Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ][ALPHA-TESTY][RPG/SV][WL]-VeniceCraft-[MC W RENESANSOWEJ EUROPIE][1.3.2]

Daniel-94

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 565
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

- SlaySlay podanie fajne, ale znów kolejny kiedy się w średniowieczu urodził. Twoja matka umarła na raka piersi? Czy w średniowieczu była aż tak rozwinięta medycyna? Popraw to.

- Zielen132 hmm... przyleciałeś ze Sanów Zednoczonych? Po primo w renesansie nie było samolotów, po secundo w renesansie nie było czegoś takiego jak Stany Zjednoczone, po tertio twoja postać była zafascynowana Europą? Za tamtych czasów ludzie na terenie dzisiejszej Ameryki, dopiero uczyli się co to jest Europa. Wielkie NIE!!!

- Pinecha jedna z najlepszych historii jakie czytałem. Napisana w ciekawy i przejrzysty sposób. Jednym słowem wielkie TAK!!!

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Praktycznie żadne

KRÓTKA HISTORIA POSTACI : Urodzony w 1495 r. syn polskiego szlachcica i włoskiej mieszczanki, Mości Jakub Szafraniec, spędził młodość na Wawelu, z powodu bliskich stosunków ojca z dynastią Jagiellonów oraz niedawno wprowadzonej izby poselskiej do sejmu, tam uczył się dyplomacji i zarządzania. Łatwo się uczył i malował nie najgorzej, toteż uczęszczał na zajęcia artystyczne pod okiem wielkich artystów. Raz na jakiś czas matka zabierała go do rodzinnego pałacyku, gdzie od sługusów nauczył się podstaw rolnictwa oraz rzemieślnictwa. Gdy osiągnął pełnoletność rodzice stwierdzili iż czas go wysłać na uniwersytet, a z powodu dotarcia do polski renesansowych poglądów, uznali, że powinien się kształcić w odrodzeniowych Włochach. Tak wysłany w podróż syn, planował zdobyć wielkie zasługi ku chwale swojej rodziny

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA : rzemieślnik, farmer

Podanie o budowniczego

MIKROFON: Tak

PARĘ ZDAŃ O SOBIE: Małomówny, ambitny i pracowity :)

SCREEN SWOJEJ BUDOWLI: http://w204.wrzuta.p...f/palac_loota_v

DLACZEGO JA : Lubię budować i nie skromnie mówiąc mam talent, przed wybudowaniem jakiejkolwiek budowli najpierw ją projektuję a dopiero potem buduję ;)

MIASTO : Wenecja

Nick taki sam jaki mam tutaj

Opublikowano

Loot umiesz budować w Gotyku/ stylu romanskim ? Bo to ci sie przyda na serwerze :P Podeślij mi jakiegoś screena albo mapke z budowlami :) Zobaczę czy sie na budowniczego nadajesz :P

Ja sprawdzam podania na Rangi !

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Buduje na kilku serwerach i w różnych stylach: od antyku, przez romanizm, gotyk, renesans do dekonstruktywizmu. Masz jakiś komunikator? Łatwiej by było przesłać zdjęcia

Opublikowano

Nik MC: Grasator

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Jak zaczynałem swoją przygodę z serwerami tego typu to było super, a z tymi serwerami zawsze były jakies problemy i szybko się "rozsypywały",

starałęm się unikać tego typu serwerów ale to silniejsze odemnie, uwielbiam RPG ;P

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI :

Grasator urodził się w Cozsterine. Był synem kowala Viceroy-a. Jego ojciec jako były kowal na usługach armii był równierz zdolnym szermierzem, przez lata szkolił syna w dziedzinie walki bronią białą i bardzo trudnej sztuki kowalstwa. Pewnej nocy na wioskę najechali barbarzyńcy, jego ojciec zginął a on sam cudem wylizawszy się z ran wyjechał do Rzymu. Mając spore doświadczenie jako kowal i przedsiębiorca, wynajął stary budynek i założył kuźnię. Wystarczyło niewiele czasu by Grasator załozył rodzinę. Po kilku latach sielanki wybuchła wojna domowa, z rozkazu cesarza wojsko dzień i noc przeczesywało miasto w poszukiwaniu

cudzoziemców którzy według cesarza byli odpowiedzialni za wojnę domową. Rodzina Grasatora została zabrana wraz z innymi cudzoziemcami do koloseum gdzie miała czekać ich śmierć na oczach widzów.Grasator wraz z rodziną i innymi skazanymi mieli być pożarci przez różnego rodzaju zwierzynę. Grasator za wszelką cenę chiał ocalić rodzinę ale zwierząt było za dużo, dzieki woli przetrwania i umiejętnośćią bojowym zdołał uciec. Osiedlił się Turynie, niezapominając o bólu jaki zadał mu cesarz, postanowił że zemści się na cesarzu i mieszkańcach rzymu którzy mieli radochę patrząc na śmierć.

(Rzymianin z krwi i kośći, brutalny i nieokiełaznany. Ongiś mistrz walk w Koloseum, zesłany na banicję za rozboje na ulicach Rzymu.

Aktualnie mieszka w Turynie, zajmuje się wytwarzaniem broni i knuje plan przejęcia Rzymu.)

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Barbarzyńca, Górnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...