Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@sebasku

Nie znam zadnej ardiny/kaanashiego itp. ale nie wiem czemu tak brzydko mowisz o nim, co on ci zrobil

polecam ci badź co bądź monster i mushishi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@sebasku√4 Swieżo skończyłem Danganronpę i gorąco polecam jeżeli nie oglądałeś.

Kreska bardzo mi się spodobała, tylko jedyna rzecz mnie przez całą serie dziwiła. Różowa krew.

Opublikowano

­Kreska w kilku anime może się nie spodobać ( chociaż według mnie była całkiem okej. Dało się oglądać ^^ )

Kyoukai no Kanata 
Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers
Golden Time -  romans, studia, komedia, trochę nadprzyrodzone. Trochę może się wydawać podobne do Toradory, ale według mnie lepsze
Overlord ( obecny sezon )
Shuffle! - Kreska według mnie całkiem okej. Trochę słaba komedia, która zamienia się w całkiem fajny dramat. Fantasy, harem, trochę ecchi. 
Sukitte ii na yo. - romans
Tasogare Otome x Amnesia - "horror", szkolne, romans, kilka nawet śmiesznych wstawek, dramat, nadprzyrodzone ( no i OST pod koniec <3 )
Toaru Majitsu no Index ( 2 sezony + inne ) - szkolne życie, nadprzyrodzone, kilka walk, harem

Psycho-Pass ( 2 sezony ) - tajemnice/zagadki, psychologiczne, ładna kreska, dużo krwi
Gakkou Gurashi ( z obecnego sezonu ) - http://www.mpcforum.pl/topic/1447644-gakkou-gurashi/
Nanatsu no Taizai - specyficzna kreska, nawalanka, komedia
Golden Time - UP opisane
White Album 2 ( nowsza wersja. Starej, która jest podzielona na 2 sezony nie widziałem )
Shuffle! - UP opisane
Tasogare Otome x Amnesia - UP opisane
Hunter x Hunter 2011
Ghost In The Shell ( film z 95 ) - do porozkminania, maszyny-ludzie/ ( możesz też obejrzeć serie TV, nowszą wersje filmu ) film pt. Matrix czerpał inspiracje z tego anime. Na podstawie tego anime powstała także gra pt. Oni ( dzieciństwo <3 )

Co do Dangaronpy - TRAP, głoś tego pluszaka, cenzura, sceny tych śmierci - "fatality" koszmar... rozwiązywanie zagadek takie trochę - no niech ujdzie. Jedynie co mnie bardzo ciekawiło / spodobało mi się to zakończenie.. no jakieś ostatnie 2-3 odc. 

Mam nadzieję, że pomogłem. Miłego oglądania ;)
Opublikowano (edytowane)

­Kreska w kilku anime może się nie spodobać ( chociaż według mnie była całkiem okej. Dało się oglądać ^^ )

Kyoukai no Kanata 
Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers
Golden Time -  romans, studia, komedia, trochę nadprzyrodzone. Trochę może się wydawać podobne do Toradory, ale według mnie lepsze
Overlord ( obecny sezon )
Shuffle! - Kreska według mnie całkiem okej. Trochę słaba komedia, która zamienia się w całkiem fajny dramat. Fantasy, harem, trochę ecchi. 
Tasogare Otome x Amnesia - "horror", szkolne, romans, kilka nawet śmiesznych wstawek, dramat, nadprzyrodzone ( no i OST pod koniec <3 )
Toaru Majitsu no Index ( 2 sezony + inne ) - szkolne życie, nadprzyrodzone, kilka walk, harem

Psycho-Pass ( 2 sezony ) - tajemnice/zagadki, psychologiczne, ładna kreska, dużo krwi
Gakkou Gurashi ( z obecnego sezonu ) - http://www.mpcforum.pl/topic/1447644-gakkou-gurashi/
Nanatsu no Taizai - specyficzna kreska, nawalanka, komedia
Golden Time - UP opisane
White Album 2 ( nowsza wersja. Starej, która jest podzielona na 2 sezony nie widziałem )
Shuffle! - UP opisane
Tasogare Otome x Amnesia - UP opisane
Hunter x Hunter 2011
Ghost In The Shell ( film z 95 ) - do porozkminania, maszyny-ludzie/ ( możesz też obejrzeć serie TV, nowszą wersje filmu ) film pt. Matrix czerpał inspiracje z tego anime. Na podstawie tego anime powstała także gra pt. Oni ( dzieciństwo <3 )

Co do Dangaronpy - TRAP, głoś tego pluszaka, cenzura, sceny tych śmierci - "fatality" koszmar... rozwiązywanie zagadek takie trochę - no niech ujdzie. Jedynie co mnie bardzo ciekawiło / spodobało mi się to zakończenie.. no jakieś ostatnie 2-3 odc. 

Mam nadzieję, że pomogłem. Miłego oglądania ;)

w psychopass było dużo krwi? :O Nawet jesli tak to tak na prawde nie o to chodzilo w tej serii, jest to seria cyberpunk, mocno filozoficzna i refleksyjna, jest tam tez motyw utopii Sebaskowi moze nie przypasc do gustu, bo on lubi napierdalanki i duzo akcji. A i gdzie ty widziales w toaru majutsu no index harem? :O

I wa2 to nie jest zadna nowsza wersa wa1, to jst zupelnie inne anime, ale w tym samym swiecie. 

@top

polećcie jakies anime, obojetnie jaki gatunek, wazne, zeby byla bardzo dobra fabula i postacie oraz kreska przyjemna dla oka.;

http://myanimelist.net/animelist/Kaanashi

Edytowane przez Shanya3
Opublikowano (edytowane)

@sebasku

Toaru Majitsu no Index : Sam się zastanawiałem czy dać to do kategorii "harem" + nie wszystkie były jakoś mega nim zainteresowane. Chociaż tyle, że gdzie główny bohater się pojawił, był otoczony jakimiś dziewczynami... 

w Psycho-Pass było zarąbiście dużo krwi. Psychologiczne, refleksyjne, detektywistyczne, przyszłość, "walka z przestępczością w chorym świecie" 

White Album 2 ( no okej : inna wersja, bohaterowie to uczniowie w szkole, lepsza kreska według mnie ) + muzyczne, dramat

Może akurat coś z wymienionych anime przeze mnie przypadnie do gustu :D

PS. Właśnie co do Psycho. Trzeba obejrzeć film dzisiaj / jutro :)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

@sebasku

Toaru Majitsu no Index : Sam się zastanawiałem czy dać to do kategorii "harem" + nie wszystkie były jakoś mega nim zainteresowane. Chociaż tyle, że gdzie główny bohater się pojawił, był otoczony jakimiś dziewczynami... 

w Psycho-Pass było zarąbiście dużo krwi. Psychologiczne, refleksyjne, detektywistyczne, przyszłość, "walka z przestępczością w chorym świecie" 

White Album 2 ( no okej : inna wersja, bohaterowie to uczniowie w szkole, lepsza kreska według mnie ) + muzyczne, dramat

Może akurat coś z wymienionych anime przeze mnie przypadnie do gustu :D

PS. Właśnie co do Psycho. Trzeba obejrzeć film dzisiaj / jutro :)

no byl otoczony dziewczynami, ale to nie to samo co harem. Praktycznie jedna dziewczyna go kocha tylko tak mi sie wydaje

czyli misaka, ale tego nie mowi bo jest tsundere

a ten film jest juz z polskimi napisami? W sumie sam sprawdze na animezone nie wiem po co pytam.

Nie pamietam w psycho pass krwi, bo nie o to w tej serii chodzilo. Tzn. byly chyba kaluze krwi jak sie eliminowalo dominatorem, o to ci chodzilo? To w sumie faktycznie masz racje. Ale gore to to i tak nie jest.

Edytowane przez Shanya3
Opublikowano (edytowane)

Szukam romans, szkolne życie

Oglądałem:

Toradora

Grisaia no kajitsu

Golden Time

Kimi ni todoke

Sakurasou no Pet na Kanojo

Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Absolute duo

Jesli jakiś tytuł przekręciłem to przepraszam, proszę o jakies dobre romanse ;)

Edytowane przez szafa323

APT_STEAM_GIF.gif?t=1562686070

Opublikowano (edytowane)

@szafa323

Niektóre anime aż takie mega super nie są, ale Tobie może przypadną do gustu ^^ 

Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers - romans, szkolne

Tasogare Otome x Amnesia - romans, "szkolne" "horror" dramat, kilka nawet śmiesznych wstawek

Sukitte ii na yo. - szkolne, romans

White Album 2 - szkolne, romans, dramat, muzyczne

Shuffle! ( właśnie mi zostały 4 odc. do końca ) Mizerna komedia, która zamienia się w nieco lepszy dramat. Szkolne życie, harem, trochę ecchi, nadprzyrodzone. Anime nawet okej

Myself ; yourself - szkolne życie, romans, trochę dramatu. 

Mashiro, Shuffle! - nieprzewidywalne 

Clannad ( 2 sezony ) - z  tego co większość osób mówi naprawdę dobry romans. Ja nie ogl. bo mi zaspoilerowali dużo rzeczy ( chociaż kiedyś może obejrzę :D )

To raczej byłoby na tyle 

PS. Mógłbyś coś napisać o Kimi ni todoke - czy fajne, czy warto itp.... [PW]

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Oglądałem:

Toradora

Grisaia no kajitsu

Golden Time

Kimi ni todoke

Absolute duo

To już lece z tematem:

Sukitte ii na yo - romans, troche dramat, szkolne życie

Clannad - dramat, szkolne życie, romans, okruchy życia. Ogółem seria na której ryczałem. 11/10

White Album 2 - romans, dramat, szkolne życie, genialna muzyka

Shigatsu wa Kimi no Uso - dramat, muzyczne, szczypta romansu.

Kaichou wa Maid-sama - piękny może troche przesłodzony romans, szkolne życie

Kimi Iru no Machi - seria dobra, tylko jak mnie zakończenie mocno wku*****. Ale mimo to dobry romans i dobry dramat

Nisekoi - szkolne życie, komedia, troche romansu. Bardzo fajna seria, polecam.

Amagami SS - romans, szkolne życie. 6 dziewczyn i 6 różnych historii. Bardzo mi się podoba jedna dziewczyna z tego anime, kreska bardzo ładna

School Days - psychologiczne, dramat, romans. Seria mnie nauczyła jednej rzeczy(polecam oglądać całą serie w nocy w godzinach 22-6)

Nana - dramat, muzyka na GENIALNYM poziomie, romans, okruchy po trochu

Special A - szkolne życie, romans

Edytowane przez ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Oglądałem:

Toradora

Grisaia no kajitsu

Golden Time

Kimi ni todoke

Absolute duo

lovely complex

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Oglądałem:

Toradora

Grisaia no kajitsu

Golden Time

Kimi ni todoke

Absolute duo

Shigatsu wa kim ino uso, Sakamichi no apollon, White album 2 i jesli masz mocną psychike to school days ;) Ciekawe anime, (choć rozkręca sie dopiero z czasem)

Opublikowano

Szukam Anime gdzie są jakby dwa światy : realny i jakiś Fantasy..najlepiej jakby było coś z tematyki że ludzie w pewnym sensie rozwiązują swoje rozterki życiowe w tym drugim świecie ..Poza ; NGNL,BlackRock Shooter,Madoka Magica ...

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano (edytowane)

­@BornVillain

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri (sezon letni) - Czyli wojsko, czołgi VS smoki itp. + harem komedia

Ao no Exorcist - Świat ten składa się z dwóch wymiarów, które połączone są ze sobą na zasadzie lustra i odbicia, które w nim dostrzegamy. Pierwszy z nich to Assiah - świat, gdzie żyją ludzie, drugi zaś, Gehenna, jest ojczyzną demonów.

Shuffle! - Anime opowiada o uczniu Rinie Tsuchimim, żyjącym w alternatywnym świecie który zamieszkują trzy rasy: ludzie, bogowie i demony ( Bogowie przyszli od siebie, demony tak samo )

Z początku mizerna komedia, zamienia się w nieco lepszy dramat + harem, trochę ecchi 

Ewentualnie ( ale najlepsze z tych wszystkich, które podałem )

Angel Beats - Akcja Angel Beats! ma miejsce w życiu po śmierci. Historia podąża za Otonashim, chłopcem, który po śmierci stracił wszystkie wspomnienia odnośnie swojego życia. Zostaje on przeniesiony do szkoły, która jest zawieszona pomiędzy niebem a ziemią. Uczniowie, którzy tam uczęszczają mają się nauczyć jak pozbyć się wszelkich tęsknot i przywiązania do swojego poprzedniego życia, aby spokojnie móc odejść do nieba. Dobra komedia-dramat

Death Parade

To chyba byłoby na tyle. Mam nadzieję, że pomogłem :)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

­@BornVillain

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri (sezon letni) - Czyli wojsko, czołgi VS smoki itp. + harem komedia

Ao no Exorcist - Świat ten składa się z dwóch wymiarów, które połączone są ze sobą na zasadzie lustra i odbicia, które w nim dostrzegamy. Pierwszy z nich to Assiah - świat, gdzie żyją ludzie, drugi zaś, Gehenna, jest ojczyzną demonów.

Shuffle! - Anime opowiada o uczniu Rinie Tsuchimim, żyjącym w alternatywnym świecie który zamieszkują trzy rasy: ludzie, bogowie i demony ( Bogowie przyszli od siebie, demony tak samo )

Z początku mizerna komedia, zamienia się w nieco lepszy dramat + harem, trochę ecchi 

Ewentualnie ( ale najlepsze z tych wszystkich, które podałem )

Angel Beats - Akcja Angel Beats! ma miejsce w życiu po śmierci. Historia podąża za Otonashim, chłopcem, który po śmierci stracił wszystkie wspomnienia odnośnie swojego życia. Zostaje on przeniesiony do szkoły, która jest zawieszona pomiędzy niebem a ziemią. Uczniowie, którzy tam uczęszczają mają się nauczyć jak pozbyć się wszelkich tęsknot i przywiązania do swojego poprzedniego życia, aby spokojnie móc odejść do nieba. Dobra komedia-dramat

Death Parade

To chyba byłoby na tyle. Mam nadzieję, że pomogłem :)

nie wiem czy jest sens polecac mu ao no exorcist, slyszalem, ze w pozniejszych odcinkach sie strasznie spieprzylo, bo nie są oparte na mandze. A i w opisie angel beats spoilerujesz..

Edytowane przez Shanya3
Opublikowano (edytowane)

Taki sam, podobny opis jest chyba na wszystkich PL stronach z anime :D Połowę z tego opisu to się dowiadujemy na samym początku 1 odc. 

Ao no Exorcist - też mi się to jakoś bardzo nie spodobało, ale mimo tego podałem ( jedno z obejrzanych, które pasuje do opisu. Może się akurat spodoba tej osobie )

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Taki sam, podobny opis jest chyba na wszystkich PL stronach z anime :D Połowę z tego opisu to się dowiadujemy na samym początku 1 odc. 

Ao no Exorcist - też mi się to jakoś bardzo nie spodobało, ale mimo tego podałem ( jedno z obejrzanych, które pasuje do opisu. Może się akurat spodoba tej osobie )

No wlasnie nie. Na poczatku oni chcą zblizyc się do boga, dopier potem otonashi zaczyna rozumieć, ze w tym swiecie chodzi o to, by dokonczyc cele z poprzedniego zycia i  miec je za sobą i zacząć kolejne, czyli tzw. "niebo" to reinkarnacja. Jesli tak jest w opisach tzn. ze spoilerują chuje. Ja bym jednak polecał to co jest dobre i co nam się mocno spodobało, a nie liczylbym na to, ze komus moze sie spodobac, w koncu pasuje do opisu ;) Ale rób jak chcesz. :)

@top

podajcie mi najlepsze shouneny, nie lubie tego gatunku za bardzo, ale chce sie do niego przekonać.

Edytowane przez Shanya3
Opublikowano

Ao NO Exorcits,Angel Beats.Death parade-widziałem..Podanej reszty nie widziałem-zobaczę..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

nie wiem czy jest sens polecac mu ao no exorcist, slyszalem, ze w pozniejszych odcinkach sie strasznie spieprzylo, bo nie są oparte na mandze. A i w opisie angel beats spoilerujesz..

A OGLĄDAŁEŚ W OGÓLE I CZYTAŁEŚ MANGĘ?

NO WŁAŚNIE

DLA OSÓB KTÓRE K***A CZYTAŁY MANGĘ - OWSZEM, JEST SPIEPRZONE, BO NIE JEST OPARTE NA MANDZE

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

No wlasnie nie. Na poczatku oni chcą zblizyc się do boga, dopier potem otonashi zaczyna rozumieć, ze w tym swiecie chodzi o to, by dokonczyc cele z poprzedniego zycia i  miec je za sobą i zacząć kolejne, czyli tzw. "niebo" to reinkarnacja. Jesli tak jest w opisach tzn. ze spoilerują chuje. Ja bym jednak polecał to co jest dobre i co nam się mocno spodobało, a nie liczylbym na to, ze komus moze sie spodobac, w koncu pasuje do opisu ;) Ale rób jak chcesz. :)

@top

podajcie mi najlepsze shouneny, nie lubie tego gatunku za bardzo, ale chce sie do niego przekonać.

To w koncu jestes kobieta czy facetem Kaanashi?

Hunter x Hunter 2011, Soul Eater, Katekyoshi Hitman Reborn

Opublikowano

A OGLĄDAŁEŚ W OGÓLE I CZYTAŁEŚ MANGĘ?

NO WŁAŚNIE

DLA OSÓB KTÓRE K***A CZYTAŁY MANGĘ - OWSZEM, JEST SPIEPRZONE, BO NIE JEST OPARTE NA MANDZE

po pierwsze ogarij emocje i nie pisz na caps locku, po drugie ao no exorcist jest słaby wlasnie ze względu na brak zgodności z mangą. Na poczatku jest ponoc dobry, ale potem jest spieprzonym anime.

To w koncu jestes kobieta czy facetem Kaanashi?

Hunter x Hunter 2011, Soul Eater, Katekyoshi Hitman Reborn

Jestem facetem.

Opublikowano

po pierwsze ogarij emocje i nie pisz na caps locku, po drugie ao no exorcist jest słaby wlasnie ze względu na brak zgodności z mangą. Na poczatku jest ponoc dobry, ale potem jest spieprzonym anime.

Jestem facetem.

Shanya2 = kobieta...

@top

Szukam anime podobnego do Yahari Ore..., Nisekoi lub Gekkan Shoujo Nozaki-kun. Takie luźne anime, w szkole.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

Shanya2 = kobieta...

@top

Szukam anime podobnego do Yahari Ore..., Nisekoi lub Gekkan Shoujo Nozaki-kun. Takie luźne anime, w szkole.

nie znam shanya2, jestem mezczyzna, shanya3

Edytowane przez Shanya3
Opublikowano

Shanya2 = kobieta...

@top

Tonari no Kaibutsu-kun

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą