Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up

Fajne! ale te gui z życiem powinno być mniejsze (tak wiem że tam pewnie bedzie jeszcze mana itp. ale i tak powinno być mniejsze) i też powinno mieć jakąć ramkę. Ale ogólnie jest spoko! nieźle się napracowałeś Darecki :)

mca.png

Opublikowano

Dobra, kilka uwag. GUI z życiem, maną itp. powinno nie dac się ruszać. Mapka spoko, ale zamiast zmniejszania jej w okienku opcji można by zrobić tak, żr gdy gracz najedzie kursorem na róg mapki, może ją zmniejszać i zwiększać (takie cuś jak w okienkami Windows). Zabrakło mi GUI chatu i tego pięknego motywu, że gdy gracz dostaje obrażenia, postać robi się na chwile czerwona. :)

Opublikowano

Piękne Gui. Jestem całkowicie usatysfakcjonowany tym widokiem. Go go power rendzers !

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

NIe chcę się sprzeciwiać pitbulowi, ale czy sądzicie że do niektórych lokacji w overlandzie pasuje muza typu requiem mozarta? I czy chcecie tylko słuchać jakiś wesołych marszyków, czy raczej rpg kojarzycie z wielogłosową muzą typu: http://www.youtube.com/watch?v=AmNfVqS2d7k

Ja nie wiem.... nagrałem się w skyrima i tam często był jakiś taki chór itd. Teraz mój następny utwór zależy od waszej decyzji więc.... proszę! nawet nowi w temacie, napiszcie czy to może być coś takiego jak to w linku... czy lepiej coś wesołego (czyli napiszcie przy czym lepiej się wczujecie i lepiej bedzie wam grać).

(Pitbull, jak tobie się nie spodoba to dam na soundtrack tylko lacrimose podniesioną o pół tonu, bo wtedy brzmi dość wesoło. Taki kompromiz, ok?)

mca.png

Opublikowano

Do overlanda coś wesołego, skyrim ogólnie jest mroczną grą, pełną lochów i smoków (D&D Fan :D), i tam chórki pasują, a w overlandzie z uwagi na dosyć radosny styl graficzny coś wesołego będzie pasowało moim zdaniem.

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

A może dareckiemu uda się zrobić tak by muza się różna włączała w różnych miejscach? i wtedy w krypcie nieumarłych "Requiem" a w garnizonie elfów taki marsz jakiś bardziej wesoły (jeszcze nie napisany...). i Wtedy nie będzie problemu że w krypcie nieumarłych włączy się muza w stylu "koziołka matołka" :D

Ja tak jeszcze dokładnie wytłumacze sprawe z tym requiem: tworze ten utwór prywatnie na konkurs i jest on bardzo ambitny więc chciałem go dać też na ten soundtrack (Ale jak nie pasuje to może kiedyś będzie do jakiejś animacji smutnej/wzruszającej i wtedy też jakoś wspomoge tym utworem serwer). Mówi się trudno.... nie pasuje to coś innego napisze na soundtrack.

mca.png

Opublikowano

Pisali już to kilka razy. Slotów na początku 200 (czy tam 100), a jak będzie zainteresowanie to 400:)

Opublikowano

Ehh, widzę ,że dużo ludzi nie rozumie pewnej rzeczy. Oni narazie przygotowują mody (Kamera , itd. ) oraz całą mechanike a potem zajmą się dodawaniem setek itemów, questów i ustalaniem balansu dlatego na beta testy nie macie co liczyć. (Przynajmniej tak wynika z tych informacji jakie już podali)

Serwer Minecraft'a RPG 100% Blitzzlike- Comming soon

http://imageshack.us/gal.php?id=r52pkt_Y2eDb2-eR2-HNmw

Opublikowano

Przywróciłem kolorowani na czerwono podczas otrzymywania obrażeń.

Zrobiłem otwierane i zamykane okienka:

943246_582005295167031_1913788168_n.png182992_582005608500333_1049955617_n.png

Jest już także zaznaczanie potworów na mapie, automatyczne podążanie za nimi i kilka bajerów.

// Włączając się do dyskusji wyżej:
Pierwsze testy będą dotyczyły strony mechanicznej, następne fabularnej, a jeszcze późniejsze rozrywkowej i wykończeniowej. :)

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Odchodzimy od modeli w stylu Cube World.
Wkrótce pojawi się coś nowego.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

@UP

Fajnie, bo mi się te modele nie podobały. Przez te modele overland zamiast przypominać mroczną, niebezpieczną kraine przypominał wioskę pełną pokemonów

mca.png

Opublikowano

Ja mam pytanie, czy będzie możliwość schowania tego kursora w grze i chodzenie jak za czasów Minecrafta?;p

Opublikowano

@UP

Nie wiesz jaki minecraft potrafi być mroczny.... (a czy odchodzenie od motywu wesołych kolorowych pokemonów pozwoli mi na napisanie lacrimosy? :D Bo wykłucanie się o nią może mi nie wyjść na dobre)

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...