Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powiem tak, dobry masz gust. Doceniam takie osoby, które wymagają czegoś więcej niz taki selweron, czyli napierdalania super mocy i shounenowych schematow..

Co do anime to polecam Ci Monster. Jest świetne, wydaje mi sie, ze o cos takiego Ci chodzi. Pod wzgledem postaci monster jest świetny, daj mu na poczatku czas na rozkrecenie, ta seria ma az 74 odcinki.

Oprocz monstera polecam jeszcze Steins;Gate. Steins;gate to istny majstersztyk, temu rowniez daj troche czasu, bo poczatkowe odcinki mogą Cie nudzić, ale potem jst duza zmiana psychologii bohaterow, fajne plot twisty, no generalnie cudo.

Mysle, ze spodoba Ci sie jeszcze phantom requiem for the phantom. Bohaterowie tam są mozna powiedziec źli, aczkolwiek przechodzą pewne zmiany. Dobre jest to anime wlasnie pod wzgledem psychologii. Jesli lubisz klimaty mafii, akcje, thriller to polecam. Też rozkręca sie z czasem, ale chyba szybciej niz steins;gate i monster.

Oprocz tych tytulow polecam:

Death Note

Code Geass

Mirai Nikki, Fate/stay night, Btooom

Czyli jak komus sie podobaj super moce i shouneny to ma slaby gust? No OK !

Poszukuje anime co ma dobra kreske (czyli najlepiej tak 2011+)

Akcja,Fantasy

Walki itp.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano (edytowane)

Shanya3

Dzięki, obczaję Monstera na 100%, kiedyś już miałem się za to zabrać, ale jakoś tak mi uciekło(recenzja mnie nieuwiodła) - po tym co napisałeś, jestem przekonany co do tego, że trafi w mój gust, bo wszystkie pozostałe anime które wymieniłeś oglądałem i uważam je za istne perełki, są jednymi z najwyżej oceniany na mojej prywatne topce, trafiłeś w 10 :D

#edit/up

- Eden of the East (tu walk nie uświadczysz, ale coś w tym jest, że urzeka)

- Zankyou no Terror (raczej nie ma walk, tzn. cały czas jest tam walka, ale trochę inaczej wygląda niż w shounenach, bardziej jest to intelektualna walka, 2 gości po prostu robi zamachy terrorystyczne)

- Parasyte the maxim (tu masz walki, początkowo przestraszył mnie opis tego... ale było wyjątkowo ciekawe)

- Shingeki no Kyojin (to pewnie znasz, bo nie da się tego nie znać)

- Sword art Online (tu też opis może odstraszać... to jedyne anime gdzie zdzierżyłem fakt iż, odbywa się ono w grze online, co więcej trafiło na moją topkę wysoko)

Yo to znowu ja :)

Szukam anime podobnego do

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

Chodzi mi o to, że na początku bohater jest troche ciapaty ale z czasem staje się mocny :) + jeśli to możliwe romans do tego 

- Zero no Tsukaima (jest ecchi, jest magia, jest romans, jest ciapa zmieniająca się w rozkurwiacza)

- Gantz (chociaż tu nie ma jakichś lvl upów, raczej wzrost "siły" jest dzięki przemianie psychicznej bohatera... i nie ma romansu, ale jest miłość, pożądanie itp. są pokazane sceny które główny bohater sobie wyobraża, idealnie jest to oddane moim zdaniem)

Edytowane przez LSowiec
Opublikowano

Powiem tak, dobry masz gust. Doceniam takie osoby, które wymagają czegoś więcej niz taki selweron, czyli napierdalania super mocy i shounenowych schematow..

Ja doceniam i podziwiam osoby które potrafią prowadzić konwersację z takim podludziem jak ty

i nie kończą ze zrytą banią

Opublikowano

Ja doceniam i podziwiam osoby które potrafią prowadzić konwersację z takim podludziem jak ty

i nie kończą ze zrytą banią

Ale dlaczego mnie obrażasz? Grzeczniej może?

Akcja,Fantasy

Walki itp.

Nie słaby tylko dziecinny, nie mowie że to zły gust, tylko mi sie nie podoba

@1361622928-U485574.pngShanya3

no to teraz wyjebales mnie z butow XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ocenianie dobrego gustu po anime, no k***a

@Cielson

sword art online

Nie rozumiem czemu wyjebalem cie z butów.

Opublikowano

Szukam Anime gdzie główny bohater miał Tragiczną przeszłość , a teraz Dziewczyny w pewnym sensie go lubią  8S [Poza Grisaia No ... , Shigatsu Wa kimi No Uso, Yahari One ... ] ..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Szukam Anime gdzie główny bohater miał Tragiczną przeszłość , a teraz Dziewczyny w pewnym sensie go lubią  8S [Poza Grisaia No ... , Shigatsu Wa kimi No Uso, Yahari One ... ] ..

Może jakieś School Days, tylko tam bohater ma "słabo" tragiczną przeszłość, no ale jest lamuskiem, a pod koniec serii zawodowym ruchaczem

Opublikowano

Może jakieś School Days, tylko tam bohater ma "słabo" tragiczną przeszłość, no ale jest lamuskiem, a pod koniec serii zawodowym ruchaczem

troche mu naspoilerowales, bo na poczatku school days to zwykle romansidlo, potem jest zaskakująco.

Opublikowano

Powitał!

Krótko i na temat. Jakiegoś filmu szukam, bo ostatnio coś mnie na nie wzięło, widziałem:

- Wilcze dzieci (strasznie się na tym wynudziłem)

- Księżniczka Mononoke

- Summer Wars (bardzo mi się spodobało)

- spirited away

- Sakasama no Patema

Stawiam na fabułę nie na kreskę.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Akcja,Fantasy

Walki itp.

Jeszcze raz i jeszcze zapomnialem mala podac :/

http://myanimelist.net/animelist/Numbusek121

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Powitał!

Krótko i na temat. Jakiegoś filmu szukam, bo ostatnio coś mnie na nie wzięło, widziałem:

- Wilcze dzieci (strasznie się na tym wynudziłem)

- Księżniczka Mononoke

- Summer Wars (bardzo mi się spodobało)

- spirited away

- Sakasama no Patema

Stawiam na fabułę nie na kreskę.

Redline

Hoshi wo Ou Kodomo

Toki wo Kakeru Shoujo

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano (edytowane)

@Pitbull !

Mało filmów obejrzałem do tej pory. Może jeszcze takie:

Hal
Hotarubi no Mori e 
Ghost In The Shell (1995)

Planuję to na dniach obejrzeć:

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Jeszcze Bungaku Shoujo, Aura, Colorful, Shin Angyo Onshi, Eve no Jikan.

Chociaż wiadomo że najlepszy jest zapewne Stranger.

Jest też kilka movie których nie znajdziesz ani po pl, ani po eng, a są równie dobre co toki wo kakeru shoujo/hauru, wiadomo jak to jest z tymi prawami :P

Opublikowano

Witam, szukam anime coś typu: Dead Note. Było też takie podobne Anime co było 2 gości chyba 7 i 10 czy jakoś tak i była jakaś kobieta 11, polegało to na tym że oni byli jacyś super zdolni i wszystko wybuchali ;d Nie szukam Anime jakiegoś które jest z jakimiś laserami itp. Coś podobnego do Dead Note.

Opublikowano (edytowane)

@louson

Czyżbyś miał na myśli Zankyou no Terror? ­(o tych zdolnych dzieciakach)

http://myanimelist.net/anime/1535/Death_Note/userrecs- Polecam tutaj zajrzeć 

Raczej nie ma wiele podobnych anime do Death Note. Proponowałbym Ci wrócić na 1 stronę tego tematu. Tam inni się wypowiadają co do Death Note. 

Nie oglądałem Code Geass (2 sezony) ale podobno jest to następca tego anime. Od siebie mógłbym Ci polecić z tych nieco bardziej ambitniejszych tytułów :

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin

Mirai Nikki

Steins;Gate - Jedyne anime, któremu dałem 10/10 :)

Psycho-Pass (2 sezony)

Shinsekai yori, Monster - też podobno genialne

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)
@Sil√eR / @taki KaWai<3

Tak, tak to Zankyou no Terror. Bardzo fajne anime. Ale najlepsze Dead Note.

Mógłbyś opisać w jednym zdaniu co to za anime? O co w nich chodzi?

Edytowane przez louson
Opublikowano

Wie ktoś gdzie znajdę bakugany z napisami ?

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Wie ktoś gdzie znajdę bakugany z napisami ?

Nigdzie. Przynajmniej z napisami, a nie skopiowanymi linijkami z translatora.

PS. Nie marnuj życia na takie kupy.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Panowie i panie ;d Mam do was kolejne pytanie może ktoś się orientuje z jakiego anime pochodzi ten skrawek:

tumblr_nre3ifElIp1s6441y_frame1.jpg

Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai

Edytowane przez VellG
Opublikowano (edytowane)

@sebasku√4

Psycho-Pass ( 2 sezony ) - tajemnice/zagadki, psychologiczne, ładna kreska, dużo krwi     S**T

Gakkou Gurashi ( z obecnego sezonu ) - http://www.mpcforum.pl/topic/1447644-gakkou-gurashi/ S**T

Nanatsu no Taizai - specyficzna kreska, nawalanka, komedia S**T

Golden Time - UP opisane W PLANACH

White Album 2 ( nowsza wersja. Starej, która jest podzielona na 2 sezony nie widziałem ) W PLANACH

Shuffle! - UP opisane S**T

Sukitte ii na yo. - romans W PLANACH

Tasogare Otome x Amnesia - UP opisane NIE PODOBA MI SIĘ

Hunter x Hunter 2011 S**T NAD S**TAMI

Ghost In The Shell ( film z 95 ) - do porozkminania, maszyny-ludzie/ ( możesz też obejrzeć serie TV, nowszą wersje filmu ) film pt. Matrix czerpał inspiracje z tego anime. Na podstawie tego anime powstała także gra pt. Oni ( dzieciństwo <3ZA STARE, MOJE PACZAŁY TEGO NIE WYTRZYMAJĄ xD

Co do Dangaronpy - TRAP, głoś tego pluszaka, cenzura, sceny tych śmierci - "fatality" koszmar... rozwiązywanie zagadek takie trochę - no niech ujdzie. Jedynie co mnie bardzo ciekawiło / spodobało mi się to zakończenie.. no jakieś ostatnie 2-3 odc. Dangaronpa była nawet spoko, chociaż pod koniec było strasznie schematyczne i przewidywalne...

Szukam animca, ładna kreska obowiązkowo, może to być jakaś napierdalanka, albo mniej płytka, z bardziej skomplikowaną fabułą produkcja(fantasy).

MAL: http://myanimelist.net/animelist/sebasku

Ktoś coś jeszcze ma? xD

Aaa bym zapomniał, jak ktoś ma jakieś anime mecha z głównym bohaterem prze c**j c**jem na nad c**jowsze c**je, to też może zarzucić... Coś typu Aldnoah.Zero/Sidonia no Kishi

Edytowane przez sebasku√4