Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Szukam animca, ładna kreska obowiązkowo, może to być jakaś napierdalanka, albo mniej płytka, z bardziej skomplikowaną fabułą produkcja(fantasy).

MAL: http://myanimelist.net/animelist/sebasku

Aaa bym zapomniał, jak ktoś ma jakieś anime mecha z głównym bohaterem prze c**j c**jem na nad najc**jowsze c**je, to też może zarzucić... Coś typu Aldnoah.Zero/Sidonia no Kishi

Ma ktoś cuś? Albo jakiś mocny dramacik/okruchy życia + romans

Edytowane przez sebasku√4
Opublikowano (edytowane)

@sebasku√4

Z ładną kreską powiadasz ? 

Mardock-Scramble (kreska coś w deseń K-project, jednak jak dla mnie jeszcze lepsza. Akcja, sci-fi (może też cyberpunk ? )

Bokura wa Minna Kawaisou (komedia oraz rzekomy romans)

Muv-luv w sumie też. Akcja, mechy (Mechy w 3D coś genialnego)

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

szukam czegos rozkurw w stylu hunterxhunter ktore jest nie do przebicia

wszystkie topowe anime widzialem tak jak wszystkie cipki swiata typu brzoskwin

moze byc tez cyber punk albo jakies totalne odjazdy jak pociag kiedy na niego biegniesz

gits,akira odpadaja bo to widzial nawet niewidomy

Opublikowano

Poszukuję anime podobnego do "Akame Ga Kill" oraz "Basilisk" gdzie są toczone wojny klanów.

Ewentualnie coś takiego jak w Durarara czyli Dolary i Żółte Szaliki ;)

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano (edytowane)

@sebasku√4

Z ładną kreską powiadasz ? 

Mardock-Scramble (kreska coś w deseń K-project, jednak jak dla mnie jeszcze lepsza. Akcja, sci-fi (może też cyberpunk ? ) Nie podoba mi się

Bokura wa Minna Kawaisou (komedia oraz rzekomy romans) Będę miał ochotę na romans to ogarnę

Muv-luv w sumie też. Akcja, mechy (Mechy w 3D coś genialnego) Po 3 odcinku drop

Szukam animca, ładna kreska obowiązkowo, może to być jakaś napierdalanka, albo mniej płytka, z bardziej skomplikowaną fabułą produkcja(fantasy).

Opublikowano

szukam czegos rozkurw w stylu hunterxhunter ktore jest nie do przebicia

wszystkie topowe anime widzialem tak jak wszystkie cipki swiata typu brzoskwin

moze byc tez cyber punk albo jakies totalne odjazdy jak pociag kiedy na niego biegniesz

gits,akira odpadaja bo to widzial nawet niewidomy

To może bądź taki "pro elo" i zrób nam przysługę i podaj MaL'a, albo chociaż wypisz coś widział, bo bez sensu produkować się nie będę.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

;o

może Aria, Natsume Yuujinchou, Magi, Seirei no Moribito, Blade of the immortal, Spice and wolf.. spójrz prawdzie w oczy, z ilością oglądalnych anime na rynku, dodając ilość obejrzanych przez Ciebie te wymogi są raczej zbyt wielkie, lista zbyt długa, więc musisz polegać na sobie :D

@sebasku√4

Jak spojrzałeś to pozostaje czekać na emitowane lub odkrywać dalszy świat mang, novelek, i tak dalej.. :)

Opublikowano (edytowane)

;o

może Aria, Natsume Yuujinchou, Magi, Seirei no Moribito, Blade of the immortal, Spice and wolf.. spójrz prawdzie w oczy, z ilością oglądalnych anime na rynku, dodając ilość obejrzanych przez Ciebie te wymogi są raczej zbyt wielkie, lista zbyt długa, więc musisz polegać na sobie :D

Spojrzałem już dawno. :/ Dzia, ogarnę wszystko oprócz Magi(Magi to crap xD )... 

@1373230489-U611928.pngselweron

lajka dam jak mi limit wróci :D

@1373230489-U611928.pngselweron

Czekam, akurat najbliższy sezon zapowiada się obficie dla mnie, ale znając poprzednie to 1/4 z wszystkich będzie pewnie mniej więcej zdatna do obejrzenia. xD Mangi niektóre czytam, parę mam na półeczce, a novelki które mnie interesują są po ingliszu, a mi się nie chce czytać po obcemu(moje "skillsy" mi na to pozwalają, ale nie jest to dla mnie komfortowe). xD

Opublikowano (edytowane)

Tak szczerze nie rozumiem co chcesz powiedzieć przez " rozkurw w stylu hunterxhunter"

Widzę że nie jesteś wybredny jeżeli chodzi o anime to może

• Fate. -  akcja, fantasy, magia
  • Akame ga Kill - akcja, fantasy, przygody
  • Deadman Wonderland - akcja, horror, sci-fi(horror z tego żaden)
  • Garo: Honoo no Kokuin - akcja, demony, magia
  • Ergo proxy - tajemnice, sci-fi, psychologiczny
  • Black Lagoon - akcja
  • Gulity Crown - akcja, dramat, sci-fi, super moce
  • Code Geass - jak wyżej, mechy, szkoła
  • Toriko - akcja, przygody, komedia, fantasy
  • Beelzebub - akcja, komedia, szkoła, demony, super moce

Niewiem też co chciałeś powiedzieć przez te odjazdy ale to są anime przy których mój mózg miał czasem problemy z nadążeniem

• Chaos:Head - tajemnice, sci-fi, harem, super moce, psychologiczny
  • Neon Genesis Evangelion - akcja, demencja, dramat, mechy, sci-fi, psychologiczny
  • Serial Experiments Lain - demencja, tajemnica, dramat, psychologiczny, sci-fi
  • Steins:Gate -  Sci-Fi, Thriller

--------------

Szukam jakiegoś anime nawiązującego do greckiej mitologi.

Edytowane przez Lolek123145

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano (edytowane)

Jakieś poryte ecchi. Ktoś, coś?

Słowo poryte niech każdy zdefiniuje sobie po swojemu.

Jedyna prośba to coś w miarę oryginalnego, a nie oklepane schematy.

Edytowane przez grzesssiu
HBV27j.png

Opublikowano

Szukam anime o tematyce: akcja, magia, romans, sci-fi. Gatunki nie muszą sie pokrywać, lecz z racji tego, że jestem wybredny nie chcę propzycji o tematyce mafii/gangów/przemocy(gwałty itp.) Szukam czegoś wciągającego a zarazem mocnego

http://myanimelist.net/animelist/Cielson

Magi. 

Jeden z dwoch battle shounenow na mojej liscie, ktory ma wyzszą ocene niz 7

Szukam anime o tematyce: akcja, magia, romans, sci-fi. Gatunki nie muszą sie pokrywać, lecz z racji tego, że jestem wybredny nie chcę propzycji o tematyce mafii/gangów/przemocy(gwałty itp.) Szukam czegoś wciągającego a zarazem mocnego

Magi. 

Polecam jeszcze fate/zero. Skoro fate/stay night dalesz 9/10 to fate/zero dasz 11/10.

Magi. 

Polecam jeszcze fate/zero. Skoro fate/stay night dalesz 9/10 to fate/zero dasz 11/10.

Zobacz sobie jeszcze another. Ot, krotka, wciagajaca seria z kilkoma wadami, ale z w miare ok enjoymentem, na prawde, krotka a fajnie sie ją ogląda.

Opublikowano (edytowane)

Szukam Anime gdzie jest w Ci*l dużo przemocy i śmierci,gdzie ludzie płaczą by ich oszczędzono,gdzie wrogowie wręcz wyrażają swe emocje co z kim chcą zrobić  :ninja: [Oczywiście coś sensownego]...

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano (edytowane)

No być może trochę przesadziłem...Po prostu dobrze jakby spełniało wymagania  :ninja:

Edytowane przez BornVillain

​     ​

Opublikowano

*Ewentualnie coś jeszcze [wszystko widziałem/oglądam]..

​     ​

Opublikowano
No być może trochę przesadziłem...Po prostu dobrze jakby spełniało wymagania   :ninja:

Dobrze to by było jakbyś okazał trochę więcej zaangażowania i podał MaL'a, albo chociaż wypisał tytuły, które widziałeś...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

No być może trochę przesadziłem...Po prostu dobrze jakby spełniało wymagania  :ninja:

@BornVillain

DN

Mirai Nikki

Btoom

Elfen Lied

Overlord

Danganropa

imo kazde z tych anime to smiec ale Ci moze sie cos spodoba

*Ewentualnie coś jeszcze [wszystko widziałem/oglądam]..

Niestety ale kolega szuka nie tu co trzeba, i drugi kolega już w sumie przedstawił koledze jak sytuacja się przedstawia z lekką ironią. Znaj me serce bowiem naprowadzę kolegę trochę na ścieżkę dobra. Wymagania Twoje są tak jakby żywcem wycięte z tego co.., ale tak długo jak ten dział nazywa się "anime", w środku zaś jest tylko wskazówka że można też używać "mang", tak więc niemożliwym jest mi to wypisywać żadnych tytułów, ponieważ obecny poziom intelektualny tego działu nie rozwinął się na tyle by takie coś umieszczać. Może nasza nowa redakcja coś zmieni? Ciąg dalszy nastąpi

Ale skupmy się na anime w takim razie, powiedzmy że w pewien sposób jak przymknie się oko na niektóre kryteria pasuje:

-One Outs (wszystko w sumie poza krwią przemocą i śmiercią bo walczą na piłki)

-Akagi (poza śmiercią myślę i mało krwi ale bardo zadziornie)

-Gankutsuou (tu to ciężko określić więc obadaj na własną odpowiedzialność)

-deadman wonderland (myślę dość mocno trafia, w psychikę)

-Gantz (to też mocno trafia, ale możliwe że niestety w anime nie wyrobiło wszystkiego pokazać..)

-Umineko/Higurashi (jest krew, są fajne minki, szok, są emocje!)

-Kaiji (mega ilość psychicznych załamań i umysłowych wahań)

-Jigoku Shoujo (? xD)

-Kingdom (jest wszystko? myślę, tylko trzeba czasu)

-Jyuushin Enbu: Hero Tales (kojarzyta alchemista? no to taka pokrewna)

-Souten Kouro (niby pasuje HEHEHEHEHEHE, tylko tyle że jest dla niedorozwojów)

Ale radzę nie mieć wielkich nadzieji bo tytuł, który posiadałby Twoje kryteria i byłby anime (a mangi to też pewnie głównie osadzone w czasach samurajskich nie tokijskich, które również by nie trafiały kompletnie) to czysta fantazja.