Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam anime akcji+romans najlepiej. Lubię klimaty gdy głowny bohater poznaje dziewczynę i razem z nią przeżywa swoje przygody

http://myanimelist.net/animelist/Cielson

Shinmai maou no Testament - Lekkie ecchi

Oda Nobuna no Yabou

Tokyo Ravens

+ Co raczej napewno powinno ci przypasc do gustu

3 sezony Shakugan no Shana

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

szukam anime akcji+romans najlepiej. Lubię klimaty gdy głowny bohater poznaje dziewczynę i razem z nią przeżywa swoje przygody

http://myanimelist.net/animelist/Cielson

School Days nie oglądaj ^^

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigetteiru Darou ka może nie dokładnie to samo co podałeś ale powinno przypaść do gustu ;d

Haiyore! Nyaruko-san (pojebane)

Inu x Boku SS

Nanatsu no Taizai

Edytowane przez charlie120

IDcncno.png

Opublikowano

black bullet

Code Geass: Hangyaku no Lelouch+ polecam na maxa oba sezony

D.Gray-man

darker than black wszystkie sezony
Fairy Tail - tasiemiec
Fate/stay night wszystkie sezony
Fullmetal Alchemist: Brotherhood - jedna z lepszych serii jakie oglądałem
Seikon no Qwaser wszystkie sezony
Jak oglądniesz te serie to się zgłoś :D
Opublikowano

@Cielson

Pare anime obejrzalem lecz poprostu nei bylo w myanimelist bo czesto zapominam tam wsadzic xD:

Kill la kill

D gray man

Fairy Tail

Seikon no Qwaser (tylko pierwszy sezon a dalej nie chce mi sie ogladac bo mnie teraz odstrzasza)

Zetsuen no tempest

Machine-Doll

Co do reszty, zapomnialem wspomniec ze musi byc dobra kreska.

Code Geas - Nie bo slaba kreska(ja juz tak mam) , i troche fabula

Black Bullet - WGL Nie wiem o co tu chodzi, zaczalem troche ogladac z 2/3 odcinki i jestem w dupie

Darker than black - Fabula nie podoba sie

Fate/Stay night - czasami ogladam

Fullmetal alchemist Brotherhood - Tutaj wlasnie zamierzam raczej obejrzec lecz nadal sie zastanawiam. I jak widze tutaj 2 sezony sa normalny i brotherhood? Jaki sie oplaca ogladac i czy wgl musze te 2 obejrzec, oswiec mnie

Souleater - Kreska ale moze obejrze

Ogolnie wszystkie co podales to juz jakos kojarzylem :P

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Siemka mam nadzieje, że koneserzy anime podpowiedzą :)

Szukam anime, mianowicie nie musi być jakieś super nowe, ważne żeby miały przyjemną, ciekawą fabułę jak, np.

Dragon Ball

Naruto

Bleach

Shaman King

Death Note

Możecie podesłać coś o walkach, super umiejętnościach jak, np w Naruto, lub thriller/psychologiczny jak Death Note

CZEKAM I Z GÓRY DZIĘKUJE :)

Opublikowano (edytowane)

@Explower.?

Z tasiemców-shounen'ów oczywiście :

Hunter x Hunter 2011 - 1 epicka walka gdzieś dopiero w 30 odc. +/-­ Trochę powoli się rozkręca. Warto poczekać

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

lub Fairy Tail (obecnie wychodzi 2 sezon)

Z nieco krótszych :

Angel Beats - dobra komedia, która zamienia się z czasem w też całkiem dobry dramat. Szkolne, życie po życiu, nadprzyrodzone

Death Parade (możesz też obejrzeć Death Billards - to jest takie wprowadzenie do Death Parade) - ładna kreska, dramat, tajemnice/zagadki, nadprzyrodzone

Psycho-Pass (2 sezony + film) - ładna kreska, psychologiczne, detektywistyczne, dużo krwi, przyszłość, thriller

Zetsuen no Tempest - ładna kreska, nadprzyrodzone, romans, tajemnice/zagadki, dramat

Nanatsu no Taizai - specyficzna kreska, epickie walki, komedia, nadprzyrodzone. W tym anime praktycznie każdy jest mega silny

Another - szkolne, dużo krwi (o ile wybierzesz wersje bez cenzury) tajemnice/zagadki, dramat, horror, ładna kreska, nadprzyrodzone

Mirai Nikki - ładna kreska, nadprzyrodzone, dramat, tajemnice/zagadki, thriller. Główny bohater jest

pizd*

zaś główna bohaterka jest

100% yandere.

Needless - post-apokaliptyczne, walki w miarę epickie, specyficzna kreska, komedia

Code Geass (2 sezony) - słyszałem, że dobre anime i podobne do Death Note. Nie widziałem go jeszcze

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dopiszę ;)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Szukam anime, mianowicie nie musi być jakieś super nowe, ważne żeby miały przyjemną, ciekawą fabułę jak, np.

Dragon Ball

Naruto

Bleach

Shaman King

Death Note

Możecie podesłać coś o walkach, super umiejętnościach jak, np w Naruto, lub thriller/psychologiczny jak Death Note

1.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fate/stay night: Unlimited Blade Works

Tokyo Ravens

Black Bullet

God Eater

2.

Shinsekai Yori

Higurashi no naku koro ni

Opublikowano

Dragon Ball

Naruto

Bleach

Shaman King

Death Note

Ja to chyba muszę gdzieś taki spis zrobić, bo ciągle to samo polecać muszę :)

- Basilisk: Kouga Ninpou Chou - romans, ale jeżeli chodzi o klimat to wielu porównuje go do naruto (ninja i te sprawy)

Black Lagoon - co prawda jakiś zniewalających walk nie ma, ale Levi potrafi porządnie "dopierdolić"

Jormungand - jak przymkniesz oko na śmieszne strzelaniny z 10 metrów, gdzie po wystrzeleniu całego magazynka (czy szarży na przeciwnika, który do ciebie strzela) nic nikomu nie jest to anime jest warte obejrzenia.

Bokurano - cięższe klimaty, ociupinkę mecha (ale to jest w sumie nawet nie drugi, a trzeci plan). Super walk nie ma, ale fabuła jak najbardziej ciekawa

Bounen no Xamdou 

C: The Money of Soul and Possibility Control - fajnie ujęty problem otaczającego nas konsumpcjonizmu, pogodni za pieniędzmi itd.

Claymore - spotkałem się z określeniem, że to taki żeński wiedźmin. Ogólnie potwory, ciężka kreska... tylko fillerowe zakończenie...

- Danganronpa - anime na podstawie "gry detektywistycznej", 12 osób zamkniętych w pomieszczeniu, które mogą opuścić jedynie jak kogoś zabiją.

Death Parade - taki japoński (buddyjski) odpowiednik chrześcijańskiego czyśćca, sędzia rozstrzyga czy dusze mają się reinkarnować czy "spadać do otchłani" 

Akame ga Kill! - walki ciekawe, trochę zwrotów akcji, niestety zjebali fillerowym zakończeniem.

Ao no Exorcist - syn demona, trochę walki, szkoła dla egzorcystów. Dawno to oglądałem wiec za dużo ci nie jestem w stanie powiedzieć.

Beelzebub - przyjemny shounen, trochę komedia, walki są ale jak dla mnie średnio imponujące

Ben-To - fabularnie potencjał nawet duży, ale seria z*****a przez fanserwis i progres protagonisty taki trochę z dupy (no... jak Ichigo z Wybielacza)

Btooom!

- FLCL - w sumie praktycznie się w Twoje kryteria nie wpasowywuje, ale warto obejrzeć, chociażby dla samego soundtracku

Hagure Yuusha no Aesthetica - harem, ale za to protagonista to nie jakaś pizda co się cycków boi. Niestety anime wypuszczone w celu promowania mangi (jak i prawdopodobnie słaba sprzedaż na DVD) dlatego jak się zaczyna robić ciekawie to anime się kończy.

Highschool of the Dead - w sumie moje jedyne anime jeżeli chodzi o tematykę zombie. Fabuła znów ma potencjał, ale niestety to tylko ecchi...

Hunter x Hunter (2011) - tutaj koledzy wyżej ci opisali dlaczego warto

Katekyo Hitman Reborn! - jeżeli przebolejesz pierwsze 30 odcinków (całość ma ponad 200) to w nagrodę dostaniesz na prawdę porządny shounen z super mocami i (moim zdaniem) świetne walki

Kill la Kill - hmm... kuse stroje, dziwna fabuła, trochę walki, krótko mówiąc - przyjemne

Mushibugyou - przyjemna napierdalanka z owadami na sterydach, zdeczka ecchi.

Nanatsu no Taizai - warte obejrzenia, trochę zwrotów akcji, kilka ciekawych walk.

Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - jedno z takich "must be" jeżeli chodzi o anime, a tak poza tym kto by nie chciał obejrzeć porządnej napierdalanki samurajów? Minusem jest fakt, ze połowa serii to fillery

- Shijou Saikyou no Deshi Kenichi - battle shounen pełną gębą 

-  Shingeki no Kyojin

- Soul Eater - ogólnie fajnie miłe i przyjemne, oprócz zjebanej (fillerowej) końcówki

- Trigun - też takie "must be" dla fana anime

Jeżeli byś chciał to polecę ci też jakieś thriller/psychologiczne

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

@charlie120

Hmmm... do głowy przychodzi mi jedynie Yu Yu Hakusho.

Trochę starsze, ale moim zdaniem jeden z najlepszych battle shounenów zaraz obok HunterxHunter, ale nie ma co się dziwić w końcu ten sam autor :)

Edytowane przez Pitbull !

Opublikowano (edytowane)

@xeno4141

White Album 2 (nowsza wersja z ładniejszą kreska. Starszej wersji, która jest podzielona na 2 sezony nie widziałem)

Toradora - szkolne, komedia... dramat?

Golden Time - szkolne, komedia, dramat. Według mnie lepsze od Toradory. Pojawiła się tutaj nawet Nana z anime pt. "Nana" xD

Sukitte ii na yo. - szkolne

Shuffle! - Mizerna komedia z początku, która zamienia się w trochę lepszy dramat. Kreska taka sobie, trochę ecchi, fantasy, harem

Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers - luźny, fajny romansik 

Ostatecznie : Ao Haru Ride - szkolne / Sakurasou no Pet na Kanojo - szkolne, komedia, trochę dramatu 

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

@xeno4141

White Album 2 (nowsza wersja z ładniejszą kreska. Starszej wersji, która jest podzielona na 2 sezony nie widziałem)

Toradora - szkolne, komedia... dramat?

Golden Time - szkolne, komedia, dramat. Według mnie lepsze od Toradory. Pojawiła się tutaj nawet Nana z anime pt. "Nana" xD

Sukitte ii na yo. - szkolne

Shuffle! - Mizerna komedia z początku, która zamienia się w trochę lepszy dramat. Kreska taka sobie, trochę ecchi, fantasy, harem

Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers - luźny, fajny romansik 

Ostatecznie : Ao Haru Ride - szkolne / Sakurasou no Pet na Kanojo - szkolne, komedia, trochę dramatu 

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Jedynie z tego chyba mi zostaje to Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers no i shuffle które leży od 2 lat na 10 odcinku. 

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano (edytowane)

@xeno4141

Wypadałoby żebyś jakiegoś Mal'a podał, albo chociaż to co widziałeś, bo tak się w ciemno bawić i strzelać czy widziałeś czy nie to trochę bez sensu. 

Edytowane przez Pitbull !

Opublikowano (edytowane)

Szukam czegoś podobnego do Gantz'a lub Welcome to the NHK pod względem postaci, główni bohaterowie nie są tam ani dobrzy ani też źli, raczej egoistyczni, chociaż czasem miewają przebłyski myśli altruistycznych. Większość ludzi w Gantzie widzi tylko krew, przemoc i erotyke, dlatego z tym też związane są wszystkie rekomendacje, co mi nie odpowiada, bo tam już nie ma takich bohaterów, którzy są po prostu jacyś tacy ludzcy. Co do świata, to w sumie mnie nie interesuje, byle by to niebyły jakieś magiczne wróżki z wielkimi balonami i oczami na cały ryj, raczej chodzi mi o realizm - tzn. może być jakiś element fantasy, ale najlepiej drobny dający jakąś tam małą przewagę głównemu bohaterowi/bohaterom nad zwykłymi ludźmi. Może być przeszłość, przyszłość lub teraźniejszość, bez różnicy(chociaż to ostatnie najlepiej).

Niżej są 3 serie, które niedawno mi się bardzo spodobały, głównie ze względu na kreskę i opowiadaną historię, jednak nie miały one tego elementu, którego tak bardzo szukam i który podobał mi się w charakterach głównych bohaterów Gantza i WttNHK, ale jak zarzucicie coś podobnego do tych trzech poniżej, to i tak będę wdzięczny:

- Eden of the East

- Zankyou no Terror
- Usagi Drop <3  - moje ostatnie odkrycie, znaczy odkryłem dawno, ale początkowo recenzja mnie odstraszyła, a dopiero teraz zerknąłem z ciekawości na "jeden" odcinek i łykałem kolejne tak szybko jak menel wódę o poranku tudzież dzi*ka sperme, jeden wieczór i się wk*rwiłem, że już koniec :(

Spoko by też było coś, gdzie świat jest realny, ale główny bohater zostaje obdarzony jakąś "zdolnością", dzięki której zaczyna się wybijać z szarej rzeczywistości, tylko bez jakichś popie*dolonych walk z kosmitami czy innymi demonami, tylko interakcja z normalnymi cebulakami bez tej zdolności(coś jak w filmie Limitless).

#Aaa no i co do kreski - te 5 anime które wymieniłem, są stosunkowo nowe(szczególnie trzy ostatnie), ale jest to przypadek, bo nie gardzę też starszymi produkcjami.

#Aaaa2, może ktoś wyjaśnić, dlaczego Hunter x Hunter jest tak dobrze oceniany we wszystkich rankingach? Tzn. widziałem 2 odcinki, ale były zbyt hardkorowe jak dla mnie. Wiem, że czasami warto się przemęczyć, bo potem coś robi się epickie, ale w tym aż za bardzo nie widzę potencjału :/ Np. One Piece początkowo wydawał mi się tragiczny, zabierałem się za to z 10 razy, za którymś załapałem i jak mnie wciągnęło to łyknąłem raz dwa i jestem fanem do dziś, podobnie miałem w DB, Naruto(chociaż to mnie w sumie szybko bardzo wkręciło), Bleach(tu typowy przykład, gdzie się męczyłem nieziemsko na starcie, aż do momentu jak przestał walczyć z randomowymi "potworami" obok swojej szkoły). Nie mam problemu z takimi długimi seriami, ale HxH to za chyba za duży hardkor(po 2 odcinkach stwierdzam), chociaż fakt.. że jest na 5 miejscu na MAL, lekko mnie kusi. Warto?

Edytowane przez LSowiec
Opublikowano

Szukam czegoś podobnego do Gantz'a lub Welcome to the NHK, głównie pod względem postaci, główni bohaterowie nie są tam ani dobrzy ani też źli, raczej egoistyczni, chociaż czasem miewają przebłyski myśli altruistycznych. Większość ludzi w Gantzie widzi tylko kres, przemoc i erotyke, dlatego z tym też związane są wszystkie rekomendacje, co mi nie odpowiada, bo tam już nie ma takich bohaterów, którzy są po prostu jacyś tacy ludzcy, co do świata to w sumie mnie nie interesuje, byle by to nie były jakieś magiczne wróżki z wielkimi balonami i oczami na cały ryj, raczej chodzi mi o realizm - tzn. może być jakiś element fantasy, ale najlepiej drobny dający jakąś tam małą przewagę głównemu bohaterowi/bohaterom nad zwykłymi ludźmi. Może być przeszłość, przyszłość lub teraźniejszość, bez różnicy(chociaż to ostatnie najlepiej).

Niżej są 3 serie, które ostatnio mi się bardzo podobały, głównie ze względu na kreskę i opowiadaną historię, jednak nie miały tego elementu którego tak bardzo szukam i który podobał mi się w charakterach głównych bohaterów Gantza i WttNHK, ale jak zarzucicie coś podobnego do tych trzech poniżej, to i tak będę wdzięczny:

- Eden of the East

- Zankyou no Terror

- Usagi Drop <3  - moje ostatnie odkrycie, znaczy odkryłem dawno, ale początkowo recenzja mnie odstraszyła, a dopiero teraz zerknąłem z ciekawości na "jeden" odcinek i łykałem kolejne tak szybko jak menel wódę o poranku tudzież dzi*ka sperme, jeden wieczór i się wk*rwiłem, że już koniec :(

Spoko by też było coś, gdzie świat jest realny, ale główny bohater zostaje obdarzony jakąś "zdolnością", dzięki której zaczyna się wybijać z szarej rzeczywistości, tylko bez jakichś popie*dolonych walk z kosmitami czy innymi demonami, tylko interakcja z normalnymi cebulakami bez tej zdolności(coś jak w filmie Limitless).

Aaa no i co do kreski - te 5 anime które wymieniłem, są stosunkowo nowe(szczególnie trzy ostatnie), ale jest to przypadek, bo nie gardzę też starszymi produkcjami.

Kokoro Connect, Akira, Mind Game, Ghost in the Shell.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Yo, chce obejrzeć Bakemonogatari, ale nwm od czego zacząć.

Z czego widze to jest tak: Bakemonogatari > Bakemonogatari Specjal Recap > Hanamonogatari > Monogatari Series: Second Season > Nekomonogatari > Nisemonogatari > Tsukimonogatari/ Kufa..

Co to ma być ;v. W dobrej kolejności napisałem względem oglądania? Naprowadził by mnie ktoś..Wiesz, że troche Offtop ale nie chciałem zakładac jakiegoś śmieciowego tematu więc pisze tutaj. Z góry dzieki =P

Opublikowano

Yo to znowu ja :)

Szukam anime podobnego do

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

Chodzi mi o to, że na początku bohater jest troche ciapaty ale z czasem staje się mocny :) + jeśli to możliwe romans do tego 

Opublikowano

Yo, chce obejrzeć Bakemonogatari, ale nwm od czego zacząć.

Z czego widze to jest tak: Bakemonogatari > Bakemonogatari Specjal Recap > Hanamonogatari > Monogatari Series: Second Season > Nekomonogatari > Nisemonogatari > Tsukimonogatari/ Kufa..

Co to ma być ;v. W dobrej kolejności napisałem względem oglądania? Naprowadził by mnie ktoś..Wiesz, że troche Offtop ale nie chciałem zakładac jakiegoś śmieciowego tematu więc pisze tutaj. Z góry dzieki =P

oglądaj tak jak więszkość według daty wydania, czyli:

BAKEMONOGATARI > NISEMONOGATARI >NEKOMONOGATARI:KURO > MONOGATARI S2 > HANAMONOGATARI > TSUKIMONOGATAR> OWARIMONOGATARI

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Szukam czegoś podobnego do Gantz'a lub Welcome to the NHK pod względem postaci, główni bohaterowie nie są tam ani dobrzy ani też źli, raczej egoistyczni, chociaż czasem miewają przebłyski myśli altruistycznych. Większość ludzi w Gantzie widzi tylko krew, przemoc i erotyke, dlatego z tym też związane są wszystkie rekomendacje, co mi nie odpowiada, bo tam już nie ma takich bohaterów, którzy są po prostu jacyś tacy ludzcy. Co do świata, to w sumie mnie nie interesuje, byle by to niebyły jakieś magiczne wróżki z wielkimi balonami i oczami na cały ryj, raczej chodzi mi o realizm - tzn. może być jakiś element fantasy, ale najlepiej drobny dający jakąś tam małą przewagę głównemu bohaterowi/bohaterom nad zwykłymi ludźmi. Może być przeszłość, przyszłość lub teraźniejszość, bez różnicy(chociaż to ostatnie najlepiej).

Niżej są 3 serie, które niedawno mi się bardzo spodobały, głównie ze względu na kreskę i opowiadaną historię, jednak nie miały one tego elementu, którego tak bardzo szukam i który podobał mi się w charakterach głównych bohaterów Gantza i WttNHK, ale jak zarzucicie coś podobnego do tych trzech poniżej, to i tak będę wdzięczny:

- Eden of the East

- Zankyou no Terror

#Aaa no i co do kreski - te 5 anime które wymieniłem, są stosunkowo nowe(szczególnie trzy ostatnie), ale jest to przypadek, bo nie gardzę też starszymi produkcjami.

#Aaaa2, może ktoś wyjaśnić, dlaczego Hunter x Hunter jest tak dobrze oceniany we wszystkich rankingach? Tzn. widziałem 2 odcinki, ale były zbyt hardkorowe jak dla mnie. Wiem, że czasami warto się przemęczyć, bo potem coś robi się epickie, ale w tym aż za bardzo nie widzę potencjału :/ Np. One Piece początkowo wydawał mi się tragiczny, zabierałem się za to z 10 razy, za którymś załapałem i jak mnie wciągnęło to łyknąłem raz dwa i jestem fanem do dziś, podobnie miałem w DB, Naruto(chociaż to mnie w sumie szybko bardzo wkręciło), Bleach(tu typowy przykład, gdzie się męczyłem nieziemsko na starcie, aż do momentu jak przestał walczyć z randomowymi "potworami" obok swojej szkoły). Nie mam problemu z takimi długimi seriami, ale HxH to za chyba za duży hardkor(po 2 odcinkach stwierdzam), chociaż fakt.. że jest na 5 miejscu na MAL, lekko mnie kusi. Warto?

Powiem tak, dobry masz gust. Doceniam takie osoby, które wymagają czegoś więcej niz taki selweron, czyli napierdalania super mocy i shounenowych schematow..

Co do anime to polecam Ci Monster. Jest świetne, wydaje mi sie, ze o cos takiego Ci chodzi. Pod wzgledem postaci monster jest świetny, daj mu na poczatku czas na rozkrecenie, ta seria ma az 74 odcinki.

Oprocz monstera polecam jeszcze Steins;Gate. Steins;gate to istny majstersztyk, temu rowniez daj troche czasu, bo poczatkowe odcinki mogą Cie nudzić, ale potem jst duza zmiana psychologii bohaterow, fajne plot twisty, no generalnie cudo.

Mysle, ze spodoba Ci sie jeszcze phantom requiem for the phantom. Bohaterowie tam są mozna powiedziec źli, aczkolwiek przechodzą pewne zmiany. Dobre jest to anime wlasnie pod wzgledem psychologii. Jesli lubisz klimaty mafii, akcje, thriller to polecam. Też rozkręca sie z czasem, ale chyba szybciej niz steins;gate i monster.

Oprocz tych tytulow polecam:

Death Note

Code Geass

Yo to znowu ja :)

Szukam anime podobnego do

Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka

Chodzi mi o to, że na początku bohater jest troche ciapaty ale z czasem staje się mocny :) + jeśli to możliwe romans do tego 

Mirai Nikki, Fate/stay night, Btooom

Edytowane przez Shanya3