+200 odc.) - stary tytuł, standardowy shounen, prosta fabuła, przyjemnie się ogląda.

- Slayers (~ 100 odc.)  stary tytuł, kilka sezonów, magia, stary humor - nie widziałem więc nie wiem jak to tam do końca wygląda.

- Yu Yu Hakusho (+100 odc.) - klasyka wśród klasyków, zero zbędnego pierdolenia - tylko czysta napierdalanka.

- SKET Dance (~ 70 odc.) - komedia, szkolne klimaty, manga tworzona przez osobę, która pomagała przy Gintamie, ale moim zdaniem humorystycznie o wiele lepiej poprowadzona

- FMA: Brotherhood (~ 60 odc) - no tutaj to już nic bardziej klasycznego nie ma do polecenia. Dwoje braci, jeden bez ręki i nogi, drugi zaklęty w zbroi. Oboje szukają miejsca dla siebie na ziemi. Alchemia jako rodzaj magi, no cóż... każdy kto chociaż trochę interesuje się anime powinien ten tytuł chociaż trochę znać.

- InuYasha (~ 200 odc.) - komedia, romans, przygoda, magia, demony  - wszystko w jednym tytule. Fabuła prosta, romans ciekawy chociaż długo się rozwija,  eden z ciekawych antagonistów jakich kiedykolwiek widziałem w anime. Tytuł warty polecenia, nawiasem dzieło mojej ulubionej mangaczki

- Ranma 1/2 (~ 150 odc.) - również dzieło mojej ulubionej mangaczki. Fabuła prosta jak budowa cepa. Romans, sztuki walki, dużo przyjemneho humoru. Fakt faktem tytuł już ponad 25 letni, ale ja się świetnie przy nim bawiłem. Brak konkretnej fabuły też jest ogromnym plusem - ot każdy odcinek ma wspólne "linie", ale tak na prawdę jest o czymś innym niż poprzedni.

Eyeshield 21 (145 odc.) - sportówka, football amerykański, typowa opowieść jak to bywa w tego typu tytułach - od zera do bohatera, jedyny minus jest taki, iż anime dostało szanse tylko ze względu na fakt organizowania przez Japonię w 2007 roku mistrzostw świata w tej dyscyplinie i trochę ponad po pół roku po mistrzostwach anime zostało zdjęte w połowie i końcówki trzeba szukać w mandze.

Inazuma Eleven (127 odc.) - kolejna sportówka, moim zdaniem świetnie poprowadzona. Motywem przewodnim piłka nożna z super mocami. Fabularnie elegancko poprowadzona, trening, walka, trening walka.

- Hajime no Ippo (+100 odc.) - kilka sezonów, sportówka, boks. Specyficzny humor (co kto lubi, ale łapanie kogoś za c***a pod prysznicem jednak do mnie nie trafia), ale po za tym wzorowo poprowadzony tytuł.

- Rurouni Kenshin (94 odc.) - samurajowie, główny bohater - wsławiony zabójca, który przestać zabijać, a postanowił ochraniać ludzi. Trafia do pewnego dojo, gdzie w spokoju chce oddawać się temu co postanowił. Niestety przeszłość go tam znajduje. Minusem jest fakt, iż połowa odcinków to fillery. Osobiście polecam również OVA - Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen 

Beelzebub (60 odc.) - komedia, szkoła. Syn szatana, który ma za zadanie zniszczyć ludzkość. Tylko jest jeden problem - to niemowlak! 

Soul Eater (53 odc.) - W dość niezwykłej szkole, bo w takiej do której uczęszczają ludzie potrafiący transformować się w bronie oraz ludzie, którzy się "nimi posługują", poznajemy parę głównych bohaterów. Można by rzecz na końcówce swojej drogi natrafiają na problem i muszą wszystko zacząć od początku. Prosty shounen, szczątki romansu, trochę drętwa komedia. No i najgorsza fillerowa końcówka w historii anime. 

Cross Game (50 odc.)http://www.mpcforum.pl/topic/1504654-cross-game/

Zaś co się tyczy pierwszej prośby to przychodzi mi jedynie - One Outs - sportówka o baseballu z piekielnie mądrym głównym bohaterem, który doi z kasy dość wkurwiający zarząd klubu, który za wszelką cenę chcę by ten przegrywał. Ewentualnie jeszcze Mahouka Koukou no Rettouseihttp://www.mpcforum.pl/topic/1504658-mahouka-koukou-no-rettousei/

Opublikowano

Szukam konkretnej mangi (zapomniałem nazwy).

W mandze były psychodeliczne króliki (a raczej kostiumy), grupka osób zamknięta w pokoju i muszą zagrać w grę na śmierć i życie... 

Doubt?

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Szukam konkretnej mangi (zapomniałem nazwy).

W mandze były psychodeliczne króliki (a raczej kostiumy), grupka osób zamknięta w pokoju i muszą zagrać w grę na śmierć i życie... 

Doubt?

O właśnie, dzięki wielkie :P 

gfgdf

Opublikowano

Szukam serii bądź filmu z świetną oprawą graficzną. Oglądałem ostatnio 2 filmy: Tamako Love Story i Kotonoha No Miwa, i chciałbym żeby seria/film była utrzymana w takich klimatach.

Szukam serii, w której odnajdę motywację do nauki, w ładnej oprawie graficznej

http://myanimelist.net/animelist/Zeciarz

Kokoro Connect + speciale

Nagi no Asukara

Wypisałem już tobie mase serii, a ty cały czas pytasz o to samo w kółko...

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie znam się na gatunkach anime, nie wiem co to MAL, więc uzupełnianie wzoru nie ma sensu. Nawet nie lubię anime, ale 2 mi się spodobały. "wakfu" i "generator rex". Nawet nie wiem czy to anime czy nie bo się na tym nie znam ale jak ktoś znajdzie podobne to chętnie obejrzę.

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime w którym:

• główny bohater stara się zarobić grubszą kasę/rozkręcić biznes we współczesnym świecie + - 25 lat (niekoniecznie musi odnosić wielkie sukcesy)
  • animacja nie jest komputerowa(czyli nie taka 3D), ale nie musi być też piękna, byle była w miarę realistyczna, czyli nie jakieś Czarodziejki z księżyca(bez błysków, fleszy, kamahamów i innych rasenganów) albo Ajin(nie wiem jak można było aż tak spie**olić taką dobrą historię tymi animacjami ala 3D)
  • główny bohater jest egoistyczną i bezwzględną osobą, często pokazywane są jego wewnętrzne przemyślenia, chłodne kalkulacje (np. widzi jakąś dziewczynę i w myślach sobie mówi "łuuuu niezła laska" albo rozmawia z jakimś gościem w sprawach biznesowych z uśmiechem na twarzy zgadzając się z nim a w myślach "i tak Cię wydymam na gruby hajs frajerze".)
  • może występować jakaś dodatkowa umiejętność(nierealna, bądź realna ale raczej niedostępna nikomu innemu) która w minimalnym stopniu ułatwiałaby osiągnięcie celu głównego bohatera (taki mały oszust)

Zielony kolor to główne założenie, reszta opcjonalnie.

Jakbym miał to podsumować, to główny bohater mógłby przejawiać cechy główny postaci z: Gantza, Death Note albo Wilka z Wall Street (osobno bądź jakiś mix)

Edytowane przez LSowiec
Opublikowano

Nie znam się na gatunkach anime, nie wiem co to MAL, więc uzupełnianie wzoru nie ma sensu. Nawet nie lubię anime, ale 2 mi się spodobały. "wakfu" i "generator rex". Nawet nie wiem czy to anime czy nie bo się na tym nie znam ale jak ktoś znajdzie podobne to chętnie obejrzę.

Jedno i drugie to kreskówka.

Szukam anime w którym:

• główny bohater stara się zarobić grubszą kasę/rozkręcić biznes we współczesnym świecie + - 25 lat (niekoniecznie musi odnosić wielkie sukcesy)
  • animacja nie jest komputerowa(czyli nie taka 3D), ale nie musi być też piękna, byle była w miarę realistyczna, czyli nie jakieś Czarodziejki z księżyca(bez błysków, fleszy, kamahamów i innych rasenganów) albo Ajin(nie wiem jak można było aż tak spie**olić taką dobrą historię tymi animacjami ala 3D)
  • główny bohater jest egoistyczną i bezwzględną osobą, często pokazywane są jego wewnętrzne przemyślenia, chłodne kalkulacje (np. widzi jakąś dziewczynę i w myślach sobie mówi "łuuuu niezła laska" albo rozmawia z jakimś gościem w sprawach biznesowych z uśmiechem na twarzy zgadzając się z nim a w myślach "i tak Cię wydymam na gruby hajs frajerze".)
  • może występować jakaś dodatkowa umiejętność(nierealna, bądź realna ale raczej niedostępna nikomu innemu) która w minimalnym stopniu ułatwiałaby osiągnięcie celu głównego bohatera (taki mały oszust)

Zielony kolor to główne założenie, reszta opcjonalnie.

Jakbym miał to podsumować, to główny bohater mógłby przejawiać cechy główny postaci z: Gantza, Death Note albo Wilka z Wall Street (osobno bądź jakiś mix)

Jeżeli to na zielonym ma być głównym założeniem, to niestety, ale nie ma takiego anime, a jeżeli już to dość niszowe (a więc nie oczekuj na wielkie WOW)m ale jeżeli jesteś skory zrezygnować z tego pierwszego to kilka tytułów by się znalazło.

Opublikowano

Krótko, zwięźle i na temat - jakie anime z tej wiosny polecacie? Gatunek nie ma znaczenia, no może poza Yaoi..  ;)

maybenow.png