Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

fate/stay night (2006) . romans jest tu gatunkiem pobocznym, ale jest obecny, zwlaszcza w drugiej polowie anime, czy moze troszke dalej, wolf children ma troszeczke romansu, generalnie polecam, 2 godziny dobrej zabawy, kiseijuu - świetne anime horror/thriller, troszeczke romansu też sie znalazło

byl seks :P

, welcome to the nhk, aczkolwiek to polecam tylko jeśli jesteś dorosły, niby ta seria ma w sobie komedii sporo, ale generalnie jest poważna, porusza dosyć trudne tematy, polecam jeszcze bakemonogatari, aczkolwiek jest to tak oryginalna seria, ze moze ci nie przypaść do gustu. 

Oglądać F/SN dla romansu to najgorszy pomysł jaki widziałem. To byłaby kara anie przyjemność. 

@ZeciarzEmil1

Z romansów to podobało mi się:

Sankarea

Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Bokura wa Minna Kawaisou (jednak problem jest taki, że ostatecznie  

do niczego nie dochodzi

ale kreska piękna :P)

Gosick (bardzo fajne zakończenie )

Jakby nie patrzeć, Spice and wolf (jeśli lubisz gadki ekonomiczne, jednak mi się podobało oraz widać uczucia bohaterów)

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu +- miesiąc szukam czegoś co mnie zadowoli do poziomu 8+ jednak nic takowego nie mogę znaleźć . Więc kieruję pytanie do was , znacie jakieś anime w którym bohater jest silny bądź wyróżnia się na tle innych postaci np. jakąś umiejętnością bądź jest najlepszy w jakiejś dziedzinie , jest podziwiany przez innych . Tak w skrócie chodzi o bohatera który jest op .

Moja lista :

To jest ukryta treść, proszę

Dość długa dlatego mam problemy ze znalezieniem czegoś czemu dam 8+  ( lista ma jeden duży minus nie wprowadzałem tam anime które przerwałem oglądać więc brakuje tam kilkadziesiąt tytułów  ) . 

Nie mam dużych wymagań na temat kreski - tytuły z 1990 roku także obejrzę .

Jak ktoś poda mi tytuł który mnie wciągnie daję górę like ;) I piwo/soczek wyślę pocztą .

rmoiyq.png

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu +- miesiąc szukam czegoś co mnie zadowoli do poziomu 8+ jednak nic takowego nie mogę znaleźć . Więc kieruję pytanie do was , znacie jakieś anime w którym bohater jest silny bądź wyróżnia się na tle innych postaci np. jakąś umiejętnością bądź jest najlepszy w jakiejś dziedzinie , jest podziwiany przez innych . Tak w skrócie chodzi o bohatera który jest op .

Moja lista :

Dość długa dlatego mam problemy ze znalezieniem czegoś czemu dam 8+  ( lista ma jeden duży minus nie wprowadzałem tam anime które przerwałem oglądać więc brakuje tam kilkadziesiąt tytułów  ) . 

Jak ktoś poda mi tytuł który mnie wciągnie daję górę like ;) I piwo/soczek wyślę pocztą .

Toaru Majutsu no Index/no Reilgun.

@Edit

Oglądałeś. :s 

No to Akira, Captain Harlock, Texhnolyze

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Moja lista :

zero no tsukaima 10

sekirei 10

fairy tail 10

kiss x sis 10

bakuman 10

dragon crisis 10

freezeing 10

sword art online 10

witch craft works 10

......................

jak ty takie oceny dajesz takim guwnoseriom, to ja nie wiem jak to możliwe, że nie możesz znaleźć bajki na ocene minimum 8 xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Ari, serio, polecać Toaru, które jest schematyczne i nudne do bólu... :f

sebastosMC

Najlepiej do tego takiego opisu pasuje Onepunch-man, ale to dopiero na jesień wyjdzie. (tak na marginesie gorąco polecam mangę :P)

Jakby się uprzeć to Ore Monogatari, ale to romans... Rokka no Yuusha też mógłbym polecić, mimo że dopiero 4 odcinki ma... 

Opublikowano

Oglądać F/SN dla romansu to najgorszy pomysł jaki widziałem. To byłaby kara anie przyjemność. 

@ZeciarzEmil1

Z romansów to podobało mi się:

Sankarea

Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Bokura wa Minna Kawaisou (jednak problem jest taki, że ostatecznie  

do niczego nie dochodzi

ale kreska piękna :P)

Gosick (bardzo fajne zakończenie )

Jakby nie patrzeć, Spice and wolf (jeśli lubisz gadki ekonomiczne, jednak mi się podobało oraz widać uczucia bohaterów)

kwestia subiektywna, nie wiem po c**j mówisz jakby bylo inaczej. Mi sie romans z saber bardzo spodobal, nawet plakalem na zakonczeniu :P

Opublikowano (edytowane)

Toaru Majutsu no Index/no Reilgun.

@Edit

Oglądałeś. :s 
No to Akira, Captain Harlock, Texhnolyze

Więc tak zacznę od Texhnolyze .
Jest to ciężki tytuł,a ja na takowe nie mam ochoty ^^
To czego chcę to bohater który jest potężny coś pokroju Berserka - Guts masakruje sam całe armie .

Właśnie skończyłem film Akira i moja ocena to słabe 7 . Nie chodziło mi o coś takiego :D Główny bohater ma być potężny ,a tu 
był hmm dzieckiem z niewyobrażalnym szczęściem ? ( takie mam odczucia ) .

Captain Harlock także nie mam ochoty oglądać ale wędruje do listy anime które muszę zobaczyć.

Jeszcze raz napiszę chcę anime z potężnym bohaterem ( dodam że ma być to postać męska )

zero no tsukaima 10

sekirei 10

fairy tail 10

kiss x sis 10

bakuman 10

dragon crisis 10

freezeing 10

sword art online 10

witch craft works 10

......................

jak ty takie oceny dajesz takim guwnoseriom, to ja nie wiem jak to możliwe, że nie możesz znaleźć bajki na ocene minimum 8  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD

Panie exModerator @chaterchater   Jest Pan moderatorem czy nie ? Pańska odpowiedź to zwyczajny spam nie udzielił Pan odpowiedzi na moje pytanie , odpowiedź ta nie jest powiązana z tematem  

Szukasz Anime? Zajrzyj, postaramy się pomóc

Dodatkowo Pańska odpowiedź uwłacza mojej osobie ( wyśmiewa pan moją subiektywną ocenę serii anime ) Niektórym coś się podoba innym nie ;) Dla mnie anime to rozrywka ,a że lubię bohatera który jest potężny to już mój problem .

Nie wiem kto nadał Panu taką rangę ale ja uważam , że nie nadaje się Pan na to stanowisko .

Ari, serio, polecać Toaru, które jest schematyczne i nudne do bólu... :f

sebastosMC

Najlepiej do tego takiego opisu pasuje Onepunch-man, ale to dopiero na jesień wyjdzie. (tak na marginesie gorąco polecam mangę  :P)

Jakby się uprzeć to Ore Monogatari, ale to romans... Rokka no Yuusha też mógłbym polecić, mimo że dopiero 4 odcinki ma... 

Anime Onepunch-man wyczekuję z niecierpliwością :) Za mangę mam zamiar się zabrać .
Anime Rokka no Yuusha obejrzę jednak dopiero wtedy kiedy wyjdą wszystkie odcinki 
Tytuł Ore Monogatari chyba obejrzę ale nie jestem przekonany .

Czekam na więcej tytułów .
Edytowane przez sebastosMC

rmoiyq.png

Opublikowano

Więc tak zacznę od Texhnolyze .
Jest to ciężki tytuł,a ja na takowe nie mam ochoty ^^
To czego chcę to bohater który jest potężny coś pokroju Berserka - Guts masakruje sam całe armie .

Właśnie skończyłem film Akira i moja ocena to słabe 7 . Nie chodziło mi o coś takiego :D Główny bohater ma być potężny ,a tu 
był hmm dzieckiem z niewyobrażalnym szczęściem ? ( takie mam odczucia ) .

Captain Harlock także nie mam ochoty oglądać ale wędruje do listy anime które muszę zobaczyć.

Jeszcze raz napiszę chcę anime z potężnym bohaterem ( dodam że ma być to postać męska )

Panie exModerator @chaterchater   Jest Pan moderatorem czy nie ? Pańska odpowiedź to zwyczajny spam nie udzielił Pan odpowiedzi na moje pytanie , odpowiedź ta nie jest powiązana z tematem  

Szukasz Anime? Zajrzyj, postaramy się pomóc

Dodatkowo Pańska odpowiedź uwłacza mojej osobie ( wyśmiewa pan moją subiektywną ocenę serii anime ) Niektórym coś się podoba innym nie ;) Dla mnie anime to rozrywka ,a że lubię bohatera który jest potężny to już mój problem .

Nie wiem kto nadał Panu taką rangę ale ja uważam , że nie nadaje się Pan na to stanowisko .

Anime Onepunch-man wyczekuję z niecierpliwością :) Za mangę mam zamiar się zabrać .
Anime Rokka no Yuusha obejrzę jednak dopiero wtedy kiedy wyjdą wszystkie odcinki 
Tytuł Ore Monogatari chyba obejrzę ale nie jestem przekonany .

Czekam na więcej tytułów .

nie pierdol, chaterxchater czy jak mu tam, ten od lolitek powiedział samą prawde

Opublikowano

Szukam Anime gdzie będzie romans,ale chciałbym aby głównym bohaterem był chłopak który jest tajemniczy ale któraś się w nim zakochała  :ninja: Zna ktoś coś ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Szukam Anime gdzie będzie romans,ale chciałbym aby głównym bohaterem był chłopak który jest tajemniczy ale któraś się w nim zakochała  :ninja: Zna ktoś coś ?

Ore Monogatari!!

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

a co masz na myśli poprzez "tajemniczy"?

Opublikowano

@Ardina no coś w stylu : że jest ,,odludkiem,, nie ma przyjaciół,może popełnił zbrodnie ?coś tak mniej więcej ..poza : yahari ore no seishun love come wa machigatteiru ..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano (edytowane)

@Ardina no coś w stylu : że jest ,,odludkiem,, nie ma przyjaciół,może popełnił zbrodnie ?coś tak mniej więcej ..poza : yahari ore no seishun love come wa machigatteiru ..

welcome to the nhk, ale nie wiem czy Ci sie to spodoba, jest to ambitny tytul, dla doroslych.

Z takich łatwiejszych w odbiorze, ale równie zajebistych: Sakamichi no apollon.

Edytowane przez Ardina
Opublikowano

Oreimo?

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Clannad <3

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru.

Nisekoi

Yamada-kun to 7-nin no Majo (manga lepsza)

Po części Golden Time i Toradora

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Poszukuje anime podobnego do Claymore i Berserker tzn średniowiecze, brutalność i niekoniecznie potwory/demony

Mal

Ps. Z tego co polecił mi Sil√eR to obejrzałem Sora no Otoshimono - dzięki bardzo mnie wciągnęło 

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Poszukuje anime podobnego do Claymore i Berserker tzn średniowiecze, brutalność i niekoniecznie potwory/demony

Mal

Ps. Z tego co polecił mi Sil√eR to obejrzałem Sora no Otoshimono - dzięki bardzo mnie wciągnęło 

Maria - the virgin witch. Brzmi śmiesznie, ale realia średniowiecza są tam nieźle odwzorowane.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

­@Lolek123145

Jestem Ci tylko w stanie polecić coś takiego jak chodzi +/- o takie klimaty   :( Może kiedyś się przyda. Kto wie :D

Anime aktualnie jest gdzieś w połowie

https://www.youtube.com/watch?v=fERE3fcy2eU

Madan no Ou to Vanadis ( harem, ecchi, fantasy )

Podobne do 1 anime ( ecchi, 1 dziewczyna i same bishe, komedia. Zapowiada się na 2 sezon. Musi być kiedyś bo 1 sezon kończy się nijak )

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

­@Lolek123145

Jestem Ci tylko w stanie polecić coś takiego jak chodzi +/- o takie klimaty   :( Może kiedyś się przyda. Kto wie :D

Anime aktualnie jest gdzieś w połowie

Madan no Ou to Vanadis ( harem, ecchi, fantasy )

Podobne do 1 anime ( ecchi, 1 dziewczyna i same bishe, komedia. Zapowiada się na 2 sezon. Musi być kiedyś bo 1 sezon kończy się nijak )

Rzucę okiem na Arslan Senki ale miałem nadzieje na coś w klimatach dark fantasy raczej bez komedi, takie przeciwieństwo tego co mi podałeś kilka dni temu :]

Poleccie coś mi, tzn. mojemu koledze kaanashiemu. W sumie kto to kaanashi? Nie znam typa. 

http://myanimelist.net/animelist/Kaanashi

http://myanimelist.net/animelist/KaanashiMoje ulubione gatunki: tajemnice/zagadki, thriller, psychologiczne, dramat, sci-fi, dramat, ew. horror

Spróbuj dokończyć  Znaczy niech twój kolega spróbuje Darker Than Black,

Ghost in the shell i gits Stand Alone Complex,

Ergo Proxy, 

Serial Experiments Lain,

Suisei no Gargantia

Edytowane przez Lolek123145

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"