Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie coś podobnego do FT (bez tego podobnego anime, tego samego autora) i SAO(2 serie - 2 dni...)?

Może mieć odzajebania odcinków, ważne aby wciągało. :D

Byś podał jakieś cechy, kryteria ;d

No nvm może to przypadnie Tb do gustu:Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka, log horizon(mi się nie spodobał :P), accel world.

Jeżeli podasz kryteria to dam więcej ;d

IDcncno.png

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

­@daimao.

Coś podobnego do FT - Wydaję mi się, że Nanatsu no Taizai powinno pasować. Komedia, specyficzna kreska, bohaterowie OP, epickie walki / inne tasiemce-shounen'y jak np. Bleach, Dragon Ball ( Co do tasiemców-shounen'ów najbardziej polecam Naruto, FMA:B i Hunter x Hunter 2011 )

do SAO - Overlord ( sezon letni ) Log Horizon ( 2 sezony ) ... ostatecznie BTOOOM!Mirai Nikki, Deadman Wonderland 
Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

­

Znacie coś podobnego do FT (bez tego podobnego anime, tego samego autora) i SAO(2 serie - 2 dni...)?
Może mieć odzajebania odcinków, ważne aby wciągało. :D

Cześć ;)

Bleach - Świetny tasiemiec z dobrą kreską.

Jeżeli wytrwałeś z Fairy Tail to sam raz dla ciebie, bo walki są po prostu kozackie!

Miecze, super moce i co najważniejsze shonen.

Jeżeli chcesz o tym anime więcej to zapraszam na prywatną wiadomość :D

Pozdrawiam.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

­@daimao.

Coś podobnego do FT - Wydaję mi się, że Nanatsu no Taizai powinno pasować. Komedia, specyficzna kreska, bohaterowie OP, epickie walki / inne tasiemce-shounen'y jak np. Bleach, Dragon Ball ( Co do tasiemców-shounen'ów najbardziej polecam Naruto, FMA:B i Hunter x Hunter 2011 )

do SAO - Overlord ( sezon letni ) Log Horizon ( 2 sezony ) ... ostatecznie BTOOOM!Mirai Nikki, Deadman Wonderland 

Czemu ostatecznie? Btooom, mirai nikki, nawet deadman wonderland to serie lepsze imo od sao ;) Też je polecam serdecznie, a zwlaszcza mirai nikki, bo enjoyment był wysoki, lubie takie thrillery za ciekawą fabułą i yandere postaciami ;P

Opublikowano

­

Cześć ;)

Bleach - Świetny tasiemiec z dobrą kreską.

Jeżeli wytrwałeś z Fairy Tail to sam raz dla ciebie, bo walki są po prostu kozackie!

Miecze, super moce i co najważniejsze shonen.

Jeżeli chcesz o tym anime więcej to zapraszam na prywatną wiadomość :D

Pozdrawiam.

W Fairy Tail walki są kozackie xD? Może tylko 1/5 całych walk jest spoko, a takto to anime dla 11 letnich dzieci. Bez krwi, bez śmierci. Nic dziwnego, dlatego to anime leci w Japonii o 9 rano bodajże jako bajka =DDD. Nie polecam.

Ogólnie to ci pisali przedmówcy Hunter x Hunter kozak. FMA;B kozak. 

Do SAO, to Log Horizon- chociaż LH jest lepsze.

Opublikowano

­@daimao.

Nanatsu no Taiazai i Naruto obejrzałem, z DB oczywiście jestem na bieżąco, a do Bleacha podchodziłem 3 razy...

Na Overlord czekam aż się troche tego nazbiera, ale sprawdze pozostałe. Dzieki. ;)

Opublikowano

Poleć mi ktoś jakiś dobry romans z dramatem. Coś w stylu Hanbun no tsuki ga noboru sora albo Toradory. http://myanimelist.net/animelist/Ariness

Tylko jak mi ktoś napisze jakieś tru tirsy lub inne hajskule, to zgłoszę do samego boga animu.

Kimi no Iru Machi

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Piszę ten post, bo chcialbym sie zapytać o 1 rzecz która mnie trapi. 

Chodzi mi o anime Kiseijuu: Sei no Kakuritsu. Anime dla mnie mega, lecz czy będzie 2 sezon? W necie nie znalazłem odpowiedzi, jakby nikt nie pytał.

Więc pytam sie Was, mam nadzieje że dostane odpowiedz ;v. Z góry dziękuje.

A tak to Topic:

Polecacie jakieś podobne anime do wyżej wymienionego? Z MĄDRYM głownym bohaterem, a najważniejsze z przemyśleniami.

http://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Opublikowano

Chodzi mi o anime Kiseijuu: Sei no Kakuritsu. Anime dla mnie mega, lecz czy będzie 2 sezon? W necie nie znalazłem odpowiedzi, jakby nikt nie pytał.

A tak to Topic:

Polecacie jakieś podobne anime do wyżej wymienionego? Z MĄDRYM głownym bohaterem, a najważniejsze z przemyśleniami.

Nie będzie drugiego sezonu. A nawet jeśli, to niekanoniczny, więc niezła kupa by z tego wyszła.

Nie ma.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie będzie drugiego sezonu. A nawet jeśli, to niekanoniczny, więc niezła kupa by z tego wyszła.

Nie ma.

Dlaczego zakladasz, ze jak cos jest niezgodne z mangą to jest od razu złe? Owszem, w wiekszości sytuacji tak jest, jednakże nie stanowi to żadnej reguły.

A tak to Topic:

Kiseijuu zamknęło wszystkie wątki, manga zakonczyla sie tak samo jak anime (z tego co wiem) szanse na kontynuacja wynoszą - 0,2%

Opublikowano (edytowane)

Jakiś dobry film? Ktoś coś? 

Do tej pory obejrzałem : 

Wilcze dzieci

Spirited Away: W Krainie Bogów

Ghost In The Shell ( 1995 )

Hal

Hotarubi no Mori e

a tak to kilka innych filmów z sezonówek

Kreska? : Nie jestem jakoś bardzo wybredny ( nie musi być taka jak w przypadku : Psycho-Pass, Zetsuen no Tempest, Mirai Nikki czy Another itp. ale chciałbym, żeby cieszyła oko ^^ )

Gatunek? : Romans / dramat / akcja / fantasy / psychologiczne / ... dużo krwi, pojedynków, epickie walki. Coś z tego. Nie musi być oczywiście wszystko w 1 filmie.

PS. Przy okazji z ciekawości spytam. Z których kinówek są to sceny? ( NGE

<3

25jgn7l.jpg

Ogromne dzięki ;)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Do tej pory obejrzałem : 

Wilcze dzieci

Hal

Hotarubi no Mori e

Kreska? : Nie jestem jakoś bardzo wybredny ( nie musi być taka jak w przypadku : Psycho-Pass, Zetsuen no Tempest, Mirai Nikki czy Another itp. ale chciałbym, żeby cieszyła oko ^^ )

Gatunek? : Romans / dramat / akcja / fantasy / psychologiczne / ... dużo krwi, pojedynków, epickie walki. Coś z tego. Nie musi być oczywiście wszystko w 1 filmie.

<3

25jgn7l.jpg

Ogromne dzięki ;)

http://myanimelist.net/animelist/Ariness&show=0&order=6Zjedź niżej na kinówki i sobie coś wybierz powyżej 7-8. Satysfakcja gwarantowana. xD

Kinówki NGE to recapy TV.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@Ariness ­

Dzięki. Już patrzę na Twojego MAL'a ;)

Który film - recap polecasz? Która najlepiej zrobiona? 1 kinówka odpowiada za daną część serii? np. do 10 odc. itp.? 

Opublikowano

@Ariness ­

Dzięki. Już patrzę na Twojego MAL'a ;)

Który film - recap polecasz? Która najlepiej zrobiona? 1 kinówka odpowiada za daną część serii? np. do 10 odc. itp.? 

W sumie to nie wiem, ale obejrzyj serię TV albo przeczytaj mango, bo kinówki trwają dużo mniej czasu i pewnie ostro cięli.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Do tej pory obejrzałem : 

Wilcze dzieci

Hal

Hotarubi no Mori e

<3

25jgn7l.jpg

Ogromne dzięki ;)

Steins;gate movie, 5 cm per second (zeby docenic to anime musisz być w miaredojrzaly psychicznie i posiadać inteligencje emocjonalną, jednakze moze i bez tego sie bedziesz bawil, muzyka swietna, a kreska najlepsza jaką widzialem, 10/10 jesli chodzi o kreske) 

Z tych co nie oglądałem, ale slyszalem, ze dobre:

mahou shoujo madoka 3, ponoc lepsza kinowka niz cala seria. Boje sie jednak na razie za to zabrać, bo nie mam ochoty na takie ciężkie anime :P

Tonari no totoro

stranger

mononoke hime

Howl no ugiro shro

Hotaru no haka

Edytowane przez Shanya3
Opublikowano

Zapomniałem jeszcze dodać, że Mononoke Hime widziałem :)

O Strangerze słyszałem

... a może tak teraz filmy 2005-2015. Znacie jakieś fajne? Dziękuję za poprzednie propozycje. Czekam na inne ^^

Opublikowano

Zapomniałem jeszcze dodać, że Mononoke Hime widziałem :)

O Strangerze słyszałem

... a może tak teraz filmy 2005-2015. Znacie jakieś fajne? Dziękuję za poprzednie propozycje. Czekam na inne ^^

czemu akurat 2005-2015?

Co do filmow anime to wejdź w topke moviena malu po prostu.