Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up he he niezłe :)

Dostałem oświecony jeśli chodziło by o broń dalekodystansową. Otóż każda broń dalekodystansowa (Łuk, kusza, różdżka strzelająca kulą ognia itp.), oprócz napisanego dmg na podświetlaniu itemka miała by też napisany zasięg (np.: 20m [klocków]) i miałby taki sam pasek zasięgu jak ma broń typu miecze, topory, tylko że miałby ten pasek dlugość 20 klocków, i miałby takie zalety że byłby on "chudszy", że nie tak bardzo obszarowy tylko prawie w linii prostej (w vanilli jak strzelimy z łuku to nie zawsze trafia dokładnie tam gdzie chcemy i czasami może chybić nim dalej strzelimy np.: strzelamy z łuku w niebo całą siłą i nie spadam tam skąd strzeliliśmy czyli na głowę tylko kratkę obok), i pomysł byłby taki że nie zadaje obrażeń wszystkim wrogom w linii prostej, tylko normalnie byśmy naprężali łuk i normalnie by strzała leciała, i trafiała by pierwszego przeciwnika który wejdzie na drogę jej lotu, było by to takie ułatwienie dla łuczników :)

Opublikowano

@up

Raczej to nie najlepszy pomysł, bo zauważ że wtedy nie dało by się celować np. z jakiejś wieży, bo linia (celownik) nie leżała by na ziemi tylko w powietrzu i to odbierało by atrakcyjność strzelania :)

mca.png

Opublikowano

@up

O tym niepomyślałem ;_;

Ale jak pacze to taki celownik byłby tylko z 3 osoby, a jak będzie się grało oczyma bohatera to będzie bez niego(ewentualnie celownik nadal będzie ale sami będziemy celować)

A co myślisz o zasięgu broni? Takie coś by się przydało, bo nie chciałbym zobaczyć kuli ognia puszczonej z drugiego końca mapy...

[wysłane z komórki]

Opublikowano

@up

zasięg jest już wprowadzony... (przynajmiej tak myślę... iDarecki jest dość mądrym człowiekiem). A co do celownika, to nie jest to dobry pomysł patrząc też na to, że ten celownik byłby długi a zasięg nie jest dokładnie ustalony i jeszcze jednym powodem jest to, że jeśli przyglądniemy się filmikowi Dareckiego to zauważymy iż ten celownik wchodzi w klocki, ale ponieważ jest mały to nikomu nie przeszkadza. Lecz jeśli celownik będzie miał 20 klocków dłgości to będzie się chował w klockach (będąc tym samym bezużytecznym i brzydkim).

mca.png

Opublikowano

Myśleliście o współpracy z jakimiś większymi serwerami? (Legendarycraft, buxvile , mc-war) Jeżeli to co robicie naprawdę istnieje, i nie jest to żaden fake to powinni się zgodzić ,bo serwer ma potencjał . A co do mapy, to czy niełatwej wam przekonwerować (Nie wiem jak to nazwać,ale to słowo jest chyba odpowiednie ) ją z innej gry a potem dopracować?

(Jeżeli jesteście zainteresowani taką mapą napiszcie , a podam wam pewną propozycje)

Serwer Minecraft'a RPG 100% Blitzzlike- Comming soon

http://imageshack.us/gal.php?id=r52pkt_Y2eDb2-eR2-HNmw

Opublikowano

@up 2
No racja celownik na dłuższą metę będzie brzydki :( Ale według mnie na broniach dalekodystansowych w info jak się najedzie na itemik powinna być informacja o zasięgu.

@up

Nie wiem jak to mam rozumieć ... troll, ukryta reklama, czy dysmózgia ....
Lancernik oni SAMI tworzą mape ORYGINALNĄ a nie z gry ... to jest ich własny świat fantasy a nie jakieś gry ... Jak chcesz zagrać na mapie z gothic'a to se sam przekonwertuj.
Nie wiem czy przeczytałeś ale tam pisze takie coś jak "Partnerstwo" i tam na dole jest taka zakładka w której pisze co muszą spełniać wymogi innych serverów by móc dostać reklame tutaj jak już server będzie (reklama na początku gry) ... [nie karmić trolla, nie karmić trolla, *akomboo idzie po melise* ... ]

Opublikowano

@Lancernik

Nie po to pracujemy nad tym projektem tyle czasu by nas ktoś potem wyciskał jak cytrynę, a głównie, a jest tak, gdyż dostałem jakiś czas temu propozycję od 2 dużych serwerów (nie podam nazwy, bo nie chcę im zrobić złej reklamy, która się powinna im należeć). Otóż w pierwszym przypadku pan X (poinformowany przez "pośrednika" z Polski, bo on sam nie był takiej narodowości jak i jego sieć serwerów) zaproponował sponsoring i dojście do dobrze prosperującej sieci. Maszynę oferował przyzwoitą, ale na tym był koniec. Wymogiem było reklamowanie jego sieci na każdym kroku (wysłał mi dokładną listę, gdzie i w jaki sposób by to sobie życzył, aby reklama była) co było do zaakceptowania. Jednak kolejnym wymogiem były dochody. Co prawda logiczne, ale jeden punkt, który według pana "X" nie był do negocjacji brzmiał mniej więcej tak "Jeżeli przychody z naszej strony nie będą zadowalające będziemy musieli pokryć 50/75% (nie pamiętam już ile) kosztów związanych z utrzymaniem maszyny". Czy załóżmy, że byśmy podpisali umowę, gdzieś w lutym. Wystartowalibyśmy na jesień i podziałali 3 miesiące do zimy przynosząc dochody ileś tam, a czwartego miesiąca dochody byłby niskie, bo np. borykalibyśmy się z hackerami, Ddos'ami itd. To ów Pan X zrywa umowę, Zatrzymuje swoją część dochodu za miesiące" Wrzesień, Październik, Listopad, a my dodatkowo musimy mu zapłacić połowę wartości utrzymania maszyny przez 10 miesięcy... Tak więc no.... Moja odpowiedź była oczywista....

Drugim serwerem był pewien nowo powstający dobrze się zapowiadający. Wynikło tak, że doszło do rozmowy między mną, a właścicielem, który był zainteresowany sposnorowaniem nas. Jednak jego olewactwo sprawiło, że do sponsoringu nie doszło, czemu ten przykład się tutaj znalazł ? Bo ów Pan "Y" zażyczył sobie 600zł miesięcznie za zamieszczenie odnośnika do tej zapowiedzi. Niby cena jakaś niewygórowana ale w tym czasie ów serwer nie działał, a teraz portal (który przez dobry miesiąc nie działał, a teraz tam nikt nic nie pisze, a to tam miała być zamieszczana reklama) odwiedza. Ja wiem ? Może 200 różnych osób miesięcznie

Dlaczego o tym piszę ? Bo chcę przez to powiedzieć, że nie mam najmniejszego zamiaru z ów sieciami tymi, które podałeś czy innymi mieć doczyniania, bo jedyne na czym im zależy to nachapanie się jak najwięcej i przy okazji wypromowanie swoich dzieł kosztem naszego.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@ThePiranessi

Po takim czasie pracy wpada gość co mówi "Dziwne ciekawe czy wypali" z myślą, że nagle olśniło 4 11-latków i robią serwa. To nie tak działa...

(jakby kto pytał o moje utwory to wszystko jest nagrane itd. ale tera, przez między innymi szkołe muzyczną nie mam czasu na składanie tego wszystkiego na kompie, ale niedługo pojawi się pełna wersja 1 części do trajleru i demo 2 oraz kolejny utwór)

mca.png

Opublikowano

@2up

Istnieje, ale na szczęście takie trolle jak ty nie mają do niego dostępu.

Jest on w trakcie prac, jeśli nie wierzysz to na 1 stronie masz kilka dowodów na postępy pracy.

Serwer będzie otwarty tylko wtedy, jesli prace zostaną skończone (prace zarówno nad budową mapy jak i od strony technicznej)

Jakby co, nie karmię trolla, tylko mu wyjaśniam co i jak :)

Na forum znany jako Lucas68, Lukasz68, lukasz6815...

A w grze i na YT : Negrosss

Kanał na YT: http://www.youtube.com/user/negrossstv

Opublikowano

Dobre wiadomości dla was mam :) Panowie poniżej zgodzili się dołączyć do naszego projektu !

Oraz jesteśmy w fazie rozmów z pewnym zagranicznym teamem (nie zdradzę nazwy, ale popularni jakoś nie są) w których skład wchodzi około 40 osób. Jeżeli główny przedstawiciel tego teamu się zgodzi z nami współpracować napiszę wam o tym...

http://www.planetminecraft.com/member/bobzilla77/

http://www.planetminecraft.com/account/pms/latest/read/374996/

http://www.planetminecraft.com/member/christjo15/

http://www.planetminecraft.com/member/dante_nephilim/

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Mam fajny pomysł na przerobienie 1 części utworu pod trajler (i samego trajleru) :) mianowicie zróbmy może tak że będzie się zaczynał takimi przebłyskami jak na starych filmach i muzyka będzietaka "koślawa" czyli będą takie ciche rozstrojone dzwięki (ksylofon) i później jak skończą się te takie błyski jak na starych filmach (ok 5+ sec) i nagle wejdzie 20 dzwięków skrzypiec, wiolączeli i nie tylko (w tym samym czasie jak zacznie się normalnie trajler) cookie co o tym sądzisz?

mca.png

Opublikowano

@up

Na początku trajleru bedą takie błyski na czarnym tle (tak jak na tych starych czarnobiałych filmach) i taka muzyka na nienastrojonym ksylofonie (na chłopski rozum - ksylofon to takie duże cymbałki :D) i później po ok. 5 sekundach bedzie taki błysk i zacznie się normalny trajler a muzyka zmieni sie (w tym samym momęcie) w piękną polifonie (nie wiem jak to wytłumaczyć, ale w przetłumaczeniu to jest to - wiele dzwięków) instrumętów smyczkowych (np. skrzypce itp.) i dętych.

Lepiej się tego nie da wytłumaczyć :)

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...