Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czołem:P

Szukam tytułu (najlepiej z kategorii dramat, psychologiczne, romans) School Days, Yosuga no Sora. Coś co najmniej zaskakującego i moralnie dyskusyjnego.

+ tytuł gdzie postać jest typem yandere.

Wielkie dzięki

Yendere?   Kiseijuu: sei no kakuritsu pasuje chyba dobrze.

Psycho Pass?

Shanya3, w 08 Sie 2015 - 23:20, powiedział:

gdzie ty widzialeś w kiseijuu yandere?

XDD
Edytowane przez VellG
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Yendere?   Kiseijuu: sei no kakuritsu pasuje chyba dobrze.

Psycho Pass?

gdzie ty widzialeś w kiseijuu yandere?

Obejrzałem...

w mirai nikki jest yandere

Opublikowano

Najlepsze tytuły jakie znacie - poszukuję czegoś krótkiego, abym mógł skończyć w 2 tygodnie oglądając 2 odcinki dziennie. Mile widziane mroczniejsze klimaty, bo zamierzam oglądać późno w nocy. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

­

Najlepsze tytuły jakie znacie - poszukuję czegoś krótkiego, abym mógł skończyć w 2 tygodnie oglądając 2 odcinki dziennie. Mile widziane mroczniejsze klimaty, bo zamierzam oglądać późno w nocy. 

Death Note - klasyk, więc pewnie oglądałeś.

Tokyo Ghoul - 2 sezony, lecz bardziej 1

Psycho-Pass

Hellsing Ultimate - Mroczne klimaty i krótki, lecz znowu bardziej popularne i pewnie widziałeś.

Podaj swojego MAL'a lub napisz jakie oglądałeś, bo nie wiem czy wymieniać dalej.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Berserk ;d

IDcncno.png

Opublikowano

­

Psycho-Pass

Hellsing Ultimate - Mroczne klimaty i krótki, lecz znowu bardziej popularne i pewnie widziałeś.

Podaj swojego MAL'a lub napisz jakie oglądałeś, bo nie wiem czy wymieniać dalej.

KlauN obejrzal wszystkie, ktore wymeniles.

Opublikowano

2 odcinki dziennie? Czemu tak mało? 

Najlepsze tytuły, które widziałem:

http://scr.hu/1wdk/xyjab

http://scr.hu/1wdk/wuxgf

Bo szkoda mi czasu na chińskie bajki. Zamierzam oglądać jedynie dla relaksu pod koniec dnia, zresztą i tak ciężko znaleźć chwilę na odcinek.

Wymień mi wszystkie, które nie skupiają się na romansie i nie ma w nich szkolnego życia, bo niestety takich delikatnych serii nie lubię i nie mam zamiaru poświęcać czasu na przybliżanie się do nich ;p

Also:

IdaakyQ.png

Troszkę nie na mój gust ;p

­

Psycho-Pass

DN, PP - widziałem, nie wiem czy takie najlepsze serie

TG ssie

Hellsing:U też widziałem.

Poleciłeś TG, nie ufam Ci dalej, ale dzięki za chęci :v

Berserk ;d

Podobno Berserk jako anime ssie, ale manga jest całkiem spoko.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Bo szkoda mi czasu na chińskie bajki. Zamierzam oglądać jedynie dla relaksu pod koniec dnia, zresztą i tak ciężko znaleźć chwilę na odcinek.

Wymień mi wszystkie, które nie skupiają się na romansie i nie ma w nich szkolnego życia, bo niestety takich delikatnych serii nie lubię i nie mam zamiaru poświęcać czasu na przybliżanie się do nich ;p

DN, PP - widziałem, nie wiem czy takie najlepsze serie

TG ssie

Hellsing:U też widziałem.

Poleciłeś TG, nie ufam Ci dalej, ale dzięki za chęci :v

Podobno Berserk jako anime ssie, ale manga jest całkiem spoko.

Niby prawda lecz obejrzeć można ;d

No to może madan no ou to vanadis (romans znikomy) ;d

Phantom requiem for the phantom

Shingeki no kyojin

IDcncno.png

Opublikowano

Chcesz mroczniejsze klimaty? Oglądaj Shinsekai Yori, widzę, że masz je nawet w plan to watch. Genialny horror/dramat. Oprócz tego Higurashi no Naku Koro ni, też mega, chociaż Higurashi nie dasz rady ogarnąć tylko w 2 tygodnie, chyba, że byś oglądnął 1 sezon(26ep), a później oglądnął 2gi(24ep) po jakimś czasie, co nie jest według mnie najlepszym rozwiązaniem, szczególnie jeśli byś miał jakąś większą przerwę między nimi...

Opublikowano

Niby prawda lecz obejrzeć można ;d

No to może madan no ou to vanadis (romans znikomy) ;d

Phantom requiem for the phantom

Shingeki no kyojin

SnK? ;________; 

Phantom requiem i Madan no Ou to Vanadis mnie zaciekawiły - które lepsze?

Chcesz mroczniejsze klimaty? Oglądaj Shinsekai Yori, widzę, że masz je nawet w plan to watch. Genialny horror/dramat. Oprócz tego Higurashi no Naku Koro ni, też mega, chociaż Higurashi nie dasz rady ogarnąć tylko w 2 tygodnie, chyba, że byś oglądnął 1 sezon(26ep), a później oglądnął 2gi(24ep) po jakimś czasie, co nie jest według mnie najlepszym rozwiązaniem, szczególnie jeśli byś miał jakąś większą przerwę między nimi...

Shinsekai Yori oglądałem miesiąc temu i fajne było, a Higurashi to chyba typowe anime-rzeź, coś jak Elfen Lied.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

SnK? ;________; 

Shinsekai Yori oglądałem miesiąc temu i fajne było, a Higurashi to chyba typowe anime-rzeź, coś jak Elfen Lied.

Według mnie oba anime są na podobnym poziomie. Hmm phantom jest chyba mroczniejszy ^^

IDcncno.png

Opublikowano (edytowane)

SnK? ;________; 

polecam phantom requiem for the phantom. a co do anime, ktore nie sa w twoim guscie to mozesz je ominąć, nie kaze ci ich ogladac. I tak naruto jest 100x lepsze niz ta  bajka dla dzieci fairy tail imo.

Edytowane przez Shanya3
Opublikowano

Higurashi to chyba typowe anime-rzeź, coś jak Elfen Lied.

Tak, jest w tym anime ogrom przemocy, zabijania itp., ale nie powiedziałbym, że jest to typowe anime rzeź... W Higurashi główną uwagę zwraca się na fabułę, która jest skomplikowana i nieliniowa, bije od tego anime mrocznym klimatem, wyrywanie paznokci jako tortury to rzecz, rzekłbym normalna w tej serii, jest psychodeliczne i strasznie tajemnicze - jeśli szukasz czegoś z bardzo mrocznym klimatem, polecam(nie zniechęć się 2-3 pierwszymi odcinkami, potem się wszystko rozkręca i stopniowo wyjaśnia). Jeśli jednak się nie zdecydujesz na Higurashi to w miarę dobre jest Phantom requiem i słyszałem, że dobre jest Kiseijuu: Sei no Kakuritsu i Mononoke.

Opublikowano (edytowane)

Tak, jest w tym anime ogrom przemocy, zabijania itp., ale nie powiedziałbym, że jest to typowe anime rzeź... W Higurashi główną uwagę zwraca się na fabułę, która jest skomplikowana i nieliniowa, bije od tego anime mrocznym klimatem, wyrywanie paznokci jako tortury to rzecz, rzekłbym normalna w tej serii, jest psychodeliczne i strasznie tajemnicze - jeśli szukasz czegoś z bardzo mrocznym klimatem, polecam(nie zniechęć się 2-3 pierwszymi odcinkami, potem się wszystko rozkręca i stopniowo wyjaśnia). Jeśli jednak się nie zdecydujesz na Higurashi to w miarę dobre jest Phantom requiem i słyszałem, że dobre jest Kiseijuu: Sei no Kakuritsu i Mononoke.

kiseijuu jest dobre, to fakt. Nawet troszke podobne do tokyo ghoul, ale o wiele lepsze. Seria ta mnie niesamowicie wciagnela, nie poszedlem specjalnie do szkoly, zeby ją okonczyc.  dalem jej wiec wysoką ocene, bo 8/10.

Edytowane przez Shanya3
Opublikowano (edytowane)

2 odcinki dziennie? Czemu tak mało? 

Najlepsze tytuły, które widziałem:

http://scr.hu/1wdk/xyjab

http://scr.hu/1wdk/wuxgf

Gość dał Btoom! 8 Mirai Nikki 10 xDD

HxH DxD 8 aha. Najlepsze tytuły ;*

Monster jest spoko.

Edytowane przez VellG
Opublikowano (edytowane)

Obejrzyj film Psycho-Pass  http://www.mpcforum.pl/topic/1450259-psycho-pass-movie-3-sezon/ :P (chyba, że już widziałeś)

Death Parade?

Gangsta?

Corpse Party?

Pytałeś o Madan no Ou to Vanadis - harem, duże cycki, magia. Nic takiego specjalnego. Trochę podobne polecam : Arslan Senki. 18/24 odc. wyszły

https://www.youtube.com/watch?v=fERE3fcy2eU

https://www.youtube.com/watch?v=X_Hp04mc4Vc

ale jeśli jednak wolisz takie klimaty + harem... to możesz obczaić Oda Nobuna no Yabou

Słyszałem, że dobre, ale jeszcze nie widziałem m.in. :

Basilisk: Kouga Nipou Chou - takie Naruto seinen podobno. Możesz obczaić :D

Black Lagoon

Jak już coś widziałeś to sorry. Nie polecałem najlepszych jakie obejrzałem tylko starałem się coś bardziej mrocznego 

PS. Jakbyś się przekonał do szkolnego życia to polecam Gakkou Gurashi. Może akurat by przypadło do gustu. Więcej tam kawaii rzeczy niż tych mrocznych, ale i tak polecam xD http://www.mpcforum.pl/topic/1447644-gakkou-gurashi/

Mam nadzieję, że jakoś pomogłem ;)

­

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Lepiej by było jakbyś jakiegoś MaL'a podał, bo tak to sobie mogę strzelać czy widziałeś coś czy nie widziałeś:

- Basilisk: Kouga Ninpou Chou - Co prawda romans, ale do tych lekkich raczej to nie należy.

- Black Lagoon - dwa sezony, spokojnie w 2 tygodnie sobie obejrzys, bo łącznie 24 odcinki

- Jormungand - samo anime nie jest jakieś "super mroczne", ale sam koncept jest przyjemny do odbioru

- Bokurano - cięższe klimaty, ociupinkę mecha (ale to jest w sumie nawet nie drugi, a trzeci plan)

Bounen no Xamdou 

C: The Money of Soul and Possibility Control - fajnie ujęty problem otaczającego nas konsumpcjonizmu, pogodni za pieniędzmi itd.

Claymore - spotkałem się z określeniem, że to taki żeński wiedźmin. Ogólnie potwory, ciężka kreska... tylko fillerowe zakończenie...

- Danganronpa - anime na podstawie "gry detektywistycznej", 12 osób zamkniętych w pomieszczeniu, które mogą opuścić jedynie jak kogoś zabiją.

Death Parade - taki japoński (buddyjski) odpowiednik chrześcijańskiego czyśćca, sędzia rozstrzyga czy dusze mają się reinkarnować czy "spadać do otchłani" 

- Durarara!!

NHK ni Youkoso!

Neon Genesis Evangelion

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

Trigun

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Gość dał Btoom! 8 Mirai Nikki 10 xDD

HxH DxD 8 aha. Najlepsze tytuły ;*

Monster jest spoko.

Oceniam na podstawie tego jak anime na mnie oddziałowywało i jak je przeżywałem. Btoom za fabułe dałbym 7, za kreske 9, za muzyke 8, za postacie 7, a za enjoyment 8, wiec wychodzi ósemka. Dxd za enjoyment 9, za fabule 7, za postacie 8, za kreske 9, za muzyke 9, wiec wychozi 9. Mirai nikki za fabule 8, za kreske 8, za postacie 9, za enjoyment 10, dla mnie cokolwiek ma enjoyment 10  dostaje ode mnie 10/10.

Więc tak, polecam te tytuly.

Monstera też, bo dalem mu następujące oceny: Enjoyment 7, Fabula: 9, postacie: 9, Kreska: 7, Muzyka: 7. Więc jest to seria bardzo dobra w moim mniemaniu.

Tutaj macie mala klausa:

http://myanimelist.net/animelist/KlausKS

Edytowane przez Shanya3
Opublikowano

dla mnie cokolwiek ma enjoyment 10  dostaje ode mnie 10/10.

no to fajnie masz

gdybym ja tak oceniał to wszystkie hentajcie miałbym 10/10, bo przecież przyjemność jest i to spora przy oglądaniu  B) B)

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)

@ZeciarzEmil1

Może Myself;yourself albo Shuffle! Niestety nic innego nie jestem w stanie polecić. 

Shuffle! - mało przewidywalne, mizerna komedia zamienia się w nieco lepszy dramat, kreska taka sobie, magia, harem, trochę ecchi

Edytowane przez Sil√eR