Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ][ALPHA-TESTY][RPG/SV][WL]-VeniceCraft-[MC W RENESANSOWEJ EUROPIE][1.3.2]

Daniel-94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG:Grałem w wiele serwerów RPG, np: HPSPL. Ale też moji znajomi tworzyli serwery RPG przez co się z nimi oswoiłem.Grałem także w gry typu: Fable, Wiedźmin.

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI :Pewnej nocy, gdy księżyc przybrał barwę niebieską, urodziło się dziecko, lecz w tym samym dniu zostali zamordowani jego rodzice a ono same, zostało wrzucone do kanałów. Miało tam umrzeć. Na szczęście znalazł je król Weneckich złodziei. Zabrał je ze sobą i wyszkolił na wspaniałego złodzieja (w pozytywnym sensie). Nazwał go Fresh. Po 13 latach ciężkiej pracy, Fresh przewyższył króla. 13-letni chłopak stanął po stronie dobra, niestety reszta złodziei po stronie zła. Mistrz od razu to zauważył i wypędził go. Od Tego czasu Fresh stał sie bohaterem niektórych osób, w zaledwie miesiąc! Niestety nikt nie zna jego imienia ani twarzy. Gdy sciąga maskę, nie jest złodziejem lecz miejscowym kowalem.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Złodziejaszek, Kowal (Górnik)

Miasto: Wenecja

NICK: xFR3SHx

• Odpowiedzi 565
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nick z gry: Jojek

Doświadczenie w grach RPG: duże. Gry RPG naleza do moich ulubionych. W gry RPG gram od ponad 3 lat.

Historia postaci: w starożytnym Rzymie wychowywał się wraz z bratem chłopiec o imieniu Ferno. Jego ojciec był Górnikiem a jego matka pracowała w domu i zajmowała się dziećmi. Pewnego pochmurnego dnia w kopalni w której pracował jego ojciec doszło do katastrofy. Sufit zawalił się na głowy robotników a ojciec Ferna zginął. Chłopiec chcąc iść w ślady ojca już w wieku 17 lat zatrudnił się w kopalni by pomóc matce w utrzymaniu rodziny. Wraz z upływem czasu matka chłopca była coraz słabsza aż w końcu Rzym najechali Barbarzyńcy. Chłopiec chcąc chronić swojej rodziny zatrudnił się w armii i nauczył się walki mieczem. Rzym wygrał bitwę lecz poniósł wielkie straty. Ferno wróciwszy do domu zauważył swoja matkę nieruchomo leżącą na łożu i stojącego przy nim brata

-Co się stało ?

zapytał brata

-Kiedy ty dzielnie walczyłeś nasza matka miała zawał serca. Przepraszam ale nie mogłem jej pomóc.

odpowiedział

Ferno pochował ciało matki w grobie ojca, który znajdował się na cichej polanie a wokół niej dało się usłyszeć tylko szum drzew i świergot ptaków.

Profesja główna i poboczna:

Głowna: Wojownik

Poboczna: Górnik

Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Same RPG'i, Skyrim, WoW (to już raczej MMORPG, na globcu)

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Kylar Coronder... Wychowany na ulicy, złodziej. By przetrwać... musiał kraść. Żaden dzieciak nie zechciał do niego nawet podejść... Nikt nie próbował go zaczepiać. Żył w samotności, zabijał, gdy musiał. Pewnego dnia zaczęło go zaczepiać kilka dzieciaków bogatych kupców. Była ich piątka. Kylar, który był przez nich bity w końcu powiedział:

- Tylko spróbuj, a złamię ci rękę.

Na to dzieciak - Haha, jasne, nas jest pięciu...

- To połamię wam wszystkim ręce...

Dzieciaki się zaśmiały...

Chłopaka złapali dwaj chłopacy, jednym ruchem ręki połamał obydwu ręce.

Spojrzeli na niego ze zdziwieniem

- A teraz wyjazd stąd...

Wzięli rannych kumpli i uciekli w podskokach...

Kylar kiedy dorósł wiódł samotne życie... Zabijał na zlecenie. Tak zarabiał i krył się po norach. Pewnego dnia zaatakował go ktoś od tyłu, próbował go złapać, ale przeciwnik się nie dał. Kylar spojrzał na niego ze zdziwieniem. Nagle zobaczył, że z ręki wroga wypływa jakaś czarna kula. Strzelił nią w Kylara.

Padł.

Obudził się w jakimś małym pomieszczeniu. Zaobserwował, że wszystko wyglądało na zniszczone, niezadbane... Podszedł do niego zabójca...

- Jak cię zwą? - rzekł nieznajomy.

- Kylar... Kylar Coronder - odrzekł - Kim? Czym...? ty jesteś?

- Posiadam moc o jakiej nawet nie śniłeś. Magię...

- Haha, bujda, magia nie istnieje!

- A co stało się na targu?

Kylar błyskawicznie przypomniał sobie co się działo na targu.

- O żesz kur*a...

- Taaa, jasne. A... - Kylar mu przerwał.

- Ja chcę posiąść taką moc...

- To nie takie proste jak ci się zdaje...

Kylarowi po długiej rozmowie udało się przekonać Regana (bo tak zwał się tenże zabójca) do tego, by był skłonny do nauki Kylara.

Tak kilka lat spędził na dopełnianiu się jako zabójca i uczenia się fechtunku, oraz magii.

Po zakończeniu nauki, otrzymał szaty zabójcy, legendarny miecz, zdobyty w podziemiach Arhalonu przez mistrza (ponieważ mistrz przechodził na "emeryturę"). Otrzymał także kulę, która wchłania się w ciało i przepełnia jego ciało. Dzięki temu poznał kilka umiejętności magicznych...

Nie wiedział jednak o tym, że dzięki tej kuli także stanie się nieśmiertelny. Jednak nie ma nic za darmo. Za każdym razem kiedy umiera, umiera ktoś kto jest mu bliski/ kogo kocha.

I tak narodziła się legenda...

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Złodziejaszek i Łucznik

JEST TO MOJE PODANIE - BIOGRAFIA Z SERWERA STAROŻYTNEGO, JEST W PEŁNI MOJEGO AUTORSTWA! (nie reklamuję, bo ten serwer już nie istnieje)

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Server mnie najpierw w miarę zaskoczył... Spawn był dość ciekawy, jednak mógł być urozmaicony.

Po chwili rozglądania wyszło na to, że estetyka miasta niestety nie jest taka idealna, wszystko (drogi, itp) jest zbudowanie z drewna, monotonność.

Od czasu do czasu bryły ze stone'a, czy jakieś ogromnie wysoko położone płyty z glowstone. (dywany).

Pluginy jak na freebuild mogą być, ale zanim przejdziemy do pluginów....

Przerazila mnie ortografia jednego z moderatorów..

moderatorJOGURTPL: zaras, bo cos teras buduje

Lolwut?!

To mnie zniechęciło do tego servera, jest on zwyczajnie przeciętny, polecam do grania - jeśli nie masz w co grać.

[NEUTRALNA]

Opublikowano

Hm, beta za lajki?

Serwer kolejna klapa, brak graczy, słaba reklama.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Nick:BigBill

MIKROFON: tak

PARĘ ZDAŃ O SOBIE:

Jstem miły i przyjaznym 14 latkiem szukam wyzwan i lubie gry komputerowe chętni odegram rolę zarządcy gongolierów poniewarz sam pływam łodzią i często bywam na róznych rejsach po jeziorach z tatą

MIASTO:Wenecja

POSADA: ZARZĄDCA GONDOLIERÓW

Pomogłem daj Like

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nick z gry: Jojek

Doświadczenie w grach RPG: duże. Gry RPG naleza do moich ulubionych. W gry RPG gram od ponad 3 lat.

Historia postaci: w starożytnym Rzymie wychowywał się wraz z bratem chłopiec o imieniu Ferno. Jego ojciec był Górnikiem a jego matka pracowała w domu i zajmowała się dziećmi. Pewnego pochmurnego dnia w kopalni w której pracował jego ojciec doszło do katastrofy. Sufit zawalił się na głowy robotników a ojciec Ferna zginął. Chłopiec chcąc iść w ślady ojca już w wieku 17 lat zatrudnił się w kopalni by pomóc matce w utrzymaniu rodziny. Wraz z upływem czasu matka chłopca była coraz słabsza aż w końcu Rzym najechali Barbarzyńcy. Chłopiec chcąc chronić swojej rodziny zatrudnił się w armii i nauczył się walki mieczem. Rzym wygrał bitwę lecz poniósł wielkie straty. Ferno wróciwszy do domu zauważył swoja matkę nieruchomo leżącą na łożu i stojącego przy nim brata

-Co się stało ?

zapytał brata

-Kiedy ty dzielnie walczyłeś nasza matka miała zawał serca. Przepraszam ale nie mogłem jej pomóc.

odpowiedział

Ferno pochował ciało matki w grobie ojca, który znajdował się na cichej polanie a wokół niej dało się usłyszeć tylko szum drzew i świergot ptaków.

Profesja główna i poboczna:

Głowna: Wojownik

Poboczna: Górnik

Widać że zgapione

893961446222509646083.png

Opublikowano

Podanie na wl:

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Średnie . Gram w rpg ok. rok

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Papryka , a dokładnie to PolskaPapryka (ponieważ pochodzi z Polski) .W wieku 10 lat wraz z rodzicami wyjechał do Włoch. Do miasta zwanego Mediolanem . Tam poznał pewną broń , którą był łuk . Zapisał się do mediolańskiej szkoły łucznictwa . Później po ukończeniu szkoły , kiedy miał 20 lat chciał zostać obrońcą swojego kraju , którego jedyną bronią jest łuk , ale jego Ojciec umarł , a matka nie była w stanie pokryć wszystkich kosztów(państwo nie mogło za wszystkich zapłacić). Matka jego również zmarła , więc młody Papryka postanowił zostać zbójcą i okradał różnych szlachciców , a nawet ubogich mieszkańców , aby spełnić swoje marzenie zostania strażnikiem swego miasta . Czy mu to się uda ?

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : łucznik i złodziejaszek

Opublikowano

Z tego co wiem to Ci państwo "pożyczyli" sobie mody które im udostępniliśmy i grają sobie teraz na serverku 10 slotowym....

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG: Duże chodzi w nich głównie o wybieranie klasy poszukiwanie odpowiednich dla niej przedmiotów i Zabijanie tworzenie miast/obozów Ogólnie duże doświadczenie

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Nie wiedziałem o co chodzi mozna to jakoś streśćic i napisać szczegółowo o co chodzi ?

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA (Tylko do wersji Alpha potem będzie można ją zmienić) : Niedoceniony,Wygnany

Opublikowano

NICK Z GRY : Kolan

DOŚWIADCZENIE W GRACH RPG : Myślę że dość duże. Uwielbiam gry typu RPG, tak więc poszukuję

takich serwerów Minecraft.

KRÓTKA (nawet do 3 zdań) HISTORIA POSTACI : Syn dawnego mistrza kowalstwa. Gdy był młody

jego ojciec wyruszył na wyprawę po potrzebne materiały i zaginął. Wyruszył więc na poszukiwania

i musiał bardzo szybko stać się samodzielny. Teraz jest doświadczonym przez życie 19-latkiem.

PROFESJA GŁÓWNA I POBOCZNA : Główna : Złodziejaszek Poboczna : Górnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...