Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie wiem, daruje sobie. Poczekam na coś jeszcze..

Jakie wychowywanie dziecka? Na siundenach w tagi patrzyłeś? To już siebie wiń za głupotę, a nie oskarżaj innych o łganie. Beelzebub to shounen.

FMA:Brotherhood też niezłe.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Polecam :

Dragon Ball

Needless - komedia, ecchi, post-apokaliptyczne, kilkanaście walk w miarę OP

( Widziałem, że masz w "Plan To Watch" ) Hunter x Hunter 2011, FMA:B - w mojej ocenie bardzo dobre tasiemce-shouneny. Jak chodzi o HxH to trochę się rozkręca. 1 OP walka gdzieś w około 30 odc. nie pamiętam dokładnie

Akame ga Kill ( tutaj polecam przeczytać mangę i obejrzeć anime. Od 19 do 24 odc. filery. Jestem z jednej strony zadowolony z tych filerów a z drugiej nie ) Genialne OST, dramat, trochę romansu ( w mandze o wiele wiele więcej ) ładna kreska, kilkanaście walk

Kill la Kill - specyficzna kreska, komedia, ecchi, OST w miarę fajne, trochę walk też jest.
Kreska + trochę walki ( drobny spoiler ) : http://classicbutnew.files.wordpress.com/2014/03/klkg.gif?w=676 

Mam nadzieję, że pomogłem :)

­

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Zapomniałem jeszcze dodać, że Mononoke Hime widziałem :)

O Strangerze słyszałem

... a może tak teraz filmy 2005-2015. Znacie jakieś fajne? Dziękuję za poprzednie propozycje. Czekam na inne ^^

Właśnie skończyłem oglądać. Warte obejrzenia :)

http://myanimelist.net/anime/5681/Summer_Wars

http://myanimelist.net/animelist/RaVersoN

Cześć,

Szukam jakichś napierdalanek, coś w stylu Nanatsu no Taizai, dużo epickich walk, akcji itd.

Pozwolę sobie skopiować to co kilka stron wcześniej innym polecałem :)

HunterxHunter (2011)

Soul Eater - chociaż zakończenie totalnie ssie.

Shijou Saikyou no Deshi Kenichi 

Magi (oba sezony) - osobiście nie przypadło mi do gustu, ale to o co prosiłeś niby jest.

One Piece  (+700 odcinków)  - Akcja, Przygoda, Komendia, Dramat, Fantasy, Super moce.

Yu Yu Hakusho  (112 odcinków) - Akcja, Komedia, Demony, Fantasy, Sztuki walki, Szkoła

Beelzebub (60 odcinków - Akcja, Komedia, Demony, Szkoła, Nadprzyrodzone

D.Gray-man (103 odcinki) - Akcja, Przygoda, Komedia

Hunter x Hunter (2011) (148 odcinków) - Akcja, Przygoda, Super moce

Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan (94 odcinki) - Akcja, Przygoda, Komedia, Historyczne, Samurajowie, Romans

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (64 odcinki) - Akcja, Przygoda, Dramat, Fantasy, Magia, Wojskowe

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@UP 

W tagach większość ma zapisane: Komedia..

Właśnie przypomniałem sobie o pewnym anime o koszykówce, był tam taki niebieskowłosy koleś (Kuroko?). Ktoś poda tytuł?

Opublikowano

Bieniu, określ się, napisz czego oczekujesz od danego anime, bo między Death Notem, a dajmy na to Bleachem jest ogromna różnica gatunkowa. Ale po twojej zamieszczonej liście wnioskuję, że chodzi Ci generalnie o shounen. Zacznij od Hunter x Hunter 2011, mój ulubiony, wśród shounenów nie ma sobie równych. Aż dziw bierze, że nie widziałeś Naruto, jeśli podobał Ci się Bleach i Dragon Ball, to będzie dobrym trafem. One Piece również się utożsamia z Twoją listą, sam nie jestem przekonany do tego anime, ale jeżeli sprawy tak się mają i nie odstrasza Cię ilość odcinków to możesz obejrzeć. 

Ponadto, jeżeli chodzi o Death Nota mam większe pole do popisu, gdyż  jestem wielkim fanem psychologicznych thrillerów. Zamieszczam krótką listę moich ulubionych:

Monster

Ergo Proxy

Texhnolyze

Deadman wonderland 

Dodatkowo Code Geass dla większości jest podobne do Death Nota, z perspektywy głównych bohaterów, ich czynów i motywów. Więc jeżeli lubisz mindfight zerknij.

Opublikowano

@UP 

W tagach większość ma zapisane: Komedia..

Właśnie przypomniałem sobie o pewnym anime o koszykówce, był tam taki niebieskowłosy koleś (Kuroko?). Ktoś poda tytuł?

W tych, co sam wymieniłeś, też jest w cholerę komedii, a jakoś ci to nie przeszkadzało. ^.-

To animu o niebieskowłosym chłopczyku nazywa sie Kuroko no Basuket. Nie oglądaj pod żadnym pozorem, bo gówno przestraszne. xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Szukam anime pokazujące życie jakiegoś rodzeństwa(najlepiej jakby było duże). Zależy mi na tym, żeby to nie była jakaś drama, tylko najlepiej komedia, która nie zawiera zjawisk nadprzyrodzonych. No i lepiej bez związków kazirodczych(chociaż to nie jest, aż tak ważne). Pamiętam, że jakoś 2 lata temu coś takiego oglądałem, więc pewnie są też podobne.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Szukam anime pokazujące życie jakiegoś rodzeństwa(najlepiej jakby było duże). Zależy mi na tym, żeby to nie była jakaś drama, tylko najlepiej komedia, która nie zawiera zjawisk nadprzyrodzonych. No i lepiej bez związków kazirodczych(chociaż to nie jest, aż tak ważne). Pamiętam, że jakoś 2 lata temu coś takiego oglądałem, więc pewnie są też podobne.

papa no iukoto wo kikinasai

minami-ke

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Witam, co polecicie dla fana:

Dragon Ball,

Bleach,

Full Metal Alchemist,

Death Note,

Tokyo Ghoul?

Code Geass

Psycho Pass

Fairy Tail z tasiemców

Mirai Nikki

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

Otóż nie mam co oglądać w wolnych chwilach dlatego zwracam się do Was z prośbą o polecenie mi jakiegoś ciekawego tytułu podobnego do: Black lagoon oraz Jormungand.

Ciężko o coś podobnego, bo sam kiedyś szukałem...

Jedyne co mi przychodzi do głowy to:

- Baccano

- Caanan

- Gangsta (chociaż nie oglądałem, to wiem że tematycznie niby podobne)

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Czołem:P

Szukam tytułu (najlepiej z kategorii dramat, psychologiczne, romans) School Days, Yosuga no Sora. Coś co najmniej zaskakującego i moralnie dyskusyjnego.

+ tytuł gdzie postać jest typem yandere.

Wielkie dzięki

gfgdf

Opublikowano

Szukam tytułu (najlepiej z kategorii dramat, psychologiczne, romans) School Days, Yosuga no Sora. Coś co najmniej zaskakującego i moralnie dyskusyjnego.

Wielkie dzięki

Angel Beats?

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

oreimo

Usagi Drop w sumie też pasuje.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Wielkie dzięki

W sumie to anime MM! idealnie by tu pasowało ;p

IDcncno.png

Opublikowano

Bieniu, określ się, napisz czego oczekujesz od danego anime, bo między Death Notem, a dajmy na to Bleachem jest ogromna różnica gatunkowa. Ale po twojej zamieszczonej liście wnioskuję, że chodzi Ci generalnie o shounen. Zacznij od Hunter x Hunter 2011, mój ulubiony, wśród shounenów nie ma sobie równych. Aż dziw bierze, że nie widziałeś Naruto, jeśli podobał Ci się Bleach i Dragon Ball, to będzie dobrym trafem. One Piece również się utożsamia z Twoją listą, sam nie jestem przekonany do tego anime, ale jeżeli sprawy tak się mają i nie odstrasza Cię ilość odcinków to możesz obejrzeć. 

Ponadto, jeżeli chodzi o Death Nota mam większe pole do popisu, gdyż  jestem wielkim fanem psychologicznych thrillerów. Zamieszczam krótką listę moich ulubionych:

Monster

Ergo Proxy

Texhnolyze

Deadman wonderland 

Dodatkowo Code Geass dla większości jest podobne do Death Nota, z perspektywy głównych bohaterów, ich czynów i motywów. Więc jeżeli lubisz mindfight zerknij.

Dzęki! Sprawdzę Twoją listę i zobaczę co mi sie podoba. Cóż co do określania się: po prostu lubię gdy anime zawiera coś czego nie można pokazać w zwykłym filmie. Walki w Bleach i DB, alchemia  w FMA, FMAB. Naruto podobało mi się do pewnego odcinka, później stało się jakieś przegadane :P Nie potrafię określić do podobało mi się w Death Note, po prostu jakoś polubiłem to anime :D Do listy mogę dodać:

Densetsu no Yuusha no Densetsu

Attack On Titan

Fate Stay Night