Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara, religia

Mateq

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

To przykre, że nie każdy ma możliwość takiego czucia. :-(

Nie ma to jak być dumnym z tego, że się wierzy w nieistniejący byt.

To samo można powiedzieć o teorii wielkiego wybuchu.

Oto wiedza na ten temat!

Co wybuchło? - MATERIA

Skąd wzięła się materia? BEEEEEP - koniec wiedzy

Nie udowodnimy wam istnienia Boga - o tym przekonacie się sami, a jeśli nie będzie wam to dane to trudno, żyjcie sobie - mi to nie przeszkadza. Wy nie udowodnicie nam, że Bóg nie istnieje, temat został wyczerpany.

• Odpowiedzi 592
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

rozpisałbym się, ale nie ma po co, i tak zostane zhejtowany.

AffOmg dobrze pisze, o tym się nie powinno dyskutować. Każdy będzie bronił swoich poglądów za wszelką cenę. Do niczego nie dojdziemy. Zawsze będzie tak, że można udowodnić dwie rzeczy pasujące do jednej sprawy. Czy coś istnieje i czy nie istnieje. Nie znajdziecie ugody

zgadzam się z up.

skończy ł mi się limit +, dam jutro ;d

Opublikowano

To samo można powiedzieć o teorii wielkiego wybuchu.

Oto wiedza na ten temat!

Co wybuchło? - MATERIA

Skąd wzięła się materia? BEEEEEP - koniec wiedzy

Nie udowodnimy wam istnienia Boga - o tym przekonacie się sami, a jeśli nie będzie wam to dane to trudno, żyjcie sobie - mi to nie przeszkadza. Wy nie udowodnicie nam, że Bóg nie istnieje, temat został wyczerpany.

Materia była jest i będzie

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Według kościoła powstaliśmy z gliny, jednak nauka temu zaprzecza, podobno zostaliśmy stworzeni z atomów.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Zajebiste forum sobie wybrałeś do lansu koleżko :] może napisz do admina, niech zmieni nazwę na MPCaR (Multi player cheats and religion)

Pogaduszki, elo.

Jak odpowiecie na to, że przed chrześcijaństwem wiele religii opierało się na niemalże identycznej doktrynie?

Czy osobiście ich widziałeś rozmawiałeś itp...

Nie. A co próbujesz mi udowodnić, że naukowcy z USA nie istnieją, a badania są wyssane z palca?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano
Według kościoła powstaliśmy z gliny

coś ci się już jebie

Jak odpowiecie na to, że przed chrześcijaństwem wiele religii opierało się na niemalże identycznej doktrynie?

Nie obchodzą mnie inne religie. Wierzę w co wierze. Wy nie wierzycie w nic, też Wam się może każę z tego tłumaczyć

Materia była jest i będzie

nie było, pojawiła się, jest, będzie

Opublikowano

coś ci się już jebie

Nie obchodzą mnie inne religie. Wierzę w co wierze. Wy nie wierzycie w nic, też Wam się może każę z tego tłumaczyć

nie było, pojawiła się, jest, będzie

Veto, nie da się w nic nie wierzyć.

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

Nie obchodzi cię, że przed chrześcijaństwem też istniały religie? A może to właśnie jakaś starożytna religia jest tą właściwą? Wszystkie kolejne opierają się na tym samym, w tym chrześcijaństwo.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ja powiem tak, jak nie zobaczę, nie uwierzę. Na razie wierze w siebie, że ja istnieje i, że jestem zajebisty, potrafię wszystko jak będę chciał.

Nam ksiądz pierdoli tak głupio na lekcjach, że mnie ściska, czasami mam go ochotę wyśmiać.Przeczytałem cały temat i mój brat ma podobnie jak Heniu, musi chodzić do kościoła, bo mu rodzice każą.Przeważnie słucham jak dyskutuje z rodzicami na ten temat i zawsze mu przyznaje rację.

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

Jestem Chrześcijaninem. Kościół olewam - chociaż staram się chodzić

(można to powiedzieć - na przymus). Raz na rok się spowiadam..

Proste. Księdza przyjmuję, na kolędę daje :D

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

na kolędę daje :D

Jest się czym chwalić.

Km5iG.png

Opublikowano

ja tam jestem do tego neutralnie nastawiony, nie twierdze, ze boga nie ma ale tez nie twierdze, ze jest ^^. jak do tej pory jakoś nic mnie nie przekonało do wiary w niego...

pozatym wystarczy to wziac na logike, na swiecie jest mnóstwo religii i wyznań, ludzie urodzeni w innych krajach wierzą w swoje bóstwo tak samo jak my w boga, od dziecka wpaja im się wiarę i potem są jej całkowicie oddani. to czemu akurat nasza religia spośród tych wielu ma być jedyna i prawdziwa? pff...

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Wierze , bo od dziecka ;D

Sens ?

Nie widze jakoś takiego większego.

Po co mi wiara..hhmm..

Ludzie z natury muszą w coś wierzyć ;D

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ludzie z natury muszą w coś wierzyć ;D

W takim razie jestem nienaturalny.

Nie wierze w boga, zadnego, bo mowiac ze wierzycie w boga, mozemy wziasc pod uwage setki innych bogow.

Wedlug mnie sa to zwykle zabobony wymyslone przez jakiegos psychola ktory bal sie smierci az tak strasznie ze wymyslil to wszystko.

Im czesciej chodzicie katole do kosciola tym bardziej wam mozg piora.

logo_black3.png

Arcymistrz
Opublikowano

Każdy wierzy w co wierzy tak jak pisali inny wyżej i tak nie dojdziemy do porozumienia .

Ja wierzę nie że z przymusu tylko że chcę wierzyc .

Tak było może 3000 lat pne , ale udowodnij mi to tak a nie w postaci filmu ponieważ ja też mogę wziąśc zdjęcia podłożyc narrację i powiedziec że kiedy były dinozaury na świecie żyły ufoludki .

udodownij mi ze było tak naprawdę .

Te hierolglify mogły byc napisane długo po, a wiesz jak to jest przekazywane "z pokolenia na pokolenie "

Niech każdy wierzy sobie w co wierzy kiedys wyjdzie kto miał racje i w kogo dobrze wierzył tak samo mogę napisac i rozgłaszac że Mateq wierzy w "cos" ale i szukac dowodów do istnienia tego bądź nie istnienia tak samo jak ty się doszukujesz bo napewno internet mi to zapewni ;) .

Tyle odemnie chyba nie bedę się już wypowiadał, chyba że jakiś hejt ...

Opublikowano

Wierzę w Boga. Owszem, mam chwilami wątpliwości, ale wierzę.

I nie wszyscy duchowni są tacy jak wyżej wymieniliście (zboczeńce itp.). Są też tacy, którzy są do tego prawdziwie powołani i są świetnymi duchownymi, jak i 'znajomymi'. Znam paru księży, którzy świetnie dogadują się z młodzieżą i są ich dobrymi znajomymi.

Wierzę, też przez cudy i uzdrowienia. To są dobre dowody na istnienie Boga według mnie.

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Po raz setny wałkujemy ten sam temat.

Fajna postawa co po niektórych.

Jak ktoś wierzy, to wierzy dla SIEBIE, co mnie obchodzi zdanie innych ? Szanuje Ateistów, ich zdanie w przeciwieństwie do np. Mateq'a, który jedzie każdego kto ma zdanie inne niż On.

Rozumiem, że nauka popiera Ateistów, ale wiara, to wiara - pomaga mi to w trudnych sytuacjach, łatwiej mi się żyje z wiarą, że coś po śmierci jest. Nie wierze w kościół, księży, bo Bóg nie potrzebował złota, wielkich świątyń, tylko kawałek dechy. Zamiast budować wielkie kościoły, to by zrobili skromny budynek, a pieniądze z tacy dawali ubogim - wtedy byłoby 'po chrześcijańsku'. Dla mnie Bóg, to ktoś kto wszystko stworzył, nie ważne jak go nazywają, to po prostu Bóg. Modlę się do niego tak jak umiem, jak mnie uczą w szkole, jak uczyli mnie rodzice - inaczej nie potrafię.

Przez samą nazwę giną miliony ludzi, dla mnie to chore.

Pewne zostanę zwyzywany, ale jeżeli dowartościujecie się przez to, to śmiało, nie pogniewam się, bo w pewnym sensie Wam pomogę, a jestem wychowany po chrześcijańsku :)

Pozdrawiam !

52287137559562145640.png

Opublikowano

Wierzę w Boga, modlę się codziennie, jednak do kościoła praktycznie nie chodzę (na święta chodzę).

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Na sprawę wiary można również spojrzeć w ten sposób.

Tak, ale trzeba się zakładać; to nie jest rzecz dobrowolna, zmuszony jesteś. Cóż wybierzesz? Zastanów się. Skoro trzeba wybierać, zobaczmy, w czym mniej ryzykujesz. Masz dwie rzeczy do stracenia: prawdę i dobro; i dwie do stawienia na kartę: swój rozum i swoją wolę, swoją wiedzę i swoją szczęśliwość, twoja zaś natura ma dwie rzeczy, przed którymi umyka: błąd i niedolę. Skoro trzeba koniecznie wybierać, jeden wybór nie jest z większym uszczerbkiem dla twego rozumu niż drugi. To punkt osądzony. A twoje szczęście? Zważmy zysk i stratę, zakładając się, że Bóg jest. Rozpatrzmy te dwa wypadki: jeśli wygrasz, zyskujesz wszystko, jeśli przegrasz, nie tracisz nic. Zakładaj się tedy, że "jest", bez wahania

Zakład Pascala.

Opublikowano

Materia i Bóg byli od zawsze.

Nie można potwierdzić ani zaprzeczyć istnieniu Boga.

Po co wy się kłucicie? Każdy wierzy w co chce.

Według kościoła powstaliśmy z gliny, jednak nauka temu zaprzecza, podobno zostaliśmy stworzeni z atomów.

Biblii nie należy rozumieć dosłownie.

Nie możecie być katolikami i nie chodzić do kościoła. To sobie przeczy ~"Wierzący niepraktykujący to jak jedzący niesrający".

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

jak Bóg stworzyl adama i ewe i oni wszystko wiedzieli do czego sluzy np jabłko i wg to co kurwa robili jaskiniowcy wtedy ?!

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Może i istnieje ale każdy jest kowalem własnego losu. Ale czasami mam wątpliwości i przez to przestaje wierzyć... Skoro Bóg może wszystko to dlaczego nie przewidzi przyszłości od tak ? Po co daje życie innym , skoro może wiedzieć że dzięki tej osobie zginie wiele niewinnych osób ?

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

Nie wierzę , nie mam zamiaru.Jak można mieć nieograniczoną moc, kochać wszystkich? Jeśli jeden gość stworzył ziemię w kilka dni ,a nad prostszymi rzeczami się siedzi nawet pare miechów ,to ja czegoś nie rozumiem. Myślę ,że to nie prawda o Adamie i Ewie. To polskie imiona , Polski nie było na początku świata...od razu widać ,że jaja sobie robią z tymi adamami i ewami ...

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...