Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Psycho-Pass Movie, 3 sezon?

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7654213.3.jpg

Właśnie jestem świeżo po obejrzeniu filmu. Według mnie był całkiem dobrze zrobiony. Kreska, animacja tak samo ładna jak w ostatnich 2 sezonach. Naprawdę przyjemnie się oglądało. OST także się podobało. Akane i Kougami w akcji. Dużo strzelanin, wybuchów. Miło po raz kolejny usłyszeć : EGOIST - Namae No Nai Kaibutsu, seiyū Akane ( Kana Hanazawa <3 i kilka innych znanych ) ... No i te te słowa Akane ( po endingu ) :3

Zwiastun to już chyba wszyscy fani z MPC zdążyli obejrzeć ( wystarczy popatrzeć na jego datę dodania: 01.09.2015, ale wrzucę tak dla pewności   :D )

Film PL ONLINE ( BD/DVD Release - July 15, 2015 JST ) :

Do osób, które obejrzały film :  
Podobał się Wam film? Jak się oglądało? 3 sezon - co o tym myślicie? Chcielibyście, żeby był? Czekam na Wasze opinie ( @KlauS. Twoją też  :D ) Proszę ukrywać jakieś mega rażące spoilery. Z góry ogromne dzięki )

Ja bym chciał, żeby był 3 sezon ;)

Opublikowano

Mam wielką nadzieję, że trzeciego sezonu nie będzie. Już drugi strasznie obsysał i raził naciąganą, wepchaną na siłę fabułą.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

psycho pass to smrut

Uargumentuj

@top

Psycho pass ogladalem rok temu, toteż pewnie co nieco zapomnialem, zeby lepiej wczuc sie w klimat serii, w wydarzenia i ogarniać o co chodzi najpierw zrobie sobie rewatcha pierwszej serii. Drugiej nie rusze, bo ma naciąganą fabule i nie bylo juz czuc tego klimatu. Byla przyjemna, fajny cyberpunk, ale nic ponadprzeciętnego. Tak 7/10 bym dał. Jesli chodzi o moją ocene pierwszego sezonu to tak za fabułe dałbym 9, za postacie 9, za kreske 9 no i za muzyke 9 ;) Jednak za enjoyment tak 7,5 *momentami bylo czuc nawet enjoyment na poziomie 9, ale pierwsze odcinki mi nie zbyt przypadly do gustu) , wiec moja definitywna ocena to 8,5/10. 

Jest cenzura w filmie? Jesli tak to poczekam sobie na bluraya.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngShanya3

Przed filmem przypomniałem sobie kilka scen z 1 i 2 sezonu. 1 sezon > 2 sezon, ale to nie zmienia faktu, że i 2 sezon przyjemnie mi się oglądało ^^ Nadal czułem ten klimat i w ogóle. Shimotsuki mnie z lekka wkurzała. Czasami miałem ochotę ją uśmiercić xD

Ja podałem wyżej gdzie oglądałem

Co do Bluray'a :  "BD/DVD Release - July 15, 2015"  Jeb - gostek dostaje z Dominator'a i można po nim tylko flaki zbierać z ziemi

Niektóre rzeczy się powtarzają w filmie :

Nie działa dominator tak jak powinien działać na ....

Dawno nie widziałem tak zachęcającego trailer'a :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obejrzałem przedwczoraj 3 odcinki i... zanudziło mnie w c**j. xD Spróbuję jutro zrobić kolejne podejście, ale pójdzie chyba drop, bo na razie postacie słabe, fabuła cienka, muzyka też niesamowita nie jest, więc nie ma nic dla mnie aktualnie wartego uwagi. ^_^

Opublikowano

Obejrzałem przedwczoraj 3 odcinki i... zanudziło mnie w c**j. xD Spróbuję jutro zrobić kolejne podejście, ale pójdzie chyba drop, bo na razie postacie słabe, fabuła cienka, muzyka też niesamowita nie jest, więc nie ma nic dla mnie aktualnie wartego uwagi. ^_^

Mnie poczatkowe odcinki tez nudzily. W sumie tak do 11 bawilem sie srednio, potem pojawil sie z*******y antagonista i seria mnie bardziej zaciekawila. Ostatecznie wylądowala z oceną 8/10.

Steampunk to taki gatunek, ze nie kazdemu przypadnie do gustu.

Tak dla pewności, Egoist również można było usłyszeć w  Guilty Crown ? 

W sumie już od dłuższego czasu mam zamiar obejrzeć ten film, jednak coś mi nie wychodzi  -.-

Chyba tak co do tego egoist.

Wiem na pewno, ze muzyka z psycho pass sezon 2 openingu jest robiona przez gosci od openingu tokyo ghoula.

Opublikowano

Tak dla pewności, Egoist również można było usłyszeć w  Guilty Crown ? 

W sumie już od dłuższego czasu mam zamiar obejrzeć ten film, jednak coś mi nie wychodzi  -.-

Tak, wszystkie openingi to Ling Tosite Sigure a endingi Egoist (które imo są z*******e)

Mnie poczatkowe odcinki tez nudzily. W sumie tak do 11 bawilem sie srednio, potem pojawil sie z*******y antagonista i seria mnie bardziej zaciekawila. Ostatecznie wylądowala z oceną 8/10.

Steampunk to taki gatunek, ze nie kazdemu przypadnie do gustu.

Chyba tak co do tego egoist.

Wiem na pewno, ze muzyka z psycho pass sezon 2 openingu jest robiona przez gosci od openingu tokyo ghoula.

Tak, tyle że w psycho pass muzykę robił cały Ling Tosite Sigure a w Tokyo Ghoul muzykę robił TK z właśnie tego zespołu (tylko op 1 sezonu)

Co do samego psycho pass sezon 1 był wyborny po pierwszych odcinkach w których się nic nie działo, ale gdy akcja porządnie ruszyła w stronę Makishimy to była sama przyjemność w oglądaniu. Drugi sezon... eh. Rozumiem przesłanie, ale nadal eh. Jakoś Kamui nie zaintrygował mnie tak jak Makishima, już nie mówiąc o tym jak Shimotsuki jest denerwująca. Film był spoko, bardzo podobały mi się nawiązania właśnie do Makishimy, ale jedyne co mnie w tamtym momencie interesowało to dominatory... och te piękne dominatory. Pierwsze sceny w filmie gdzie właśnie używają ich przeciwko terrorystom były najlepsze. Seria ogółem, co prawda czasem lepiej czasem gorzej, utrzymuje genialny klimat cyberpunkowej dystopii, co dość trudno znaleźć w dzisiejszym zalewie slice of life i innych "mniej wartościowych" produkcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...